icon

Embryotoxické cytokíny

tamiiik
25. apr 2018

Ahojte, som 5mesiacov po spontannom potrate v 20tt. Podla vysledkov z reproimunologie bola pricinou vysoka hladina embryotoxickych cytokinov ktore mali za nasledok ze moje telo bojovalo proti plodu a snazilo sa ho dostat von. Dr.Bergsndiova mi nasadila Medrol a povedala ze by bolo d9bre aby sa nam zadarilo do 3-4mesiacov. Mate niekto podobnu skusenost?
Zaroven doma som si v lekrskej sprave precitala dodatok ze vysoky o sah cytokinov brani prirodzenemu otehu. My vsak 1 dieta uz mame prirodzenou cestou ( r2016) a druhe sa toez podarilo prirodzene v roku 2017 no skoncilo potratom. V lekarskej sprave mam aj vyznacene hladiny cytokinov no nevyznam sa v tom lebo ona mi hovorila len ze som bojovala proti plodu. Voe poradit niekto?

sparkling
16. jún 2020

@m_o_n_c_a_k nie ovulka byva posledny den nizkych teplot. Po ovulke nastava zvysenie teploty. Az zvysenie teploty potvrdi, ze ovulka prebehla - aspon 3 dni po sebe by mali byt teploty zvysene, aby bola ovulacia potvrdena. Na tych grafoch je to pekne vidiet. A dole v riadku OPK su take + oznacene zelenou - to su pozitivne ovulaky. Tak to okukni, pekne to sedi aj s tym teplotnam narastom. V tom dni, na ktory padaju tie dve prekrizene ciary, tak v tom dni prebehla ovulka. Na prvom grafe je to 13 dc, ostatne dva grafy su oznacene s ovulkou v 11 den

m_o_n_c_a_k
16. jún 2020

@sparkling a presne toho som sa ja bála, že beriem medrol príliš krátko na to, aby sa to udržalo. Možno mi pomohlo aj to, že ma hneď objednali aj na tie intralipidy. Ale zatiaľ som najďalej za posledný rok. Už len aby mu srdiečko bilo a budem aspoň na chvíľku pokojná.

butterfly333
16. jún 2020

@m_o_n_c_a_k ty si ale nemala vysoké cytokyni že?

m_o_n_c_a_k
16. jún 2020

@sparkling áno všimla som si, pekne si to vysvetlila. Ja som teda tieto teploty nezvykla merať. Len som o tom čítala, ale asi som si to dobre nezapamatala 😊. Ty si inak v tomto parádna. No zase som sa niečo naučila. 😊👍

m_o_n_c_a_k
16. jún 2020

@butterfly333 áno, nemala som vysoké, ja som mala také, no zvýšené. Pridávam dolu výsledky. Možno práve preto sa to zatiaľ drží. Že som ani nemala také vysoké hodnoty a stačilo aby to kleslo zo začiatku o máličko. A možno to máličko stačilo na to aby sa to udržalo.

sparkling
16. jún 2020

@m_o_n_c_a_k za to vdacim tuto koniku a teme grafy bt 😂😂😂 len tie meracky mi sposobuju stresy, takze to lajdam... merism uz vacsinou len do ovulky, potom par dni kym sa potvrdi a potom ku koncu cyklu uz len namatkovo, obcas, lebo by ma trafil slak

sparkling
16. jún 2020

@m_o_n_c_a_k nechapem jak takato nizka hladina moze sposobovat uz v 5. Tt potraty - u teba aj u mna. A baby co to maju vysoke, tak donosia ovela dlhsie kolko krat

sparkling
16. jún 2020

@butterfly333 aka si na tej fotke pekna ❤️ Ja pre zachovanie anonymity tu na fore fotky nedavam

m_o_n_c_a_k
16. jún 2020

@sparkling nechcem strašiť, ale čítam začiatok tohto fóra a kocky potratila aj v okolo 20 tt s tým, že mali stále vysoké hodnoty. Jedna ale písala, že vraj kvôli nejakému zápalu a skracovanie krčka maternice. No jedna, že ešte v 20 tt mala zvýšené hodnoty a v 24 tt potratila. Ale, že doktorka jej povedala, že to v tomto štádiu už by zvýšené cytokíny nemali byť ten problém. Tak neviem neviem veru baby. Asi to už nebudem čítať, lebo ma trafí šľak.

