Embryotransfer v júli
Ktoré z Vás podstupia ET alebo KET v Júli?
@melinnda Tak to sme skoro rovnako stare-mlade😉.Aj ti robil gyn.screening v prvom trimestri?Mala si dobre vysledky?Ja idem na poradnu buduci tyzden a bude mi brat krv aj na screening v druhom trimestri.Som nedockava a zvedava.
Hlavne je ze uz nespinis a mas tie prve mesiace uspesne za sebou.Clovek si vydychne po kazdej poradni,ked povie gyn.ze vsetko je v poriadku.
@adkaaa ano vysledky som mala v poriadku. Ved to minule ked som tam prisla k dr 😀 vravim ze sa bojim vzdy ked tam idem a on no uz budete mat stale strach tymto to len zacalo o dietatko sa budete bar uz vzdy. A ja uz asi tu moju maminu teraz chapem ako sa bala o mna a stale boji. Ano este sme mlade 😉 ja sa ani vekovo a ani vyzorovo necitim na svoj vek asi to len zle zapisali 😀 velmi sa tesim a na to male a citim ze teraz je ta chvila mat miminko. Ja idem az 8.10 na poradni tiez mi bude brat krv. A uz viete co budete mat? Mne vravel ze ak chcem od spodu by sa uz dalo povedat co to bude ale prietal ma zrusil 😀 ci neviem pockat este tak cakam 😊
@melinnda Veru ani ja sa necitim na tolko rokov,je to len cislo😉Este nevieme co to bude,mozno buduci tyzden mi povie ale uz sme objednani na 4D 26.10.tak to uz budeme vediet na 100%.Muz by chcel velmi syna,ale potom povie ze mu je jedno hlavne ze je a nech je zdrave.Ja by som uz rada vedela,lebo uz pomalicky chcem nakupovat,zatial len neutralne ale ked vidim tie veci bud pre dievcatko alebo pre chlapca tak by som rada uz vybrala konkretne.
@adkaaa ja mam otocenu maternicu tak asi len od spodu mi to skor zisti a tak isto vravel ze aj pohyby budem trosku neskor citit kvoli tomu. V podstate aj mne je jedno co to bude ale viac by som chcela dievcatko ale je mi to jedno 😊 aj priatelovi len moj brat by chcel synovca ze kto s nim bude chodit na ryby 😂 no ja som zatial nekupila nic kamaratka mi odlklada zatial neutralne vecicky ale moja naj farba je seda tak asi vacsinou sa budu nosit veci v sedej farbe 😊
@katka8817 kontrolujem to tu kazdych 10 min,ci si nenapisala :D
@babikadaska Aj ja🙂Ale sme nedockave😀😀😀
@melinnda Sranda,mame vela spolocneho lebo aj ja mam maternicu otocenu dozadu🙂
ahojte baby,aj mne vcera na poslednej navsteve v car dali odporucanie na nejake velke sono - kombinovany test na skrining vvch a genetickych abnormalit plodu tiez do sonoclinik...baby a je to potrebne? nechcem sa zbytocne stresovat ak nieco vyjde zle a vlastne aj ked tak ako pomozu? ...a ak by aj bola nejaka velka chyba tak na potrat nikdy v zivote nepojdem aj keby som mala ja prist o zivot...vy idete vsetky? vraj po ivf tam posielaju....to je akoze väcsie riziko ked sme po ivf???
@cikitinka par stranok dozadu som to riesila s adkou. Ja zijem v zahranici,kde to povinne nie je. Takze mam stale nevyriesenu otazku ci ist ci neist .ak by si nesla na potrat za ziadnu cenu,tak na to vysetrenie nechod . Falosne pozitivne vysledky byvaju az v cca 6% pripadov (tak to uvadzaju aj priamo na strankach konkretnych centier kde sa to meria) co je dost velka sanca,ze padnes do statistiky a budes zbytocne vystresovana. Ano,ivf sa pridava ako rizikovy faktor. Ale nie je to nicim podlozene,ved predsa po ivf sa rodia rovnako zdrave aj postihnute deti ako pri normalnom oplodneni. Moj manzel je za to aby sme nesli. Ja zas myslim a verim,ze deticky su v poriadku. Aj keby mi povedali,ze je riziko na downa napr. 1:250,stale je tam velka sanca,ze sa mylia a dieta by bolo zdrave. Nasledne aj amniocenteza je presna iba na 99%. Ak by som sla na potrat,poznam sa,ze do konca zivota by som spekulovala ci by sa mi nenarodilo zdrave dieta.
Ahojte baby, tak dnešný ultrazvuk dopadol dobre, všetko je v poriadku, doktorka pomerala všetko a detičky vyzerajú zdravé, zobrali krvičku a výsledok bude o týždeň, objednala som sa už aj v 20tt na morfologický. Detičky krásne podrástli, hýbali sa o sto šesť, manžel bol nadšený a na 80% to vyzerá na dievčatká.
