icon

Druhé mimotelové oplodnenie v máji 2013

evagy
30. mar 2013

Chystá sa niekto na ivf v mesiaci máj prípadne na 2 ivf po neuspešnom 1 ivf?

liveka
31. máj 2013

@mominko toto bola naša prvá stimulka, mali sme 4 embryjká, kt. sa ale na 5 deň museli zmraziť lebo som mala hypertimuláciu.. takže mi lekár neodporučil ET.. po 3 cykloch sme dali KET.. a na 1 krát.. verím, že do úspešného konca.. ostali nám 2 zmrzlinky..

mominko
31. máj 2013

@liveka tak to je naozaj šťastie 😉 a ako sa ti prejavoval hyperstimulák, dúfam, že tam dnes neprídem a nepovie že stop OHSS 😒

liveka
31. máj 2013

@mominko to by ti doktor zbadal už pri poslednom kontrolnom ultrazvuku pred odberom , takže sa neobávaj.. ty už máš po odbere.. tvorí sa pri tom voda v bruchu a je to nebezpečné, môže to zaliať pľúca.. preto ten odklad..

mominko
31. máj 2013

@liveka viem napísal mi do správy po OPU len málo voľnej tekutiny a keby niečo mám volať ale cítim sa dobre len vaječníky ma bolia...

liveka
31. máj 2013

@mominko ja som mala pri odbere až 26 vajíčok 🙂 a ty?

mominko
31. máj 2013

@liveka márnosť riadna úroda 😀 ja som mala 19 ale vybrali 16...

ada83
31. máj 2013

@liveka a kedy ti rozmrazovali pred vkladom embrijká

evagy
autor
31. máj 2013

@liveka ja som sa testovala po 4 dňoch a neboli dve, ale to bolo asi skoro .. no láka ma to tiež urobiť, ale snáď do pondelka vydržím..

liveka
31. máj 2013

@ada83 rozmrazovali ich v ten deň keď som prišla na KET..

liveka
31. máj 2013

@evagy no to si testovala skoro.. ja som dokonca ten na 7 deň hodila do koša, že nič a potom o 2 hod. ani neviem čo ma napadlo, išla som naň kuk a už tam bol duch, slabá druhá čárečka.. máš pevnú vôľu ak vydržíš do krvi ale dnes by si sa ti už isto ukázalo.. koľko ti vkladali??

liveka
31. máj 2013

@mominko úroda riadna ale čím viac ks tým slabšie dozretie.. oplodlnili 7 a do vývoja došli 4, ktoré sa potom mrazili..

ada83
31. máj 2013

@liveka a čo si robila po kete potom doma?

liveka
31. máj 2013

@ada83 ja som mala ket v piatok.. takže víkend len tak oddych.. ani nie že v posteli ale nič som nerobila, len som navarila polievočku o ostané sa postaral manžel.. len som si leňošila pri telke.. v sobotu som dokonca bola aj na prechádzke, asi 2 hod.. a potom cez týždeň už skoro normálka, aj som upratovala, prala.. ale všetko s mierou.. a od začiatku som sa snažila piť veľa vody, tu som sa dočítala, že to pomáha k uhniezďovaniu.. na ten 9 deň som trošilinku farbila, to som tu aj písala a to ste ma upokojovali, že to niekedy býva ale žo to nič nieje.. potom to prešlo.. ale hlavne som tomu verila.. vedela som že to dáááááám 🙂

ada83
31. máj 2013

@liveka a v akom boli štádiu boli to blastocysty? a nevieš boli dobre rezmrazené

liveka
31. máj 2013

@ada83 to ti neviem povedať, mne takéto veci doktor nehovoril, asi na to nemal dôvod.. a ja som nevedela o tom tiež nič takže som len pekne plnila nariadenia doktora..

liveka
31. máj 2013

@ada83 rozmrazené boli dobre, embryologička mi prišla na izbu povedať, že sa úspešne podarilo rozmraziť obidve.. keby neboli dobré asi by nerobili vklad, si myslím..

ada83
31. máj 2013

@liveka to ti mal povedať embriolog pri okienku pred vkladom aspon v mojom centre to tak fungujem volaju den pred vkladom že kedy sa má prisť na vklad a či su rozmrazené 😉

ada83
31. máj 2013

@liveka tiež si musela mať plný mechur
a po vklade si kolko lezala ?

liveka
31. máj 2013

@ada83 ja som vedela 4 dni dopredu kedy budem mať vklad na presnú hodinu.. začali ich rozmrazovať keď som prišla, kým som prišla na sál, mohlo to byť do 30 min, nie viac..

liveka
31. máj 2013

@ada83 áno mechúr plný.. na sále som ležala 15 min.. potom vycikať a ďaľších 45 min na izbe..

ada83
31. máj 2013

@liveka a aké tabletky si brala pred ketom?

evagy
autor
31. máj 2013

@liveka iba jednu fazulečku.. ja som mala totiž pgd a jedno bolo len vhodné na vklad..

ada83
31. máj 2013

@evagy a čo test už nedáš ty si kolko ležala po vklade na izbe tiež cca 30 minut?

evagy
autor
31. máj 2013

@ada83 moja nedám, som sa rozhodla vydržať, ležala som 30minut, potom išla vycikať a k dr.

ada83
31. máj 2013

@evagy po vklade si išla za dr mne priniesla sestrička správu na izbu a nemusela som isť za dr 😉

liveka
31. máj 2013

@ada83 estrofem 3x1 a utroš 3x2..

mominko
31. máj 2013

@liveka tak fazfuľky sú už doma 😉

evagy
autor
31. máj 2013

@mominko už sú na dobrom mieste, určite porástu.. 🙂

evagy
autor
31. máj 2013

@ada83 ano išla som za ňou, a aj za sestričkami som platila za puregon.

mominko
31. máj 2013

@evagy ďakujem pekne si ich hladkám... 😉