Embryotoxické cytokíny
Ahojte, som 5mesiacov po spontannom potrate v 20tt. Podla vysledkov z reproimunologie bola pricinou vysoka hladina embryotoxickych cytokinov ktore mali za nasledok ze moje telo bojovalo proti plodu a snazilo sa ho dostat von. Dr.Bergsndiova mi nasadila Medrol a povedala ze by bolo d9bre aby sa nam zadarilo do 3-4mesiacov. Mate niekto podobnu skusenost?
Zaroven doma som si v lekrskej sprave precitala dodatok ze vysoky o sah cytokinov brani prirodzenemu otehu. My vsak 1 dieta uz mame prirodzenou cestou ( r2016) a druhe sa toez podarilo prirodzene v roku 2017 no skoncilo potratom. V lekarskej sprave mam aj vyznacene hladiny cytokinov no nevyznam sa v tom lebo ona mi hovorila len ze som bojovala proti plodu. Voe poradit niekto?
A to som bola údajne mladá a zdravá osoba 😁
@milakrasna aj mne dal, lenze ja som bola tehotna a ani nahodou sa mi nechcelo cakat 3 tyzdne na termin na hematku. Tak som si to vybavila sama ako samoplatca. Myslela som, ze tym este nieco zachranim, kedze som krvacala. A aj tak som si nepomohla 😕 iba som zbytocne vyhodila peniaze
@sparkling aspon si urobila všetko čo sa dalo. Si zober ze ja som bola 5x na KET a nikto mi nevysetrit imuno a hemato 🤷♀️ dobre nie?
@milakrasna o ktoreho centra chidis? U nas sa to zacalo iba kontrolou spg a potom uz lekar povedal, ze vsak ked uz ste tu, tak podte na debatu. Hned nam porobili odbery, potom o tyzden dalsia konzultacia s vysledkami , kde nam doktor sice povedal, ze v spg. Je problem, hlavne v pohyblivosti a mame mierne znizeny pocet pod normu (norma je 15 mil. A my sme mali 13 mil.). Ale ze je evidentne, ze otehotniet viem. Hned navrhol genetiku, tam sme dokonca dostali termin o tri dni, potom hemato a imuno. To bolo koncom februara. A potom prisla korona, tak uz som hematku a imunologiu nestacila vybavit. Do toho som otehotnela a bac... takze to riesim vsetko rychlo. Po druhom potrate som u gynekologa ani nebola. Nechala som to tak, moja chyba. Rovno sme isli do CAR. A tam lekar povedal, ze on ziadne ivf ani iui robit nebude, kym nebudu vysledky z hematky a imunologie, lebo sa obava tretieho potratu. A vidis to, aj tak sa stalo, ze som otehotnela znova a potratila
@milakrasna myslis, ze by bolo rozumne na jul naplanovat iui? Podla toho ako mi bude vychadzat cyklus?cca v polke/koncom jula mam kontrolu na imunologii, ci zabral medrol.a potom uz by som to poistila aj s iui v centre. Predsa, na co ivf ked netreba? Viem ze pri ivf je vyssia sanca ako pri iui. Ale zas pri iui mame vyssiu sancu ako doma v spalni 😁
@butterfly333 urcite sa ti vysledky upravia. Kedy mas dalsiu kontrolu? Od februara si na medrole, mozes ho brat najviac pol roka vraj. Tak povedali na imunologii mne. Alebo nech skusia inu liecbu teda
@sparkling no mala by som ísť tento mesiac na kontrolu.
@sparkling keď zoberieme do úvahy,ze nemáš problém otehotnieť a ze už berieš medrol a fraxip tak viac sa urobiť nedá. Ja by som skusila IUI na tvojom mieste 😊 nemusi ísť každý hneď za každú cenu na IVF. Ak by nedaj boze 🙏✊✊ bol opäť problém tak potom už ostáva ozaj len ísť na IVF a dat vyšetriť embryjka geneticky a nabuchat aj PICSI & macs.
Vieš ono cele to závisí na milión faktoroch, dakedy stačí len ze chýbajú vitamínmi, alebo že nie si v psych. Pohode a bum. Celé je to medzi nebom a zemou, my tomu môžeme len trocha dopomôcť 😁
@lydia86
@butterfly333
@milakrasna
@m_o_n_c_a_k baby moje brucho zo včera a to ešte som nevecerala 😔🎈
@milakrasna fraxik este len dostanem na predpis od hematologa, to mi povedal na rovinu. Ze uskodit sa tym neda a radsej nech ho mam. Ktovie, ci mi ho predpise aj kym nebudem tehotna, kedze hematologicka diagnoza zatial odhaleba nebola, alebo az pri pozitivnom teste. Vraj budem brat najnizsie davky. A moze to predpisat aj gynekolog, tak mi je to jedno, vsak hadam v care budu mat rozum ked to budeme riesit. Verim, ze ten medrol zaberie
@milakrasna vitaminov beriem tolko, ze len ako doplnok k tomu medrolu mam plny stamrplik. Tam si ich pekne nadavkujem vzdy a zapijam “na zdravie” a to este nehovorim o ostatnym somarinach cim sa dopujem. Uz niekedy ked dam vitamin do ust, tak ma napina.
@sparkling @lydia86
@butterfly333
@milakrasna
@m_o_n_c_a_k Už 6tyzdnov v pondelok konečne odber tak ako butterfly ... 😔
A baby - bulgur, kuskus a spaldova 🙄🙄všetko je múka .. síce lepšie ako biela ale by sa nemala.
Kúpte quinou, cestoviny iba sosovicove, fazuľové a pod. Max ryžové .. ja dávam konjakove keď som hladná. Alebo karfiolovu ryžu - to je mega...
čo sa tak stravy všetko dodržiavam, nakoľko sa niekoľko 10tok rokov venujem fitnes a strave a vidíte jedne posraty Medrol a vyzerám ako dement .. nezapnem rifle .. 😢 na bruchu .. inak mi všetko visí..
@cilimata tie fazulove cestoviny som dnes mala na obed. S curry omackou a tofu. Celkom dobre to bolo. Inak ja mam take navaly hladu, ze bez niecoho maleho v kabelke uz nejdem von. Aspon kusok ovocka alebo nieco. Inak uvazovala som, ze by som skusila ghee. Vraj ma protizapalove ucinky a neobsahuje laktozu. Ani kokosovy a tekvicovy olej nie je na skodu + olivovy.
@cilimata veď máš super to si nevidela moje 😅😅😅🤣
Baby aký je rozdiel medzi progesteronom a utrogestanom okrem ceny? Lebo pred IUI v gyn five mi dávali progesteron a teraz pred ket v Brne utrogestan .
@cilimata moja ja radšej nič nejem len ovocie zeleninu a ryby
@butterfly333 utrogestan je progesteron nie? 😳 zas volaco nove viem
@butterfly Aj ja si myslím ze utrogestan je progesteron. Aspoň to mi povedala gynekologická, že dáme progesteron a predpísala mi vlastne utrogestan
@cilimata to si v pohode. Ja som nejaká divná zas. Ja som náučená na mäso dievčatá a teda aj keď som mala chuť tak som jedla aj kúsok niečoho sladkého. Teraz keď mám jesť túto bezsolenu stravu a bez cukru..... Mimochodom sa to trošku bije. V protizápalovéj strave je ovocie a doktorka mi povedala, že pri medrole pozor na cukor. Fruktoza je tiež cukor. Aj keď lepšia varianta, ale je. Bez ovocia by som ale toto už nedala. Takže ráno banán a špenát pravidelne ako smothie, prípadne iné ovocie. Ja mám hrozne pocity hladu furt, ale nemám už na nič chuť. Dokonca som schudla trošku max 1,5-2 kg, ale bruško mam také ako keď sa najem. Tak ja keďže som tehotná nikomu to nevadí 😁 len neviem už niekedy čo so sebou. Tak často myslím na hlad a ledva čakám na hodinu kedy mám jesť. Akurát ráno a doobeda nemávam pocity hladu. Ja nemám ani hlavu na žiadne recepty. Inak ako mňamku som dnes objavila klasické pukance bez soli, ktoré sa robia v hrnci a robila som ich na olivovom oleji a mňaaaaam.
@sparkling co malé si zvykneš brat so sebou???
@sparkling aha no lebo rozdiel je teda poriadny v cene.
@m_o_n_c_a_k no jablko alebo banan. Raz denne si dam, lebo mne vyslovene niekedy kruti zaludok a vonku ked si, nemas moc co vymysliet pri tejto mega strave. Teraz som si hodila do kabele taku tu kojenecku kapsicku. Rychla pomoc. Pre mna je to nova skusenost, predtym som nejak extra nejedla. Stacilo mi malo a jeden - dva jrat za den. Teraz mi byva az zle od hladu
@m_o_n_c_a_k ovocko v rozumnom mnozstve mozes. Najdem ti clanok z imunovitalu k protizapalovej strave
@butterfly333 zlatíčko ak si môžeš vybrať vyber progesteron .. lebo kamoska z ultrosu potratila. Zistili jej to na patológii. Progesteron je drahší ale udrží plod 🙏🙏🙏
@sparkling ghee je perfektne .. a hlavne sa môže aj protizapalovej.. a koko olej mi dokonca odporúčali kúru .. ráno 1lyzica nalačno a večer pred spaním. Protizapalova, protiplesňova.. obsahuje kyselinu kaprilovu a laurovu- ta je dokonca aj materskom mlieku, prírodné antibiotikum antivírové 👌👌
Baby jedzte normálne. Jedzte ovocie, veľa zeleniny a zdravé sacharidy. Telo ich potrebuje a hlavne v čase keď ti maju hormóny fungovať ako hodinky. Všetko s rozumom a mierou 😊 ani v tej protizápalovej diéte nie sú vyradené sacharidy vo forme ovocia a natur ryža atď. Bez sacharidov telo nebude normálne fungovať a teda ani hormóny a reprodukcia.
Tých pár kileciek a nafúknuté brucho predsa stoji za Bejby 😊 rysovat budeme potom 😁
A na pohyb som zabudla 🙏 ten je strašne dôležitý. Človek aspoň príde na iné myšlienky a doplniť si endorfiny nie je na škodu 😊

@butterfly333 nie,ja mam Antitrombin hraničný. Preto mi to ide znova skontrolovat ze ci to nie je len nejaká odchylka. Ak mi to znova vyde tak budem musieť pichat 🤷♀️
A musim aj medrol brat kvôli protilatkam na embryo.