icon

Embryotoxické cytokíny

tamiiik
25. apr 2018

Ahojte, som 5mesiacov po spontannom potrate v 20tt. Podla vysledkov z reproimunologie bola pricinou vysoka hladina embryotoxickych cytokinov ktore mali za nasledok ze moje telo bojovalo proti plodu a snazilo sa ho dostat von. Dr.Bergsndiova mi nasadila Medrol a povedala ze by bolo d9bre aby sa nam zadarilo do 3-4mesiacov. Mate niekto podobnu skusenost?
Zaroven doma som si v lekrskej sprave precitala dodatok ze vysoky o sah cytokinov brani prirodzenemu otehu. My vsak 1 dieta uz mame prirodzenou cestou ( r2016) a druhe sa toez podarilo prirodzene v roku 2017 no skoncilo potratom. V lekarskej sprave mam aj vyznacene hladiny cytokinov no nevyznam sa v tom lebo ona mi hovorila len ze som bojovala proti plodu. Voe poradit niekto?

elka77
2. máj 2021

@dejna_ to si asi odpisala na to vysetrenie genetiky vsak 🙂? Boli sme na Kramaroch, tam to robia zadarmo (viem že je aj nejake centrum ktore to robi za nejaky vyssi obnos).

elka77
2. máj 2021

@dejna_ no tak ti povedali to iste co mne, tiež Drakulova a v centre ImunoVital. V každom pripade až na druhykrat. Prvykrat mi fraxiparin, clexan ani anopyrin nespomenuli...
Nuž a ohladom pichania, pisala som siteraz s viacerými babami aj som sa rozpravala s mojou Gyn a picham si už teraz pred vkladom, vraj to može len pomoct uskodit vobec nie. Aj tie moje kamosky si pichali už pred pred vkladom a nasledne dve kamosky až do konca tehotenstva a mne tiež vravela moja gyn že to bude do konca tehotenstva ale Drakulova vravela že do 16teho tyždna tak neviem... asi sa idem riadit vlastnym rozumom a skusenostami z okolia - hlavne z Brna, a tam to uživali až do konca tehotenstva. Teraz vlastne ked si spominam este som sa o tom bavila aj s jednou dr. v IS CARE a ta mi tiež povedala že kebyže to už zacneme pichat tak potom až do porodu.. ale to je najmenej🙂 ked to ma pomoct tak som do toho isla/idem.

dejna_
2. máj 2021

@elka77 aj na americkom to bolo zadarmo len teda sa čaká dlho 🙈🤷

dejna_
2. máj 2021

@elka77 a tebe by to predpísala aj gynekologicka? ..no ja som trošku v pomykove lebo ja som bola prvý krát na hematologii v čase tehotenstva a zistili mi túto diagnózu a ale kým prišli výsledky som potratila teda do 3 dní už keď mi ich brali som vlastne nemala v sebe živé bábo a tam mi na kontrole povedala že s touto diagnózou budem brať anopyrin a potom od 30 týždňa pichať injekcie že anopyrin je na tieto doštičkove glykoprotein najlepši že s ním majú dobré skúsenosti ..to hovorím o tej diagnóze GP IIIa heterozygot ...ale potom som sa objednala znova na hematologiu po potrate dva mesiace že aké mám výsledky a tam mi drakulova povedala že toto nie je nič to GP IIIa heterozygot a tá druhá PAI -1 heterozygot nezaujala ani prvu hematologicku že to nie je nič ..no každopádne že vraj keď už mám dva potraty tak preventívne to dávajú do 16 týždňa tie injekcie ..takže ja som aj na vážkach že ktoréj vlastne potom ísť 🙈 lebo každá dala úplne inú liečbu ..ale na drakulovu počujem len samé dobré veci a chváli ...ale tá prvá hematologicka na mňa pôsobila veľmi milo a priateľský a drakulova tak že ja to mám maličku to nič nie je nebojte sa nejak to dáme vyskúšame pre mňa v preklade hop alebo trop 😪...na teba ako pôsobila ? A dá ti tie injekcie nakoniec gynekologicka ?

