icon

Embryotoxické cytokíny

tamiiik
25. apr 2018

Ahojte, som 5mesiacov po spontannom potrate v 20tt. Podla vysledkov z reproimunologie bola pricinou vysoka hladina embryotoxickych cytokinov ktore mali za nasledok ze moje telo bojovalo proti plodu a snazilo sa ho dostat von. Dr.Bergsndiova mi nasadila Medrol a povedala ze by bolo d9bre aby sa nam zadarilo do 3-4mesiacov. Mate niekto podobnu skusenost?
Zaroven doma som si v lekrskej sprave precitala dodatok ze vysoky o sah cytokinov brani prirodzenemu otehu. My vsak 1 dieta uz mame prirodzenou cestou ( r2016) a druhe sa toez podarilo prirodzene v roku 2017 no skoncilo potratom. V lekarskej sprave mam aj vyznacene hladiny cytokinov no nevyznam sa v tom lebo ona mi hovorila len ze som bojovala proti plodu. Voe poradit niekto?

butterfly333
7. jún 2020

@sparkling áno ešte minulý rok sme nechceli umelé no keď to inak nejde tak ideme skúsiť.

sparkling
7. jún 2020

@butterfly333 no zbohom, teraz budem
Cely mesiac smrdiet 😂🤦‍♀️

milakrasna
7. jún 2020

@butterfly333 o boze ty si si toho prešla 🙏☹️ to ma mrzí... Nerozmýšľala si nad PGT vysetrenim embrya preč vkladom? Možno aj to bola príčina tých potratov.

butterfly333
7. jún 2020

@milakrasna ďakujem. Keďže sa nám nedarí ideme na ket a DE takže embryo je už vysetrene aj darcovia.

sparkling
7. jún 2020

@milakrasna ja by som sa toho bala, radsej by som riskla vklad bez. Nemyslim, ze je to pre tie embrya az take neskodne ako sa to tvari. Nehovoriac o financiach

butterfly333
7. jún 2020

@sparkling no nie neostáva no nieje to take hrozné 😁

milakrasna
7. jún 2020

@butterfly333 aha tak držím palčeky 🙏✊✊ kedy ideš? Brno?
@sparkling tiež váham... Ja mam 29 ale manžel mal dlho zamrazene spermie tak ešte nie sme rozhodnutí. Možno ak ich bude veľa dám nejaké aj na genetiku.
Toto je náš druhý cyklus a v prvom sme nedali nič iba icsi. Teraz cyklus co pôjdem tak budem brat medrol lebo zistili cytokiny 🤷‍♀️

butterfly333
7. jún 2020

@milakrasna no čakám na ms 25.6 tak počítam vklad v júli

milakrasna
7. jún 2020

@butterfly333 aj ja tak ako ty 😊 plus mínus.
Ja budem stimulovať a budeme dávať aj fresh ET

butterfly333
7. jún 2020

@milakrasna zajtra chcem písať do Brna že ako to vyzerá nech mu dajú recept. Vklad mi vychádza akurát keď máme celozavodnu dovolenku.

milakrasna
7. jún 2020

@butterfly333 ja si idem v tyzdni pre lieky a na sono.

butterfly333
7. jún 2020

@milakrasna mne lieky pošlú na recept nech nemusím koli tomu do Brna.a teda vklad máš mať kedy?

m_o_n_c_a_k
7. jún 2020

No baby dnes som si našla hnedý výtok. Dala som si dufaston, čítala že sa môže. Zajtra asi pôjdem ku gynekologické nech mi urobí kontrolné hcg a uvidíme. Som sklamaná. Viem ze to ešte nemusí nič znamenať, ale u mňa to znamenalo vždy MA.

butterfly333
7. jún 2020

@m_o_n_c_a_k daj si magnezium vit C a hlavne kľud oddych držím palčeky nech všetko dobre dopadne

m_o_n_c_a_k
7. jún 2020

@butterfly333 ďakujem ❤️ idem si dat a budem ležať.

sparkling
7. jún 2020

@m_o_n_c_a_k ja uz by som sedela na pohotovosti. Hybaj. Hned. Daju ti lieky na krvacanie

m_o_n_c_a_k
7. jún 2020

@sparkling ja mam tie lieciky všetky už doma, aj utrogestan aj ascorutin. Minulý rok som začala. Mať hnedý výtok, ktorý sa ťahal do 9 týždňa a bol to MA. Dokonca podozrenie na dvojičky. Na pohovosti mi naposledy povedali ze je všetko ok a kontrola u doktorky. Dali vtedy utrogestan. Takže veľmi tuná nepomáhajú na pohotovosti. Dala som si Duphaston, vitamín C a magnezko. Lenže beriem aj fraxik tak som si radšej nedala ascorutin-ten proti krvacavosti. A vysvetľovať im a čakať. Neviem ci tento stres teraz chcem. Počkám do rána a ráno sibujem ku gynekologičke. Ona ma už pozná, pozná moju liečbu. Inak co čítam mame podobný problém. Ja otehotniem ľahko. Ťažko udrim bábätko. Aj keď pred 9 rokmi sa mi to podarilo. Našťastie mam aspoň jednu zdravú dcérku.

