icon

Dôvody na zmrazenie vajíčok

3. jan 2026

Z akeho dovodu si davate zamrazit vajicka? Mam 33, staleho partnera ale na dieta sa necitim. Rozmyslam nad zmrazenim ale stale mam nejak v hlave zafixovane, ze to takto riesia len zeny, ktore zatial nemaju partnera.

simca115
3. jan 2026

@anonym_autor to neni o partnerovi ale skôr o tom že vekom sa ti kvalita vajíčok zhoršuje

reela
3. jan 2026

Mozes to urobit pre vacsi pokoj duse, ale pre istotu sa odporuca viacej cyklov opakovat, aby ti vybrali co najviac vajicok (lebo uspesne otehotnenie so zmrazenym vajickom je cca 2x mensie, co sa tyka sance, nez keby si si dala zmrazit uz embryo).
A to sa uz musis ty rozhodnut, ci to zvladnes financne a telesne, predsa len tie hormony su zataz na telo.

anonym_b63deb
3. jan 2026

@anonym_autor cele zle
Nemas nad cim rozmyslat , necakaj
U teba moze byt potom neskoro, u partnera nie a z miesto staleho partnera bude expartner, ktory si najde mladsiu s ktorou tie deti bude mat

autor
3. jan 2026
@anonym_b63deb

@anonym_autor cele zle
Nemas nad cim rozmyslat , necakaj
U teba moze byt potom neskoro, u partnera nie a z miesto staleho partnera bude expartner, ktory si najde mladsiu s ktorou tie deti bude mat

@simca115 Ved ja tomu rozumiem 😀

@reela Mas osobnu skusenost? Tie hormony ma prave dost odradzaju, inak by som to spravila uz skor.

@anonym_b63deb A co presne je cele zle?

anonym_b63deb
3. jan 2026
@anonym_autor

@reela Mas osobnu skusenost? Tie hormony ma prave dost odradzaju, inak by som to spravila uz skor.

@anonym_autor takto sa na to pozerat
Pritomnost chlapa nieje istota
Za mesiac sa moze zmenit a budes sama, to uz budes nad tym uvazovat? Nelogicke
Ja by som v tvojom veku uz necakala

autor
3. jan 2026
@anonym_b63deb

@anonym_autor takto sa na to pozerat
Pritomnost chlapa nieje istota
Za mesiac sa moze zmenit a budes sama, to uz budes nad tym uvazovat? Nelogicke
Ja by som v tvojom veku uz necakala

@anonym_b63deb No ved prave preto nad tym rozmyslam lebo viem, ze po 33 kvalita vajicok exponencialne klesa. Ved ja si ich chcem dat zmrazit, len nerozumiem preco je to cele zle 😀

anonym_b63deb
3. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_b63deb No ved prave preto nad tym rozmyslam lebo viem, ze po 33 kvalita vajicok exponencialne klesa. Ved ja si ich chcem dat zmrazit, len nerozumiem preco je to cele zle 😀

@anonym_autor ze si spajas mrazenie vajicok so zenami ktpre nemaju partnera
Ani ty nemusis mat za tyzden
Nerobis to pre neho ale pre seba
Po 33? To je somarina, uz narodenim jednotlive vajicka stracaju na kvalite a mnozia sa tam gen.mutacie a pod.. ze si prisla doteraz o stovky vajicok ti luto nieje? 😂

anonym_745962
3. jan 2026

@anonym_autor Podla mna to je cele len business. Absolvujes hormonalnu stimulaciu ako pri ivf, odber v narkoze, cize operaciu. Nasledne mrazenim kvalita vajicok klesa. Budes rocne platit poplatky za skladovanie. A nakoniec este partner bude mat eticky problem mat dieta z IVF.

autor
3. jan 2026
@anonym_745962

@anonym_autor Podla mna to je cele len business. Absolvujes hormonalnu stimulaciu ako pri ivf, odber v narkoze, cize operaciu. Nasledne mrazenim kvalita vajicok klesa. Budes rocne platit poplatky za skladovanie. A nakoniec este partner bude mat eticky problem mat dieta z IVF.

@anonym_b63deb Jaj toto, no tak to empiricky vnimam z mojho okolia resp z toho co sa ku mne dostane. Je to cisto len moj dojem. Robim to samozrejme kvoli sebe lebo teraz sa na dieta este necitim ale o 5 rokov sa mozno budem. Viem, ze kvalita klesa ale pisala som, ze po 33 doslova exponencialne. To, ze som doteraz prisla o ich stovky neriesim. Naco?

