icon

Embryotransfer alebo kryoembryotransfer v decembri 2014

saxana15
28. nov 2014

Ahoj zienky.chysta sa niekto na vklad embryjka buduci mesiac? Podelime sa o pocity a skusenosti ? 🙂

scheflera
17. dec 2014

ja mám test zatiaľ biely,ale žiadna panika.ešte je skoro.pevne verím,že okolo 12.dna tam niečo bude. 🙂

cuculik1
17. dec 2014

@mariajuraj to ja som presne tak mavala..., ze vecer ok a rano vzdy slabsi... 😉

mariajuraj
17. dec 2014

@scheflera Musiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 😉

mariajuraj
17. dec 2014

@cuculik1 Hmm, niečo na tom bude. Včera večer celkom pekny, dnes rano skoro nič a teraz som si urobila znovu a je silnejsi ako rano....Cestou do prace som sa skoro povracala v aute, no neviem ci zo stresu z predvianocnych pracovnych povinnosti alebo sa fakt nieco deje. Strasne sa bojim ze to bude biochemicke alebo Missed abort - to som si prezila v juni.... 😔 ..už som z toho mimo..... 😀

candour
17. dec 2014

@kostickabonnie dakujem si zlata, aj ked mna dnes Dr, nejak demotivoval, teda dal zelenu na KET v jan hned na zaciatok to vychadza, ale akoby sam neveril ze v tych 18 sa najde jedno co bude ok a sa uchyti, akoze mam ist skor na 3.ivf, ze vyrobi kvalitnejsie embrya ...nieco v tom zmysle... tak to fakt nehrozi som mu povedala, tretia stimulka uz fakt nie 😒 drzim palce aj tebe ..

cuculik1
17. dec 2014

@mariajuraj ja som si o tom vela citala, lebo to iste som mala aj pri synovi a "vycitala som". ze niektorym zenam hcg lepsie metabolizuje pocas dna... alebo potom, ked som si chcela robit testy len rano, som sla v noci este raz na toaletu a rano bol testik tmavy...ak som moc drzala celu noc, tak bol definitvne svetlejsi ako vecer predtym...tak drzim palce...

mariajuraj
17. dec 2014

@cuculik1 pridavam foto. Robene teraz vecer

mariajuraj
17. dec 2014
cuculik1
17. dec 2014

@mariajuraj tak to je krasne ;)

mariajuraj
17. dec 2014

Dufam ze to bude pokracovat ako ma. Ale poviem ti, ked tam rano skoro nic nebolo tak mi fakt nebolo vsetko jedno. Uz lezim s vylozenymi nohami a manzelik mi vari puding. Chudak je viac v strese ako ja 🙂

kostickabonnie
17. dec 2014

@candour no jasne, akože vylejte ich všetky do záchodu A dáme tretí pokus nanovo? Načo ich teda mrazili za kopec peňazí? Mal rovno povedať, že nie sú vhodné na transfer, keď ponuka nové ivf. Kde to vlastne chodíš? Hlavu hore, určite sa nejaké prilepi 🙂

candour
18. dec 2014

@kostickabonnie od leta sme tam uz nechali cez 5 tis...a to je "cez poistovnu"...v lete nezamrazili nic (z 5 neprezilo do 5. dna ani jedno), teraz druhy krat tvrdili ze 5/6. den z 21 embryi je 18 ok a tak mrazili po PK, tak tiez neviem preco sa zacal bavit o tretom ivf..vsak uvidime, urcite pojdem na par ketov, po tom co sa dam dokopy z tohto vsetkeho, za jeden rok 2 operacie, 2. neuspesne ivf, 4 narkozy, same lieky, otras...dnes mi trochu imunologicka otvorila oci o com cele ivf je, najma na SK ..ti natlacia co mozu pre peniaze a nakoniec to moze byt este kontraproduktivne co do teba tlacia pre uspesnost celeho procesu..co uz...zas inym babam vsetkym co boli v tom istom centre potvrdili tehu -vyslo ivf na prvy krat..aj ked mali uplne ine diagnozy ako ja...v kazdom pripade su dr. v centrach na SK podla mna total alibisti a doplacame na to my..no a mne ine fakt neostava, len ist do ketov s tym ze medzi tym mnostvom snehuliakov sa nejake embryjko najde co sa mu u mna zapaci konecne..

scheflera
18. dec 2014

@candour fúú.s toľkými prachmi,keby človek vedel,ide hned do Brna.tiež ľutujem,že som začala na slovensku.1.IVF nič,teraz uvidím,čo bude z týchto štyroch mrazákov a uvidím,mám rozhodne očom premýšľať,až sa mi z hlavy kadí.a potom ťažko nebyť nervos a byť v kľude.myslím,že sú tu odborníci,aj šikovní,ale iba ked sa im chce. 😠

kostickabonnie
18. dec 2014

@candour stále teda neviem, kam chodíš (ak chceš, napíš do IP, ak nechceš verejne) 😉 ale mne sa mladé lekárky v Heliose MT celkom páčili - ale to bolo pred dvoma rokmi a ony tam boli nové, ešte plné nadšenia a pochopenia. Zisťujem, že aj tam je vysoká fluktuácia lekárov, asi sa im to po čase zhnusí ešte viac ako pacientkam 😖 Tak uvidím v januári, či sa zmenil prístup. V Bratislave to bolo celé zle od začiatku, tam sme sa cítili hrozne, ale aspoň sme sa dobre obrnili s mužom a pripravili na tento biznis...

saxana15
autor
20. dec 2014

Caute kocky,ktora najblizsie testuje?ja som dnes 9 den po Ket,asistovany hatching 2 embryjka.pocity ziadne,snazim sa na to nemysliet a tentokrat sa mi to dari,neustale sa niecim zamestnavam.testujem na Vianoce,tak sa modlim za krasny darcek!

gennara
20. dec 2014

@candour Ahoj. Velmi mi je luto, ze ti to nedopadlo dobre. Ale ked som citala, ze si mala malu stimulaciu a vela vajicok, preco ti nespravili soft? Ja som mala prve IVF na Slovensku, sice to vyslo, ale v 22. tyzdni to nedopadlo dobre.. Ale to uz bol iny dovod. TEraz sme sli do Brna, najskor len cisty nativ bez jedinej injekcie, jedinej tabletky, mala som krasne zrele vajicko, len skoda, ze sa neoplodnilo. Tak teraz idem stimulovat len clostilom, tri tabletky denne, 5 dni. Nie je to nic hrozne, lekar veri, ze bude vajicok trosku viac, aby aspon jedno bolo na ET. Jednoducho ja uz do seba nebude rvat tie hnusne hormony. Lekar mi jasne naznacil, ze nie sme na Slovensku, ze oni soft stimulacie ci nativ robia bezne, ze na Slovensku lekari skor tlacia do klasickeho IVF, lebo maju za to z poistovne pekne peniaze. Im na nasom zdravi vobec nezalezi...

gennara
20. dec 2014

@candour A navyse, v tom Brne, co som pocula od bab, platia ako samoplatci menej ako na Slovensku cez poistovnu. To je tiez velmi smutne..... Nam napriklad za ten neuspesny nativ vyuctovali 100 eur a to uz tam bolo zahrnute aj ICSI toho jedneho vajicka. Pozerala som cenniky na Slovensku, neuspesny nativ bez transferu od 400 do 600 :(

cuculik1
20. dec 2014

@mariajuraj no ako idu testiky ?

mariajuraj
20. dec 2014

Ahoj. Stresujeme. Stale spinim- slabucko hnedo. Nic ma neboli nastastie no je to stres. Beriem Anopyrin na riedenie krvi. Tak mozno z toho aj. V pondelok idem do Heliosu na kontrolu. Volala som v stredu aj na hematologiu no tam ma objednali az na 29.12. Testiky su stale pozitivne. To ma drzi. Posledny robeny dnes prwd 20 minutami.

mariajuraj
20. dec 2014
mariajuraj
20. dec 2014
candour
20. dec 2014

@gennara Mas uplnu pravdu, ale poznam aj kopu bab co im to nevyslo v Brne ani, zdalo sa mi na zaciatok jednoduchsie skusit to v ba tu a bola som aj v brne po prvom neuspesnom a dr mi nepovedal absolutne nic ine,resp, navrhoval navlas ten isty postupu aj lieky ako mi robili v ba...finance mas uplnu pravdu,preto nevylucujem ze skoncim v brne ale teraz tie snehuliaky "nevyhodim"..netusil nikto ze pri min davke v mojom veke veku sa to udeje,ze 29 vajok , pred operaciu bolo 12 pri vyssej davke:( tazke to je cele..skusim tu par ketov a potom pojdem na nativ skusit,inak neviem co je soft oproti tomu ked ti davaju min davku hormonu, co to znamena ? diky

cuculik1
21. dec 2014

@mariajuraj no krasne. Uplne super 🙂 len tak dalej. Ktory den po transfere si ?

gennara
21. dec 2014

@candour Presne ja som tiez tak dopadla, prislo mi to v BA jednoduchsie, ale ked spatne pozeram, ako to cele prebiehalo, nemozem si pomoct, ale mam pocit, ze nebyt ich laxneho pristupu, tak dnes uz drzim v naruci dvojmesacne zdrave babatko. A takto som dosla akurat k hroznej traume, prist o dietatko v 22. tyzdni je strasne, ked uz kopkalo, citila som ho. Nikdy uz do toho centra nevkrocim. Neviem presne, co pri softe davaju, ale viem, ze sa pichaju minimalne davky hormonov. Ja v podstate idem do nativu s miernou stimulaciou, 5 dni budem uzivat clostilbegyt. Podla mna keby vedeli, ze dokazes po jednej stimulacie vyprodukovat tolko vajicok, asi by ti tiez navrhli teraz toto. Aspon ja to vidim tak, ze je dobre, ze mas toto za sebou, vies, ako ti telo reaguje a od toho sa uz da odpichnut. Len som chcela, aby si sa nevzdavala z obav z dalsej stimulacie, lebo da sa to aj inak ako konskymi davkami hormonov. Velmi drzim palce, verim, ze sa raz budes tesit z babatka 🙂

mariajuraj
22. dec 2014

@cuculik1 Ahoooj. V piatok, t.j. 11 den po KET bolo HCG 150....dnes na 14. den po KET sa dozviem popoludní. Tak drz palceky 🙂

scheflera
22. dec 2014

ja dnes HCG 0.pekné vianoce ☹

cuculik1
22. dec 2014

@mariajuraj gratulujem a drzim dnes palce 🙂

cuculik1
22. dec 2014
mariajuraj
22. dec 2014

@cuculik1 ahoj tak dnes 601

mariajuraj
22. dec 2014

@scheflera neboj. Raz to vyjde....po vsetkom cim sme si museli prejst....drzim moc palce do dalsieho pokusu