icon

Embryotoxické cytokíny

tamiiik
25. apr 2018

Ahojte, som 5mesiacov po spontannom potrate v 20tt. Podla vysledkov z reproimunologie bola pricinou vysoka hladina embryotoxickych cytokinov ktore mali za nasledok ze moje telo bojovalo proti plodu a snazilo sa ho dostat von. Dr.Bergsndiova mi nasadila Medrol a povedala ze by bolo d9bre aby sa nam zadarilo do 3-4mesiacov. Mate niekto podobnu skusenost?
Zaroven doma som si v lekrskej sprave precitala dodatok ze vysoky o sah cytokinov brani prirodzenemu otehu. My vsak 1 dieta uz mame prirodzenou cestou ( r2016) a druhe sa toez podarilo prirodzene v roku 2017 no skoncilo potratom. V lekarskej sprave mam aj vyznacene hladiny cytokinov no nevyznam sa v tom lebo ona mi hovorila len ze som bojovala proti plodu. Voe poradit niekto?

dejna_
2. jún 2021

@zuzzi18 juuj budem držať palceky nech to vyjde 💪😍

suzanca86
3. jún 2021

Ahojte, ja som uz v minulosti spominala, ze v immunovitale mi vysli vysoke TNF embryotoxicke cytokiny (bolo to cca 6 tyzdnov po zamlcanom potrate a chceli mi nasadit Medrol) nasledne som zacala brat omega 3 a o 2 tyzdne som isla do Nitry k Dzurrilovej tiez na vysetrenie cytokinov a boli uplne v poriadku, v podstate klesli o 50 % -> cize ak to niekomu pomoze, naozaj z mojej skusenosti jedinu vec co som zmenila bolo nasadenie tej Omegy 3, medrol som vobec nezacala brat.

zuzzi18
3. jún 2021

@suzanca86 ono je ale dosť otázne ci sa to dá porovnávať keďže to je iný labak a úplne iné parametre vyšetrujú (CD3 napr. vôbec) a tiež majú úplne iné normy že čo je ok a co nie.

suzanca86
3. jún 2021

@zuzz18 no praveze v Nitre maju viac striktnejsie parametre. Ja som si porovnala len tu cast, kt. bola vysetrena oboma labakmi a teda znizilo sa to drasticky plus v Nitre takisto robia kalkulaciu pomerov pre konecny vysledok, co v BA neurobili. Avsak dolezite je to mat urcite vysetrene zo vsetkych moznych stran 🙂

elka77
7. jún 2021

@suzanca86 ahoj prosim ta a mas aj nejaky konkretny vyzivovy doplnok co si brala ? 🙂

elka77
7. jún 2021

@suzanca86 inak to si dobrá ked si si to vedela porovnať, ja som ostala z tych vysledkov celkom sklamana aj ked teda trvam na tom že IMUNOVITAL nikdy viac, ale napriek tomu ma pani Dzurilova osobne trosku nemilo prekvapila, neviem ci mala len zly den ale ale s priatelom sme od nej odisli ako obareny, bola ako chladny arogantny psi cumak, nedalo sa ani na nic opytat, ak som sa nebodaj opytala dala mi to vyzrať sprškou odbornych slov co som teda myslela že už som sa stretla s roznymi odbornikmi co neplytvaju prirodzenymi slovami na pacienta ale tato bola uplne TOP :D, normalne sme jej nerozumeli obcas ani slovo a ked sme ani nepipli (doslova) tak sa len kukla a potom kyvla rukou a skonstatovala že aby sme jej rozumeli museli by sme mat vystudovanu imunologiu :D. No nic moc veru. V každom pripade cez mail komunikovala milo, setsricka super, vysledky rychlo a podla toho co vravela o nejakych pomeroch vyzera že sa na to cele pozera tak komplexnejsie... O to ale horsie že nas mierne zmiatla tak v Imunovitali a v CAR pri pohlade na moje vysledky rovno zatrhli cele KET a zrazu tato povie že podla nej mam vysledky uplne v norme! a btw baby, mne tiež vravela, že sa nema riesit CD3 ale len CD4 (že to sa tyka tehotnosti) a nejake TFN ci co.. (ja ani neviem co to je)..

