icon

Embryotoxické cytokíny

tamiiik
25. apr 2018

Ahojte, som 5mesiacov po spontannom potrate v 20tt. Podla vysledkov z reproimunologie bola pricinou vysoka hladina embryotoxickych cytokinov ktore mali za nasledok ze moje telo bojovalo proti plodu a snazilo sa ho dostat von. Dr.Bergsndiova mi nasadila Medrol a povedala ze by bolo d9bre aby sa nam zadarilo do 3-4mesiacov. Mate niekto podobnu skusenost?
Zaroven doma som si v lekrskej sprave precitala dodatok ze vysoky o sah cytokinov brani prirodzenemu otehu. My vsak 1 dieta uz mame prirodzenou cestou ( r2016) a druhe sa toez podarilo prirodzene v roku 2017 no skoncilo potratom. V lekarskej sprave mam aj vyznacene hladiny cytokinov no nevyznam sa v tom lebo ona mi hovorila len ze som bojovala proti plodu. Voe poradit niekto?

milakrasna
5. jún 2020

@butterfly333 ako si dopadla?

butterfly333
5. jún 2020

@milakrasna no nakoniec chýba bola v tom že me ich správy chodia do spamu nechápem prečo. No už mám medrol bola som v lekárni.

sparkling
6. jún 2020

Ahojte, prosim Vas, tie co drzite protizapalovu dietu dlhsie. Pouzivate vobec nejake sladidlo? Mohla by som med alebo ani ten nie? Kavu pijete? Co bezlaktozove mlieko? Mam v tom dost zmatok a tak sa mi zda, ze nic 3/4 veci jest nekozem 🤨

m_o_n_c_a_k
6. jún 2020

@sparkling ahoj ja to držím len viac ako týždeň už, ale tiež niekedy už ani nemám chuť jesť, keď vidím co všetko máme doma a skoro nič nemôžem. Ale môžem ti dať typy čo jedávam ja. Ovocie max dávam 2 denne kvôli cukru. Nesladím ničím. Kávu som prestala piť, čaje nesladím. Pijem len vodu. Ale ak znesieš citróny urob si pokojne citrónadu. Ja citróny nemôžem. Potom jem zeleninu. Kuracie mäsko si dám 1-2 krát do týždňa. Zase niečo musím jesť . Hríbov omáčku, či polievku. Špenát. Prílohy ryža, zemiaky, cestoviny ryžové, my jedávame len špaldovú a ražnú múku, lebo mala je alergická na pšenicu. Takže sme zvyknutý. Sladkosti nejem vôbec. Polievočku so strukovín, a začala som opäť jest tuniaka vo vlastnej šťave a makrelu. Keď som medzi jedlami hladná dávam si oriešky rôzne. A ja mám alergiu na laktózu tak ja už len bezlaktozove mlieko a to len sem tam. Jedine čomu z mliečneho neodolám sú syry. Ale to som sa tiež obmedzila na minimum.

sparkling
6. jún 2020

@m_o_n_c_a_k ahoj, dakujem pekne. Ja som kavovy zavislak, takze uvazujem aspon o caro kave. No a zemiaky a ryzu ješ normalne? Ja sa asi vzdam aj toho. Začala som len včera, dávku mam 20 mg

milakrasna
6. jún 2020

@m_o_n_c_a_k potom pri orechoch opatrne s arašidmi. Tehotné by sa im mali vyhybat 😊

butterfly333
6. jún 2020

@sparkling ja kávu bez cukru a mileko už rok len bezlaktozove. Vodu len čistú pijem.

sparkling
6. jún 2020

@butterfly333 joooj, tak kavu môžem? To je super, strasne sa tesim

butterfly333
6. jún 2020

@sparkling ja pijem 1x max 2x za deň

sparkling
6. jún 2020

@butterfly333 inak coho dosledok tie zvysene cykotiny? Nejak tomu nerozumiem, ved crp mam v poriadku. Uz jedno dieta mam, to bolo bez problemov. Moze byt, ze sa aktivuju pri opakovanych zapaloch napriklad, zapal sa vylieci ale cytokiny ostanu nadalej zvysene?

butterfly333
6. jún 2020

@sparkling tak to ti neviem povedať. Ake mas crp?

sparkling
6. jún 2020

@butterfly333 menej ako 5. Ked som zacala v poslednom tehu krvacat, brali mi aj crp a to bolo 0,3 tusim. Moze to byt sposobene opakovanymi recidivujucimi zapalmi?

