icon

ET v Decembri 2018

kikuska9935
16. nov 2018

Ahojte, nakoľko som absolvovala 1 IUI v juny 2018 a IVF v septembri 2018 ( vid tema IVF v septembri 2018) , no žiaľ všetko núspešne, tak zakladám novú diskusiu pre stimulku v novembri s ET v decembri 🙂
pridajte sa ku mne a podelme sa spolu o pocity 🙂

evushka007
6. dec 2018

@ivik6 Vidím, že nie sme jediný komu sa to stále takto odkladá a tiež sa z toho "tak teším" ☹ My máme teraz rok čo sme sa po x testoch dopracovali k záveru od lekárov tu na SK, že už nevedia čo by s nami urobili, tak IVF. O dieťa sa snažíme 3 roky (ja viem, neni 7 ako tu veľa krát čítam), ale to naťahovanie ma zabíja a roky pribúdajú. Vždy ako sme sa chceli objednať do Brna tak stále bol ešte taký problémový výsledok, kontrolné testy, stále čosi... V Júli sme boli konečne na prvej konzultácií, dodnes sme sa nedostali ani k stimulke (nie chybou CAR, ale všetko sa vždy nejako skomplikovalo kvôli testom, papierom, zdravotnému stavu). Už už to vyzeralo dobre v decembri, že konečneeee 🙂 Či mi 5 dní nemešká mrcha? Odkedy mi vysadili lieky (začiatkom leta) chodí mi pravidelne, robili sme aj test ale negatívny... Zákon schválnosti toto ☹ A to ešte neviem či nebudem musieť na vyvolávačku a po tej budem musieť asi jeden cyklus počkať, aby to prebehlo prirodzene... Ver mi, nie si sama čo je z týchto odkladov nešťastná. Užite si (snáď posledné) Vianoce vo dvojici a už len dúfať, že o rok budeme my aj vy traja 🙂 🙂 🙂 Veľmi Vám držím palce 🙂

kulumulu123
6. dec 2018

@zuz115 jeej tak drzim palce Kam idete? Mala si AJ et?

ivik6
6. dec 2018

@evushka007 ahoj ďakujem za povzbudivé slová. No my sme sa začali snažiť pred 6 rokmi ale manzel vážne ochorel a tak sme na dva roky mali pauzu. Teraz je to 4 roky čo sa snažíme. Už sme aj boli na IVF aj bolo úspešne ale potratila som 😔 potom som sa chvilu spamatavala z toho a keď sme chceli znovu skúsiť mala som zas ja opakovane zle cytologicke výsledky, musela som sa liecit a ockovat lebo som mala nabeh zas ja na rakovinu. V júni sme mali KET ale neujalo sa a od augusta sme začali znovu navstevovat nové CAR ale nie a nie sa dostať ku vkladu. To je tak neskutočne dlhé čakanie, ubíja ma to. Stale len čakať na niečo. Ale stále verím že sa dam do víkendu do poriadku a budem môcť skúsiť KET. Tak veľmi túžim už po babatku.

pantapanta
6. dec 2018

@ivik6 ahoj ivik..
Kvôli chorobe by tto stopli.. Ja som niekde čítala že to nieje prekážka, a ja som bola teraz tiež 2 týždne prechladnuta, a doktor mi povedal ze to nevadí...
A s tým čakaním vás tiež úplne chápem... My sme vlastne čakala len 3 mesiace po mimomat tehu... Ale aj to bolo ako večnosť...
Verme že keď idú tie vianoce sa nám to všetkým konečne podarí...!!! Musí!!!!
Pekny deň Vám

ivik6
6. dec 2018

@pantapanta ďakujem 🙂 Ja verím že to dáme! A všetky. Musíme !!! 🙂

evushka007
7. dec 2018

@ivik6 klobúk dole čo ste všetko preskákali a stále ste to nevzdali. Veľmi by som Vám priala, aby všetky tie trápenia mali šťastný koniec. S tým čakaním ťa chápem a hlavne ak sa človek "nadstaví" na to že uuuuuž a potom to nevydá a znovu a znovu.. Berie to veľa síl, ale nevdávajte to, raz sa to musí podariť 🙂 A kam chodíte do ktorého centra?

ivik6
7. dec 2018

@evushka007 ďakujem. Áno to čakanie je najhoršie a veru berie to neskutočne veľa síl. Sú obdobia kedy je to horšie, potom zas trošku lepšie.. Teraz chodíme do CRM v BB. A vy kam?

evushka007
7. dec 2018

@ivik6 my sme šli rovno do Brna, po skúsenosti s našimi lekármi som nemala odvahu to riešiť tu. My to máme rovnako ďaleko do Brna alebo Bratislavy a na BA som moc veľa pekného nepočula a v prípadoch ako je ten môj ešte menej. Tak sme skúsili Brno. Prístup centra super, oni sa snažia. Problém vždy vznikal na sk strane.

ivik6
7. dec 2018

@evushka007 ja som tiež rozmýšľala nad Brnom ale neviem si celkom predstaviť cestovanie, tak skúšame čo je najbližšie, a na BB boli dobre recenzie. Tak uvidíme ako to dopadne.

