Gyn Fiv - skúsenosti
Ahojte, som tu nova vlastne co sa tyka tejto temy a i nasho problemu uuuplne nova. S manzelom sa snazime o babatka asi dva roky a neuspesne emoticon po vsetkych vysetreniach a pokusoch môjho gynekológa nam povedal ze uz nevie ako pomoct a ordporucil na na GYN FIV , dal mi na vyber ci chem laparoskopiu alebo vysetrenie Hyfosy - ultrazvuk vajecnikov ktory robia v Gyn Fiv na zaciatok som si zatial vybrl vysetrenie HYFOSY, chcela som sa vas spytat ci uz z vas na takom niecom v Gyn Fiv bol a ako to prebiehalo? Volala som tam dnes s tym ze sa chcem objednat na toto vystrenie, do zajtra sa mi ma vraj ozvat sestricka s termínom? i u vas to takto prebiehalo? bohuzial som v tom uplne nezbehla a neviem co mam cakat, mala som sa objendat aj zvlast na konzultaciu ci to uz k tomu patri ked som u nich prvy raz ze hned absolvujem s nimi aj vstupnu konzultaciu lebo moze byt ze by mi mohli doporucit aj nieco ine ako mi moj lekar?
Dakujem vam
Dnes o 09:16 • Odpovedz • Pošli IP •
@veji2244 ani moj s tym nemal problem v GF 🙂 Ano viem ze si pisala aj ine vyhrady, ale toto je taka zvlastna vyhrada a najmenej podstatna 🙂 ten "stres" v danom momente urcite nemohol ovlpyvnit kvalitu spermii. A myslim ze tento "stres" vo vseobecnosti, ktory vraj muzi prezivaju pri tomto vykone sa neda ani z rychlika porovnat so stresom a ujmou, ktoru musia podstupit zeny aby mali dieta....
@joannita 😁 ja som vôbec nemala na mysli porovnávať stres ženy a muža pri snahe o dieťa a aj potom pri príchode na svet, to sa toho vôbec netýkalo. Tak máme iné názory, ja si myslím, že stres a nálada v tej chvíli môže dosť ovplyvniť spermie lebo sme išli menej ako mesiac potom na ten spermiogram do toho Heliosu a tam mal super výsledky. A potom znova. Keď je muž v strese pritom nieje toho ani toľko a podľa mňa aj kvalita je horšia. Ale tak je to len môj názor. My sme spokojný že sme išli do Heliosu tam to bolo perfektné. Z GF sme mali okamžite obaja zlý pocit. Aj z dlhého čakania aj prístup ľudí. Ale tak mohla to byť náhoda boli sme tam len raz a hneď sme sa rozhodli pre inú kliniku. Ale niekto iný s nimi môže mať dobré skúsenosti, ja som napísala svoju. ☺
@djera neviem čo je kontrastov ešte vyšetrenie, ale mne po krvných testoch a všetkých ostatných vyšetreniach povedali v Heliose že mám hraničné pozitívne látky na spermie a trocha zvýšený testosterón a nakoľko mám 23 rokov, pán doktor neodporučil hneď umele oplodnenie ale najprv inseminaciu. Manžel má spermie ok tak na 50 % tých schopných, povedali že j to je v poriadku, už si to veľmi nepamätám bolo to min.rok. Inseminaciu vôbec nebolela a bolo to úplne v pohode aj pre moje telo žiaden veľký zásah. Ak by si išla na IUI tak ti môžem napísať ako to mne presne prebiehalo. No po prvom IUI sa mi ajtak nepodarilo otehotniet. Dlho sme rozmýšľali a povedali sme si že nechceme ešte umelé ako ty si napísala, snažili sme sa cca 1.5 roka. Dohodli sme sa že ani ďalšiu IUI zatiaľ nepodstupim, veľmi som sa stresovala kvôli snazeniu o baby a sama som si to uvedomovala že to nie je dobrý prístup každý mesiac mať sex len pre to a myslieť stále na to a ovulacne testy boli úplne na prd to má tiež stresovalo a potom vidieť každý mesiac negatívny test. 😔 Tak sme si povedali že na to kasleme nebudeme to hrotit. A nakoniec sa nám o 4 mesiace po iui podarilo samo od seba, teraz som v 16 TT. Vôbec sme to nečakali. Zistili sme to na štedrý deň . 😍 Neviem ale myslím si že to bolo aj psychikou aj tým že to nerobil vždy do mňa ale ako sme chceli ako sme mali na to chuť a to moje telo si možno odviklo od spermii tak laicky povedané a tie protilátky sa trochu obmedzili a moje telo sa už spermií nebálo keď to naozaj tak laicky napisem. Ale je to len môj názor. 🙂🙂
@veji2244
ja som myslela na vysetrenie prichodu vajickovodov, kde my vstreknú kontrastovú látku a potom robja ultrazvukové vysetrenie... dotala som antibiotiká, a diazepam, to si musim dat... urcite to robily aj tebe. Teraz idem vo stvrtok. Bojim sa... :( ale kazdy mi hovori aby som sa nebála.
Ja viem ze stres neni dobre, ale mi sme od zaciatku tak, ze ked sa podari, podari... zatial som nerobila ovulacne testy, teraz chcem zacat, uvidim co bude...
Ahojte 🙂
Bola som na vyšetrení HyFoSy a pán doktor povedal že mám všetko v poriadku. manžel muśi ísť na vyšetrenie k urológovi. Dostali sme termín na 24. vtedy pojde prvý krát. Neviete náhodou že načo máme čakať?
Lebo pán doktor povedal aj to, že potom hned možme isť na konzultáciu, ale teraz neviem že či mám hned na ten tyžden poprosiť o termín, alebo či budeme čakať na neaké vysledky.
