ET/KET február 2024
@alena909 veľa síl prajem
@emi_emi159 ahoj ako dnes? Dufam, ze nam oznamis radostnu spravu 🙂 🙏
@alena909 je mi to luto, viem ako sa citis ... ja musim este tyzden pockat na vysledok a v pripade neuspechu tiez planujem tak 4-5 mesiacov pauzu
@werculik ahoj , no dopadlo to tak že srdiečko bije , veľkosť plodu zodpovedá týždňu takze to vyzerá byt okej , akurát mám hematóm 😔 musím mat kludovy režim a beriem lieky dicynone. Neviem či to je nebezpečne , doktorka nepovedala nič
@emi_emi159 ja som mala dvakrat, aj ascoruine si kup urcite je to proti praskaniu ciev… Mne vzdy ked sa vytvoril tak rovno aj praskol a som krvacala…. Hematom moze aj nemusi ublizit ale je vraj normalne, ze ked sa maternica zvacsuje tak moze nejaka cieva prasknuť…. Do 14 tyzdna je to risk ale kopa zien ma tie hematomy a normalne vynosili dieta, dokonca niektore mali aj pri porode….. Maj vylozene nohy kus vyssie ber dycionone a aj ascorutin urcite…. Nebezpecne je ked rastie dalej. Mal by sa kus vstrebat a zvyšok vyplaviť takže ak pojde z teba krv sa nezlakni, len zajdi na vyšetrenie do nemocnice. Zvyš davku vitaminu C ten je dobry na hematom. Držim palce. Kedy mas dalsie vysetrenie??? Ides uz ku gynde???
@werculik ďakujem pekne za rady, ďalšiu kontrolu mám o dva týždne už u svojho gynekológa. Veľmi sa bojím 😔 mám napísané v lekárskej správe že hematóm 10x5mm , čo to znamená prosím ta nevieš ?
@emi_emi159 tak že ma len 1cm x 0,5 cm…. Malicky je ja som mala 2cm…. Nestresuj sa…. Ak ma vsetko dobre dopadnut tak dopadne, tak skus verit… 🙂 kup si aj magnezium keby si mala nahodou krce tak si ho vezmi 🙂 bude to dobre. S gynekologom si volala? Ked tak zavolaj ze mas hematom ze by si chcela prist o tyzden nie o dva ci sa nezvacsuje…. Bude to dobre 🙂
@emi_emi159 ahooooj. Mrzí ma, že ti našli hematóm, ale som rada, že malinké rastie a srdiečko bije 😍. Neviem, čo sa v takýchto prípadoch robí, hlavne sa drž, oddychuj teda a nič nerob. Teraz je najdôležitejšie vaše zdravie, tvoje a mimi ❤️. Veeeeeľmi držím palce, aby ste to dotiahli do úspešného konca 🤞🏻
Ahojte, baby ktore ste tehotne v akom tyzdni ste? Ako Vam to rataju lekari? (Mne to ratali v CAR o 3 dni viac-presne podla ,,veku,, embrya a gynda to ratala podla MS)
@lacny_predaj tehotenstvo sa rata od prveho dna poslednej menstruacie a vek embrya je presne o dva tyzdne menej 🙂 takze ak by si ratala podla embrya rodis na 38 tyzden ak podla MS tak rodis na 40 tyzden. 🙂
@werculik to nie je úplne tak. U mňa je vek embrya trochu iný, keďže mi meškala ovulka, keď mi robili KET. Čiže to nie je úplne presne.
@lacny_predaj ale inak našla som jednu stránku, kde si vieš vyrátať fázu pôrodu podľa dňa vkladu a veku embrya. Mne to vyšlo na 6.11.2024.
@lacny_predaj https://dvecarky.cz/vypocet-terminu-porodu-dle-...
Ak by si chcela, tu je tá stránka 😊

@alena909 toto ma veľmi mrzí a je normálne, že si od toho potrebuješ oddýchnuť. Verím, že sa dáš dokopy a potom to už pôjde. Držím ti palce 🤞🏻🤞🏻