milakrasna
7. jún 2020

@butterfly333 no vklad budem mat cca 21 DC 🤷‍♀️ tj polka júla... Možno 15.-16.7

milakrasna
7. jún 2020

@m_o_n_c_a_k neboj,nemusí to nič znamenať 🙏
Aj kamoška mala teraz taky problém,brala Duphaston magnezko a ascorutin. Veľa žien krváca alebo spini. Snáď to nič nebude.
Daj vedieť ako si zajtra dopadla ✊✊

m_o_n_c_a_k
7. jún 2020

@milakrasna ďakujem ❤️ bol to taký svetlo hneducky výtok. Aj keď som poplakala, ale stále dúfam ze to bolo len niečo čo neublíži. Stále mám zatiaľ tehotenské príznaky a neklesá ju. Únava, bolestivé prsia, a teda menej mi chuti jest. Iné som nikdy ani nemavala takto na začiatku. Takže stále dúfam v dobré. Zajtra dám vedieť. Pekný večer žienky.

lydia86
7. jún 2020

@m_o_n_c_a_k verím že máš strach no určite len embryjko narazilo na cievku a krásne si hľadá to práve miestečko u teba.🙂 Treba veriť liečbe čo ti nasadila dr. z imuno a pre tvoj kľud ráno navštív gynekologicky. Držím palce 🤗

sparkling
7. jún 2020

@m_o_n_c_a_k no ja tiez tak. Mam zdravu dceru uz. A podobne hodnoty cytokinov mame. Tiez potraty v 5.tt vzdy.

sparkling
7. jún 2020

@m_o_n_c_a_k drzim palce, aby bolo vsetko v poriadku.

luckamjar
7. jún 2020

@m_o_n_c_a_k držím veľmi palce🤞Viem čo znamená stres pri hnedom vytoku. Potratila som 4 krat a tiež to bol u mna zakaždým znak. Hrozne veľa žien však špiní a dokonca krváca bežne a nič. Ja som ale mala 2x hematom 😔 na pohotovost máš pravdu že netreba, máš už všetky lieky ake sa dajú mat, je to len o čakaní 😔

butterfly333
8. jún 2020

@milakrasna presne ako ja ak ms príde tak ako má tak budeme spolu čakať.👍

m_o_n_c_a_k
8. jún 2020

Dievčatá akurát som prišla od doktorky. Na dverách : pre karanténu zatvorená ambulancia do odvolania. Žiaden kontakt, žiaden zastupujúci lekár. Dievčatá už minule som písala aká je tá doktorka neprecízna, lajdácka, nejaví záujem riešiť veci. Nechcela som ju meniť, lebo za dva mesiace ideme bývať do BB, a zase tam teraz hľadať gynekológa, to by bolo od ruky. Furt keď mám ťažkosti v tehotenstve tak ma zatvorenú ambulanciu. Ja neviem či je zatvorená polovicu z roka, alebo len ja mám vždy smolu. Teraz mi asi neostáva nič iné ako čakať do večera na pohotovosť. Tam zase rozprávať celé moje litánie. Ráno som zase čítala že ten duphaston môže spôsobovať krvné zrazeniny. No neviem či si teraz mám dať aj ráno, alebo sa na to vykašľať. Či sa to nebude biť s fraxikom. No poviem vám je mi z toho celého blbo. Aj z celej doktorky už. A ďakujem kočky za povzbudenie. Ste zlaté.

m_o_n_c_a_k
8. jún 2020

@luckamjar a ty tiež berieš liečbu medrolom? Snažíte sa?

m_o_n_c_a_k
8. jún 2020

@sparkling ahoj, a dala si sa tiež na liecbu medrolom? Chystáte sa na bábätko?

sparkling
8. jún 2020

@m_o_n_c_a_k po 3 potratoch, ja uz som chcela riesit repro imuno skor, ale bola karantena 😣 hej som na medrole, od piatku. Prve 4 tyzdne mam brat 20 mg, potom 16, potom 12. Mam aj velmi podobne cykotiny ako ty - tie hodnoty. Len ty tam mas trochu zvysene dva parametre, ja 4, ale fakt sa mi to zda ze + - rovnako. Nemam aps ako ty ale nedostatok d vit. Tiez potraty vzdy v 5. Tt, ani k kekarovi nestihnem nikdy prist

sparkling
8. jún 2020

@m_o_n_c_a_k a este krvacas a spinis?