icon

Druhé mimotelové oplodnenie v máji 2013

evagy
30. mar 2013

Chystá sa niekto na ivf v mesiaci máj prípadne na 2 ivf po neuspešnom 1 ivf?

zuzu1108
25. máj 2013

@liveka tak nebojkaj urcite je to na super ceste 🙂 . Ak spinenie prestalo 🙂 . A teaz v piatok pojdes uz na krv?

liveka
25. máj 2013

@zuzu1108 áno v piatok budem mať 14 deň vkladu.. neviem sa dočkať, verím, že to bude pozitívne 🙂 robila som si už 2x test.. prvý snehobiely ale ten druhý už slabšia 2 čiarka.. chcela som skúsiť zajtra ale mám obavu, tak to asi nechám tak..

zuzu1108
25. máj 2013

@liveka no suuper ked tam bola uz // ciarka 🙂 . A na ktory den si testovala? Aj a chcem skusit v pondelok to budem 6ty.

mominko
25. máj 2013

@liveka tak to potichúčku gratulujem tfuj tfuj 😉

liveka
25. máj 2013

@zuzu1108 prvý som robila na 5 deň.. a ten druhý na 7 deň, deň vkladu som nerátala - mala som také testy ktoré by mali na 5 deň už ukazovať.. najprv bol aj den druhý len s / čiarkou, nepočkala som ani tie 3 min. čo odporúčajú ale keď som sa naň pozrela neskôr boli už // čiarky.. no neskutočná radosť 🙂 a tu som niekde čítala, že hladina hcg stúpa po 2 dňoch takže asi netreba testovať každý deň ale každý druhý 🙂 to je neskutočná zvedavosť zuzu, kto vydrží netestovať má môj obdiv 😀

liveka
25. máj 2013

@mominko ďakuuujem, dúfam, verím.. 🙂 želám každej jednej čo ste tu.

mominko
25. máj 2013

@liveka ďakujem a určite ťa budem nasledovať 😉 v pondelok opu a potom sa pridávam s //koľajničkami 😉 mala si aj PK?

liveka
25. máj 2013

@mominko čo je PK? neviem ja tieto skratky, vždy som sa zaujímala len o to čo som potrebovala vedieť aby som sa zbytočne nezaťažovala.. ale odpoviem, len mi prosím vysvetli..

mominko
25. máj 2013

@liveka predĺžená kultivácia znamená že ti vkladajú až na 5-6 deň po OPU...

liveka
25. máj 2013

@mominko mne ich na 5 deň mrazili, lebo som mala hyperstimuláciu, musela som 2 mesiace čakať a toto je môj prvý KET..

mominko
25. máj 2013

@liveka aha a kedy sa ti prejavila hypers.?

liveka
25. máj 2013

@mominko keď mi stimulovali vaječníky pred odberom vajíčok.. mala som ich až 26.. keď že ich bolo veľa nemuseli mať dobrú kvalitu ale hneď po odbere mi sestrička povedala, že boli pekné, že mali peknú farbu 🙂 oplodnili 7 a do toho 5 dňa ostali 4 embrijká.. od začiatku sme chceli vložiť 2..

mominko
25. máj 2013

@liveka aha takže pri odbere si už mala... 😒 a oplodňovali ste icsi či ivf

liveka
25. máj 2013

@mominko vysvetli mi prosím tie skratky? 😅

mominko
25. máj 2013

@liveka no či klasicky v skumavke alebo vám napichávali spermiu do vajíčka

liveka
25. máj 2013

@mominko asi tým druhým spôsobom, lebo ani spermiograf sme nemali ukážkový, ale že vyberú tie naj naj..z toho usudzujem že ivf.. ty máš ktorý pokus??

evagy
autor
25. máj 2013

@liveka superr že máš dve // dodávaš nám nádej a optimiznus.. aj ja som si dala po 4 dnoch test včera ale to ešte bolo moc skoro, dúfam.. no a dnes som si ja sprostá dala druhý test ale použila som ten včerajší a tiež nič.. xi to len tak som skúšala ale zrejme každý test na jednorázové použitie..

liveka
25. máj 2013

@evagy nič iné ako úspech si nepripúšťam, aj keď viem, že stať sa môže čokoľvek a každá by sme mali byť pripravená aj na to ale keď prvý krát uvidíš tie // čiarky.. to je neopísateľné, začneš veriť že to je o.k. 🙂

evagy
autor
25. máj 2013

@liveka ano verím tomu, je to isto radosť a hlavne úľava po tých skúsenostiach a nervoch..

liveka
25. máj 2013

@evagy žiadne nervy, tie nám nepomôžu.. nerozmýšľať nad každým krokom, pozitívne myslieť,rozptylovať sa a hlavne dôverovať lekárom..

mominko
25. máj 2013

@liveka máš úplnú pravdu 😉 od začiatku som naladená že sa to proste podarí... 🙂

evagy
autor
25. máj 2013

@liveka ja radšej nebudem taká optimistka, lebo môže sa to všelijako ešte ukázať.. a načo si budem nahovárať že som tehu ked možno ani nie som.. to proste nejde.

evagy
autor
26. máj 2013

@mominko
@zuzu1108 baby v noci mi bolo zle, vaječníky ma boleli a napínalo ma k zvracaniu ale nezvracala som.. môže to byť ten hypers. syndrom? či čo?

mominko
26. máj 2013

@evagy a máš naliate aj bruško? ľahni na gauč nohy hore a veeeľa vody 😉

evagy
autor
26. máj 2013

@mominko vieš čo ani tak velmi nemám naliate, toto ma chytilo včera v noci.. z ničoho nič ma to zobudilo, a to napínanie tiež ma zaskočilo.. však kolko som už po stimulácii.. ved pijem ale budem ešte viac piť.. vďaka za radu..

zuzu1108
26. máj 2013

@evagy Evi to by si mala hlavne o dost zvacsene brusko. Niekedy sa aj tazsie dycha ked je tej vody viac v bruchu a myslim ze by ta bolelo brucho 😒 . Takze skor to nebude hyperstimulak 😉 . A test musis pouzit za kazdym iny. Ale dnes si este len 6ty den po vklade , skus az 10 ty den testovat 🙂 . Ale sranda ze ti bolo zle v noci od zaludku asi sa uz bublinka hlasi ze je u teba doma 😉 .

mominko
26. máj 2013

@evagy tiež si myslím, že to nebude OHSS ale mne vždy bolo zle aj z utrogestanu a možno fazuľke niečo nezapasovalo 😉

evagy
autor
26. máj 2013

@zuzu1108
@mominko tak neviem čo to bolo, dúfam tehot. príznaky.. včera som aj jedla uhorky, tak neviem či si to už namýšlam ale potom som prestala mať chute.. tak neviem.. 🙂

mominko
26. máj 2013

@evagy najhoršie na ivf je že sa veľmi sledujeme... keď som bola tehu prvý krát tak som to zistila v 7týždni a nemala som ani žiadne príznaky ani chute ani mi nebolo zle...druhé môže byť že budem celé nad misou 😉 máme v sebe aj veľa hormónov, ale čo je najpodstatnejšie je že musíš veriť že je to z fazuľky, psychika je 50%úspechu ak nie viac

evagy
autor
26. máj 2013

@mominko som aj akási unavená len neviem či z počasia alebo z tých hormonov, ku všetkému sa musím nútiť, ale ja psychiku nemám úplne ok, niekedy vidím veci negatívne.. za to nemôžem..