Gyncare Nitra, chodí sem niekto?
Ahojte chcem sa spýtať či niekto chodí do Gyncare Nitra ? Chodim do Ba iscare ale nitra je bližšie o dosť a chcela by som tam možno prejsť ake máte skúsenosti ? Koho by ste odporučili ? Ďakujem za každú radu 🙂
Ahojte. Aj my chodíme do gyncare v nitre. Chodili sme k doktorovi. Neboli sme spokojný s ľahostajným prístupom, tak sme požiadali o výmenu. Andrologicka aj sestričky aj recepcia sú super 🙂 mame zlý spermiogram. Ideme na kontrolný 2.11 tak sa modlíme, aby sa zlepšil. Co mate nove?
No nám nedal žiadnu šancu na nič, hneď nám povedal bud umelé alebo máte smolu. Z azospermii sme prešli na oligoasthenoteratozoospermiu a dokonca mame aj zamrazene a teraz ideme na kontrolný smermiogram ci sa niečo zlepšili.. Neviem to bola moja skúsenosť, pán doktor si nevybral ani našu kartu a ani spermiogram keď s nami o našom probléme hovoril, iba sedel a vravel ze to je zbytočné.. Žiadna šanca nádej, úplne nás odpísal. Ja si mySlim že všetky tieto centra hlavne tlačia do umelého aby mali nejaký prínos, pričom by sa možno liečbou dalo veľa vecí upraviť...uvdiime ako skončíme my
@babo44 ja osobne nemam na výber keďže mám nepriechodné vajicovody a s mojím obvod. gyn. sme sa dohodli ze pre mňa niekoľko hodinová operácia s nejasným koncom nie je vhodná... mne je doktor veľmi sympatický a milý kartu ma naštudovanú vždy kým prídem (nepredpokladám že si o každej pacientke pamätä všetko dokonca či, kde pracuje a kedy mu kto poslal aký mail s akým obsahom) osobne som išla do car s tým že iná cesta ako ivf nebude takže keď mi to povedal aj on tak som s tÿm nemala problém... co sa týka spermiogramu u vas tam su naozaj malé šance na zlepšenie a teda sú ale readikálnou zmenou živitného štýlu a vitamínmi ale stále to nezabere u každého a niekomu sa ten spermiogram nezlepší ani o trochu 🤷🏽♀️.
Chodím k doktorovi pol roka a nemala som jediný problém je milý a pri vyšetrení veľmi jemný tak isto doktorka (u tej som bola raz) nemala som problém ani s jedným ani s druhým ale teda z doktora vôbec nemám pocit že by som ako pacientka bola ľahostajná... co sa opýtam nanto dostanem odpoveď, keď chcem nejaké vyšetrenie tak nemá problém ma na neho poslať alebo ho spraviť. Ale každému vyhovuje ako človek niekto iný 🙂 držím palce nech sa spermiogram zlepší a nech si spokojná s doktorkou lebo ako centrum je za mňa super 🙂
Jasne, za mňa centrum tiež. Len som nemala pocit z doktora. 100 ľudí 100 chuti, ale ďakujeme krásne
@babo44 tiez mame taku skusenost 😕 vsetko by bolo ok, sestricky zlate, recepcia velmi mila ,ochotna , ale pristup lekara kazi celkovy dojem. Pre vyssi vek a to ze uz matkou som , nie som "zaujimava" a teda z pristupu som sklamana . Jedna navsteva bola ok, ze sa mi zdalo, ze sme nasli spolocnu rec, ale dalsia navsteva opat nic😞
@konulka20 My sme mali novú konzultáciu s pani doktorkou. A je to o 1000 perecent lepšie je milá, úprimná, všetko nám pekne vysvetlila. Boli sme tam u nej vyše hodiny, čo u pána doktora sme boli 10 minút. Veľká spokojnosť. Mame zlepšený spermiogram o dosť, takže pokračujeme v liecbe a mame prísť opäť o 3 mesiace. Mame sancu aj na prirodzene oplodnenie. Tešíme saaa a dúfam ze sa nám čoskoro podarí.