elka77
7. jún 2021

INAK DIEVČATA! Musim sa pochvalit a snad dodať nadej Vam dalsim s podobnymi problemami! Moje vysledky z imunovitalu ktore som sem raz davnejsie postla som si porovnala s niektorymi z vas a myslim ze boli jedny z tych horsich a napriek tomu tyžden po kontrolnom odbere ktory dopadol bez zmeny (ciže zle a zamietli mi KET) som OTEHOTNELA! prirodzene!
uplny zazrak... alebo naozaj tie cytokiny niesu take hrozne ako strasia v imunovitali? no neviem... lebo podla NR su vraj v norme...kludne ak chcete ich sem znova postnem, naozaj som ich nemala dobre ani v CAR ma nechceli zobrat na KET ... s priatelom sme sa ale na to vykaslali a isla som ku gyn skontrolovat na 18ty den folikul a gyn mi vravi že o 2 dni mam ovu. V CAR tvrdili že žiadnu OVU tak neskoro mat nebudem aj keby folikul dozrel, nebude pripravena slniznica a bla bla.. ze tieto cykly niesu ovulacne.. my sme sa ale nedali odradit pichla som si OVITREL ktory som si vypytala od gyn a vydarilo sa! Ani tomu este nechcel verit a tesit sa i ked teraz je to už 8tt.. popravde viac sa bojim ale povedala som si že to sem musim napisat aby som dodala nadej tym co su na tom ako my..(partner 1% morfo.spravnych spermii, ja PCO a vysoké cytokiny)

suzanca86
7. jún 2021

@elka77 Ahoj, posielam obrazok tej Omegy, normalne prvu, co mi dali v lekarni. Ja som sa s Dzurillovovou vobec nerozpravala, kedze mi vysli tie cytokiny tiez u nej uplne v norme a tiez nieco vysvetlovala v maily, ze dolezite su tie pomery i ked som mala aj hodnoty v norme.. Takisto som bola na tej bunecnej imunite a tiez vsetko ok. Gratulujem <3

barborennka
8. jún 2021

@elka77 to sú skvelé správy, moc moc gratulujem a držím 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 aby ste to dotiahli do úspešného konca a o 9 mesiacov sa tešili zo zdravého bábätka 😊

elka77
8. jún 2021

@suzanca86 dakujem za foto aj prianie 🙂 dufam aj ja že to vyjde aj ked teda zatial som sa pochvalila len tu Vam a rodičom.. inak sa to bojim komukolvek aj povedat aby sme potom nemuseli vysvetlovat ze to nevyslo keby nahodou teda... :/ ..
Inak ohladom Dzurilovej, sranda, mna si hned zavolala že ma nepozna a potrebuje ma stretnut aby vedela dat dalsie stanovisko.. ale to asi preto že ja už beriem Medrol tak aby mi ho znižila tak sme sa stretli.. ty si asi predtym ako si u nej bola Medrol už nebrala vsak?
Inak fakt neviem ked mam take "super" vysledky tak vlastne na co ho stale beriem ? hmmm... ale nuž, tak určila... že brat dalej (len mi znižila davku)

elka77
8. jún 2021

@barborennka dakujem <3 dufam že to trochu podpori aj dalsie baby lebo ja som bola teda uplne v zufalej faze po tych vysledkoch a stanoviskach lekarov...

suzanca86
8. jún 2021

@elka 77 mne bol predpisany z Immunovitalu, ale brala som 2 dni, kedze potom mi dosli vysledky z Nitry tak som to hned stopla. Cize ano ku mne nemala co povedat :D ono mozno vdaka tomu medrolu to mas nizko, tak by som sa riadila asi tym, co hovori a brala, nikdy nevies, myslim ze do nejakeho tyzdna treba...

elka77
8. jún 2021

@suzanca86 fakt zaujimave tie vysledky z NR a z Imunovitalu, je to pre mna zahada, no v každom pripade asi pojdem na krv skor... pride mi naozaj na hlavu dalsich 6 tyždnov uživat zbytocne 8mg ked mam take vraj dobre vysledky a potom až postupne znižovať..
Dakujem za info 🙂

suzanca86
8. jún 2021

@elka77 tiez si myslim, ze za to nic nedas ak si das spravit skor 🙂 no ved uvidis, co ti povie doktorka po vysledkoch. Ktovie ako tie cytokiny lietaju :D za mna to moze byt ovplyvnitelne a podla mna v Nitre maju lepsi labak, kedze je hned u nich a krv sa neprenasa, tak preto som verila skor tym z Nitry ako tym z BA..

