Gynfiv, Ferticent verzus Reprofit Brno
Ahojte, rada by som zalozila tuto novu diskusiu ohladom CAR na Slovensku verzus v Cechach. Je tu uz diskusia o Slovenskach v Reprofite, len je tam uz vyse 1800 stran a hrozne tazko sa v tom orientuje.
Preto by som si rada precitala nejake aktualnejsie info, od kociek ktore sa rozhodli pre IVF v Reprofite v Brne, ci uz po par neuspesnych pokusoch na SK alebo hned od zaciatku.
Ja mam zatial pred sebou len prve dve IUI v Gynfiv a rozmyslam nad tym ak to nevyjde, kam ist.
- Citala som ze ked to ide cez poistovnu na SK, viac sa oplati Ferticent, ze tam sa menej doplaca za lieky (okolo 200-300 eur verzus doplatok cca 1000-1200 v gynfive). Je to este pravda?? Su tie ceny este takto rozdielne? A viete o niekom kto mal uspesne IVF vo Ferticente?
- Tiez som citala ze ceny v RF v Brne su viacmenej rovnake ked si platite vsetko sami, ako ked vam tu na SK preplati cast poistovna, teda ze Brno sa oplati jednoznacne viac. Viete mi povedat o akych sumach sa bavime?
V Brne som bola na USG HSG a nechali na mne super dojem, urcite rozmyslam nad pripadnym IVF u nich, ale rozpocet nepusti tak musim dobre zvazit kde co kolko vyjde, teda ci zostat najskor na 1.IVF v GF, alebo skusit kvoli cene skor ten Ferticent, alebo rovno do Brna?
Dakujem vam za nazory a pomoc
@mirush79 @zuzu1108 Ahojky kocky. Mirush, 6 oplodnenych je vyborne. Zajtra ich uz budu mrazit? A ci az v sobotu?
Na krvi som bola vcera, HCG mam este stale cez 1200 ale kleslo za tyzden zasa o viac nez 20tisic. Este to vraj chvilu potrva kym sa dostaneme na 0. Este to moze byt aj niekolko tyzdnov. Dnes som v praci ale je to hroza.
Zuzu, ako dlho si bola ty doma po kyretazi? Kolko trvalo kym si sa zacala citit lepsie? Ja uz som dnes 5 dni a je mi neporovnatelne lepsie ale stale to nie je OK. Stale mam trosku bolesti a stale krvacam aj ked uz tiez menej. Vcera som zacala pit alchemilku (tu na konikovi ju vsetci chvalia), tak reku vyskusam aj ja. Aj sa cudujem, ze som ju tu zohnala...
tak ja mam dnes zo siestich 4, ktore splnaju poziadavky na treti den, ale vraj tie dve tiez rastu, len pomalsie a sa uvidi o dva dni, tak som zvedava, uz sa nemozem dockat, ci sa bude nieco vysetrovat 🙂 mrazili by sa az potom, sobotu, resp. nedelu, ak by niektore boli pomalsie.
to su teda cisla, hrozne, tak dlho cakat ☹ a uz si nemohla dlhsie ostat doma? takto trpiet v praci musi byt fakt hrozne... kde pracujes? moc sa namahas?