@anonym_745962 Lebo je to business, doslova svojim vajickam kupujes cas.

kiki68
3. jan 2026

V 33 rozmyslat o 5 rokov? Ako nechcem byt zly prorok, ale ta kvalita klesa mrazenim, ked uz tak spravit zdrave embrya do zasoby, iba vajicko je na dve veci v podstate a tiez nemusis mat problem prirodzene otehotniet aj o 5 rokov, ale mozes mat problem donosit a prides na to dost neskoro. Problem je, ze telo cim je starsie moze mat pri prvom dietati viac problemov. Sama mam deti v 35 a 40 rokoch a teda tie tehu boli pomerne narocne. A to som fit, ziadna nadvaha, cukrovka, ani nic podobne. Neberiem ziadne lieky, ani partner. Takze za mna pockat tak 3 roky a hop na vec.

kiki68
3. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_b63deb Jaj toto, no tak to empiricky vnimam z mojho okolia resp z toho co sa ku mne dostane. Je to cisto len moj dojem. Robim to samozrejme kvoli sebe lebo teraz sa na dieta este necitim ale o 5 rokov sa mozno budem. Viem, ze kvalita klesa ale pisala som, ze po 33 doslova exponencialne. To, ze som doteraz prisla o ich stovky neriesim. Naco?

@anonym_745962 Lebo je to business, doslova svojim vajickam kupujes cas.

@anonym_autor vies, ze teraz prisli na to, ze ta kvalita neklesa ako sa predpokladalo? Cize tam je viac hacikov

reela
3. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor som o tom rozmyslala, ked som bola este 20tnicka bez partnera, ale kvoli tym sanciam na uspech som sa na to vykaslala. Som proste zariskovala, ze si este niekoho najdem a sa nam podari prirodzene

autor
3. jan 2026
@reela

@anonym_autor som o tom rozmyslala, ked som bola este 20tnicka bez partnera, ale kvoli tym sanciam na uspech som sa na to vykaslala. Som proste zariskovala, ze si este niekoho najdem a sa nam podari prirodzene

@kiki68 Fakt? Akoze klesa menej pomaly?

@reela Inak toto som si vobec neuvedomila, ze klesa aj kvalita tych uz zamrazenych vajicok.

rivini
3. jan 2026
@anonym_745962

@anonym_745962 suhlasim. Zenam sa to velmi dobre predava ako moznost, „kupit si cas“. No nik im nepovie, ze po 40-ke je uz sliznica maternice a maternica samotna v stave, ked prijat embryo a donosit je uz statisticky zazrak. Rovnako hormony uz otehotnenie velmi nepraju. Zamrazenie vajicok je v celom procese len taka kozmeticka vyhoda…Navyse, v 33-rokoch je ta kvalita uz tiez len taka 25-35%. Mne to pripada zvlastne. Ak sa zena ani v 33 rokoch neciti na dieta, tak sa nan asi uz nebude citit nikdy. A to patrim tiez k skupine starsich prvorodiciek, ale uvedomujem si, ze som mala ohromne stastie…

autor
3. jan 2026
@rivini

@anonym_745962 suhlasim. Zenam sa to velmi dobre predava ako moznost, „kupit si cas“. No nik im nepovie, ze po 40-ke je uz sliznica maternice a maternica samotna v stave, ked prijat embryo a donosit je uz statisticky zazrak. Rovnako hormony uz otehotnenie velmi nepraju. Zamrazenie vajicok je v celom procese len taka kozmeticka vyhoda…Navyse, v 33-rokoch je ta kvalita uz tiez len taka 25-35%. Mne to pripada zvlastne. Ak sa zena ani v 33 rokoch neciti na dieta, tak sa nan asi uz nebude citit nikdy. A to patrim tiez k skupine starsich prvorodiciek, ale uvedomujem si, ze som mala ohromne stastie…

@rivini Tak co navrhujes zene, ktora ma 33 a momentalne dieta sice nechce ale vie, ze v buducnosti ho chciet bude? Lebo mne teda nic lepsie nenapada.

rivini
4. jan 2026
@anonym_autor

@rivini Tak co navrhujes zene, ktora ma 33 a momentalne dieta sice nechce ale vie, ze v buducnosti ho chciet bude? Lebo mne teda nic lepsie nenapada.