elka77
25. jún 2021

Ahojte možno odveci ale neviem na akom mieste to ponúknuť 🤷🏻‍♀️ Nemáte náhodou niekto záujem o balenie QUERCETINU proti histaminu ? Ja mám nové balenie len bohužiaľ otvorené ale vidieť zw je úplne plne. Stalo to 27e predám za 10;)

elka77
Autor odpoveď zmazal
elka77
6. júl 2021

@boba82 prosím môžem sa opýtať (ospravedlnujem sa ak to tu niekde už zaznelo ale je tu toho veľa ) ty si prosím užívala medrol do toho 20tt ? Alebo si bola úplne bez neho a možno preto sa to stalo? Axh nerada otváram v tebe tuto tému ale ja sa bojím že to u mna bude podobne preto píšem

luciakovacova1986
5. okt 2021

Čisté dievčatá. Veľmi vás prosím o radu či nádej. V marci som mala odber vajíčok. Osem sa nám oplodnilo a sedem došlo do štádia blastocysty. Mám za sebou 2xKET a neúspešne. Ani sa nechytilo. Poslali ma do imunovitallu. Tam mi dr nasadila medrol. Samozrejme všetky možné vedľajšie účinky. Mám zvýšené cytokiny. Nk bunky mám ok aj zápalovému hodnoty v poriadku. Bola som na krvi po 6tich týždňoch a moje výsledky sa nezlepšili. Doktorka mi navrhla začať znizovat dávky medrolu až do úplného vysadenia. A navrhla mi že mám skúsiť vklad s tým že pôjdem na infúzie intralipidov. Myslite že by mohli pomôcť keď medrol vôbec nezabral ??? Ja neviem čo si myslieť keď medrol vôbec nepomohol. Mám vybrať dve infúzie pred vkladom a jednu po a ak zostanem tehotná ešte pokračovať do 16tt. Samozrejme od menzesu budem brat estrofem a potom progesteron a mam si začať pichat fraxiparin. Ja sa tak bojím že zo zas nevyjde a vôbec to s mojou imunitou nepohne. Ja už neviem čo robiť aby klesla. Som z toho nešťastná 😞

zuzzi18
6. okt 2021

@luciakovacova1986 Ahoj, mne vysiel druhy vklad, kedy som mala infuzky intralipidov (odporucene este moju Dr. v CAR a o cytokinoch sme vtedy este nevedeli) avsak nasledne po pozitivnej krvi som dostala vysoke teploty a embry odislo. Vtedy sme vysetrili cytokiny aj CRP a tie cytokiny vysli zvysene (napriek tomu sa ale embryo aj tak chytilo) no a následne uz v Imunovitale nasadený Medrol. Po 6 tyzdnoch este nezabral ale este mi ho nechala a po 8 tyzdnoch uz bol viditelny pokles ale stale este hranicne zvysene, takze nie uplne idealne mi tiez ten Medrol zabral ale na vklad ma uz pustila ale tiez aj spolu s intralipidmi. Ten vklad ale vobec nevysiel, dokonca dve embrya sme vlozili. Nasledne som Medrol vysadila, my sme potom ale sa zamerali na iny moj problem, mam totiz este aj endometriozu. Kazdopadne teraz ideme na dalsi vklad a bola som skontrolovat cytokiny a su spat vyssie (nie take ako ked som zacinala ale ani take, ako boli po Medrole). Verdikt doktorky ze mam ist na vklad iba s infuzkami intralipidov (presne tak naordinovane ako tebe). Chcela som tym vlastne len povedat, ze neboj vyjde to aj s intralipidmi. Oni tiez tlmia cytokiny a priaznivo ovplyvnuju prostredie v maternici k uhniezdeniu. Hlavne potom hned ako bude test pozitivy treba ist rychlo na intralipid a tiez ist si dat zobrat krv do Imunovitalu aby sa ta imunita podchytila a zabranilo sa pripadnemu potratu. Inak tiez si picham aj fraxik. Este co sa tyka cytokinov, tak omega 3 treba brat a zaroven sa protizapalovo stravovat. Cim vyssie BMI, tym vyssie cytokiny. Ja som od minuleho roka schudla 13 kg kvoli tomu, BMI mam teraz v norme.

luciakovacova1986
6. okt 2021

@zuzzi18 daj potom vedieť ako zabrali infúzie a či sa podarilo. Ja už začínam byt zúfalá prečo moje telo tak bojuje. Ja mám medrol vysádzať postupne. Koncom týždňa mám dostať menzes a budem sa chystať na vklad za pomoci infuzii. Len som smutná že mi napísala že som rezistentna na kortikoidy a bojím sa že budem aj na infúzie. Tak veľmi by som chcela aby to už vyšlo. Ja ani neviem či sa to aspoň uchytilo alebo ani to nie bo vždy mi len test z krvi vyšiel negatívny a hotovo. Ďakujem ti za nádej že aj tie infúzie by mohli pomôcť. ☺️ Uvidím čo a ako. Budem informovať. Len som ešte taká nesvoja že ten medrol nič dokonca po ňom mám horšie výsledky ako pred ním. A samozrejme vedľajšie účinky z neho mám asi všetky aj keď ho beriem len dva mesiace.