@mirush79 Ahojky, 4 dobre zo siestich a dalsie dve este dorastaju, ved to je krasne. Daj nam vediet ako dobadnete s vysetrovanim a mrazenim. Drzim palce, nech su dobre vsetky! Ja mam pohodovu pracu, cely den sedim, pripadne mam pracovny obed ale inak sa nenamaham. Inak by som este ostala doma. Ale chcem si nechat marodku na dalsie IVF alebo ked budem potom tehotna. Tu mame 10 dni plne platenej marodky na rok, to je super. Ale nechcem ju zbytocne vyberat, kym nemusim. Dnes uz viac menej ani nekrvacam, mozno ta alchemilka zabrala. Uvidim ake budu cisla z krve zasa v stredu. Dufam, ze uz blizko nule. Ale mam zrejme trosku podrazdene slepe crevo, od bolesti som sa takmer ani nevyspala. To je des, uz nech som naspat v poriadku. Cez vikend budem prevazne oddychovat a do pondelka bude zasa dufam uz lepsie. Krasny vikend prajem 🙂
@victoiremoi @mirush79 Ahojte babulky 🙂 . My sme boli na Liptove od stvrtka a nebol tam dobry signal, tak som nepisala. Mirus to je super 🙂 , pekne ze 4 embrijka napreduju tak ako maju 🙂. A este aby ste neboli prekvapeni ze tie dalsie dve ich dobehnu 🙂. A vcera teda uz robili pgd? A mrazili? Kolko ich bolo vhodnych na PGD? Juuuj velmi ti drzim palce 🙂. A teraz ta caka este histeroskopia? Viki ja som bola doma az dva tyzdne a tusim tri dni ale to pre to, ze som bola doma od pondelka od prveho 7mi v stredu bol kyret a potom som dostala nejaku hnusnu virozu , tak som si to predlzila este😒 . Ale tak prvy tyzden az desat dni som si davala pozor na seba dost. Manzel mi nedovolil nic zdvihat ani ziadnu namahu som nemala. Som pisala mail doktorke na iminologiu tak zajtra by mi mohla odpisat ako nam dopadli imuno testy 😕 . A co ste robili vy cez vikend 🙂 ?
@zuzu1108 @victoiremoi ahojtee. tak ja som celu sobotu stresovala, lebo vcera sme nemali na vysetrenie ani jedno embryjko, cakalo sa dodnes. ale vykluli sa z toho tri, takze vraj velmi dobry vysledok, 3 zo 6. ostatne ale neboli kvalitne ani na zamrazenie bez vysetenia 😒 teraz si teda pockame na vysledky, 22. pojdem na hystero a potom asi pockam az do obdalsieho cyklu na KET... teda, ak bude nejake embryjko vhodne... strasne som nervozna z toho cakania, podvedome sa bojim, ze z toho nic nebude. ale sme sa s manzelom zhodli, ze je dobre vediet, ze asi nie sme na tom az tak zle, ak nam vedia embryjka vykultivovat, ze mame predsa nejaku nadej, sancu...
zuzu tak ste si uzili pekny vikend? oddychla si si od vsetkych tych lekarov? 🙂
a ty victoiremoi ako si na tom? polepsilo sa ti? to je fakt pech, ze sa ti este aj crevo k tomu vsetkemu pridruzi... ☹
@zuzu1108 @mirush79 Ahojte kocky, ja uz sa citim dobre. Uz od piatku nekrvacam, len malinko spinim ale to uz nic nie je a uz nemam ziadne bolesti. Hura. Cez vikend uz som bola prakticky v normalnom rezime. Musim povedat, ze som rada, ze ma nechali pockat, urcite je to pre telo lepsie ako operacia. Ale vytrpela som si dost, no dalo sa to zvladnut. Dufam, ze vsetko pekne odislo. Uvidime zasa v stredu z vysledkov krve. O tyzden ideme na novu kliniku. Tak som velmi zvedava, co tam na nas povedia a co nam doporucia.
Zuzu, ty sa mas, predlzeny vikend na Liptove a v tom krasnom pocasi, co tam mate. To muselo byt nadhera. Daj vediet, co tvoje imuno testy. Dufam, ze vsetko OK a v oktobri pojdes na KET 🙂.
Mirush, 3 dobre vajicka na siesty den to je nadhera. Ked zvladli takuto dlhu kultivaciu, tak urcite dobre dopadnu aj na testovani. Daj nam vediet, ju? Drzim palce. Hystero mas uz teraz vo stvrtok? Ako dlho budes v nemocnici? Ty si vazne od doktorov vobec neoddychnes.
@mirush79 @victoiremoi Ahojte babulky 🙂 . Miri to je suuuupeeer 🙂 😀 . Ze tri embrijka na koniec isli na PGD 🙂 . Urcite minimalne jedno bude uuplne zdravucke 🙂 .A teda uz 22teho na hysteroskopiu? A to ti dali dr.hned termin po odbere?
