Embryotoxické cytokíny
Ahojte, som 5mesiacov po spontannom potrate v 20tt. Podla vysledkov z reproimunologie bola pricinou vysoka hladina embryotoxickych cytokinov ktore mali za nasledok ze moje telo bojovalo proti plodu a snazilo sa ho dostat von. Dr.Bergsndiova mi nasadila Medrol a povedala ze by bolo d9bre aby sa nam zadarilo do 3-4mesiacov. Mate niekto podobnu skusenost?
Zaroven doma som si v lekrskej sprave precitala dodatok ze vysoky o sah cytokinov brani prirodzenemu otehu. My vsak 1 dieta uz mame prirodzenou cestou ( r2016) a druhe sa toez podarilo prirodzene v roku 2017 no skoncilo potratom. V lekarskej sprave mam aj vyznacene hladiny cytokinov no nevyznam sa v tom lebo ona mi hovorila len ze som bojovala proti plodu. Voe poradit niekto?
@vycky aha no kurkuma je už objednana tu serrapeptazu beriem no vidíš výsledky na hovno. Píšem s jednou babou ona sa dosť v tomto vyzná a neodporúča na ket mám tie výsledky veľmi zlé vidím to aj ja že sú cytokyni veľmi vysoké najprv musíš klesnúť nebudem zbytočne riskovať a vyhodim peniaze zbytočne musí sa to dať upraviť prečo sú také vysoké tie cytokyni 😥😥😥
@lydia86 tento rok dúfam len ja mám veľmi zlé výsledky tie cytokyni mám veľmi vysoké ja tak skoro nepôjdem 😥😥😥
@butterfly333 a dr. teraz odporúčala KET s medrolom 12mg + infuzky? No vysoké to máš ale kým pôjdeš na ket cca možno v júni, juli ono to ešte môže klesnúť keďže pokračujem s medrolom...Kontrolný odber neodporučila v imuno pred Ket?
@butterfly333 ak by sa dalo skús za takých 6-8 týždňov ísť na kontrolný odber či to klesá. Je to síce ďalších 85€ no aspoň budeš vedieť ako postupuješ aby si mohla ísť na vklad...
@lydia86 určite pôjdem na ďalší kontrolný odber. Chcem sa spýtať môže to mať súvis keď mám ten zápal v tele mám totiž osteochondrozu štvrté štádium mám v kolene umelú chrupavku a v nohe štyri titanove šroby. Mám s nohou stále problém tak neviem môže to nejako súvisieť s vysokými cyto.??
@butterfly333 moja nie som doktor čiže ty píšem len môj názor podľa mňa to môže mať súvis s kolenom... ja mám napr. strašne bolesti chrbta pred 6rokmi zistené vysunuté 3 platničky čiže zápal sa mi stále vracia aj bolesti, priamo tam mi pichali Kortikosteroidy a nepomohlo. Odporúčajú OP, trápim sa ďalej takže podľa mňa cytokiny s tým majú súvis...Možno je to hlúposť a nemá to žiaden súvis no moja mama mi vravela že od mala som mala vždy zápalové ochorenia...🤷♀️
@lydia86 neviem čo ďalej . Kam za kým ísť? Len tu chrupavku tam potrebujem keďže sa mi moja rozpadla to mi vybrať nemôžu no čo tie šroby v nohe? Bože prečo ma tak trestá čo som komu spravila 😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥.
@butterfly333 No to koleno už tam na tom asi nič nezmeniš... Tiež neviem čo ďalej...☹ musíme veriť dr. nič iné nám neostáva iba pokračovať liečbu a dúfať že to len potrebuje troška viac času aby to zabralo...ja už som sa rozhodla že nebudem chodiť nikam aj tak som už skúsila všetko za tie roky a financie okrem ivf už nemiením rozhadzovať a aj tak je z toho veľké...😡🤨
@lydia86
@butterfly333 Tak ja mám ešte horšie .. neviem čo mám už robiť som zúfalá
@majinka81 ja mám vysoké cytokiny a aj NK bunky a ja nemám problém otehotniet. Ja však potracam po niekoľkých týždňoch...nemáme 100% potvrdené že je to dôvod tak ako nikdy ho nevedia povedať nikomu 🤷♀️. Ale teda s otehotnenim problém nebol kvôli nim aj keď teda ani to nejde úplne hop sup keďže mám PCO a často anovulacne cykly.