elka77
3. máj 2021

@dejna_ jasne predpísala mi to moja gyn hneď z fleku. Povedala že fraxiparin mi nemôže ublížiť iba pomôcť. Že sú ľudia ktorí si to dávaju preventívne aj keď len idu do lietadla (čo som inak naozaj už počula). Teraz ako sa o tom bavil s viacerými ľudmi tak zisťujem že väčšina môjho okolia si jo už pichala dokonca 😀. A hlavne moje okolie čo malo problémy alo ja tak AUTOMATICKY išlo na clexan al.fraxiparin. Ten anopyrin mi príde len ako doplnok, niečo ako ascorutin čo máš aj bez predpisu 🤷🏻‍♀️. V prípade keď si viackrát pitratila tak na osobne by som isla urcite do fraxiparinu.. Drakulova je vraj vynikajúca odborníčka ale úprimne mala som z nej pocit ako ty, možno prave na základe toho že je taká vyhlásená odborníčka nejak zlaxnela🤷🏻‍♀️.. na môj vlus moc veci zľahčovala a bagatelizovala.. stretáva sa s ťažkými prípadmi rakoviny a iných chorôb ja viem a chápem ju ale je odborníčka a mala by si udržať objektivitu. Mne tiež až keď som o to prišla zrazu povedala že tak nasadíme ten fraxiparin (zrazu... to že som prišla o prvy vklad bolo pre ňu asi presne ako píšeš ten hop alebo trop lebo výsledky mám stále rovnaké tak prečo mi to nenasadila už skôr ako to robia v Brne automaticky?). Nuz a napísala mi že pred vkladom až do 16tt užívať fraxik. A teda ja mám “len” ten heterozygot MTHFR🤷🏻‍♀️. Inak mám ešte jednu kamosku ktorej vklad nevyšiel 8x a ta už si nasadila sama aj anopyrin a dali jej fraxik a teraz to vyzerá že už vyšlo (to samozrejme nemusí byt kvôli liekom ale len to uvádzam ako príklad že asi to naše telo poznáme nakoniec najlepšie a musíme nejak intuitivne si pomôcť sami a nenechávať to len na lekároch )

elka77
3. máj 2021

Inak dievčatá, už ani neviem či to tu bolo spomenuté alebo nie ale - prosím pred vkladom Vám niektorej nasadili Progestenalle ? Alebo až PO VKLADE ?
Začínam mat pocit že toto tiež budem musieť dr navrhnut sama... lebo dvom kamoskam keď som videla ich rozpis tak dávali progesteron už pred vkladom.. ale mne krv nebrali na progesteron takze nechápem z čoho usúdili že ho pred vkladom “nepotrebujem”.
Úprimne, z vlastného pozorovania a intuície citim že kedze mi druha polovica cyklu úplne zlyháva a musím brat progesteron len aby som dostala kramy tak si myslím ze ho nemám nazvyš 😀(a teda tiež by mi ho mihli nasadiť už pred vkladom 🤔)

butterfly333
3. máj 2021

@elka77 ja teraz užívam už 5dni pred vkladom aj minule som tak mala beriem utrogestan 4-0-4

milakrasna
3. máj 2021

@elka77 okolo 12 dňa ho nasadzuju podľa sona (sliznice). A krv sa berie okolo 12 dňa tiež. Aspoň mne tak robili.

barborennka
3. máj 2021

@elka77 určite je dobrý aj ten druhy. Možno skus ešte túto stránku, raz som z nej objednávala a prišlo mi to hneď na druhý deň. https://naturesaid.sk/home/124-quercetin-alergi...

dejna_
3. máj 2021

@elka77 no musím povedat že s tebou úplne súhlasím aj pri mne veci zľahčovala ale povedala keďže máte tie dve straty môžeme nasadiť preventívnu liečbu ...hej anopyrin je slabší ale na určite typy mutácií práve zaberá on napríklad ked má niekto syndróm lepivych doštičiek skôr davajú anopyrin ..toto mi nevysetrovali ale ..ale moja gynekologicka tiež povedala že budú vám dávať injekcie že a ja že povedali najskôr anopyrin a ona že a bude stačiť teda 🙈 tak sem z toho vedľa jak ta jedla ..ja osobne by som najradšej aj jedno aj druhé lebo sú ženy čoali oba lieky ... každopádne vidím že je náš veľa ..kamoška konečne otehotnela mala v papieroch napísané preventívna liečba do 16 týždňa mala tiež pichať a teraz je tehotná a volala na hematologiu a že veď kontrolný odber ste mali v poriadku 🤷..tak ani na odbery ju nevolali ale povedala som nech sa opýta pre istotu aj gynekologa a v centre iscare kde chodí momentalne že pre istotu či nie je treba ..ona mala hranícny lupus po kontrole všetko v poriadku ...niekedy mňa pocit že pre lekárov sme len pokusné králiky jak sa vyspím tak ti nastavíme liečbu 🙈