Juuj to je dost narocne, teda pre mna by urcite bolo mat dve narkozy za taky kratky cas. Ja by som ket odlozila urcite o dalsi cyklus nech sa ti trosku telo zregeneruje.
Viki to je super ze sa uz citis dobre parada 🙂 . Jasne zamozrejme je lepsie ze telo sa s tym vysporiadalo samo. Aj ked aj toto dalo zabrat aj s tymi bolestami co to obnasalo 😒 . Som zvedava ze co vam povedia v tom novom centre a kedy zacnete s dalsou stimulaciou 🙂 .
No ja som si az tak moc neoodychla lebo sme este oslavovali moje narodeniny s rodinou 😝 . Som dnes volala za vysledky z imunologie a najprv sa tam nedalo dovolat a potom dr.mala pacienta tak mi povedala aby som jej napisala mail, co som jej pisala uz radsej vcera tak dufam ze si najde cas cim skor mi ich poslat nech viem na com som. A v septembri chcem ist na pokec do Heliosu da dr.Texlom nech sa vyjadri k tomu celemu a no potom uvidime co dalej .
Inak ja chodim uz vyse roka na akupunkturu k jednej dr.a beriem aj homeopatika a ona mi hovori, ze od decembra do tak polovice marca nieje vhodne obdobie ist na vklad.Ze telo je oslabene a nemusi to vyjst.Tak ale u kazdeho je to individualne. Idem ajteraz v piatok tak sa jej opytam co hovori na november ci by sa dalo este v tedy ist.
@victoiremoi @mirush79 Ahojte koceny 🙂 . Tak mamvysledky z imuologie 😖 . Reprodukcnu imunologiu mame ok, takze v pocati nam nebrani. Ale moja imunita je skoro na nule 😢 . Takze musim brat asi tri mesiace pred ketom nejake injekcie. Ale ked som s citala len zak letmo ze co to je za hnus a este v takych davkach. Ono vlastne babo si budije imunitu odo mna a kedze ju jemam dobru tak by mohlo byt chorlave do jedneho roka ☹ . A keby som pocas tehu ochorela do 1 trimestra ze by to mohlo byt nebezpecne aj pre babo aj pre mna. Takze nic moc. Musim teraz pohladat nejakeho dobreho imumologa bud u nas na Sk alebo niekde na okoli Slovenska.
@zuzu1108 @mirush79 Ahoj kocky, ako sa mate? Zuzu, to je vopruz, ze mas slabu imunity. Tak nech rychlo zacnu s liecbou, nech si co najskor pripravena na KET. Ale na druhu stranu - pozitivna sprava je ze vasa reprodukcna imunologia je OK. Takze hned ako budes OK, mozete na KET a nic nebude branit tomu, aby vam to tentokrat vyslo. Nieco na tom bude, nemat transfery, je to chripkova sezona. Ja uz sa neviem dockat pondelka, potom budeme mudrejsi.
Mirush, tak ako? Kolko vam ostalo mrazacikov?
ahojte 🙂 @zuzu1108 tak to je dobre, ze aspon tu reprodukcnu mas dobru. uz len poriadne posilnit a urcite potom vsetko vyjde 😉 aj sa budes dr Texla pytat, co si o tom mysli? ze ako to bude na teba vplyvat ta liecba a tak?
no hej, hned mi to povedali, ze aby to bolo co najskor, nech sa dam pekne dokopy a mozem sa tesit na tranfer 🙂 ono ta je anestezia vraj taka minimalna, asi tiez nebudem dlho spat, ved pri odebre som vraj spala len 10 min 🙂
@victoiremoi tak to je konecne dobra sprava, ze sa ti uz polepsilo 😉 tak snad to uz tiez bude len dobre a budes moct zacat myslet na dalsi cyklus 🙂 zajtra mas tu krv, ze? daj vediet, ako sa ti to posunulo... kolko nam ostalo este nevieme, tie vysledky vraj budu tak o dva tyzdne az, takze som znova v napäti, strasne dufam, ze aspon jedno sa vykluje zdrave na transfer...
@mirush79 @zuzu1108 Ahojte dievcata, krv som mala vcera a uz je to len okolo 100. Takze zasa krasny pokles ale stale nie 0. To vraj este moze chvilu potrvat. O tyzden v piatok idem zasa na krv a aj na ultrazvuk. A to dufam uz bude moja posledna navsteva toho centra. Uz v pondelok ideme do noveho centra. Tak som velmi zvedava.
Mirush, to je dobre, ze je to len taka mala operacia a kratucka narkoza. To budes hned v poriadku a pripravena na KET.
Drzim palce na vysledky PGD, nech ich je dobrych co najviac.
@victoiremoi tak super, pekne si postupila. to je dobre, ze ta tak sleduju pekne pravidelne. vidno, ze nechcu nic zanedbat... potom daj vediet, ako sa ti v tom novom centre pacilo, ci ti to tam pride lepsie...
ja som teda dnes mala tu hysteroskopiu, tak uspavacky su snad uz za mnou a budem sa moct tesit na KET. som sa aj dnes dohodla, ze najblizsi cyklus to necham tak a pojdem az potom o mesiac. teda, ak to bude dobre... strasne sa ten cas zrazu vlecie 😒
@mirush79 @zuzu1108 Ahojte 🙂 Takze dnes sme boli na novej klinike. Doktor bol skvely, ma obrovske skusenosti a dal nam novu nadej. Idem teraz dva mesiace brat melatonin, coenzym Q10, vitamin D a rybi olej. Idem na vysetrenie na krv, kde skontroluju uplne vsetko (aj tu imunitu, co mala Zuzu), kontroluju asi 15-20 roznych faktorov. Po menzese pojdem na 21 den cyklu na biopsiu vystelky maternice. To som ani nevedela, ze to sa robi. Takze ma preveria od A po Z doslova aby sme vedeli, kde to u nas vazi. Ohladom PGD nam nepovedal nic, to musime ist za dalsim expertom - genetickou. Ale povedal, ze to SNP testovanie nerobia oni, ale posielaju to do USA. Takze embrya zmrazia a vklad je az v dalsiom cykle. Velmi sa ale netvaril, ze to mozno ani nebudeme potrebovat, ale uvidime. Pockame na vsetky vysledky a az potom sa objedname ked tak k tej geneticke. Takze tak... Ved mi uz urobime cokolvek, len aby sme mali nase miminko. Ale povedal, ze to ze som mala enembryomolu je dobre znamenie, ze dokazem otehotniet. A takisto, ze po potrete/porode sanca otehotniet je velmi velka. Takze na operaciu pojdeme uz o dva mesiace. Pockame len na jeden cyklus, to urobia ten odber vystelky a s dalsim mezesom uz zacneme IVF. Je to posledna operacia, ktoru na IVF budem postupovat. To som si dupla znova dnes pred manzelom. Ak to tentokrat uz nevyjde, tak pojdeme do darcovskych spermii. Posledna operacia, nechcem sa zhuntovat a cas leti, nemladneme a vek je tu velky faktor.
Ako sa mate vy? Co je u vas noveho? Ja mam v piatok ultrazvuk a dalsiu krv ale citim sa dobre a uz som zacala minuly tyzden cvicit. Potrebujeme sa obidvaja dostat za dva mesiace do co najlepsiej kondicie... papa
@victoiremoi @mirush79 Ahojte koceny 🙂 . Ja dom tu dlhšie nebola, len dom si vás precitala, lebo sa sťahujeme. Ako neverili by ste koľko veci sme nanosili do bytu za dva roky. Pred dvomi rokmi sme sa sťahovali do jedného bytu a teraz zase sme menili za väčší.
Miri tak ty máš už za sebou hysteroskopiu, super 🙂 . Všetko si zvládla 🙂 .a ako dopadla? Co ti povedali? To vlastne len kontrolujú v akom stave je maternica? Ak tu mám chyby alebo nejake nezmyselne slova sa ospravedlňujem, lebo píšem z cakarne od gyndosa, čakám na folikulometriu. Už idem dni
@victoiremoi @mirus79 Tak folikulometria dopadla tak, ze vcera som mala ovulaciu 😵 . Aj som si robila ovu test a bol pozitivny 🙂 . Tak sme sa teda snazili od piatku do vcera 🙂 . Ale aj tak tomu nedavam nejake velke sance, lebo manzel nema az take kvalitne spermose. Ale som happy ze viem ze mam ovulaciu co som do teraz nevedela, ale mala som ju len na jednom vajecniku. Victoiri to je suuuper ze ste nasli taku perfektnu kliniku 🙂 🙂 . Ani ja som nevedela ze sa robi biopsia vystelky maternice. Aspon vidime ako su oni popredu na rozdiel od nas 😒 . Inak z melatoninu budes dobre spat 🙂 a pan doktor ti predpisal same dobre neagresivne veci. A manzel ma take horsie spermie ze by ste rozmyslali nad darcom? Super je ze si ides dat robit imunollgiu a verim ze ti nic zavazne nezistia, ale aj tak je to dobre dat si porobit vsetko toto pred vkladom. Predide sa tym roznym neprijemnostiam a trapeniam. Ja som dnes bola u hemazologicky skvela zena, klobuk dole pred takym clovekom a doktorom ako je ona. Je na Antolskej v nemocnici. A sa mi snazi zohnat dobteho imunologa, ale vacsina doktorov hovori, ze nieje to az take zle ako to vyzera s tymi mojimi vysledkami, tak uvidime 😉 . Miri tebe sa to pekne uz krati, uz len asi tyzden a budes vediet vysledky 🙂 . Urcite je tam mimimalne jeden krasny, silny bojovnicek 🙂 .
@zuzu1108 @victoiremoi ahojte 🙂 tak ja cakam cakam na tie vysledky a uz s aneviem dockat. hysteroskopiu som zvladla asi bez ujmy, som tam mala vlastne nejaky polypcek, tak uz je prec a teraz sa uz len dam dokopy a budem dufat v dobre vysledky PGD...
vy teda toho zas mate za sebou 🙂 victoiremoi, to je super, ze si taka spokojna s tou klinikou, snad to tak bude aj nadalej. tam maju asi fakt metody riadne popredu pred nami, tak hadam to zvladnete aj bez darcovskych 😉 ved v tom by bol cert, keby vam vsetko mozne vysetrili a aj tak by sa nezadarilo 😉
zuzu, to znie pozitivne teda aj u teba 🙂 pani hematologicka je asi fakt skvela, ked ti aj pomaha s hladanim imunologa 🙂
jaaj, drzim vam aj dalej moc palce, nech ten pozitivny pristup pokracuje aj nadalej 🙂 🙂
tak mam cerstve spravy, dve embryjka su OK, tak sa mozem tesit na transfer 🙂))
@mirush79 @zuzu1108 Mirush, to je skvela sprava. Mozes sa tesit na transfer. Budete Vkladat jedno Alebo obe? Jej, super! Tu sa uz urcite nevies dockat.
Zuzu, vyborne ze ovulujes. A fajn ze to konecne skontrolovali. Normalne je ovulacia Len z jedneho vajecnika, to je normalne. kedy zacinas brat lieky na imunitu? Ja dufam ze moja je dobra. Ale neviem, teraz na konci zimy mam urcite malo vitaminu D a po potrate aj malo zeleza a b12.
idem zajtra na scan, skontrolovat maternicu, tak sa opytam, ci som uz ovulovala. Vcera som mala vela kvnych testov a dnes som 2,5 hodiny na klinike, robia mi testy na cukrovku. Vypijes taky hnusny sladky napoj a potom to kontroluju. Tak tu trcim este dalsie dve hodiny tak Vam mam aspon cas odpisat.
