Gynfiv, Ferticent verzus Reprofit Brno

kvik1
28. máj 2013

Ahojte, rada by som zalozila tuto novu diskusiu ohladom CAR na Slovensku verzus v Cechach. Je tu uz diskusia o Slovenskach v Reprofite, len je tam uz vyse 1800 stran a hrozne tazko sa v tom orientuje.
Preto by som si rada precitala nejake aktualnejsie info, od kociek ktore sa rozhodli pre IVF v Reprofite v Brne, ci uz po par neuspesnych pokusoch na SK alebo hned od zaciatku.
Ja mam zatial pred sebou len prve dve IUI v Gynfiv a rozmyslam nad tym ak to nevyjde, kam ist.
- Citala som ze ked to ide cez poistovnu na SK, viac sa oplati Ferticent, ze tam sa menej doplaca za lieky (okolo 200-300 eur verzus doplatok cca 1000-1200 v gynfive). Je to este pravda?? Su tie ceny este takto rozdielne? A viete o niekom kto mal uspesne IVF vo Ferticente?
- Tiez som citala ze ceny v RF v Brne su viacmenej rovnake ked si platite vsetko sami, ako ked vam tu na SK preplati cast poistovna, teda ze Brno sa oplati jednoznacne viac. Viete mi povedat o akych sumach sa bavime?
V Brne som bola na USG HSG a nechali na mne super dojem, urcite rozmyslam nad pripadnym IVF u nich, ale rozpocet nepusti tak musim dobre zvazit kde co kolko vyjde, teda ci zostat najskor na 1.IVF v GF, alebo skusit kvoli cene skor ten Ferticent, alebo rovno do Brna?
Dakujem vam za nazory a pomoc

tinkatinulka
28. máj 2013

@kvik1 Poistovna Doveda aj Všeobecná to Brno preplatia asi v 95% sume, trva im to sice dlho ale oplatí sa a nielen pre peniaze ale hlavne prístup.

kvik1
autor
28. máj 2013

@tinkatinulka To rada pocujem, aj som cosi take citala ale vraj ked sa vopred spytas ti povedia ze to nepreplatia tak sa trosku bojim to riskovat aby som zbytocne neprisla o nejakych 1000,-EUR ak nemusim.
Aj ked s tym pristupom urcite suhlasim a Brno je u mna na 1.mieste, len kvoli tym peniazom (a tiez dochadzaniu co si pri IVF az tak celkom dobre neviem predstavit kolkokrat by sme tam museli behat) rozmyslam aspon na prvy pokus aj nad tym GF alebo RF..

tinkatinulka
28. máj 2013

@kvik1 ja som bola pri prvom pokuse 1xkonzultacia, 1x kontrolne sono, OPU a potom ET..takže spolu 4x.Z BA je to po dialnici hodinka cesty.Ano aj mne povedali že nepreplatia a preplatili.

kvik1
autor
28. máj 2013

@tinkatinulka Tak to by sa asi dalo. A nemusela si sa tam teda na par dni ubytovat? Lebo uz aj take som citala, tak som sa zlakla kde budem dovolenku na to brat. A manzel musel ist len raz s tebou predpokladam, na odber? Alebo aj to OPU je take ze musi byt pri tebe? Neviem ci je to v narkoze ci ako, len aby som ho vedela pripravit na to kolko casu ho/nas to bude stat, ma z toho trosku stresy popri praci ako sa to postiha. Dakujem moc za info 🙂

tinkatinulka
28. máj 2013

@kvik1 Na opu musi byt pri tebe, ved to je den odberu vajicok a aon vtedy dava spermose, musite mat podpisane vsetky papiere a ty budes po kratkej narkoze chvilku lezat a potom nesmies soferovat.na vklad ako už chces, ale manžel s tebou može ist aj na sal k vkladu.inak ho vlastne nepotrebujes 🙂 teda ak ma spraveny aktualny spermiogram..
baby tam spia hlavne vtedy ked su z daleka, bud zo zahranicia alebo z východu..lebo cesta je po zakroku trosku unavnejsia
no popri praci je dost stresujuce už len to čakanie na odber, to apson dva dni pred oidberom vajicok treba len vegetovat. leboi ta už budu tlačiť a boliet prucho, to už budeš mat pichnutý aj pregnyl a to treba opatrne..a potom až do ET treba pomaly, možeš aj trošku krvacat.po vklade sa odporuča tiež par dni volnejšie.

