icon

Embryotoxické cytokíny

tamiiik
25. apr 2018

Ahojte, som 5mesiacov po spontannom potrate v 20tt. Podla vysledkov z reproimunologie bola pricinou vysoka hladina embryotoxickych cytokinov ktore mali za nasledok ze moje telo bojovalo proti plodu a snazilo sa ho dostat von. Dr.Bergsndiova mi nasadila Medrol a povedala ze by bolo d9bre aby sa nam zadarilo do 3-4mesiacov. Mate niekto podobnu skusenost?
Zaroven doma som si v lekrskej sprave precitala dodatok ze vysoky o sah cytokinov brani prirodzenemu otehu. My vsak 1 dieta uz mame prirodzenou cestou ( r2016) a druhe sa toez podarilo prirodzene v roku 2017 no skoncilo potratom. V lekarskej sprave mam aj vyznacene hladiny cytokinov no nevyznam sa v tom lebo ona mi hovorila len ze som bojovala proti plodu. Voe poradit niekto?

butterfly333
8. jún 2020

@sparkling ja už teda neviem asi ozaj nebudeme nič jesť

m_o_n_c_a_k
8. jún 2020

@butterfly333 @sparkling ja sa priznám, niekedy jednoducho nevydržím a dám si aj niečo, čo nie je vhodné. Myslím si, že už len to, že som zmenila pomaly cely jedálniček je už pokrok a prínos pre organizmus. Tiež sa niekedy tá diéta trochu bije s tým čo môže tehotná. Vraj napr. pri kurkume a niektorých bylinkách co odporúčajú ako dochucovadlo treba dávať pozor. Ale určite je super, že aj stravou podporíme liečbu. Ale každý je iný a ja teda takto fičať dlhodobo nedokážem. Protizápalová strava v našom prípade nie je nevyhnutná, ale prospešná. Tak len tak na odľahčenie. Samozrejme sa snažím podľa nej jesť, ale mala som deň kedy som jedla aj to, čo by sa nemalo.takže si nemyslím, že sa niečo stane ak sa to nedodržiava na 100 %. To by sme sa stali vegánmi. Táto strava je asi najbližšie k tej protizápalovéj strave.

butterfly333
8. jún 2020

@m_o_n_c_a_k to máš pravdu ja tiež žijem aj to čo by som nemohla.

milakrasna
9. jún 2020

@sparkling s tým zajacom opatrne. Nie je to najlepšia forma soje.

sparkling
9. jún 2020

@milakrasna fakt? To som vycitala u Macingovej v knizke, tak som nad tym ani nerozmyslala extra. Ok, nebudem to pit

m_o_n_c_a_k
9. jún 2020

Baby tak zatiaľ všetko v poriadku, dnes som písala sms na gyndu a ze už ordinuje. Napochodovala som tam a dala mi vkladať utrogestan. Ale vyzerá to v poriadku. Ze to. Môže byť aj z liekov, keď ich toľko beriem.

butterfly333
9. jún 2020

@m_o_n_c_a_k to je super že je všetko v poriadku

milakrasna
9. jún 2020

@m_o_n_c_a_k aspoň že tak 😊 drz sa a relaxuj nech ide všetko ako má.

sparkling
9. jún 2020

@m_o_n_c_a_k chvalabohu 🙏 drz sa a davaj pozor. A je to ok? Nevratilo sa spinenie?

majoranka24
9. jún 2020

@sparkling Nemas tie cytokiny az tak velmi zvysene. Medrol ti urcite pomoze. Ja som mala horsie a Medrol mi ich znizil do normy. Ake ucinky z neho pocitujes? Ja som najskor popri nom schudla 4kg. Ale po dlhsom uzivani - mam pocit, ze som pribrala v tvari. Mam taku dvojitu bradu.😏 Predtym som taku nemala. Urcite je to z toho Medrolu.

milakrasna
9. jún 2020

@sparkling ty máš tie výsledky dosť podobne ako ja 🙏🙈 toto si mala kontrolné výsledky po medrole alebo pred?

butterfly333
9. jún 2020

@majoranka24 no ale zas také ako mám ja výsledky tu asi nemá nikto snáď sa aj mne upravia.

m_o_n_c_a_k
9. jún 2020

@sparkling ahoj. Zatiaľ sa nevrátil. Dala mi nejaký nový utrogestan je silnejší a vkladá sa iba do pošvy dala mi teda 2x 200mg ráno a 2x200mg večer. Mala nejakú tabuľku na to. Vzhľadom na to, že som toľko krát potratila. Neskôr znížime dávku. Hodím sem fotečku ak sa podari. Je to vraj novinka.