Moj manzel ma azoospermiu a spermie mu ziskavaju operativne. Tak to mame tazke. Teraz sa trasiem co este zistia mne. Zratala som si, ze mi kontroluju 47 roznych faktorov, ach Jo. Snad to bude dobre vsetko.
ahojte.. som tu nova a s dovolenim sa pridam do tejto diskusie.. taaakze, v stredu nam bolo oznamene, ze bez IVF babo bude len zazrakom.. ☹ vsetkemu je na vine zly spermiogram ☹ dg. asthenoteratozoospermia - pat.: 93%.. tak teraz sedim na nete a luskam info o vsetkych dostupnych centrach.. kazda rada je vitana..
@victoiremoi urcite po jednom. v Heliose transferuju vzdy len jedno. vraj maju zistene, ze je to bezpecnejsie a zaroven uspesnejsie. no a keby sa prve nechytilo, tak mozeme prist pre drhue. kdezto keby ich dame obe naraz a nechytili by sa, tak by sme uz zas museli riesit cely kolotoc od znova 😒
a kedy budes vediet vysledky? ci ti ich davaju priebezne?
@bubo780 ahoj. vitaj medzi nami 😉 neboj, aj s prisernym spermiogramom sa pri IVF da dosiahnut vela. dolezite asi na zaciatok je, mat spermie vysetrene co najpodrobnejsie, pokial uz viete, ze je problem v nich. ake vysetrenia vam robili? mate spravenu aj fragmentaciu DNA na spermiach? u nas bol totiz problem prave v nej, co nam ale v prvom centre nezistili, lebo tie vysetrenia nerobili a my sme tak podstupili jeden cyklus v podstate zbytocne... 😒
@bubo780 urcite sa na to opytajte 😉 ono morfologia moze byt v norme a problem moze byt vo fragmentacii. tak to bolo v nasom pripade a bohuzial ta fragmentacia bola riadne cez normu, ale v prvom centre sa na to neprislo, lebo to nevysetrovali 😒 inak tie vysledky spermiogramu sa asi vzdy lisia pri kazdom odbere, spermie sa stale menia v podstate...
@mirush79 opytam sa.. ja viem, ze sa menia, ale.. je mozne, ze pri prvom spermiograme bolo vsetko takmer uplne v poriadku a v druhom sa zistila dg. asthenoteratozoospermia s pat. 93%? ved to je priam nemozne.. a to v priebehu 4 - 5 mesiacov.. skor mam pocit, ze ten prvy dr. to vobec nevysetroval..
@mirush79 @zuzu1108 Ahoj kocky, ako sa mavate? Co je u vas noveho? ja sa po tych vitaminovych doplnkoch a melatoninu citim fakt neporovnatelne lepsie. Mam hned ovela viac energie. Dnes som zacala aj trosku spinit, dufam, ze je to menzes. Je to ale len 3 a pol tyzdna od potratu... tak neviem, uvidim, ci sa to rozbehne. Mam aj trosku bolesti podbruska. Snad. Na ultrazvuku v piatok vsetko ok, nieco sice zostalo ale odide to s menzesom. Pytala som sa, ci som uz ovulovala ale lekar nevedel povedat. Krv uz tiez dobra, HCG len 7. Tak uz len jeden test a snad uz na tu staru kliniku ani nebudem musiet ist.
Dobre, ze vam idu vkladat len jedno, pri PGD je to urcite istejsie. Tak ma prosim informuj ako napredujete.
@victoiremoi @mirush 79 Ahojte babulky 🙂 . My sme mali doma strasny frmol s tym stahovanim. Tak ja na konika som isla len strasne rychlo, ani som neodpisoavala. Ale uz sme nastastie prestahovani a kuchynu,kupelnu a satnik mam uz vylozeny 🙂 . Ostatne veci su zatial v takej akoze detskej izbe 🙂 .
Mirush teraz len citam ze dve embrijka su poriadku 😀 😀 : Suuupeeeer 😀 . Velkaa moja gratulacia 🙂 . A teraz kedy ides na vklad? uz v tomto cykle?