kvik1
autor
28. máj 2013

@tinkatinulka No tak to aby som si ozaj tu dovolenku naplanovala na to 🙂 Co uz, nejako to snad zvladneme, este stale dufam ze k tomu nebude musiet prist kedze este mam pred sebou len prve IUI ale ked pozeram na tie percenta uspesnosti tak radsej uz zistujem co dalej. dakujem teda zatial 🙂 a ty si vlastne ako na tom? este mas za sebou len 1.pokus tam?

tinkatinulka
28. máj 2013

@kvik1 ja už mam v RF 3 pokusy..každý iný a ani jeden slávny, takže teraz sa davame dokopy a na jesen to hadam skusime zase

kvik1
autor
28. máj 2013

@tinkatinulka Jejda tak to uz mas co/to za sebou 😕 Tak vela stastia pri dalsom, raz to vyjst predsa musi!

andrea_82
28. máj 2013

Ahojte, dievčatá. Ja práve absolvujem 2. IVF vo Ferticente a môžem len odporúčať. Tento cyklus mi ešte predpláca poisťovňa, za lieky som doplácala cca 180 €. ICSI a predĺžená kultivácia sú štandard, za tie sa nepripláca. V minulosti sme u nich mali už jedno úspešné IVF a pri ďalšom som vôbec nerozmýšľala, že by som ich zmenila. Naopak, negatívnu skúsenosť mám s Iscarom.

kvik1
autor
28. máj 2013

@andrea_82 Super, dakujem za reakciu! Tak v tom pripade urcite stoji za to dat este tomuto sancu, to je riadny rozdiel oproti GF!!! tato info dost pomoze, dakujem este raz, aj ked teda pevne verim ze k IVF nebude musiet dojst no ale nech mam aspon prehlad 🙂

sasa1983
22. jún 2013

Čafte kočky a neviete, ako je to pri poisťovni Union a výkonmi v RF Brno? Či sa dopláca, alebo nepreplatie nič?lebo my sme v Iscare a premýšľame smerom do Brna..
Saša

mirush79
1. júl 2013

ahojte 🙂 tiez by ma zaujimalo, ako je to s tym preplacanim. po neuspesnom pokuse na SK sme sa rozhodli pre Brno(konkretne Helios), ale s tym, ze to preplati SK poistovna sme ani neratali. docitala som sa niekde akurat, ze preplatia len to, co je oproti SK naviac, co sa u nas nerobi. viete o tom nieco viac?

santamonica
5. júl 2013

no ja teraz uz vobec neviem, ktore z tych brnenskych centier si mam vybrat...... 😒

zuzu1108
5. júl 2013

Ahojte. @sas1983 @mirush79 Ja som si vybrala hned Helios v Brne pred tym sme boli dva krat na konzultaciiv Gyn five ale absolutne sa nam tam nepacilo 😒 . Pre nich som bola len cislo. Ja som isla rovno na ivf do Heliosu mala som ket ale nedopadlo to dobre mala som missed abort anembryomola. Stava sa to obcas. Ohladne Union poistovne nepreplatia ti nic. Teda mne neoreplatili ani cent a to som na SK nemala ani jeden pokus. A napisali mi ze metodu ICSi oni nepreplacaju tym padom mi nepreplatili nic. Ale Vyeobecna a Dovera myslim ze preplacaju tak 1000€ ak nie 1400. Baby slovenky si velmi chvalia Repro fit v Brne oni preferuju hlavne alebo len soft stimulaciu a Helios hlavne dlhy protokol ale Helios robi aj geneticke vysetrenie embrii vysetruju 20genetickych vad a ore to sme si my vybrali aj Helios ale aj pre ich velmi dobry, mily, ludsky pristup.

mirush79
8. júl 2013

@zuzu1108 dakujem, to je docela uzitocna informacia 🙂 ale je mi luto, ze ti to tak dopadlo ☹ chystas sa na dalsi pokus?
@santamonica nam bol Helios jednak odporuceny, ale tiez sa mi pacilo mnozstvo ich infomacii na strankach a tiez ten pristup. sli sme na vstupny pohovor a to nas presvedcilo. ten je zadarmo, tak sme to brali, ze vyskusame a ostali sme 🙂

zuzu1108
8. júl 2013

@mirush79 No asi pojdeme este pre toho naseho jedneho mrazacika 🙂 . Ale neskor, dam si porobit este imunologiu a mozno laparoskopiu. A vy ste boli uz na pohovore s primarom Texlom 🙂 ? Pacilo sa vam? Kedy zacinate so stimulaciou?