@cilimata no sme na tom rovnako. Ja už nechápem prečo kde neklesli kde je zápal.a CRP máš koľko? Ja 5.
@luckamjar Lebo mne cytokiny robili to ze som tehotna bola iba do 4tt bez potvrdenia lekarom kedze vtedy nic nevidno este.Tehu priznaky a potom silny menzes.Takze to ze potracas moze byt zial aj ina pricina.Najhorsie je ze sa to neda jednoznacne urcit a roky idu a clovek je nestastny.
@butterfly333 neviem,mna liecila ina dr.,a iba ona dava prednison.Z tej nohy kludne mozes mat cytokiny vyssie-t.j. skryty zapal.Crp nemusi byt vysoke vobec.
@butterfly333 skúsila som si kuknúť rozdiel medzi medrolom a prednisonom a rozdiel dr. uvádza minimálni. Prednison prechádza premenou v pečeni a medrol túto premenu nepotrebuje...🤷♀️ tak neviem tak som sa dočítala...
@lydia86 Ahoj prednison sa uziva pri autoimunitnych ochoreniach,koznych problemoch,herpesoch,kozna dr mi povedala ze je 5mg dlhodobo je zanedbatelna davka.V tehotenstve sa dava jednorazovo aj 30mg ak nastane nieco na co ho treba kratkodobo.
Nemyslm ze je skodlivy az tak ako medrol.Prednison neprechadza v tehotenstve cez placentu.
Poznam ludi s reumou ktori ho musia brat a beru ho roky chodia aj na testy.
Vies ak by to malo byt posledne ja by som skusila.
Totiz mne na cytokiny mala som okolo 67 hodnotu pomohol iba prednison.Medrol mi znizil iba nk bunky a mala som hrozne neziaduce ucinky ale dalo sa to zvladnut.Drzim vam palce.
@majinka81 ahoj ďakujem za info určite každá rada dobrá, keďže sa u mňa o prednisone nikto nikdy nezmienil čo je škoda.😉 Vieš za 10 rokov som skúsila tiež všetko ale ze všetko takze ak by mi dr. ponúkla miesto medrolu prednison bez slova skúsim aj to aj keby to malo byť ako píšeš to posledne...☺️ Ja som len googlila rozdiel medzi medrolom a prednisonom a pán dr. to slečne vysvetlili takto...🤷♀️😁 asi sa mohol rozpisovať viac nech viem a nezavádzam snažilky...😉 tak isto držím palce ✊👍
@butterfly333 ja už neviem dievčence 😟 no celé zle to s nami snazilkami...😭 už jak také pokusné 🐇🐇🐇
@lydia86 no a čo spravíme čo mám pomôže? Chcem veľmi s manželom aspoň jedno dieťa aby sme mali veľmi si to prajem.
@butterfly333 ja viem moja tiež mám rovnaké pocity je to ťažké a smutné...☹ neviem čo spraviť...😔 Ja už by som si namixovala hoci čo len aby pomohlo 🤦♀️
@lydia86 ja už som zúfalá keď ma môj nevidí plačem no on povie že neboj podarí sa to. No jemu sa to ľahko povie on je v poriadku to ja som cela na hovno neschopná mu ani dieťa dať a tak veľmi ma to trápi.
@butterfly333 presne ako píšeš plač, hystéria, hnev, panika, lutovanie sa je uz súčasť môjho života. Ja už som môjmu povedala zo zúfalstva aby si našiel dajaku ktorej spravy dieťa a nech ho donesie domov ja ho vychovám...už mi tak šibe 🙄
@lydia86 moja presne moja reč. Moj je mladý ma 27r veľmi ho milujem aj on mňa a spravím čo bude v mojich silách aby sme boli rodina.
@butterfly333 hádam sme už blízko k úspechu a budeme mať bábätká všetky čo sme tu...🙏 a ako píšeš spravíme všetko čo bude v našich silách a budeme bojovali pre naše 🤱
@lydia86
@butterfly333 inak pri tej protizapalovej diéte odporúčajú ešte aj kyselinu Alpha lipoovu.
Ja začínam ráno s Medrol som sa rozhodla.
15.5. Mám termín v gf tak nech sa to už rozbehne .. ja už nemôžem čakať 🤷♀️
@majinka81

@lydia86 presne to aj ja hovorím ! Musíme to skúsiť ! A veriť