evushka007
7. dec 2018

@ivik6 Brno je super, v podstate ti tam stačí ísť 3x - úvodná konzultácia, lieky a potom vklad, všetko ostatné ti vedia riešiť doma u tvojho gynekológa, aby si toľko necestovala. Však skús to BB a potom uvidíš 🙂

ivik6
7. dec 2018

@evushka007 práve to ma odradza od Brna, lebo ja mám skoro stále komplikácie pri IVF a som spokojnejšia keď ma vidí doktor ktorý ma sleduje. Aj keď aj tu sa striedajú doktori a ti zastupujúci z iných miest my nesedia až tak ale vo väčšine ma sleduje jeden doktor, prípadne dvaja, ktorí ma už poznajú.

evushka007
7. dec 2018

@ivik6 v tom prípade je pre teba BB isto lepšia voľba, to by si sa nacestovala do Brna.. chápem, že to by si mala značne komplikované

pantapanta
8. dec 2018

Dievčatá... V pondelok idem na krv... Zajtra by som si chcela urobiť test.. Ale bojím sa vysledku.... Co by ste robili? Urobiť alebo sa nechať prekvapiť na krvi?
Zajtra je 9 den po et...

kulumulu123
8. dec 2018

@pantapanta ja by som pocka do krv.testy 😀

pantapanta
9. dec 2018

Tak som to nevydržala.... 😭😭😭
Urobila som si test dnes na obed... A nič... Zajtra pôjdem na krv ale nemyslím si ze by sa test mýlil.... Zase raz nič.. Som sklamaná....
Vám ostatným držím veľmi palce..!!!

pantapanta
9. dec 2018

Tak som to nevydržala.... 😭😭😭
Urobila som si test dnes na obed... A nič... Zajtra pôjdem na krv ale nemyslím si ze by sa test mýlil.... Zase raz nič.. Som sklamaná....
Vám ostatným držím veľmi palce..!!!

salonka79
14. dec 2018

Ahojte. Som po Ivf, dnes výsledok - negatívny. Chcem sa spýtať, či nemáte podobnú skúsenosť. Po OPU som sa cítila dobre, pobolievalo, ale úplne v pohode. Po predĺženej kultivácii nasledoval vklad jediného, ale kvalitného embrya. Na 2. deň po ET som cítila zakusnutie. Potom ma pobolievalo raz vpravo, potom zľava, potom maternica, ako pred menzes. Ale tak, že som sa v noci napr. na to zobudila. (7,8,9. deň). Navreli mi prsia, boleli kríže. Prevažne som oddychovala, polihovala, prechádzky... Na 10.den v pohode. Na 11. deň v priebehu dopoludnia, strašné bolesti, ako pred menzes, kŕče, myslela som ze sa povraciam, odpadnem. A potom sa mi uľavilo,bolesti prestali, prsia splasli.... Test je negatívny. Nemáte podobnú skúsenosť? Je to normálne? Čo sa mohlo stať?

kikuska9935
autor
14. dec 2018

Baby... V nedelu mam mat OPU a od dnes mam sopel a cudny hlas, ale nie je mi nic ine. Ani sa necitim byt chora. Uspia ma aj tak? Mali ste to niektora takto???

pantapanta
14. dec 2018

@kikuska9935 myslím ze by to nemalo vadiť... Ja som mala nádchu aj horúčky 2 týždne počas stimulácie, keď som sa pýtala povedali nevadí.....
Držím palce..

kulumulu123
14. dec 2018

@salonka79 chod na krv HCG a uvidis takto tazko povedat....

kikuska9935
autor
16. dec 2018

no ahojte baby😊 akurat som po OPU, teraz som dorazila domov. Nooo, mam 17 vajok, ale az z a jtra sa uvidi kolko je zrelych ale nebude ET... Len KET kvoli OHSS..... Tak mi dali lieky a fraxiparin si mam icgat a este mi dali hned po OPU infuzku

kulumulu123
18. dec 2018

@salonka79 ahoj ako si dopadla? Dufam dobre a vsetko je ok ☺

bozidaratrppp
25. dec 2018

cawfte ja sm po et 14.12. ale 21.12. som dostala ms 27.12idem na jrv ale asi zbytocne

voja30
28. dec 2018

Ahojte et som mala 19.12 a čakáme, dnes som bola na krv a sme na uplnom začiatku uchytilo sa nám😊 a čakáme ďalej na ďalšiu krv 😉

pantapanta
28. dec 2018

@kikuska9935 ahojky.. A kedy máš ket? Ja v January.. Koncom. Budeme v tom zase spolu?

bozidaratrppp
29. dec 2018

ahojte aj ja idem v january na ket

kikuska9935
autor
29. dec 2018

@pantapanta ahoooj 😊 noo ja uz beriem estrimax a 7.1.2019-budem 13DC, idem na sono kvoli vyske sliznice a par dni potom by som mala mat KET.

pantapanta
29. dec 2018

@kikuska9935 ja 9.1 len očakávam krámy a začnem s tabletkami... Transfer by mal byť cca končím januára.. Si kúsok pred ale mesiac trafíme spolu... 👍👍😊😊😊

bozidaratrppp
30. dec 2018

ahojye ja som mala et vysel i test ale 21 .12 som zacala spininit 23 mestrucia az do tmeraz na test hcg vyslo negativne mam ist pred dalsioy ms ale newem do kedy bude trvat tato asi to nie je dobre tak dlho mat ms newem ci ist na poho ja chofim do spln kosice .

bozidaratrppp
30. dec 2018

aj ja okolo 20 teho cca