icon

Embryotoxické cytokíny

tamiiik
25. apr 2018

Ahojte, som 5mesiacov po spontannom potrate v 20tt. Podla vysledkov z reproimunologie bola pricinou vysoka hladina embryotoxickych cytokinov ktore mali za nasledok ze moje telo bojovalo proti plodu a snazilo sa ho dostat von. Dr.Bergsndiova mi nasadila Medrol a povedala ze by bolo d9bre aby sa nam zadarilo do 3-4mesiacov. Mate niekto podobnu skusenost?
Zaroven doma som si v lekrskej sprave precitala dodatok ze vysoky o sah cytokinov brani prirodzenemu otehu. My vsak 1 dieta uz mame prirodzenou cestou ( r2016) a druhe sa toez podarilo prirodzene v roku 2017 no skoncilo potratom. V lekarskej sprave mam aj vyznacene hladiny cytokinov no nevyznam sa v tom lebo ona mi hovorila len ze som bojovala proti plodu. Voe poradit niekto?

butterfly333
29. jan 2021

@suzanca86 ja som ho brala 7 mesiacov teraz mám pauzu no uvidím aké budú výsledky no už ho nechcem brať.

suzanca86
30. jan 2021

@butterfly333 a preco ho uz nechces brat?

milakrasna
30. jan 2021

@suzanca86 niektoré baby ho berú aj rok. Aby im povkladali všetky embryjka. Nehovorím že je to ideálne ale uvidíš aka bude vaša situácia. Hlavne ci ti to zaberie a zníži tie hodnoty.

suzanca86
30. jan 2021

@milakrasna no my otehotnieme normalne hned cize IVF mi neodporucaju.

butterfly333
30. jan 2021

@suzanca86 v akom stave som bola tak už ho nechcem ešte teraz sa moje telo z toho nedalo dokopy.

milakrasna
30. jan 2021

@suzanca86 tak potom sa nemusíš stresovať.

suzanca86
30. jan 2021

@butterfly333 jezis a co ti to spravilo? Po kolkych mesiacoch?

butterfly333
30. jan 2021

@suzanca86 pribrala som hlavu jak slnko gulatu vlasy vypadli a strašne ešte teraz mi padajú strašne bolesti kolien

suzanca86
30. jan 2021

@butterfly333 :( a po akej dobe si mala tieto priznaky?

butterfly333
30. jan 2021

@suzanca86 pol roka

ali_2017
30. jan 2021

@zuba1987 ahoj, už som sem nepísala info, lebo ma stresovali všetky info čo som našla na nete a moc som sa tým zaoberala. Diétu som nasadila, medrol nebrala, na hematologii mi odporučili len kyselinu listovú, hodnoty sa mi zlepšili všetky v porovnaní s predchádzajúcim hematologickym vyšetrením. Otehotnela som, veľmi opatrne sme sa tešili, všetko bolo ok. Teraz vo štvrtok zistený missed (9tt+3), včera nemocnica medikamentozne vycistenie. Dnes ma pustili. Podľa dr veľmi zle rozhodnutie nebrať medrol keď mi bol odporuceny. Momentálne neviem čo budeme robiť ďalej...

milakrasna
31. jan 2021

@suzanca86 ja som po medrole nemala žiadne vedlajsie účinky. Skôr pozitívne - super pleť aj vlasy. Je to individuálne

milakrasna
31. jan 2021

@ali_2017 a prečo si ho aspoň neskusila? Medrol.
Aké si mala dôvody? Ja som sa tiež toho bála ako čert kríža a teraz to hodnotím ako veľmi dobre rozhodnutie. Som v 26tt 🤰

zuba1987
31. jan 2021

@ali_2017 moc ma to mrzi

suzanca86
3. feb 2021

Caute, inak suvisia nejako tie embryotoxicke cytokiny s protilatkami proti trofoblastu? Respektivne mal niekto len jedno alebo len druhe?