luciakovacova1986
6. okt 2021

@zuzzi18 skúsim tu omegou ešte doplniť. A moje bmi je dokonca veľmi nižšie. Vraj Podváha 😂😂😂 a to už som pribrala z medrolu 3kg 😂😂😂

luckamjar
6. okt 2021

@luciakovacova1986 nacitaj si veci o protizapalovej strave, neviem ako si na tom s váhou, ale kombinácia schudnutia a dodržiavania tejto stravy vie naozaj veľmi pomôcť s cytokinmi. Ja som sa liečila Medrolom aj intralipidmi kvôli potratom. Absolútne mi to nepomohlo - ja som pri užívaní liekov mala vždy super výsledky, vždy som na Medrol reagovala a aj v tehotenstve som mala cytokiny v norme a potrat sa vždy opakoval. Presli sme si veľa odborníkmi, lekármi a poviem ti, že je tam len veľmi malo dôvery v reproimunologicku liečbu. Či u nás či v zahraničí. Keď sme ako ženy zúfale, chytáme sa aj slamky, ja však verím, že trosku upravená strava a skúšanie dalej Vám môže priniesť dobrý vysledok aj napriek nejakým cytokinom či NK bunkám. Je to hrozne keď človek nevie prečo sa to deje, my potracame a nikdy mi nič nezistili. Už sme vo fáze - skusajte raz to vyjde a akosi sme to tak museli aj my prijat lebo fakt nevieme prečo…držím palce!

zuzzi18
6. okt 2021

@luckamjar
@luciakovacova1986
moja Dr. mi hovorila, ze pokial Medrol nezaberie, tak potom cytokiny nemusia byt ani pravy dovod preco to nevyjde a treba hladat inde. Tie zeny, ktorym Medrol pomohol k otehotneniu si mozu povedat, ze dovod bol v imunite. Zaroven hovorila ze tie cytokiny dost kolisu a teda je to aj o spravnom nacasovani vkladu, resp. v podstate o stasti. My napr. riesieme teraz ze ma podozrenie, ze mam lenivu maternicu, lebo vklad mi vysiel jedine po biopsii enodmetria na pritomnost NK buniek, co je tiez take postuchnutie maternice, takze aj teraz pred vkladom sme spravili endometrialny skratching a postuchli maternicu. Treba proste skusat a hladat priciny kde sa da ale v konecom dosledku je to aj tak z velkej miery o statsti aby sa spojili vsetky priaznive situacie a teda hlavne geneticky vhodne embryo, dobre pripravena maternica a vsetky dalsie faktory..

butterfly333
6. okt 2021

@zuzzi18 no mne ani intralipidy nepomohli. Ja uz teda neviem

zuzzi18
6. okt 2021

@butterfly333 najhorsie je, ze pravu pricinu nikto nikdy nezisti preco ten ktory vklad nevysiel. Aj lekari sa mozu jedine domnievat a skusat hladat dalsie priciny. Moze mat clovek aj nejaky parameter zvyseny ale to stale nie je iste, ze prave kvoli tomu vklad nevysiel alebo to bola iba blba nahoda, nevhodne embryo zrovna atd.

butterfly333
6. okt 2021

@zuzzi18 áno môže to byť hoci čo len keby zistili čo bože do kedy sa budeme trápiť. Roky utekajú a stále nič 😔😔😔

03235136
6. okt 2021

@luciakovacova1986 ja som tiež dlhé roky preliečovaná na vysoké cytokíny medrolom. Skúsili sme vklad bez medrolu iba s intralipidmi a pomohli 😉 niekomu to pomôže, niekomu nie. Mne pomohlo 🙂

elka77
7. okt 2021

ahojte ja som po vysledkoch z NR, prisli do tyždna a opať uuplne super a to bez Medrolu.. v 15 ci 16 tt som na tajnasa vysadila liecbu lebo už som toho mala plne zuby ked sa podarilo otehotnieť - inak ma plánovali ním štopať este do 20tt ci 24tt (tak nejak mi to pisala do spravy že budeme postupne vysadzať AK sa vysledky zlepsia) a teraz sa len divim ako sa zlepsili aj bez neho.. Mala som zle vysledky podla jej slov, este by mi aj zvysila medrol najradsej..., ale nechala tak a ja som tajne vysadila a cuduj sa svete huraaa su lepsie dokonca teraz mam vysledky uplne idealne 🙂. Neviem možno pomaha aj tehotenstvo ktovie.. ale v každom pripade nieje vsetko podla mna len o medrole 🙂 to som chcela touto spravou sem do diskusie povedat

luciakovacova1986
2. nov 2021

@zuzzi18 ako si dopadla ? Pomohli infúzie ?

zuzzi18
2. nov 2021

@luciakovacova1986 som 7DPT až o týždeň idem na krv