mirush79
8. júl 2013

@zuzu1108 tak to je super, ze este mate v zasobe 🙂 pan primar bol moc fajn, dlho sa nam venoval, navrhol aj vysetrenia, ktore nam v ba nerobili, aby sa toho spravilo co najviac. tak zatial spokojnost 🙂 budem mat ten dlhy protokol, uz v stvrtok vlastne zacinam, tak zacinam byt napata 🙂

zuzu1108
8. júl 2013

@mirush79 Pan primar Texl je velmi mily a ludsky 🙂 . Tak vam robili tiez ten podrobnejsi spermiogram, to je dobre lebo z toho normal spermiogramu to vyzera vela krat ok a potom ukaze ze je problem 😒 . Tak uz to mas o tri dni 😉 . Budem ti drzat palce 🙂 . Zacinas proverou a potom Diphereline? Uvidis ze ste si vybrali dobre centrum 🙂 .

mirush79
9. júl 2013

@zuzu1108 presne, dava najavo, ze mu na pacientoch zalezi. spermiogram robili urcite podrobnejsi ako predtym, lebo presne ako hovoris, ukazal sa problem, o ktorom sme predtym nevedeli. tak to vyzera aj na ine oplodnenie, vyber zamerany na tu chybu predtym nezistenu. dost ma to sklamalo, ze sme predtym asi premrhali cyklus 😒
ano ano, provera, dipherelin, tiez si to tak mala? 🙂
dakujem za podporu 🙂

zuzu1108
9. júl 2013

@mirush79 Som rada ze ste nasli centrum kde prisli v com spociva vas problem 🙂 . A teraz mate oplodnenie s ICSi? Tak si davate aj pgd ze? Ano ano aj ja som mala provera, diphereline a merional. My sme po pgd mali dve zdrave embrijka 🙂 .

mirush79
10. júl 2013

@zuzu1108 je prijemne vediet, ze sa da spravit este nieco naviac 🙂 oplodnenie icsi a vyber spermii podla fragmentacie DNA, to je navyse vdaka tomu spermiogramu podrobnemu, to sme predtym nevedeli, ze treba a myslim, ze to v tom predoslom centre ani nerobia. uvazujeme aj nad pgd, zatial sme sa definitivne nerozhodli, ale pan doktor to odporucil, tak dame asi na neho 🙂 takze pgd tiez odporucas? 🙂

zuzu1108
11. júl 2013

@mirush79 pre je určite dobre ale nie na všetko. Zvyšuje veľmi šancu, žiaľ ja som musela ísť na cistenie aj po pgd.Embrijko sa uchytilo hcg krásne rástli ale skončilo to missed abort v 8tt :(. Len po po pgd je dosť velka eliminacia embrii. Ale určite odporúčam zvyšuje to šancu 🙂

mirush79
11. júl 2013

@zuzu1108 tak verím, že s druhým to už vyjde úplne 😉 takže vlastne potom ostanú len tie najschopnejšie? máme ešte chvíľu čas, tak to zvážime, sa budem asi báť, že nám nič neostane. ale asi už keď sme sa na to takto dali, tak toho spravíme čo najviac. 🙂

zuzu1108
11. júl 2013

@mirush79 No verime aj my ze toto druhe uz bude to stastne 😉 . Ano oni eliminuju poskodene embrijka. Ale zase lepsie ako keby vam vlozili embrijko ktore moze mat nejaku geneticku vadu, a to by sa neujalo 😒. A vysvetlil vam dr.Texl o tom pgd?

mirush79
12. júl 2013

@zuzu1108 hej, povedal, ze to zvysuje sance, ze sa vyberie este lepsie embryjko na zaklade genetiky, ze sa vylucia tie, ktore by boli potratene, ale zase, nic nie je na 100 percent, ako bohuzial aj vo vasom pripade ☹ len teda, je to drahe. tiez sa mi pacil, ze na to upozornil, ze sa to nesnazi presadit a tahat z nas peniaze. proste vsetko je na nas, od zaciatku ale vieme, kolko by to vyslo. tak si este skusim zistit na poistovni blizsie, ako je to s tym preplatenim. 🙂

victoiremoi
18. júl 2013

@mirush79 Ahoj Mirush, my mame za sebou 2 x IVF, spolu 8 embryi v 7 transferoch, za posledny rok a pol. Vsetky neuspesne, chytilo sa len jedno (posledne). Ale to nedopadlo dobre, embryi sa nevyvinulo a cakame na potrat (pripadne kyret ale dufam, ze to pojde bez toho). Pri dalsiom IVF chceme mat PGD, takze teraz zistujem co najviac informacii. My zijeme v zahranici a mozeme na SR / CR pricestovat na Vianoce. Vies, kolko to vsetko bude stat v Brne? Sme samoplatcovia. idem im aj napisat email a popytat sa. Tak si potom mozeme dat navzajom vediet? Drzim palecky 🙂