sparkling
6. jún 2020

@butterfly333 ja inak ziadnu inu diagnozu zatial nemam. Z hematologie mam vysetrene zatial iba niektore mutacie, homocystein je v norme, mam potvrdenu mthfr Cckovu mutaciu, ale vraj kedze mam homocystein v poriadku, tak tie mutacie nemaju na tehotenstvo ziaden vplyv. Jedine co mi vyslo su tieto cytokiny. Uvidim, co povie hematolog, odbery som si dala robit sama, som zvedava, co mi vsetko este bude treba, ake hematologicke odbery.

butterfly333
6. jún 2020

@sparkling crp máš v poriadku no ťažko povedať čo to môže spôsobovať ja som napríklad prisal 7x o bábo a nikdy nič nezistili

sparkling
6. jún 2020

@butterfly333 a potratila si aj ked uz nasadili medrol alebo taku skusenost nemas zatial? Inak obe sme chodili do temy o bt. Zistili ti aj nieco ine okrem cytokinov?

butterfly333
6. jún 2020

@sparkling no to už bolo veľmi dávno pred 20 rokmi . Mala som malo vit d no už je v poriadku a nízke iGg a teda tie cytokyni vysoké. Plus mám trombofiliu mutáciu MTHFR C677T homozygot nikdy som nebrala medrol teraz to beriem od februára prvý krát v živote. No dúfam že už klesnú tie cytokyni veď beriem všetko možné aj tu serrapeptazu a kurkumu ešte pred vkladom chcem.dat včeliamaterskakašička.

sparkling
6. jún 2020

@butterfly333 a homocystein mas v akom stave? Tu mutaciu mam aj ja, ale hcy v norme, takze to vraj nema ziaden vplyv. Co ti dali na tu mutaciu? Iba kys. Listovu alebo pichas fraxik/clexane?

sparkling
6. jún 2020

@butterfly333 zvlastne, ze ta nechali 7 x potratit. Ja som nastvana a to som potratila v 5. Tt 3 krat. Vzdy mi povedali ze aaa ved to bolo iba biochemicke. Az tento posledny raz uz bolo hcg vysoke a realnesom mala papier, odber, tak uz sa nemohli ohanat biochemickym.

butterfly333
6. jún 2020

@sparkling homocystein asi ok neviem len tuto mutáciu MTHFR C677T no nikto mi noc nedal povedala že hneď ako budem tehu aj pred ket pichať fraxik.A beriem femibion. No tie tehu bolo dávno a tehu vždy skončilo medzi 7tt až 13tt a jedno v 22tt som porodila žiaľ mŕtve .

sparkling
6. jún 2020

@butterfly333 no ja som zvedava, co daju v pondelok mne. Snad tiez fraxik, nech mam pokoj a nech som kryta.

butterfly333
6. jún 2020

@sparkling a kam ideš v pondelok?

sparkling
6. jún 2020

@butterfly333 ne hematologiu do Nitry. Hemomedika. Aj ked este nemam komplet vysledky, tak ja uz sa toho terminu nevzdam proste

sparkling
6. jún 2020

@butterfly333 a tie potraty to si mala prirodzene otehu alebo umele? Lebo ja teda otehotniem, ale vzdy potratim velmi skoro.

butterfly333
6. jún 2020

@sparkling na hemato ideš prvý krát či ideš po injekcie? Ja chcem v pondelok písať do Brna že ako to vyzerá nech mu dajú recept nech už.aspon niečo mám.

butterfly333
6. jún 2020

@sparkling to bolo vždy prirodzene nikdy som nebola na.umelom teraz ideme prvý krát

sparkling
6. jún 2020

@butterfly333 no ja neviem, ci by som sla ked vies otehotniet bez problemu. Na hemato idem prvy krat. Ja som nebola ochotna cakat tri tyzdne na termin a potom tri tyzdne na vysledky, tak som si dala nejake odbery urobit ako samoplatca v medirexe. Ked som sa objednavala, bola som este tehu a chcela som vysledky cim skor. Takze s tymi vysledkami idem v pondelok na hemato a uvidime, ci to bude stacit, alebo bude treba este odbery.

butterfly333
6. jún 2020

@sparkling no práve že sa už snažíme 2,5 roka v júni 2018 som v 6tt potratila od vtedy nič 2x IUI neúspešne vieš už budem.mat 41r a nedarí sa prirodzene tak už nechcem čakať.

sparkling
6. jún 2020

@butterfly333 no tak urcite v tomto pripade ano. Lebo sa mi zdalo ze tusim v teme o bt si pisala, ze ste nechceli umele. Ale je mozne, ze si ta mylim. Nam ak to nepojde, tak skusim buduci mesiac s folikulometriou, potom iui. O ivf nie som presvedcena zatial

sparkling
7. jún 2020

@butterfly333 Moze ma z Medrolu naduvat? Teda ci mozem z neho prdiet 😳 som na nom tri dni a dva dni dni z toho ma naduva

butterfly333
7. jún 2020

@sparkling ja som to mala celý mesiac.