1 obrázok sú obidve spolu, 2 obrázok jedno bábätko a 3 obrázok druhé bábätko
@katka8817 Krasne fotky!!!Uz len vyckat na vysledky z krvi a budes kludnejsia,ale ked uz na sone vsetko premerali a povedali ze je to o.k.vysledky z krvi to len potvrdia.A gratulujem k dievcatkam,ved este pockame ci to potvrdia aj v 20 tyzdi.Ak sa mozem opytat,kolko ste platili?Mne to robila moja gyn.a neplatila som nic,ale keby sa objednam niekde inde tak platim.
@cikitinka Ahoj mne to tiez spomenuli,screening mi robila moja gyn.keby sa jej nieco nezdalo a mala by som z krvi zle vysledky isla by som to riesit dalej,ale inak nie.Neviem aku sumu ti povedali,mne od 350-500 eur a sa mi to zdalo vela.Teraz mi bude robit moja gyn.v druhom trimestri screening,ak aj tam budu dobre vysledky nie je o com,nebudem uz ziadne ine vysetrenia platit.Akurat v 20tyzdni pojdem na 4D sono,to som sa uz objednala do Martina dr.Grochalovi.
@katka8817 uzasne super moc sa tesim ze ultrazvuk vysiel o.k. !!! A moj manzel sa na neho tiez tesi, len este prezit 18 dni dovtedy 😮
Aj ti to nejak opisovali,co vidia atd? . Aj ti okomentovali tu nosovu kosticku nejako samostatne ci ti len celkovo povedali ze vsetko o.k. ?
@babikadaska Úplne všetko nám doktorka do podrobna ukazovala, merala a vysvetľovala, bola som veľmi spokojná a neľutujem tie peniaze, stálo to za to. Neboj sa aj ty budeš mať všetko v poriadku, nech ti tie dni rýchlo ubehnú, aby ste si ten krásny pocit s manželom spolu užili.
Dievcata hnedo spinim idem na pohotovost lebo moj dr.uz dnes neordinuje :/ drzte prsty :/
@babikadaska držíme, daj vedieť. Snáď len cievka.
@babikadaska Drzim palce,hned nam daj vediet...
@babikadaska Silno držím palce, nech je všetko v poriadku
Uz sme naspet. Deticky su v poriadku. Srdiecka bili. Ziadny hematom. Bola som tu prvykrat na pohotovosti,bala som sa,ale pristup na jednotku. Manzel bol so mnou. Lekar k tomu pristupoval so vsetkou vaznostou. Dokonca mi ponukli moznost ostat tam do pondelka lezat na pozorovanie,ak by som chcela. To som podakovala ze nie. Dal mi Utrogestan vyssiu davku,nariadil par dni kludovejsi rezim. Pricinu nenasiel,povedal na rovinu,ze to v posve vidi,ale nevie z coho to moze byt. Ak by sa to zmenilo na cerstvu cervenu krv,mam znovu prist. Uz som najedena,lezim. Dakujem ste zlate.
@babikadaska No vidíš, som ti vravela, že všetko bude v poriadku, len pekne oddychuj a šetri sa, to je veľmi dôležité, hlavne pri nás čo čakáme dvojičky, tiež sa dosť šetrím, nechcem sa dostať do nemocnice.
@katka8817 teraz si v klude citam,ako prebiehal tvoj uzv. Super,ze bola taka zhovorciva 🙂 na zaklade coho povedala ze su to asi dievcatka ? Preco to nevedela ma 100 % ?boli nejak zle otocene ? Alebo ? Vobec sa do toho nevyznam 🙂
A vysledky ti budu volat z centra alebo ich poslu tvojmu gynekologovi ?
@darci17 pozeram v tvojom profile ze si 11 tt. Kolko presne ? Ja dnes 10+6 🙂
@babikadaska videla na utz, že sú na 80% dievčatká, aj nám to ukázala a vysvetlila a o výsledky mám volať o týždeň
@babikadaska presne tak sme to videli na utz ako je na prvom
@katka8817 aha tak to som este nikdy nevidela ani netusila ako to vyzera :D wau 🙂 dve baby 🙂
@katka8817 a v ktorom dni a tyzdni presne si ?

@adkaaa ja som mala 8 ale na koniec z toho ostali 4 jedno sa vlozilo a uchytilo a 3 na nas este cakaju 😊 no ja mam 36 a ked sa male narodi tak budem mat cerstvych 37. Takze uz tiez nebolo vela casu. Ano vklad nam vysiel hned 😊 na prvy krat ja som si ani inu moznost nepripustala! Hoci som trosku stresovala lebo do 7tt som spinila ale ozaj len spinila aj to len trosku a stale som sa kontrolovala. A trpla som kym nepresiel 3mes. Takze uz som v 4tom 😊 17.9 sme boli v poradni vsetko je v poriadku tak som konecne uvolnena a spokojna 😀 ze kriticke 3mes uz mame konecne za sebou