mirush79
18. júl 2013

@victoiremoi ahoj 🙂 tak to mi je luto, tolko pokusov a nic 😒 o to dolezitejsie je asi sa teraz dobre rozhodnut, nech uz ste uspesni 😉 to PGD je na toto urcite dobra vec. vylucia take tie embryjka, ktore by cakal potrat, takze to aspon usetri trosku namahu a smutok. na slovensku to podla infa co som zistovala nie je moc zabehnute, vacsinou robia iba metodu, kde sa vysetruju len niektore chromozomy. nam budu v Heliose pozerat vsetky, je to sice drahsie, ale ked uz, tak uz. urcite tam napis, ja som mala Helios odporuceny, ale tiez som si tam aj napisala a reaguju rychlo a obsiahlo a tiez maju toho vela a prehladne na strankach popisane 🙂
platili by ste si to aj v SR? za to vysetrenie vsetkych chromozomov (CGH) platime 30tis ceskych, plus potom este za mrazenie, lebo to vysetrenie trva dlhsie, tak sa embryjka mrazia po odobrati buniek. ja uz som nabehla na stimulaciu, tak ti mozem davat vediet priebezne 🙂

victoiremoi
18. júl 2013

@mirush79 Ahoj 😉 , dakujem za tvoju odpoved. Vcera som napisala hadam vsetkym ivf centram v brne, Ostrave, prahe a martine. Zopar mi ich uz odpisalo. Prekvapilo ma, ze niektore su cez vianoce zavrete. My mozeme priletiet na takto dlho Len v decembri/januari.
My urcite ideme na pgd, ale chceme take, kde kontroluju vsetky chromozomy. Preto sa nam ani jedno z 8 embryi nechytilo, neboli dobre chromozomy. Manzel ma azoospermiu a spermie mu odoberaju biopsiou a su nezrele. Tak Len cakame na zazrak. Ja som v poriadku ale manzel o darovanych spermiach nechce ani pocut.
Tak teraz musim najst kliniku, ktora urobi kompletne pgd, v decembri/januari a tak ze vysledky budu hned o dva dni po pgd a transferuju cerstve embryo. Tu to robia a dufam, ze aj v SR, CR. Aby som to vsetko stihla za cca 4-5tyzdnov.
Drzim ti velmi palce, nech Vam to vyjde. Ako dlho ta stimuluju? Urcite ma priebezne prosim informuj 🙂

mirush79
22. júl 2013

@victoiremoi Ahoj. prepac, ze odpisujem az dnes, ale bola som cez vikend mimo internet 🙂 mna teda skor prekvapuje, ze niektore maju otvorene cez vianoce, to ma, uprimne, ani nenapadlo. obavam sa ale, ze tie vysledky kompletne do dvoch dni ani nie je mozne spravit. co viem, tak pri tom kompletnom vysetreni sa embryjka musia mrazit a transferuju sa az o mesiac 😒 pytala si sa ich aj na to vsade? co ti odpovedali?
tak to si manzel asi vytrpi, musi to byt pre neho tazke, ani sa mu nedivim, ze s tym nesuhlasi, s takym niecim sa zmierit je asi velmi tazke. u nas je tiez vacsi problem v spermiach, manzel ma dost vysoke percento fragmentovanej DNA.
a mozem sa spytat, kde zijete? ivf ste podstupovali tam alebo tiez ste boli v tychto koncinach?
ja som inak v sobotu dobrala proveru a teraz uz som na decapeptyle, caka ma kontrola, tak uvidim ako dalej.

victoiremoi
23. júl 2013

@mirush79 Ahoj Mirush, ano, niektore kliniky mi potvrdili, ze budu fungovat aj cez sviatky a urobia komplet chromozom testy embryi a hned ich aj cerstve vlozia. To mi potvrdili.
U mna je to o to smutnejsie, ze sa mi konecne podarilo odehotniet ale babo sa nevyvinulo, tak len cakam na potrat. Uz som v 9tt a stale nic. V piatok mam zasa krv a o tyzden na to dalsi ultrazvuk. Mozno budem musiet ist na kyret ale zatial stale cakame, ci sa to nevyriesi samo. Zijeme v Australii a dve IVF operacie sme mali tu. Sme ale samoplatcovia a stoji to tu strasne peniaze. Na Slovensku / CR nas to aj s letenkami vyjde stale podstatne lacnejsie. Na druhu stranu ale neviem, ci je dobry napad hned po transfere stravit 30 hodin v lietadle a na letiskach. A takisto ten prechod z leta do zima a naopak...
Je mi smutno, ked vidim, kolko parov musi prechadzat tym co my. Aku sancu vam davaju lekari na otehotnenie s PGD vam? Ako to zvlada tvoj manzel?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre