icon

Gyn Fiv Žilina - máte čerstvé skúsenosti?

foxina89
6. jan 2019

Ahojte , je tu veľa diskusii na Gyn Fiv , ale je tam toľko strán toho a hlavne staré príspevky , tak by som sa rada informovala a otvorila novú diskusiu , konkrétne na Gyn Fiv Žilina . Nedarí sa nám už dva roky . Užívam duphaston , vajíčkovody priechodné , manžel spermie v poriadku a na gynde si nevie so mnou rady ,tak že sa máme obrátiť na reprodukčné centrum 😏 máte niekto čerstvé skúsenosti s centrom v Žiline ??? Chystáme sa tam objednať . Ďakujem za cenné rady 😊

marienna
20. feb 2019

@katka2488 😪😪😪

didi737
21. feb 2019

@foxina89 ahoj, nám na štvrtý

didi737
21. feb 2019

@foxina89 a tiež sme sa pokúšali skoro 5 rokov, ale netreba sa vzdávať 😊

foxina89
autor
16. mar 2019

Ahojte babule , som po prvej dávke Meriofert . Dnes mám 18 deň , no zacala som krvácať o 8 dní skôr . Máte s tým skúsenosti ? Na klinike dnes nie sú a podľa krvácania by som si teda mala začať zajtra pichať zasa Meriofert . Na Meriofert som nezareagovala ako som mala, folikuly max 10mm ,tak mi dali teraz na 5 dní a celú dávku .

michaela329
15. apr 2019

@foxina89 ahoj, my sme novacikovia, spermiogram ma manzel dobry, ja hormonalny profil ok, ovulovala som dva kontrolovane cykly po sebe. Minuly tyzden som mala v gyn fiv hyfosy, vysledok jeden vajcovod nepriechodny. Mame sa rozhodnut, ci k nim nastupime ako novy par. Zatial som mala z nich dobry pocit. Ale uvazujem nad tym, ze este 6 mesiacov pockame. Bojim sa, ze ma budu tlacit kvoli veku (33) do ivf. A uprimne, neviem, ako by som to zvladla.

foxina89
autor
15. apr 2019

@michaela329 ahojte, my sme si tiež stále hovorili ,že počkáme . Čakali sme tri roky a teraz toho ľutujem,že som nešla skôr . Mám už za sebou stimuláciu meriofertom (. 5 dní po pol ampulke, potom 5 dní celé ampulky a teraz mám iný liek a na 10 dní celé ampulky ) tie dva razy som nereagovala dobre ,takže zasa mesiac čakať , potom ďalší čakať ...a takto je to už tretí mesiac bez výsledku .netreba čakať , treba začať niečo s tým robiť , lebo šak máme šancu iba raz do mesiaca a potom sa to predlžuje a predlžuje 😭 ja si myslím,že nebudú tlačiť, začnú tym najjednoduchšim - inseminacia ☺️ a potom sa uvidí ,čo ďalej 😁

michaela329
15. apr 2019

@foxina89 no veď toto, roky bežia, ale ja som bojko. Tá inseminácia 😆 mne to príde ako nezmysel. Aký je tam rozdiel oproti normálnemu nechránenému styku? Ja mám ináč oba vaječníky ok, vraj peknú zásobu vajíčok. Ale tam už asi nie je šanca na tej nepriechodnej strane, či?

katharines
15. apr 2019

@michaela329 samozrejme, ze je, robia sa prefuky. A druhy vajecovod mas zdravy, takze realna sanca otehotniet je kazdy druhy mesiac.

michaela329
15. apr 2019

@katharines nuz, po roku snazenia som uz trochu skepticka. V gyn fiv ste niekto podstupili prefuk?

katharines
15. apr 2019

@michaela329 ked vezmeme, ze len 1 vajcovod je priechodny, tak len pol roka.

michaela329
15. apr 2019

@katharines vlastne mas pravdu.

katka2488
2. máj 2019

Ahojte, chcem vám opísať skúsenosť mojej kamošky, ktorá chodí do Gyn-fiv Žilina. Bola na Hyfosy, lebo jej to odporučili, tiež majú problém urobiť bábätko. Už pri začiatku to začalo byť divné, keďže lieky pre ňu dali jej manželovi bez toho, aby povedali, ako to má užívať (antibiotiká a čípok). Tak som jej povedala, ako to povedali mne. Nikto ju však neupozornil na to, že môže nastať nejaký problém...a tak dostala zápal, ktorý pripisovala sama sebe, lebo má problémy aj s močovým mechúrom. A doktorka jej povedala, že má polypy na maternici a okamžite to treba vybrať. Už ležala na sále a doktor zistil, že to nie sú polypy, že to má opuchnutú maternicu kvôli ťažkému zápalu vaječníkov, maternice a celého reprodukčného ústrojenstva. Dokonca, že už produkovala zapálené vajíčka...Nasadili jej antibiotiká a teraz sa lieči. Takúto formu zápalu mohla dostať iba z NESTERILNÝCH nástrojov (info od nezávislej doktorky). Plus, doktorka z Gyn-fivu odporučila, aby manželovi bola chirurgicky odstránená žila. Keď sa na to opýtala toho doktora na operačnej sále, ten iba vyvalil oči, že to v najkrajnejšom prípade robia, pretože s tým nie sú dobré skúsenosti...majú 3 prípady, jednému to pomohlo, druhému sa 1,5roka netvorili spermie a tretí už nikdy žiadne spermie nevytvoril...
A to tam chceme s manželom ísť na IVF v júni...