butterfly333
16. jún 2020

@m_o_n_c_a_k tak to máš ozaj super výsledky nie ako ja preto sa aj bojím toho ketu čo ak sa to neudrží koli tým cytokinom.

m_o_n_c_a_k
16. jún 2020

@sparkling no už po čase si nájdeš zlepšováky aby si sa nestresovala. 😊 Veru tu na kroníku sa človek všeličoho priučí

butterfly333
16. jún 2020

@sparkling ďakujem ani ja som dlho nemala foto a možno ju ani dlho mať nebudem.

butterfly333
16. jún 2020

@m_o_n_c_a_k moja ja som prišla 7x o dieťa od 6tt do 13tt a raz v22tt som rodila mŕtve. Neviem čo bol problém no potom všetkom mám dve zdravé deti z prvého manželstva no S terajším manželom sa nedarí. Neviem verím že ten medrol a intralipidy pomôžu.

m_o_n_c_a_k
16. jún 2020

@butterfly333 ty ideš pred tým ešte na kontrolný odber? A určite ti ešte tie intralipidy nasadia. Jedna kočka čo bola na intralipidoch so mnou, bola týždeň pred KET. Ako to máš naplánované od Bergendiovej ? Ale podla mňa už keď cítiš nežiaduce účinky už zaberá. Zo začiatku si nemala sa mi zdá také neg. účinky. Aj si písala sa mi zdá, že si schudla. A až potom ti začalo bruško rásť z toho. Možno preto si predtým nemala tie výsledky dobré. To len tak čo som odpozorovala. Ja pevne verím, že sa aj vyššie hodnoty musia dať stiahnuť.

m_o_n_c_a_k
16. jún 2020

@butterfly333 ja mám tiež s prvým dieťa a s terajším sa nedarí. Ešte mi potom povedala doktorka, že nech si dá, ak to teraz nevyjde, urobiť genetiku on. Že môže byť aj tam problém.. Proste keď to dieťa nie je zdravé, odíde.

m_o_n_c_a_k
16. jún 2020

@butterfly333 aha ale ty si už pred tými dvoma mala tie potraty, dobre chápem.

butterfly333
16. jún 2020

@m_o_n_c_a_k intralipidy mám už napísané od Bergendiovej prvú infúzie mi dajú v Brne keď teraz pôjdem na sono na 12dc.No moja tvar mám gulatu aj do brucha som pribrala aj keď sa snažíme držať diétu nejde to dole.Beriem aj serrapeptazu 2x denné aj kurkumu tak verím že to pomáha a teda ďalšie vitamíny omega 3 zinok selén draslík vápnik femibion vit d3 E atď.

butterfly333
16. jún 2020

@m_o_n_c_a_k áno bolo ich 6x. Teraz naposledy s terajším manželom v júni 2018som v 6tt potratila od vtedy nič 2x IUI neúspešne.

m_o_n_c_a_k
16. jún 2020

@butterfly333 a tvoj partner mal dobrý spermiogram? Môj nie. Preto mi doktorka povedala aj túto alternatívu. Moj mal až 98 % patologických. To znamená, že nejaká časť bola vždy poškodená. A ani rýchlosť vraj nie je naj. A otehotniem na 1. Šupu. Tak mi toto vysvetlite, lebo ja som z tohto už zmenená. Vraj s takým spermiogram sa čuduje, že otehotniem tak rýchlo. No ja len dúfam aby to čo sa teraz snažíme zachrániť bolo zdravé. Lebo logika mi hovorí, že tam nemusí byť všetko ok.