Dakujem za odpoved 🙂
Ahojte, som objednaná na morfologicky ultrazvuk s tym ze mi spravia aj 3D s CD ckom. No v telefóne mi povedali ze morfologicky mi urobia a 3D s CD s fotkami tak to bude až o 2 týždne. Dost ma to prekvapilo to mi fotky nemôžu dat hneď a urobiť 3D? Som objednaná na 24.4 potom 2.5 mi ma moja dr. robit ultrazvuk a potom cca 9.5 by mi robili 3D s fotkami? Nechcem svoje dieťa vystavovať tak často tomuto.
Dámy, chcem sa spýtať. Stalo sa Vám niektorej, že ste boli na vyšetrení Hyfosy zhruba v čase ovulácie (asi nepodstatne) a spinili ste aj dva dni po vyšetrení? Myslím, tým pri utreti papierom, po sexe alebo zafarbený ovulacny hlien. Veľmi pekne ďakujem za Vaše odpovede
@alexwarring Ahoj, áno, pamätám si že po Hyfosy som asi 2-3 dni trošku špinila, presne ako píšeš-pri utretí.
do GF uz nikdy viac, chodim tam uz 4 roky a az teraz ma posielaju na vysetrenia, kt. mi mohli spravit vsetky na zaciatku, aby sme si usetrili tieto extremne tlaky na psychiku!!!!!! mna uz bolelo zistenie, ze musime na IFV, napriek tomu, ze som zdrava!!!!!! a manzel ku podivu uuuuuzasny SPG!!!! az v Brne nam povedali, ze taky uzasny nie je a povedali nam, co vsetko treba dovysetrit. navyse pri poslednom ET doktor nevedel trafit, tlacili mi na brucho a spolu s embriologickou sa strasne smiali pri otazke, ci dobre tlaci na brucho!!!!! kde bola profesionalita a trocha ucty, ked uz tam chodime v takejto citlivej a psychicky dost narocnej veci. stale som im davala nadej, ze snad vedia co robia, ale niekde som sa tu docitala vyborny komentar, ze tam asi otehotneju zeny, kt. by otehotneli v kazdom centre. som uplne znechutena, jedina mila osoba je tam asi len pani recepcna. a to nie som ani negativny clovek, ani ziadna fajnovka, pri tom, co som si uz zazila. tolko moje skusenosti.
@djera hej v bratislave. myslela som si, ze vsetko ma svoju postupnost a asi to tak ma bzt, ale ked sme potom na naliehanie manzela sli do brna, tak som bola v nemom uzase. navyse mam kamaratku, kt. tiez zacali posielat na vysetrenia az po 1 IFV. mam pocit, ze im ide len o peniaze, lebo mam pocit, ze tam bolo kazdym dnom menej a menje ludi...
cojeto za visetrenie?
Mne v GF spravili genetiku, imuno, aj hemato vysetrenie pred prvym IVF. Aj manzelovi nejake to geneticke vysetrenie spermii. Ja som bola milo prekvapena lebo za 5 rokov v Iscare a pol roka v Brne a aj v Repromedice mi nikto taketo vysetrenia ani nenavrhol a ani som netusila ze take nieco existuje.
@joannita ja som sa az na genetike dozvedela, ze sa ma robit pred 1. IFV, ja som tam bola po 2.IFV o vsetkom som sa dozvedela az v brne, v GF mi nerobili nic. mozno mas ineho lekara, zmenili sa postupy,neviem, ja som bola akurat tak riadne nahnevana, ze tam chodim 4 roky pre nic.
@joannita tak to budem naozaj velmi drzat paste, aby ti to v GF klaplo. a v ktorych centrach si este bola? ked porovnavas, kt. bolo dobre? a to mas nejaky zasadny problem, ze to nevedia v ziadnom centre vyliecit? ja sa stale ukludnujem myslienkou, ze niektore zeny mali take katastofalne vysledky vsetkeho a otehotneli, ze uz musim aj ja. tak uz neviem, co viac este pre to urobit....
@ffilmuska nizke amh, t.z. malicko vajicok. V GF som sa rozhodla ist do darovanych vajicok, so svojimi skusat uz nemalo ani zmysel...ziadna stimulka nezabrala.
No kedze v GF mi ako prvi navrhli tieto vsetky vysetrenia este pred ivf tak ich hodnotim najlepsie. Su aj dost profesionalni, kazdy vie co ma robit. Jasne ze mam aj vyhrady, dr. Nieje vzdy 100x prijemny a nasli bysa iste aj ine a nie malo. Ale ked ich porovnam napriklad s Iscare, tak je to neporovnatelne. V Iscare som stravila 5rokov a bola to katastrofa. Vladol tam jeden velky chaos a panika, dr. Sa mna pytal co sme to chceli robit a co mi robil naposledy. Bolo to tam strasne, neodporucam nikomu. Brno reprofit hodnotim priemerne, resp. Asi tak ako Gynfiv, az na to ze tam ich tiez nenapadlo robit ziadne vysetrenia.
Ahojte baby .
Som tu nova a mam par otazocek .
Zacali sme chodit do Gin fiv.
Mame dr.stenovu mate snou dajake skusenosti ? A ako dlho trvaju tie vsetky vysetrenia mame za sebou 1 konzultacku idem na krv okolo 10.8(popri menst.)a potom okolo 20.8 druha konzultacka ..
Priatelov 2. permiogram toho 20 teho ..mne stere zobrala aj krv na 1 stretnuti ..a hned rozpravala o hyfosy 🙂 dakujeeem za odpovede

@djera tak to Ta nebude bolieť vôbec, ak myslíš metodu Hyfosy. Jedine laparoskopia bolí, inak je to uplne v pohode.