Embryotoxické cytokíny
Ahojte, som 5mesiacov po spontannom potrate v 20tt. Podla vysledkov z reproimunologie bola pricinou vysoka hladina embryotoxickych cytokinov ktore mali za nasledok ze moje telo bojovalo proti plodu a snazilo sa ho dostat von. Dr.Bergsndiova mi nasadila Medrol a povedala ze by bolo d9bre aby sa nam zadarilo do 3-4mesiacov. Mate niekto podobnu skusenost?
Zaroven doma som si v lekrskej sprave precitala dodatok ze vysoky o sah cytokinov brani prirodzenemu otehu. My vsak 1 dieta uz mame prirodzenou cestou ( r2016) a druhe sa toez podarilo prirodzene v roku 2017 no skoncilo potratom. V lekarskej sprave mam aj vyznacene hladiny cytokinov no nevyznam sa v tom lebo ona mi hovorila len ze som bojovala proti plodu. Voe poradit niekto?
@m_o_n_c_a_k jasné dám sa na to, resp to čo bude v mojich silach. Ale tak motivácia je silná 😍
@ali_2017 ja mam tiež jednu zdravú kocku doma 9 ročnú a nemala som vtedy žiadne problémy. A pred rokom sme sa začali snažiť a potrat za potratom. Až keď som začala brať Medrol tak sa udržalo, teda zatiaľ sa držíme. Tak držím palce a ty si ešte nebola na hematologii? Kde ti potom zistili tu diagnózu.?
@m_o_n_c_a_k bola som v 2017tom po prvom potrate. Vtedy dr len skonstatovala diagnozu a ze mi staci uzivat kys listovu 20mg denne. Teraz po druhom aj moja gyn aj v imunovitale sa divia preco som nemala fraxiparin. Tak ma posielaju znovu. Kedze som tam ale tri roky nebola beru ma ako noveho pacienta a termin som dostala az na november 😣 plus teda v imunovitale z vysledkov krvi videla zvysenu zrážanlivosť, ja sa v tých vysledkoch moc nevyznam tak neviem presne ci to je kvoli tej MTHFR mutácii alebo tam vyskocilo nieco dalsie
@m_o_n_c_a_k ked ta pekne poprosim vedela by si ma pridat do tej uzavretej skupiny s touto temou? Viac by mi to tam vyhovovalo prispievat 🙂
@ali_2017 vieš, v tej uzavretej skupinke sme dievčatá, ktoré sme sa dohodli, že nové dievčatá nebudeme prijímať kvôli tomu, že tam už riešime veľmi súkromné veci a nechcem aby sa dostali von. Nie som admin tej skupiny takže to ani neviem. Je mi to ľúto. Isto ak bude niečo, dievčatá aj tu radi poradia. Neber to v zlom. Je to dohoda, ktorú mame už od začiatku.
@ali_2017 ak chceš skus mi výsledky cytokínov poslať do súkromnej správy. Ja som mala len zvýšene a mam 55% faktor 7 co znamená zlu zrazanlivost. Mne len fraxik nepomohol. Musela som brat aj Medrol.
@m_o_n_c_a_k úplne rozumiem a respektujem. To je presne to s tými sukromnymi vecami ze ani mne nerobi dobre všetky info dávať verejne. Ale ak budeš taká zlatá a ochotná môžeme sa presunúť do správ. Aj tak reagujes len ty 🙂 píšem teda ss
@ali_2017 Dexamed bol úplne bez problémov, 2x za tyzden injekcia. Medrol dnes prvý krát tak ešte neviem posúdiť. Tiez som v Imunovitale, k dr. sa radšej vyjadrovať nejdem...keď chceš napíš mi správu 🙂. Ak máš pocit, že to súvisí aj s krvou určite zajdi aj na hematologiu.
@ali_2017 aj ja mám mutáciu MTHFR C677T homozygot mne vždy dajú fraxik no zatiaľ sa aj tak nepodarilo.
@natalienocka zajdem to rozhodne. Len najblizsi termin som dostala v novemri 🙈 a aj to po znamosti. Je to asi preplnene alebo mozno neberu tolko pacientov. Neviem..plus este budem cakat na vysledky z krvi predpokladam
@butterfly333 ahoj, myslím ze homozygot je ta vaznejsia porucha ako heterozygot. Nemas nahodou skusenost ci predpisujú fraxik aj pre hetero pacientov 😁 mne napr aj ked beru krv tak netecie, len ide vela peny a kvapka. Vzdy odchadzam dopichana, bez ohladu na to kolko pijem. Myslim si ze tam je pes zakopany
@ali_2017 to veru neviem nepytala si sa na to?
@butterfly333 nie na hematologii som ani nestihla. Doktorka ma vybavila za dve minúty skoro medzi dverami. Že teda mam túto diagnózu a že mam užívať tu kys listovu. To bolo pred tromi rokmi. Ževraj už odišla do dôchodku. Teraz som volala a ze keďže som tam nebola za posledný rok tak uz ma neeviduju ako ich pacietku. Keď sa dostanem na vyšetrenie určite to spomeniem a budem sa pytat viac
@ali_2017 si z BA? Ja by som šla p. Doktorke kyselovej. Je pod Doc. Batorovou a ja skoro vôbec nečakám. Termíny mávam rýchlo. Sídlia na Antolskej na hematologii.
@ali_2017 podľa mňa sa ti veľmi zráža krv. Aj do budúcnosti by to mali riešiť. Véd keď sa ti niekde urobí zrazenina alebo niečo, nebude ti pretekať krv do dôležitých orgánov..... No neviem sranda to nie je. Hlavne keď opisujes priebeh tých odberov. Určite ti dajuh pichať ten fraxik. Aspoň podľa mňa.
@m_o_n_c_a_k dakujem, skusim tam zavolat mozno sa mi podari ziskat skorsi termin 🙂
@ali_2017 daj vedieť ci sa ti podarilo
@natalienocka a ten dexamed ti zabral ? na cytokiny ?
@cilimata Dexamed nie, teraz skúšam Medrol.
@natalienocka och ani to .. a to som chcela dr povedať či mi ho predpise
@barborennka Ahoj treba lepsie odfotit,moc to nevidno.Ak je mierne plus tak mi mozno nevadilo.Boli ste na iui?
Baby a stalo sa Vam ze sa Vam tie embryotoxicke cykotiny znizili aj bez liecny medrolom?

@m_o_n_c_a_k nie ty prepáč, asi som to zle pochopila