elka77
3. máj 2021

@zuzzi18 tak dievčatá, dnes som bola v IMUNOVITALI a poviem Vám, že som s nimi skoncila.. už pojdem ked tak jedine do NR, pripadne maximalne na odber krvi do IMUNOVITALU, lebo to zvladaju ako jedine.
Prisla som si po vysledky, sedenie trvalo 3 minuty so slovami mame tu mierne zlepšenie aj ked nie uplne, nuž treba zvysit davky kortikoidov zrejme to bol problem. Potom nasledovala veticka že je to dedične na čo som sa chytila že hej? a odpoved bola že neda sa predpokladat vznik a pricina, že to este dokazane nieje. Ciže si odporovala v tych vyjadreniach :D ale nevadi vravim si že vsak co, nepotrebujem tomu uplne rozumiet :D. A potom zacala s tym že nabuduce si budeme ked tak planovat vklad, po kontrolnom odbere cytokinov.
Teraz sa Vas pytam baby, s akym pocitom by ste odchadzali? Moja odpoved: s nádejov.
REALITA: dojdem domov porovnavam vysledky a hadajte co? Zo 4 parametrov som mala dva este jemnučko vyssie, jeden rovnako a jeden nižsie zo 70 na 65 (norma je 30-40)!
A na zaklade tohto mi ona povie že zlepšenie? A v sprave ako BONUS bolo este dopisane že pripadna rezistencia na kortikoidy. Tak na to len kukam ako puk, pretože nic taketo mi nepovedala. Co to znamena? Da sa to potom liecit inak? Alebo nebudem moct mat deti alebo..? Akože ostala som uplne paralyzovana tak tam volam ale klasika - tam sa nedovolate ale na mail vam dpisu do minuty, neviem ci sa nechcu konfrontovat s nespokojnymi klientami ale sudciac podla toho ze vždy ked tam pridem som tam sama usudzujem že vela ludi k nim už chodit asi nechce... V každom pripade napisala som pani dr. mail a uvidim co odpise. Pretože aby jeden odbornik bol takto nerofesionalny a neludsky že vsetko len bagatelizuje a usmievka sa pricom vysledky po 6 tyždnoch katastrofa.. to je ZLY SEN!

elka77
3. máj 2021

a este len doplnim k tym cytokinom a pani dr. ked som sa opytala na stravu tak na vsetko len kývala hlavou a usmievala sa - spôsobom akože "ale to neriešteeee.. to je v pohode, však ste chuda, ale kludne aj ked priberiete tak tie estrogeny treba". Ale žiadna suvislost mi vysetlena nebola medzi estrogenmi a priberanim :D.. a hlavne aj chudy človek može mat intolerancie na stravu preboha... No baby ja proste čumím čo to mame za odbornikov.. a toto ma byt vraj najlepsia dr v tejto oblasti. Pan boh nas ochranuj potom u inych dr...

butterfly333
3. máj 2021

@elka77 no to je celá ona Bergendiová úplný nezáujem preto som odtiaľ odišla do NR k Dzurile to sa nedá porovnať. Imunovital už nikdy viac.

milakrasna
3. máj 2021

@elka77 najlepší odborník asi len preto, ze na slovensku sa tým zaoberajú tuším len 4 kliniky. Jednooky medzi slepymi 🙈 ach je mi to ľúto...

elka77
3. máj 2021

@butterfly333 bože naozaj je to tam lepsie? ach do kelu že som to nevedela skor :(, aj nastavenie liečby si mala ine v NR prosim? Dakujem za info 🙂

elka77
3. máj 2021

@milakrasna bože ako pekne si to napisala, jednooky medzi slepymi...presne. Nechapem ako možu mat take dobre meno...

butterfly333
3. máj 2021

@elka77 tiež som si vravela prečo som tam nešla hneď NR mám kúsok od HC no nie my sme išli do imunvital. No a keďže mi klesli cytokiny medrol mi netreba len infúzie imunoglobiny to som bola dnes. Dr veľmi príjemné hodinu sme bolo u nej na konzultáciu a nie ako u bergendiovej 5 min a vypytala si 30€.

