icon

Embryotoxické cytokíny

tamiiik
25. apr 2018

Ahojte, som 5mesiacov po spontannom potrate v 20tt. Podla vysledkov z reproimunologie bola pricinou vysoka hladina embryotoxickych cytokinov ktore mali za nasledok ze moje telo bojovalo proti plodu a snazilo sa ho dostat von. Dr.Bergsndiova mi nasadila Medrol a povedala ze by bolo d9bre aby sa nam zadarilo do 3-4mesiacov. Mate niekto podobnu skusenost?
Zaroven doma som si v lekrskej sprave precitala dodatok ze vysoky o sah cytokinov brani prirodzenemu otehu. My vsak 1 dieta uz mame prirodzenou cestou ( r2016) a druhe sa toez podarilo prirodzene v roku 2017 no skoncilo potratom. V lekarskej sprave mam aj vyznacene hladiny cytokinov no nevyznam sa v tom lebo ona mi hovorila len ze som bojovala proti plodu. Voe poradit niekto?

milakrasna
8. feb 2021

@ali_2017 chápem tvoje obavy. Tiež som na tom tak bola ale povedala som si ze musím to skúsiť a pomohlo mi to. A vôbec to nebolo nič hrozné. Nechceš to ani skúsiť?

milakrasna
8. feb 2021

@suzanca86 nasadila som ho v júni lebo som mala plánovanu punkciu a ET. Ten sa nekonal lebo som mala 24 vajíčok a hroziaci OOHS.
KET som mala na konci augusta (medrol som už brala 2 mesiace) a vysadila som ho v 11tt. Čiže som ho brala 5,5 mesiaca. Mne to zabralo veľmi dobre, kontrolne odbery som mala dobre.

suzanca86
8. feb 2021

@milakrasna SUPER! no pojdem na to aj ja, tak hadam pomoze. a po tych 5.5 mesiaca ti nerobil problemy, ked si vysadzala?

majinka81
8. feb 2021

@suzanca86 Neboj sa medrolu,ak rychlo vies otehotniet bez problemu tak si ho nasad.Pomoze na cytokiny aj nk bunky.

majinka81
8. feb 2021

@suzanca86 Ja mam dieta 5 rocne po medrole a pohoda🙂Dakujem bohu kazdy den
Cytokiny sa mi stale drzia hore,za 6 rokov som nezistila preco.Vsetko mam ok.Ale tiez mam teraz dietu.Som zvedava🙂

milakrasna
8. feb 2021

@suzanca86 nie. To vysadzanie je veľmi postupne. Trvalo to cca 6 týždňov kým som ho vysadila 😊 jedine co som si všimla ze medzi prvým znížením dávky zo 16mg na 12mg sa mi vysypali také jemne vyrážky na ramenách dekolte, cca po 2 týždňoch mi to zmizlo. A davaj si pozor na slnko a žiadne solarko, ale tak to nie je v týchto dňoch problém 😁 mohli by sa ti urobiť pigmentové škvrny (to isté ako pri ATB).

suzanca86
8. feb 2021

@milakrasna no nikam sa nechystam momentalne :D dakujem no hadam to spravi, co ma.

suzanca86
8. feb 2021

@majinka81 hej kto by to povedal, ze za to mozu nejake cytokiny, este chvalabohu, ze sa daju vysetrit za priplatok. Normalna imunologia mi vysla ok. Tak gratulujem k babenku, uz v podstate skolkarovi 🙂

majinka81
8. feb 2021

@suzanca86 ano dakujem🤗.Neboj bude dobre,ja si stale tak vravim.Otehotnela som az ako 34 rocna.Takze sme si presli svojou cestou😔.

suzanca86
8. feb 2021

@majinka81 ja mam 34 teraz.

ali_2017
9. feb 2021

@zuba1987 dva a pol ročnú potvorku, počas tehotenstva som vtedy brala len kyselinu listovú a duphaston. Podľa dr na imunologii sme mali šťastie že to vtedy vyšlo a teraz už nie

ali_2017
9. feb 2021

@milakrasna vôbec vôbec neviem. Ešte pred mesiacom by som ti povedala že medrol užívať nebudem a jedno dieťa nám bude stačiť pokiaľ sa nepodarí bez kortikoidov. Teraz keď som po ďalšom missede už zvažujem znova aj túto možnosť. Neviem si totiž predstaviť znovu príst o bábo a vyčítať si že to je moja vina lebo nechcem užívať lieky, neviem si predstaviť vyhodiť všetky detské veci čo máme odložené po prvej dcérke, neviem sa zmieriť s tým že ďalšie bábo mať nebudeme. Je to tým že je všetko tak čerstvé, do toho táto sprostá doba kovidova keď je človek hlavne doma. Som akurát tak zrelá na psychológa... Budeme teraz čakať tri mesiace ako nám nakazala gynekologička a potom uvidíme. To je dosť času aby som si utriedila aj s mužom myšlienky ako ďalej

milakrasna
9. feb 2021

@ali_2017 rozumiem 🙏 drzim palce nech sa čím skôr zotavis a urobis spravne rozhodnutie ☘️😊

ali_2017
9. feb 2021

@milakrasna ďakujem ❤️

suzanca86
11. feb 2021

@milakrasna Ahojky a prosim ta, ten medrol sa berie po jedle? neviem to dohladat na internete :(

luckamjar
11. feb 2021

@suzanca86 ideálne ráno nalačno ale je ťažký na žalúdok tak môžeš aj po jedle, no ráno naj

milakrasna
11. feb 2021

@suzanca86 bud nalačno, s raňajkami alebo po nich. Je to úplne jedno. Tak ako ti bude vyhovovať. Musí to byť ráno, lebo v takom čase je to pre telo prirodzené.

elka77
2. mar 2021

@ressankajanka ahoj prosím a aká homeopatia ti pomohla ?

zuzzi18
8. apr 2021

Ahojte baby, prosim Vas mam zvysene cytokiny a uzivam Medrol. Na kontrole po 6 tyzdnoch je zatial zlepsenie len minimalne. Hodnoty klesli ale malinko a Dr. odporucila brat dalej Medrol a dalsiu kontrolu o 6 tyzdnov. Mate prosim taku skusenost a klesali vam dalej cytokiny postupom casu?

elka77
8. apr 2021

@zuzzi18 ja sa chystam buduci tyžden na kontrolu tiež po 6tich tyždnoch a obavam sa vysledku... Odporucila ti doktorka sa dalej snažiť o dieta ci este cakat na uplne zlepšenie?

zuzzi18
8. apr 2021

@elka77 my sa nemozeme snazit prirodzene, ja uz nemam vajicka. Takze my planujeme vklady s darovanymi vajickami, mame zmrazene embryjka no len este na vklad ist nemozem s takymi vysledkami ☹ tak uvidim co na dalsej kontrole, ci mi to klesne.
ale pri jej odporucani je, ze kontrola o 6 tyzdnov alebo v pripade pozuitivneho tehu testu takze tam sa asi snazenie prirodzene nevylucuje...len potom ak nahodou otehotnies tak treba tam rychlo ist pozriet ako su na tom cytokiny

elka77
8. apr 2021

@zuzzi18 no my mame tiež zamrazene (i ked teda svoje), prirodzene sa nam nedari (a so vsetkymi ťažkostami co mame asi ani nepodari) a bojim sa že mi povie to iste co tebe.. nejak to citim na tele že mi ten medrol moc velke zmeny neporobil..a zatial ma moja intuicia nesklamala.

elka77
8. apr 2021

@zuzzi18 a doktorka ti davky Medrolu teraz zvysila ? Prosim možem sa aj opytat ake vysoke hladiny cytokinov si mala ?

zuzzi18
8. apr 2021

@elka77 ja tiez ziadne vedlajsie ucinky z medrolu a tiez som si tak hovorila ze kurna ked nemam vedlajsie tak ktovie ci vobec zabera..a zabera sice ale velmi pomalinky. Dr. napisala ze predpoklada ze je to z dovodu kratkosti casu liecby a ze mam pokracovat so svojou dlhododbou davkou, ktora je 12mg

zuzzi18
8. apr 2021
elka77
8. apr 2021

@zuzzi18 fuha, tak mne dala 2 tyždne 16mg, potom 2 tyždne 12mg a teraz 2 tyždne mam len 8mg.
A vysledky mame podobne, pripojim v dalsom komentari. Bola si na vysetreni v Imunovital u Bergendiovej ?(ci najak tak sa vola :D )

elka77
Autor odpoveď zmazal
elka77
Autor odpoveď zmazal
elka77
8. apr 2021
elka77
8. apr 2021

mna by zaujimalo, ci niekomu tato liecba aj zabrala ? mame tu take stastne osobky ?🙂