icon

Dilema menom umelé oplodnenie

1samer11
5. máj 2022

Ahojte, idem si k vám po skúsenosti, rady, možnosti.
S manželom sa snažíme o bábo už niečo cez rok a pol. Po rôznych vyšetreniach sme nakoniec navštívili centrum asistovanej reprodukcie v Martine. Máme urobených kopec vyšetrení.
U mňa zvýšený prolaktin (liečba užívanie liekov medocriptine) a tiež zvýšený testosterón (užívanie inozitol) plus som užívala kyselinu, teraz som si pre zmenu kúpila femibion 1 na plánovanie tehotenstva. Samozrejme výsledky sa zlepšili a všetko ostatné je u mňa v norme.
U manžela 2 krát spermiogram. Prvý dosť zlý, koncentracia len 3,5mil, 56% vhodných a morfológia 1, 2%. Nasadená liečba folandrol, zinok, vitamín C a Maca. Opakovaný spermiogram výrazne lepší až na morfológiu. Počet sa zvýšil na 22mil, zvýšil sa aj počet vhodnych na viac ako 56% ale morfológia zostala pod priemerom na 1,5%.
V centre nám odporučili jednoznačne IVF, ja však nie som z toho moc nadšená. Viete mi niektorá poradiť ako by ste sa k tomu postavili? Za každú radu vám ďakujem.

Strana
z2
didi2102
18. máj 2022

@ivi85 ťažko budeš vysvetľovať človeku kt to nezažil

ivi85
18. máj 2022

@didi2102 tak skúsila som aspoň 😀ako fakt mi to vadí aj keď sa to týka autorky a nie mňa no toto su nebezpečné rady tak som aspoň malá snahu sa vyjadriť 🙂

didi2102
18. máj 2022

@ivi85 jasné že je blbosť to nechávať po 40,ja som vstúpila do centre ako 26r a boli tam aj mladšie ženy/pary

ivi85
18. máj 2022

@1samer11 za mňa nečakať. Ja som začala ivf až ako 31-32ročná, o dieťa sme sa predtým snažili cca 5 rokov a spermiogramy mal môj muž výborne.urcite by som nečakala,morfologia je zlá nieje podľa mňa na čo čakať aj keď ste ešte mladí. Držím palce

1samer11
autor
19. máj 2022

@ivi85 nebojte sa pozerám sa na to komplexne a robím si prehľad celkovo a skôr z reálnych skúsenosti 🙂 určite by som nečakala až do dovŕšenia 40 roka 😆 už teraz sa cítim "stará" a nie to ešte mať prvé dieťa po 40 🤦‍♀️

janasim
19. máj 2022

no my sme to tolko odkladali az nakoniec nič ,ja by som už nevahala

ailiba
19. máj 2022

@1samer11 pozri, mas 29 rokov, tak tomu dajte este rok a ked to nevyjde a budete sa na to citit, tak chodte do toho.

beahavala
25. nov 2023
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

ja som vdacna ze je moznost umeleho oplodnenia 🙂 len vdaka nemu mame babätko

Strana
z2