ali_2017
8. feb 2021

@milakrasna vieš čo neviem to ani vysvetliť. Zľakla som sa vedľajších účinkov keď mi sama dr predpísala k medrolu aj nolpazu na žalúdok, magnezko a nejaké ďalšie lieky už som aj zabudla čo to bolo. Priznávam nemala som si čítať príspevky na nete lebo to ma len utvrdilo v tom že robím dobre rozhodnutie. A teda zo všetkého najviac ma ovplyvnilo že som sa cítila odvážne že teraz to vyjde....nevyšlo. Skúsila som produkty od aloe, atd. Teraz neviem čo ďalej, či sa zmieriť s tým že jedno zdravé bábo máme (za čo samozrejme každý jeden deň ďakujem) alebo dať šancu kortikoidom a dúfať.. Neviem

suzanca86
Autor odpoveď zmazal
suzanca86
8. feb 2021

Babule a ako casto sa tie cykotiny kontroluju? mne nakazala dojst po 6-8 tyzdnoch od zaciatku bratia medrolu. Avsak nasledne neviem, ked uz napr. budem tehotna tak sa to ma brat do 15 tyzdna a dovtedy sa tiez robia kontroli kazdy 6-8 tyzdnov? Pytam sa, lebo sa mozno budeme stahovat do CR.

zuba1987
8. feb 2021

@ali_2017 ahoj, a uz jedno babo mas ake stare?

barborennka
8. feb 2021

Ahojte, mali ste niektorá predpísané na vysoké cytokiny aj niečo iné ako medrol?

suzanca86
8. feb 2021

@milakrasna ahoj a prosim ta ako dlho si ten medrol uzivala?

luci_ba
8. feb 2021

@suzanca86 mne kontroluju každých 8 týždňov ale vieš si to dať poslať aj elektronicky -mail. Takže dojdeš len na odber.

suzanca86
8. feb 2021

@luci_ba super a ako dlho uz beries? lebo mne povedala max 3 mesiace a pocas tychto otehotniet, tak mam z toho stres, ci sa nam to podari.

luci_ba
8. feb 2021

@suzanca86 aha no ja už 5 mesiacov a povedala že do 6 mesiacov otehotniet no nepodarilo sa. o par tyzdnov tam idem že co ďalej, keďze ja otehotniet na povel nedokážem.. neviem ci mi da pauzu alebo budem pokračovať ďalej. Vedľajšie ucinky zatial žiadne (klop klop) ale dosť sa obavam či pri vysadeni nejake nepridu. Tak sa spytam že čimôžem brat dalej alebo dam pauzu a v pripade tehu nasadim opäť.

suzanca86
8. feb 2021

@luci_ba chapem, no toho sa aj ja bojim, celkovo aj brania medrolu, na kazdeho to inak zabera. Hadam budem ok... chapem, ktovie, ci sa nam to hned podari... je to nevyspytalelne, ono najprv sa nam zadarilo do roka ale missed a na 2x do 2 mesiacov znovu missed, tak ako sa hovori do tretice vsetko dobre <3 a mam vysoke tie TNF alfa.

suzanca86
8. feb 2021

@luci_ba mozem sa este opytat, ze ked si bola na tej kontrole, tak sa ti tie cytokiny znizili s medrolom?

luci_ba
8. feb 2021

@suzanca86 pri prvej kontrole sa mi upravili. Ale to aj preto podľa mna že som upravila stravu a cvičila. Potom som tu stravu trošku pokazila, supla som si aj rezen 🙈 a jeden z tých cytokinov vyletel hore. Teraz o 2 týždne idem na kontrolu znova tak uvidim, a spytam sa že aj čo dalej

suzanca86
8. feb 2021

@luci_ba oki daj mi vediet, ak chces ako to dopadlo. No ja sa snazim jest zdravo, ale tak rezen nie je az tak nezdravy hadam, aby vyleteli cytokiny :D

luci_ba
8. feb 2021

@suzanca86 jasne, dam vedieť. Akože z jedneho rezna nevyleteli určite, to bolo obrazne povedane, len som chcela tým povedať že som polavila vtedy čo sa týka zdravej stravy 😊

suzanca86
8. feb 2021

@luci_ba drzim palce! ja neviem pochopit, preco mam specificky tie TNF alfy hore, ale na to asi nepridem, ale super, ze sa to da aj jakz takz upravit stravou.