icon

Embryotoxické cytokíny

tamiiik
25. apr 2018

Ahojte, som 5mesiacov po spontannom potrate v 20tt. Podla vysledkov z reproimunologie bola pricinou vysoka hladina embryotoxickych cytokinov ktore mali za nasledok ze moje telo bojovalo proti plodu a snazilo sa ho dostat von. Dr.Bergsndiova mi nasadila Medrol a povedala ze by bolo d9bre aby sa nam zadarilo do 3-4mesiacov. Mate niekto podobnu skusenost?
Zaroven doma som si v lekrskej sprave precitala dodatok ze vysoky o sah cytokinov brani prirodzenemu otehu. My vsak 1 dieta uz mame prirodzenou cestou ( r2016) a druhe sa toez podarilo prirodzene v roku 2017 no skoncilo potratom. V lekarskej sprave mam aj vyznacene hladiny cytokinov no nevyznam sa v tom lebo ona mi hovorila len ze som bojovala proti plodu. Voe poradit niekto?

elka77
11. apr 2021

@milakrasna ach citim sa tu ako uplny laik, je mi to trapne ale prosim možes mi vysvetlit tie skratky ? MACS poznam to sme si zvolili aj my, ale nech hrabem akokolvek v tych mojich papieroch tak tie ostatne skratky nevidim :D

elka77
11. apr 2021

@barborennka a mas nejake gastro ktore by si teda odporucala ? Dufam ze to robia z krvi nie hadicou 🙈

barborennka
11. apr 2021

@elka77 Ja som bola na Mýtnej a brali krv a aj hadicu mi robili 🤢 ale sú všelijaké kliniky, ktoré to robia len z krvi/dychu alebo stolice napr. aj imunovital ma taky komplexný balíček https://www.imunovital.sk/nase-sluzby/neziaduce...

milakrasna
11. apr 2021

@elka77 ERA test je o tom či vkladajú embryjko v správny čas,určité percento žien to ma posunute a PGT je predimplementacna genetika embrya 😊

elka77
11. apr 2021

@milakrasna aha dakujem pekne za info🙂. A prosim, ten ERA test sa robi v akom obdobi? Ak by som isla na vklad o mesiac este to stiham?

elka77
11. apr 2021

@barborennka jj dakujem, Imunovital som tiež mrkla ale 550eur je celkom dost.. to asi skusim skor klasicku kliniku ale veru bez hadice ked sa da...

milakrasna
11. apr 2021

@elka77 určite nie. Celý ten test prebieha tak ako príprava na KET a v čase kedy by bol KET ti urobia odber zo sliznice a KET sa nekoná. Výsledok cca 2 týždne. Cena okolo 900€ v Brne. Na sk to neviem kde robia

dejna_
27. apr 2021

@majinka81 ahoj všimla som si že si brala medrol a prednison potom na čo sa predpisuje ten prednison? dakujem za info

majinka81
27. apr 2021

@dejna_ ahoj najprv medrol na nk bunky,tie klesli ale cytokiny nie a potom prednison,ktory znizil cytokiny.Planujes ivf alebo prirodzene?Drzim palce

dejna_
27. apr 2021

@majinka81 no ja mám problém.ze potracam teda mám jedneho syna potom dva krát Missed ab. Absolvovala som veľa vyšetrení a dnes som bola aj na reprodukčnej imunológii v imunovitale ... Ja som zatiaľ otehotnela vždy na prvý krát 🙈 len teda dva krát bez úspešného konca ...zatiaľ mi našli len na hematologii že mám trombofilne stav GP IIIa heterozygot a PAI-1 heterozygot ale vraj to nie sú závažné mutácie no pre istotu nasadia liečbu bola som u dvoch hematologiciek a každá zatiaľ povedala inú 😬 liečbu ...a už keď som absolvovala toľko vyšetrení tak som sa objednala aj na reprodukčnú imunológiu nakoľko na hematologii mi aj povedali že podľa tohto vyšetrenia bude vedieť či budem pichať fraxaparin do 16 tt prípadne dlhšie ...

majinka81
28. apr 2021

@dejna_ aha,takze vysledky este nemas.Mas nejake autoimunitne ochorenie?A vek?Aj to ma suvis,vekom sa postupne vela veci meni a aj po 1 porode.Mne sa hodnoty upravili ale druhe sa nam uz nepodarilo🤔.

dejna_
28. apr 2021

@majinka81 neviem o žiadnom 🤷 ochorení a mám 33 rokov neviem sama som zvedavá čo tam vyjde ..lebo stihla teda nejsom práve naopak ale to som.bola aj pred prvým tehotenstvom a moja sestra ani nevravím mala cez 100 kg keď otehotnela prirodzene a bez problémov a to bola predtým dva krát na umelom oplodnení ( úspešne) ale problém mal muž zo spermiami... A tretie mali prirodzené ani nevedeli ako 🙈

majinka81
29. apr 2021

@dejna_ no super tak sestra 3 deti🙂,ked budu vysledky urcite napis,stravu upravit mozes.Mne to velmi pomohlo.Znizili sa mi zapalove hodnoty.

zuzzi18
29. apr 2021

@dejna_ ahoj, mne imunologicka prve co povedala je, ze cim je vyssia vaha, tym su vyssie zapalove parametre, ktore brania otehotneniu. Je velmi dolezite dodrziavat protizapalovu stravu a dostat BMI na normu (19-25). Ja sa tým riadim, mám zvysene embryotoxicke cytokiny, od augusta mam stravu upravenu, schudla som 12 kg a kvoli tomu aj lepsie znasam liecbu kortikoidmi. Nemam z toho ziadne vedlajsie ucinky a cakam teraz ako dopadne kontrolny odber, ci to klesne a pustia ma na dalsi vklad. Posledny KET mi vysiel, mala som HCG 570 nasledujuci den som dostala teploty a HCG uz klesalo. Imunita zabojovala proti embryu.

zuzzi18
29. apr 2021

@elka77 ahoj, ako ti dopadol kontrolny odber?

dejna_
29. apr 2021

@zuzzi18 no ja som otehotnela vždy hneď na prvý krát len som mala problém donosit ..zatiaľ mi zistili problém s krvou toto vyšetrenie som absolvovala len aby som mala všetky vyšetrenia kvôli potratom ...BMI mám určité nad 25 a otehotnela som úspešne skoro vždy hneď takže si myslím že nie vždy je tá váha až taký problém ...inak ja sa budem stále vždy som žila aktívne a našla som si aj ten jedálniček protizaplovej diéty a začala som sa podľa neho stravovať 🙃 tak snáď aj nejaké to kilečko pôjde dole..jedno dieťa už máme snáď aj ten súrodenec sa nám podarí 🙏

dejna_
29. apr 2021

@majinka81 a mala si aj zvýšené crp ? To som mala v marci 3 a pri potrate 5 inak ...keď.budu výsledky dám vedieť 😊

zuzzi18
29. apr 2021

@dejna_ ved prave, pisala si ze potracas a to moze byt sposobene imunitou a zapalom v tele a to suvisi prave s vahou tie zapalove parametre..a este ked pises, ze mas aj zvysene CRP..ja som mala CRP negativne a aj tak imunita embryo zabila..

majinka81
29. apr 2021

@dejna_ nie to mam v norme.

dejna_
29. apr 2021

@zuzzi18 nie crp mám v norme len pri potrate som mala 5 a to je asi normálne ..ale túto váhu som mala aj pri prvom tehotenstve a to bolo bezproblémové 🤷. No uvidíme na čo prídu ...

zuzzi18
29. apr 2021

@dejna_ hej uvidíš podľa výsledkov. Ja osobne nepoznám ženu, ktorej by tie cytokiny na imunológii nevyšli zvýšené a je jedno, koľko vazi🤷‍♀️

dejna_
29. apr 2021

@zuzzi18 to fakt 🙈 no paráda a možno to nakoniec ani nie je dôvod neplodnosti alebo potracania ..no bohvie ..ale ja som tuším minule medzi babami čo sme písali a potratili v rovnakom čase tak mali reprodukčnú imunológiu v poriadku viaceré ..tak uvidíme

elka77
30. apr 2021

@zuzzi18 ahoj v pondelok mám až výsledky tak som zvedavá 😬. Inak ale taká pikoska - dnes som volala na genetiku s malým srdiečkom že otravujem keď chcem výsledky po 6tich týždňoch ako sľúbili a oni ich už mali len zabudli poslat 😀🤷🏻‍♀️..tak ja len že sk ste tiež niekto voli na genetike tak sa nebojte ozvat ak aj výsledky nechodia 🤷🏻‍♀️

elka77
30. apr 2021

@barborennka ahoj prosím, ak sa môžem opýtať - kde kupuješ ten Quercetin? Nieje ho nikde dostať 🙈 aspoň čo som videla tu variantu kde je dopísané že slúži pre histaminikov (a tam sa spomína aj to že je obsiahnutý v cibuli) 🤷🏻‍♀️

elka77
30. apr 2021

@dejna_ ahoj prosím ta ako si dosiahla aby ti spravili aj ten test na PAI-1? 🙈 ja už som zúfalá.. kamoska mala tie iste výsledky čo ja na hemato, v podstate všetko ok len je ona aj ja hetezytgot MTHFR a keď isla do Brna spravili Hehe ste test PAI-1 a na základe toho jej hneď predpísali clexan a konečne babo vyšlo 🤷🏻‍♀️.. keď som to povedala mojej hemato tak ma dobreze neposlala kadelahsie že čo riešim kamarátku 😀 pričom ja som len chcela poukázať na príklad na základe ktorého uvažujem a logicky prepájam (a robím ich robotu ktorú nerobia ale mali by...)
Nuz a normálne mi to ani nevystrila🤷🏻‍♀️. Výsledky mám vraj dobre tak nemá dôvod to riešiť aj tak to je vraj poriadne “nič nehovoriaci” parameter 🙈
Tak ja neviem.. ani nechcem googlit lebo už som tak unavená a ustvana z toho všetkého.. citim sa že suplujem lekara na plny úväzok... čo si nevysetrim sama alebo s vami to neviem 😀

barborennka
30. apr 2021

@elka77 ahoj, väčšinou z Pilulky, klasicky v lekárňach je ho veľmi ťažko dostať. Pred tehotenstvom som užívala tento https://www.pilulka.sk/natures-aid-quercertin-f... a teraz kvôli sladkemu drievku užívam tento https://www.pilulka.sk/quercetin-90-kapsul

barborennka
30. apr 2021

@elka77 rozhodne odporucam ten značky Natures Aid, po pôrode sa k nemu určite vrátim. Výrazne sa mi zlepšil stav po ňom.

dejna_
30. apr 2021

@elka77 fakt a kde si bola ja som bola v Ba na americkom námestí ešte 22.2. 🙈 a vysledky nikde

dejna_
30. apr 2021

@elka77 vieš čo mne to robili automaticky na hematologii len teda mne povedali že to nie je závažná diagnóza že horšie je tá GP IIIa heterozygot povedali že na to treba anopyrin a ku koncu tehotenstva injekcie ale potom som prešla do Ba k drakulovej a tá mi povedala že nemám žiadne závažné mutácie že každý máme vraj nejakú mutáciu alebo poruchu zrazania krvi ale že preventívne do 16 týždňa dostanem injekcie a potom sa uvidí podľa výsledkov reprodukčnej imunológie resp. Podľa výsledkov krvi ...ale dá sa to myslím aj v medirexe za poplatok vyšetriť ...a na reprodukčnej mi povedala tiež že nie sú to záväzné mutácie že to je nič aby som citovala ale že niekedy sa môžu na začiatku tehotenstva tvoriť mikrozrazeninky a že na základe toho môže plod odumriet....a ona si pichala až do konca šestonedelia?

elka77
2. máj 2021

@barborennka dakujem🙂 ten prvy link som presne chcela aj ja ale volali mi že ho nemaju aj ked na stranke stale vidim že svieti.. Nuž a inde som ho už nezohnala. Tak odporucas pred tehotenstvom aj ten druhy ?🙂