My ideme v utorok za Texlom na pokec. Chcem mu ukazat vsetky moje vysetrenia co som absolvovala do teraz po kyretazi. Ja som uz bola aj u imunologa vcera a vo stvrtok idem este opat na krv k nemu a mi urobi nejake kontrolne vysetrenia a potom o 10 dni budu vysledky tak do 20.sept.uz zacnem pichat tie imunologicke injekcie. Victoire no tiez suuper ze sa to takto kraasne u teba vycistilo a ze hcg je uz len 7.To ako keby uz ani nebolo 🙂 . A z toho melatoninu nie si rano unavena? Ja som po nom spala ako babo. A tie vitaminy co beries si si kupila normalne v lekarni? Ci to ti dali nejake speci? Rozmyslam ze by som si to skusila nasadit aj ja ked to tebe robi dobre 😉 . Inak to ti aj krasne nabieha ms, ked si zacala spinit. Tak tvoje telo sa dostava do uplneho normalu 🙂 . A rozmyslate realne teda aj nad darcom?No ja uvidim co mi povie dr. v Brne ze ako to vidi on u mna a kedy by mohol byt pripadne ket. Ale aj tak sa priznam ze pojdem trosku so strachom do toho dalsieho ketu 😅 .
bubo780 ahoj vitaj medzi nami 🙂 .
No poviem ti ze moj mm si dal robit dva spermiogrami v Gyn five v Ba a obidva mu vysli tak ze no celkom sa dalo, povedal dr.ze by to ohodnotil tak na znamku c 3.
Ale s touto diagnozou co mate, tak pri ivf nieje teda nemal byt problem otehotniet. Pri ivf staci aj jedna dobra spermia 🙂 . No a to som chcela povedat, ze v Brne ked sme ukazali tie dva spermiogrami co robili mm v Ba, tak primar povedal ze to kto ho robil.Ved jedna hodnota vylucuje druhu a ze ten zaver nemoze byt taky ako napisali ze to proste nejde z tychto hodnot urobit taku diagnozu.
Aj my mame zlu pohyblivost a tusim aj tvar, ale nemam k dispozicii spermiogram z nasho centra v Brne.
Inak v tej tkanivovej banke, myslim ze tam vam urobia naozaj presny a kvalitny spermiogram 🙂 .
@zuzu1108 dakujem za privitanie 🙂 no ja dufam, ze aj ked je taky zly spermiogram, tak ze z toho nieco schopne vyberu.. 🙂 uz sme sa objednali do tej tkanivovej v KE, ideme tam 25.9. - budu robit aj fragmentaciu DNA a test na protilatky.. Dr ktory robil druhy spermiogram sa tiez cudoval nad vysledkami toho prveho, ze ako je mozne, ze pred par mesiacmi bolo vsetko take ukazkove, ze by stacilo aby sa na mna manzel pozrel a ostala by som tehu a zrazu takato katastrofa.. takze zaver je asi taky, ze prvy dr. sa tomu asi vobec nevenoval - zobral prachy a viac ho to nezaujimalo..

@zuzu1108 @victoiremoi ahojte 🙂 tak teda vajicok bolo zrelych 8, chceli sme oplodnit vsetky, ale aj 8 by bolo fajn. ale oplodnilo sa ich len 6, nam to docela rychlo ubuda... ale stale lepsie ako v centre predtym, verim, ze vysledok bude aspon tych 30% ako hovorili, ze je standardny vytazok... 🙂 inak teda ta moja vaha mi kolise v podstate stale a po hormonoch sa ani nedivim, ked som na vyske chvilu brala antiku, tak som sa citila ako balon, aj som ju vysadila po chvili 🙂
zuzu daj potom vediet, ako vysledky, som zvedava, co ti povedia, ci nieco zistia... ale je teda fajn, ze vies, ze sa embryjko moze v tebe uchytit, skoda len, ze to nezvladlo, druhe urcite zabojuje viac 😉
victoremoi, uz je ti dufam lepsie, zle sa to cita, ake muky prezivas. uz si bola na tej krvi? hadam uz to mas cele za sebou, drz sa! 😉