m_o_n_c_a_k
9. jún 2020

@butterfly333 kedy máš ísť na kontrolné testy? Ja verím, že sa ti to zníži. Koľko už beries ten medrol?

butterfly333
9. jún 2020

@m_o_n_c_a_k neviem kedy pôjdem. Medrol beriem od februára.

butterfly333
9. jún 2020

@m_o_n_c_a_k mne teraz v car predpísali utrogestan ak čítam správne tak mám si vkladať 4-0-4 to ako 4 tabletky?

m_o_n_c_a_k
9. jún 2020

No ale predtým nez pôjdete do Brna tak budeš mať kontrolný odber?

milakrasna
9. jún 2020

@butterfly333 ale ten utrogestan tam ešte nemáš napísané že kedy. To ti povedia po sone, zvyčajne okolo 10 dňa až do 12tt.
Ja som mala 2-2-2. Potom mi dali crinone,to sa dávalo len večer tak to bolo lepšie pre mňa 😊

m_o_n_c_a_k
9. jún 2020

@butterfly333 áno ty máš 100 mg 4x to je 400 mg ráno a 400 mg večer. Ako ja 🙂. Skus sa popýtať na tieto nové 200 nebudeš musieť aplikovať 4ks ale len 2ks.😊

butterfly333
9. jún 2020

@m_o_n_c_a_k ďakujem keď pojdem na sono sa spýtam.

butterfly333
9. jún 2020

@milakrasna áno ďakujem nevedela som tak po kontrolnom sone mi povedia.

sparkling
9. jún 2020

@milakrasna toto je pred medrolom. Ja som s nim len nedavno zacala. Tie cytokiny su zatial jedine co mi vyslo. Nic ine.

sparkling
9. jún 2020

@majoranka24 ja strasne prdim 🤭 a myslim, ze chudnem aj ja, uz som nieco zhodila. Ale zas ja mam aj tu stravu prisnu.

milakrasna
9. jún 2020

@sparkling aj ja tak... Ostatne som mala OK.
Ešte čakám na vysledky z hemato.

milakrasna
9. jún 2020

Dievčatá,vy co si pichate fraxip. od kedy sa to pichá? Ešte pred KET?

sparkling
9. jún 2020

@milakrasna ja cast vysledkov z hemato uz mam. Vybavila som si, na vlastnu past. Prevratila pol internetu s tym, co vsetko si mam dat nabrat, isla som ako samoplatca cez Medirex, no aj tak to nemam vysetrene este vsetko. Cast samoplatcovskych este cakam. S tym co uz mam som bola na hematologii, tam mi nabrali to, co chyba. Ale za tie trombofilne mutacie by som sa nedoplatila. Je ich 10, za jednu chce Medirex 40 eur. Tento tyzden cakam este vysledky 2 mutacii, zvysok az koncom mesiaca. Mam potvrdenu mthfr mutaciu, tu Cčkovu ale homocystein v norme, tak to vraj nema vplyv. Som zvedava na ostatne vysledky. Tykajuc sa fraxiku, ked dojdu vysledky, budem ho pichat preventivne tak, ci onak v tehotenstve. Tak povedal hematolog

majoranka24
10. jún 2020

@milakrasna Ano, este pred. Myslim, ze sa zacina minimalne 5 dni pred vkladom. Ja mam teraz Clexane uz od 1.dna cyklu.

milakrasna
10. jún 2020

@sparkling mne dal môj gynekológ výmenný lístok na hemato bez problemov. Nemáš nejakého svojho lekára, ktorý by ta poslal nech to máš všetko vysetrene?
@majoranka24 ďakujem. Budem písať hematologicke radsej mail, nech mi povie ako... Ja ešte idem na kontrolne odbery lebo niečo som mala hraničné tak to chce skontrolovať.

butterfly333
10. jún 2020

@majoranka24 ani mne zatiaľ hádali fraxik tak tiež uvidím či mi ho dajú od 1dc no mali by dať nie?Ty máš tuším tiež nejakú mutáciu ?

majoranka24
10. jún 2020

@butterfly333 Mam mutaciu, ale pisala som ti, ze mam vysoke davky estrogenov kvoli sliznici. Preto mi ho dali od 1.dna.