didi737
2. máj 2019

Ahojte, ja mám kamarátku ktorá nemala jeden vaječník a podstúpili IVF a podarilo sa po nejakom pol roku a dokonca má dvojičky 😊 a ešte k tomu dvoj vaječné pretože počas toho ako začala brať injekcie tak sa im podarilo aj normálne 😄. Keď išla na prvé sono tak tam jej to povedali že sú tam dve, takže všetko je možné 😊.

prechadzka
17. máj 2019

@katka2488 ahojky prepac teraz citam tieto komenty, ja chodim tiez do gynf Za, za sebou 2x iui a teraz mam tiez tlacia do IVF, CELE SA MI TO AKOSI NEZDA.lEBO 1X SOM ANI NEMALA STIMULACIU LIEKmi az 2x, a teraz uz ze nech idem to IVF..Ty si ku komu chodila pls? Vdaka

katka2488
20. máj 2019

@prechadzka Ahoj, ja som bola takisto 2x na IUI, teraz ideme od júna na IVF, už mám aj recepty nachystané, krátky protokol. Mne hneď prvé IUI predpísali clostylbegit a potom som si pichla ovitrelle, tak neviem. Problém u nás však je ten, že manžel má zlý spermiogram a ja nízke AMH, takže to IVF je pre nás asi najlepší spôsob, no predsa len sme sa rozhodli vyskúšať IUI, nikdy nevieš, či sa nezadarí. Najlepšie, že som nechodila k žiadnemu doktorovi, lebo vraj všetci o všetkom vedia. Raz som bola u takej mladej doktorky a potom u doktora Gala. Na IVF som bola na pohovore u doktorky Cickovej, tak uvidíme, koho budem mať ďalej.

prechadzka
20. máj 2019

@katka2488 jasne dakujem za info.Ja mam tiez nizke AMH ale vsetko.ostatne mame ok.Tak ja asi az po lete skusim

katharines
20. máj 2019

Sice nie zo ziliny, ale v tomto clanku je ivf postup pekne vysvetleny lekarom
http://www.milujtesa.org/nr/v_kruhu_rodiny/in_v...

foxina89
autor
25. máj 2019

Ahojte , ja som bola 3 na príprave pred insemináciou , ani raz som dobre nezareagovala, vajíčka tak max 15mm a to iba 2-3ks . Že to čo som dala za lieky , tak už sme mohli mať časť liekov zaplatených na IVF . Nás to čaká v júni , v utorok sme boli vybrať lieky a už len čakať na ďalší menzes a veriť .

katka2488
27. máj 2019

@foxina89 ahoj, presne aj my tak ideme. Ja som síce reagovala dobre, ale mala som iba 1 a 2 folikuly (22mm). A teraz ideme na IVF v júni..tak držím ti palce

prechadzka
27. máj 2019

@katka2488 ahoj ja som bola dnes na pokeci a tiez pojdem do IVF ale az v auguste chcem ist, po dovolenke, ty chodis ku Galovi?

katka2488
28. máj 2019

@prechadzka Ahoj, no, ja chodím ku kadekomu :D nie je to konkrétny doktor/doktorka...teraz mám Dr. Cickovú, Dr. Galo bol pri jednom pokuse IUI, takže asi tak..

prechadzka
28. máj 2019

@katka2488 no ja v podstate tiez tak

dadenka42
30. máj 2019

@katka2488 ahoj, p. Cickova je dr.? Ked som bola naposledy v septembri v gynfive, bola hl.sestrou s titulom bc.

katka2488
30. máj 2019

@dadenka42 Ahoj, normálne ju mám uvedenú na tom papieri, čo mi dali k IVF, koho kontaktovať, keď dostanem menštruáciu, kto ma bude celú dobu navigovať. tak neviem, môže sa stať, že by tam dali hl.sestru??

prechadzka
30. máj 2019

@katka2488 ja som teraz pozerala ich tim a ona nieje vedena ako doktorka..

kroketka7
30. máj 2019

@katka2488 ona je sestra aj koordinátorka, ktorá rieši veci okolo stimulácie.

katka2488
3. jún 2019

@kroketka7 @prechadzka ďakujem dievčatá za ozrejmenie ;) hádam len, či je to už koordinátorka alebo sestrička, že nám to všetko dobre dopadne, zajtra začínam s injekciami...

foxina89
autor
17. jún 2019

@katka2488 ahoj , tak v stredu idem na vyberanie vajíčok ,ale vklad mám odložený až o mesiac ,lebo mám asi 20 vajíčok . Dnes picham jednu injekciu aby sme predišli problémom po vybratí takého množstva vajíčok, že bolesti a vracanie . Už sa nemôžem dočkať ,nech je to vonku , od soboty mi je zle od žalúdka a pulzujú mi vaječníky a hlavne bolia, keďže sa dosť zväčšili . Cickova je koordinátorka , a potom je jedno u ktorého lekára si , všetci vedia o všetkom ,aby sa predišlo chybám . každú jednu z nás konzultujú spoločne .

katka2488
18. jún 2019

@foxina89 Ahoj, aj ja idem na odber zajtra, ja mám nejakých 6 folikúl, čiže ja som ok (tým, že mám nízke AMH som šťastná aj za tento počet). držme si palce, aby bolo čo najviac oplodnených a vhodných 🙂 Ty si daj pozor na OHSS aj po odbere, aby ťa to nechytilo náhodou. Dievčatá tu spomínali, že aj po odbere to môže byť ešte. A hlavne, ak máš veľa folikúl.

foxina89
autor
18. jún 2019

@katka2488 🤞🤞🤞 tak hádam má budú kontrolovať , či ako to asi zistím ? V pondelok spomenuli tekutinu,ale viac to neriešili , tak som radšej nad tým nerozmýšľala. Mne ked povedali,že 20ks , tak ma skoro vyvrátilo ,ale doktor vysmiaty