zuzzi18
3. máj 2021

@elka77 ja som tiez prave prisla z Imunovitalu a ja som s Dr. velmi spokojna..prvy kontrolny odber cytokinov som mala po 6 tyzdnoch a tam bolo len velmi male zlepsenie (vsetky styri cytokiny klesli ale malinko) a vtedy mi napisala, ze mam pokracovat, ze to je pravdepodobne len z dovodu kratkosti liecby..po dalsich styroch tyzdnoch som sla na kontrolny odber a ten sme dnes vyhodnotili..vysledky uz mam podstatne lepsie, jeden parameter uz je v norme, tri su este zvysnene ale uz len jemne nad hranicou, takze ma pustila na vklad spolu s infuziami intralipidov, kedze tie tiez tlmia cytokiny. Ja sa teda velmi tesim a som s jej pristupom velmi spokojna. Bola mila, pokecali sme, riesili sme aj ockovanie, lebo Dovera ma stale vola sa ockovat, lebo splnam podmienky chronicky choreho pacienta.

elka77
3. máj 2021

@zuzzi18 nehovorim, že by nebola mila, ale ja sa nepotrebujem rozpravat o ockovani ale o cytokinoch ;) to neber v zlom, mne tiež prislo mile ako sa ma pytala na kamosku co mala teraz dvojicky ked som jej to spomenula a aj sme sa zasmiali, ale popravde radsej by som bola kebyže mi porozprava o možnosti infuzii ako pises ty a o dalsich moznostiach... ved ja som od nej nedostala žiasnu info len to že mam "nejake cytokiny" a že kvoli tomu by som o babo prisla :( .. nič viac mi nepovedala.. Ciže bez Vas baby by som bola už v panike že nemožem mat deti.. Ale toto by mala riesit ona nie Modry konik 🙂 - jednoducho ja ocakavam že lekar vysvetli co v pripade A a co v pripade B.. nie sa len usmiat a poslat ma prec že ved skusime dalsi odber, som mlada je čas :D (32r) a ze ved je to "lepsie" (pricom vysledky vobec niesu lepsie).

zuzzi18
3. máj 2021

@elka77 vydrz ešte ten jeden odber, ja som si po prvom tiež myslela ze koniec to sa už nepohne keď sa doteraz nepohlo a pohlo sa a výrazne! Ono iná liečba na cytokiny než kortikoidy nie je. Ešte sa dá pátrať po iných príčinách zápalov, upraviť stravu, životný štýl atď ale to môže trvať roky ak vôbec. No o očkovaní sme sa bavili preto, lebo to súvisí s imunitou a keďže beriem kortikoidy a snažíme sa imunitu tlmiť, tak teraz sa mi očkovanie vôbec neodporúča. A už vôbec nie keď mi povolila vklad.

elka77
3. máj 2021

@zuzzi18 ked som sa jej pytala na stravu tak len kyvala hlavou že to riesit nemam, to s tym nesuvisi.. a pritom už som tu davnejsie citala že to ma vplyv...vravim - podla mna ma vobec neriesila so snahou aby som tomu rozumela.. a ja kedže som laik som sa nevedela priamo na nieco opytat a tak to bolo vybevene za 5 min. ale tak ako si aj ty povedala každy mame inu skusenost 🙂 tak ak tebe pomohla tak super🙂

zuzzi18
13. máj 2021

Baby ktoré beriete alebo ste brali Medrol, rozhádzal Vám cyklus? Ja prvé tri mesiace ok a teraz keď najviac potrebujem aby som dostala, lebo ideme na vklad, tak mi mešká. A ja mám cyklus ako hodinky 28dňový, takže ja si hneď všimnem zmenu🙉

dejna_
2. jún 2021

@elka77

@zuzzi18
Už mám výsledky z reprodukčnej imunológie lekárka povedala že výsledky máte výborne až na zvýšené cytokiny...keďže mám väčšie BMI tak povedala že liečbu medrolom neodporúča a že v prípade tehotnosti a teda aj jej plánovania odporúča infúzie intralipidov až do 16 týždňa ...ale čo mi odporučila schudnúť 😅 takže úprava stravy môže pomôcť vraj ...ale ja mám stále tú istú váhu cca aj keď som otehotnela a donosila bábo a dva krát som cca pri tej iste váhe potratila. Chudnúť som sa dala už pred tým ako mi to odporučila aspoň mám náskok 😅. Každopádne celé to na mňa pôsobilo tak zvláštne to vyšetrenie ..výsledky cca 4 minúty ..mala som z lekárky veľmi zvláštny pocit že úsmev na tvári strašne milá ale v skutočnosti jakeby si myslela choď už do riti čo tu ešte chches 🤦🙈...dievčatá čo myslíte su tie výsledky až tak zle ..okrem toho mám problém s krvou a budem si pichať fraxaparin po otehotnení