@babo44 ahoj,tiez by ma zaujimalo ako sa da prejst k doktorke diskretne od doktora.
V podstate som s nim spokojna, paci sa mi, ze to “nepreziva” podava mi informacie vecne a presne, nie je infantilny... Ak sa nieco spytam, vsetko mi vysvetli, povzbudi ma. Dopredu mi nevravi takmer nic, riesime vsetko tak ako sa vyvija situacia, aby mi nedaval falosne nadeje. Len manzel sa jeduje, ze som tam vzdy kratko. Ale ani neviem co by som tam s nim mala vykecavat. Som zena, vela veci si viem nastudovat, plus poznam svoje telo a tuto situaciu uz riesime dva roky, takze za ten cas som informovana.. pri kazdom vysetreni je velmi jemny, obzvlast pri HyFoSy..
@martinaju smiem sa spytat ako sa ti dari? Ci ste sa niekde posunuli, idete na IVF?
@leamax ahoj. My sme mali hrozný spermiogram, hneď nás pan doktor posúval na umelé aj to nedával žiadnu šancu. Bola som u neho 10 minút, nebola som spokojná s prístupom. Brali sme kombináciu folandrol, Macu, kotvicnik, zinok túto kombináciu a mame veľmi veľké zlepšenie. Pani doktorka ku ktorej sme prešli po rozhovor na recepcii aj po telefóne aj osobne, nas hneď presunuli. Pani doktorka bola skvelá. Všetko nám krásne odznovu vysvetlila. Sama mala názor na pana doktora.. Boli sme u nej vyše hodiny. Po kombinácii tých vitamínov sa nám teda zlepšil spermiogram a pani doktorka nám dáva šancu na prirodzene otehotnenie 🙂 takže sa veľmiiiii tešíme. Vraví, že to môže byť aj otázka času, že umelé môžeme pre zatiaľ vylúčiť. Naďalej berieme folandrol, zinok, vitamín C a macu. A o 3 mesiace ak sa nezadari ideme opäť na spermiogram a ďalšie vyšetrenia. Len u mňa bol problém, že mám polycisticke vaječníky - nič strasne, ako mi vysvetlila doktorka, mam tak zvýšené hladiny.. beriem lieky na 3 mesiace a potom ma vyšetrí a uvidíme výsledok. Pevne veríme, že sa nám podarí co najskôr otehotniet prirodzene a nebudeme musieť riešiť žiadne umelé a podobne veci. Ďakujem za podporu a prajem aj vám ostatných to vytúžené po čom všetky túžime 😇
@babo44 dakujem za vycerpavajucu odpoved.u nas je tiez hlavny problem v spermiograme (teda ked nepocitame maly myom na maternici a trosku vyssie tsh,na co beriem lieky).nam dr.povedala,ze spermiogram sa nejak extra neda ovplyvnit,ale vidim,ze da.tak by som to chcela skusit (uz len nech manzel suhlasi)
@leamax noo som sa trosku rozpísala 🙂 my sme boli tiež v stave kedy sme mali azoospermiu, s tým ze nám nepomôže už ani svätena voda. Potom sme prišli do gyncare a prvý spermigoram mierne zlepšenie keďže sa nám našli spermie a vtom čase bral priateľ iba zinok. Potom sme nasadili tie ďalšie spomínané vitamíny a ozaj sa nám výrazne zlepšil takže sa veľmi tešíme a modlíme sa aby sa nám podarilo babo prirodzene . Budem držať palce aj vám ❤️
@puff91 my riešime IVF od začiatku keďže mám nepriechodné vajicovody... s tiež tam nie som dlho ale napríklad ked chcel niečo prebrat tak som tam bola viac ako pol hodinu... dalšia vec niektoré ženy sa asi dlho vyzliekajú lebo mne už neraz povedal že som nejaká rýchla 🙈 a ano ja osobne si vela naštudujem takže ja ani len nemám potrebu sa vykecavat. Všetko co potrebuje podebatíme opyta sa ci vsetkwmu rozumiem a ci mam nejake otazky ja nemam nikdy ziadna lebo mna tam nikdy nic nenapadne ale ked ma napadne tak mu napisem mail a vzdy mi vsetko vysvetli aj mailom. Doktorka je tiež velmi mila ale ano ina všetko vysvetluje dopodrobna, strašne vela veci čo mi povedala som už sama vedela ale je super že nie každá žena si hlada info takže všetko povie. Ale mne osobne je jedno ku komu idem mne vyhovujú obydvaja.
@andy238 ahoj, áno, chodím k nemu. A tiež som si to rozmyslela, nemenila by som ho. Naozaj sa mi páči jeho prístup. A nakoľko sme sa s mojím obvodným gynekológom 3/4 roka neúspešne pokúšali rôznymi výživovými doplnkami, vyšetreniami, odbermi, sledovaním ovulácie a jej podporou, dopracovať k dvom čiarkam, už by sme s manželom nemali trpezlivosť zase skúšať rôzne hókusy pókusy. Dr. Kráľovič nám otvorene povedal na čom sme, načrtol nám možnosti, urobil nové vyšetrenia, manžela odporučil urológovi (čo ma stálo veľa síl ho tam dostať 🙂 ) a stále bol optimista. Po vyšetreniach sme šli rovno na to, 2x IUI, neúspešne, a teraz čakáme na výsledky z hematológie a genetiky...
Priznám sa, nie som v týchto skratkách zbehlá, tak sa spýtam, čo je to UZV..?
@85zuz manzelovi diagnost. azospermiu na zaklade zlych vysledkov spermiogramu,bol aj v kosiciach u odbornika na messa/tesse, a po vysledkoch man povedal ze ircite nema azospermiu. Objednala som mu maccu peruansku, bral aj florandrol (alebo tak nejo sa to vola) ale podla mna mu pomohla macca. Na odberoch sme potom dali zmraziť spermie, nebolo toho ako u zdraveho, ale na oplodnenie staci. Dokonca asi po mesiaci uzivania nam povedali ze mal zatial najlepsi spermiogram. Tak drzim palce
@85zuz dobrý deň prajem. Tak my sme mali najprv azoospermiu. Brali sme len zinok išli sme do centra a pri novom spermigorame sme prišli na druhú vyššie spomínanú diagnostiku, ale bolo super, ze sme spermie už mali, tak nám ich aj zamrazali i keď ich bolo malinko. Po 3 mesiacoch sme prešli na Folandrol, Macu, zinok a kotvicnik zemný a na ďalšom spermiograme sa mali pre nás skvelý výsledok zlepšený spermiogram a veľa spermií, ibaže nie v tej najlepšej kvalite. Momentálne sme trosku liečbu pomenili. Berie folandrol, Macu, zinok, selén, tribulus a kúpili sme lykopen - je na báze paradajok a ma veľký vplyv na morfológiu. Tak v marci ideme na ďalšiu kontrolu. Ja som nemala najlepšie hodnoty pri hormonalnom profile, takže sa liekmi liečim aj ja a ešte podstúpim aj iné vyšetrenia ci som úplne OK aj ja a uvidíme co bude ďalej, dúfam ze sa nám to podarí 🙂 držím palce
@andy238 a @babo44 dobrý večer, ďakujem veľmi pekne 🙂 . Dnes som to bola všetko nakúpiť a začíname s užívaním. Snáď sa tiež dostaneme aspoň do štádia že nám nájdu nejakú spermijku na oplodnenie. Sme z toho nešťastní, lebo už to trvá ... ale verím že to pomôže. Držím Vám aj Nám všetky palce nech sa to podarí 🙂.

@martinka1703 robia normálne, avšak čo sa týka kontrol a tak dalej treba prísť sama samozrejměe, ak je potrebné niečo podpísať tak obydvaja ale nechcú aby sa tam veľmi stretávali ľudia. Treba na čas, ktorý si objednaná. Neviem ako to je s novými konzultáciami ale ak si objednaná nerušia nič. Na fb stránke písali, treba mať rúško. Inak asi ani nič.