@anonym_autor ved sa rozhodni ako chces. Len si myslim, ze v 33 rokoch si nechavat zmrazit stare folikuly je uz len vyhodenie penazi. Viac ako polovica z nich je uz aj tak geneticky narusena kvoli veku, cize do seba budes eventualne len zbytocne trepat hormony. Ak by si mala 25, tak snad este chapem. A ak sa ani v 33 rokoch na dieta necitis, pravdepodobne sa nan nebudes citit ani v 50-ke. A ano, existuju aj 50-nicky, ktore dnes rodia deti. No maloktora sa pochvali, ze tie deti maju z darcovskych vajicok. Mozno je toto pre teba v buducnosti moznost. A mozno si jedna z tych superplodnych zien, ktore pocnu prve dieta spontanne v 42 rokoch (asi 5% zien). Mrazit si vsak v 33 rokoch vajicka je ako ist zamrazit jedlo, ktore mi predtym stalo v chladnicke 3-4 dni. No su to tvoje peniaze. Aj ked seriozne CAR by to uz malo odmietnut.

dasa234
4. jan 2026

@anonym_autor daj si zamrazit, pre istotu. Bodaj by si ich v budúcnosti nepotrebovala. Môže to byť aj opačne, v dnešnej dobe spermiogramy tiež nie sú žiadna sláva, a nevedia o tom ani mladí muži, a nakoniec pár absolvuje IVF aj kvôli zlému spermiogramu, všetko je to 50:50, nie je to len o žene...

klarabohun77
5. jan 2026

@anonym_autor jedine co lutujem najviac na svete, ze nebola tato osveta 5-6 rokov dozadu. Mam 32 rokov a amh 0,4. Mala som tri stimulacie dokopy 12 vajicok a len jedno embryo zlej kvality. Moje vajicka su zle. Mitochondrie su uz proste stare. Momentalne bojujem v car o aspon jedno vlastne dieta. Uz mi navrhovali darovane vajicka. Za tento boj sme zaplatili uz asi 13000€. Chod do toho urcite.

vevaa
Včera o 09:46

Nikdy by som si to nedala spraviť, ak niekto chce dieťa tak nech nečaká a má ho, nikto ti nepovie, že síce vajíčka ti zamrazia, ale vekom sa môžu u teba vyskytnúť iné gynekologické komplikácie, ktoré majú vplyv na tehotenstvo, napr. mne našli myóm, som už aj po operácii

anonym_00dada
Včera o 09:54
@vevaa

Nikdy by som si to nedala spraviť, ak niekto chce dieťa tak nech nečaká a má ho, nikto ti nepovie, že síce vajíčka ti zamrazia, ale vekom sa môžu u teba vyskytnúť iné gynekologické komplikácie, ktoré majú vplyv na tehotenstvo, napr. mne našli myóm, som už aj po operácii

@vevaa autorka pise, ze sa na dieta neciti. Nechapem co splietate🤦🏼‍♀️

vevaa
Včera o 10:35
@anonym_00dada

@vevaa autorka pise, ze sa na dieta neciti. Nechapem co splietate🤦🏼‍♀️

@anonym_00dada a kedy sa bude cítiť keď nie teraz keď má 33? Keď bude mať 40? To je už trochu neskoro, treba si o tejto problematike niečo naštudovať. Ja mám 34 a tiež sa na to necítim, ale nejdem klamať samu seba, že ak sa to o pár rokov môžno zmení dieťa ešte budem môcť mať. Celý tento boom mrazenia vajíčok je úplne chorý, presviedčajú ženy, že majú čas hoci reálne ho nemajú lebo vek proste nepustí. Vajíčka sú len jeden z mnohých faktorov na úspešné tehotenstvo.

anonym_7ddb6c
Dnes o 16:04

@anonym_autor ja som si davala vajicka zmrazit prave vo veku 33 rokov a to na klinike Reprofit. V tom veku ( dnes mam 36 a stale nemam partnera ) by som o sebe taktiez urcite prehlasila, ze sa na deti necitim, lebo mam rada svoj zivot taky, aky je. Ale uvedomujem si, ze nebude taky vecne a casom by mi tie deti zrejme zacali chybat. No nestotoznujem sa s filozofiou,,spravim si dieta radsej teraz, lebo sa bojim ze raz to uz nepojde,, proste akoby ta myslienka robenia si potomstva zo strachu je mi neprijemna a myslim si, ze zena ma mat deti, lebo ich chce a nie, lebo sa boji.
Kazdopadne spat k tvojmu pribehu, nie mojmu🙂 mala som 33 vsetko prebehlo hladko a mam odlozenych v mrazaku 10 vajicok. Jasne ze z 10 🐣 nebude 10 deti. Ale sanca ze z toho bude aspon 1 zdrave dieta je vysoka a nikdy som tento pocin neolutovala a ani neolutujem, lebo som svojmu buducemu JA dala moznost. Takze ci mas, nemas frajera. Ak mas nato € chod do toho ! Je to ovela ovela zmysluplnejsia investicia ako novy iphone alebo vymetanie eshopov ci odpustenie si napr estetickych zakrokov ci letnej dovolenky.