zuzzi18
2. jún 2021

@dejna_ Ahoj, ja som v case odberu prvej vzorky na reproimuno mala vysledky horsie ako ty (mala som vtedy 174cm a 80kg). Mne sice schudnut nekazala ale ja uz som tiez v tom case chudla (uz som vtedy bola -5,5kg). Ale povedala aj mne, ze cim vyssia vaha tym vyssie cytokiny. Nasadila mi Medrol a po dalsej kontrole po 10 tyzdnoch uz su cytokiny takmer uplne vsetky v norme, uz len tri parametre boli hranicne zvysene (pri tom odbere som mala uz len 73,9 kg). Tiez mi predpisala aj intralipidy a picham si fraxik, zajtra ideme na vklad. Chcela som len na zaver povedat to, ze uprava stravy a vahy je pri imunologii velmi dolezita preto pokial sa nevynechavaju zo stravy zapalove potraviny, tak tie sposobuju tie zvysene cytokiny a zapal v tele.

dejna_
2. jún 2021

@zuzzi18 inak mňa napadlo že či výsledky nemohlo skresľovať aj že mi zistila gynekologicka hraničný abces z cytologie ktorý mi zistili minulý mesiac len to som.nevedela že mám keď som bola na odberoch ..ale na imunológii som to povedala že mi toto zistili ale nejak na to nič nehovorila ...zaujímavé je že v januári som bola na odbere krvi biochémie všetko ok a v marci som mala zvýšené neutrofily u znížené lymfocyty u Drakulovej tá mi odporučila na základe toho aj reprodukčnu imunológiu s tým že ja som už mala termín dohodnutý aj tak a v apríly odber na reprodukčnej zase biochémie ok. Jakeby si dohadovali pacientov 🙈...ja mám kontrolu o 10-12 týždňov ..inak ty si sa objednávala na to vyšetrenie kedy potom stačí týždeň dva predtým ?

A ešte ma napadlo ja som v deň odberu večer začala špiniť a na ďalší deň prišla menštruácia 😬 nemohlo aj toto ovplyvniť výsledok 🙈🤷

zuzzi18
2. jún 2021

@dejna_ menstruacia urcite neovplyvnuje tieto vysledky a to zistenie tvoje na gynekologii to neviem...viem len, ze reproimuno by sa malo vysetrovat 6 tyzdnov po potrate (dovtedy moze byt telo rozburene prave z toho potratu).
ty mas kontrolu o 10-12 tyzdnov preto, lebo ty sa mozes dalej snazit kedze ti nenasadila Medrol iba tie intralipidy, spravne to chapem? Vy idete cez IVF ci normalne sa snazite? A ake mas BMI ked ti ten Medrol nenasadila? Lebo akoze tie vysledky nemas az take zle, videla som omnoho horsie aj ja som mala horsie..ale Medrol to pekne utlmil..tie intralipidy sice tiez tlmia cytokiny ale nie az tak..

dejna_
2. jún 2021

@zuzzi18 nie my sa budeme prirodzene snažiť ...bmi mám 32 ...no len tie infúzie intralipidov že. A som jej hovorila že na tú zvýšenú cytologiu beriem indol 3 c a povedala že dokonca aj to by mohlo pomôcť znížiť tie cytokiny ..no šak ona povedala jemne zvýšené že výsledky mám dobré 😬. Ale tak mohli byť aj lepšie ..

zuzzi18
2. jún 2021

@dejna_ no ked sa mozte prirodzene snazit to je vasa velka vyhoda, tak zelam vela uspechov 🙂 este z doplnkov je na znizenie cytokinov resp. zapalu v tele omega 3, chlorela, serepeptaza a ja som brala aj wobenzym, to vela bab pisalo ze ked nasadili, tak otehotneli a cytokiny znizili..

dejna_
2. jún 2021

@zuzzi18 chlorelu a sprirulinu som brala v marci takú kúru ..sestra objednala nejaku kvalitnú kúru až z Ameriky a inak ten wobenzym mňa tiež napadol hneď viem že niektoré to brali aj ako prevencie pred zrazanim krvi 👌 a ďakujem aj tebe všetko dobré

zuzzi18
2. jún 2021

@dejna_ dakujem, zajtra vkladame dve embryjka, spoliehame sa na ne🙏