m_o_n_c_a_k
16. jún 2020

@butterfly333 a nechcela by si skúsiť prirodzene, možno ti to pôjde ľahšie prirodzene a potom sa snažiť už len udržať tehotenstvo a znižovať hodnoty.

sparkling
16. jún 2020

@m_o_n_c_a_k ja tak neznasam ked napisu niekde 98 % patologickych... vies aka je norma? 96 %. Iba strasia. Norma su 4 % morfologicky normalnych. Cize 96 % patologickych. Sorry, toto ma rozculuje

m_o_n_c_a_k
16. jún 2020

@butterfly333 ja si myslím, že to pôjde dole. Ja tiež určite nemám tie hodnoty ešte ideálne. Ale zatiaľ sa drží. Na kontrolný odber idem o 4 týždne. Sestrička mi povedala, že tie intralipidy dosť pomáhajú.
Každá sa bojíme, ale treba veriť, že to už vyjde. Ja sa snažím veriť, že všetko bude v poriadku, ale aj tak na wc stále kontrolujem. Jednoducho po tých neg. skúsenostiach tam tie pochyby budú stále. Počas celého tehotenstva. Nebudeme pokojné kým mé budeme svoje dieťatka držať v náručí. A myslím si, že hovorím za všetky. Ta neistota tam bude vždy. Ale aj napriek tomu si bruško hladkám, rozprávam sa s ním a dávam tomu nádej a verím, že to je bojovník/čka. Treba veriť, dúfať. ❤️

sparkling
16. jún 2020

@m_o_n_c_a_k nas poslali oboch na genetiku v car. A mame to ok. Nemali sme idealny spg, problem bola pohyblivost, a mierne znizeny pocet oproti norme. Aj fragmentaciu mame vysetrenu a aj oxisperm aj pritilatky priti spermiam. Dali sme si robit spermpack.

m_o_n_c_a_k
16. jún 2020

@sparkling však práve. A vidíš aj pod normu otehotniem ako nič. Podľa mňa je to tak, že sami nevedia prečo sa vo väčšine tie potraty dejú. A iba hádajú a dedukujú a často zbytočne strašia. Či niekedy doktor vypočíta zle týždeň tehotenstva, ženu pošle na kyret. Ona to nedovolí a hľa vynosí zdravé dieťa. Lebo nie sú pripravení riešiť zvláštne stavy. Toť moja doktorka, keby si veci neriešim sama, ja asi ani bábo nebudem mať. Vtedy sú doktori radi, keď sme učebnícové príklady. Ak máš problémy, alebo viac problémov, už si pre nich často záťaž, odpinkavajú ťa a rieš si. Málo je doktorov, čo úprimne vykonávajú svoju prácu, s myšlienkou pomôcť pacientom.

m_o_n_c_a_k
16. jún 2020

@sparkling a vy idete po medrole teda skúsiť prirodzene? Darí sa vám prirodzene?

butterfly333
16. jún 2020

@m_o_n_c_a_k môj má v poriadku spermio no moje vajíčka sú na prd tak ideme s DE.

butterfly333
16. jún 2020

@m_o_n_c_a_k presne tak to máš pravdu bojíme sa každá.

sparkling
16. jún 2020

@m_o_n_c_a_k ano, za rok sa podarilo 3 x. Teraz cakam na ms. Mam dlhsi cyklus, lebo sa posunula aj ovulka. Nemam problem s otehotnenim. Ja ivf nechcem, ani keby co bolo

butterfly333
16. jún 2020

@m_o_n_c_a_k veď prirodzene skúšame vyše 2,5 roka nedarí sa takže to je zbytočné.

m_o_n_c_a_k
16. jún 2020

@butterfly333 jaj taaak. Tak to už by som aj ja riešila iným spôsobom. To je pravda.