Gynfiv, Ferticent verzus Reprofit Brno
Ahojte, rada by som zalozila tuto novu diskusiu ohladom CAR na Slovensku verzus v Cechach. Je tu uz diskusia o Slovenskach v Reprofite, len je tam uz vyse 1800 stran a hrozne tazko sa v tom orientuje.
Preto by som si rada precitala nejake aktualnejsie info, od kociek ktore sa rozhodli pre IVF v Reprofite v Brne, ci uz po par neuspesnych pokusoch na SK alebo hned od zaciatku.
Ja mam zatial pred sebou len prve dve IUI v Gynfiv a rozmyslam nad tym ak to nevyjde, kam ist.
- Citala som ze ked to ide cez poistovnu na SK, viac sa oplati Ferticent, ze tam sa menej doplaca za lieky (okolo 200-300 eur verzus doplatok cca 1000-1200 v gynfive). Je to este pravda?? Su tie ceny este takto rozdielne? A viete o niekom kto mal uspesne IVF vo Ferticente?
- Tiez som citala ze ceny v RF v Brne su viacmenej rovnake ked si platite vsetko sami, ako ked vam tu na SK preplati cast poistovna, teda ze Brno sa oplati jednoznacne viac. Viete mi povedat o akych sumach sa bavime?
V Brne som bola na USG HSG a nechali na mne super dojem, urcite rozmyslam nad pripadnym IVF u nich, ale rozpocet nepusti tak musim dobre zvazit kde co kolko vyjde, teda ci zostat najskor na 1.IVF v GF, alebo skusit kvoli cene skor ten Ferticent, alebo rovno do Brna?
Dakujem vam za nazory a pomoc
ahojte baby, co je nove? zuzi, ako si na tom? co sa deje? nejak som nervozna, ze sa neozyvas ☹
@mirush79 Ahoj Mirush, u mna nove nic. Zacneme dalsie ivf riesit az v Novom roku, po dovolenke. Uz teraz sa desim dalsiej operacie ☹. Asi pojdeme naspat na povodnu kliniku. Na tej novel nie su o nic lepsi. Ako ma oklamali a vystrasili s tymi protilatkami. Co mate v plane na vianoce? Mate dovolenku? My dva tyzdne a je den den, uz Len 9 pracovnych dni...
@mirush79 @victoiremoi Ahojte baby 🙂 . Ja nemám nic nové. Este dnes mam posledný deň pnku a od zajtra idem uz do prace. Uz sa aj teším 🙂 . Ty sa ako mas mamina 🙂 ? Ako pokračujete 🙂 ? Uz mas aj knizocku 😵 ?
Stani verim ti ze sa bojis ďalšieho odberu vajíčok 😒 . Ja sa teraz absolútne necítim na žiadne ďalšie ivf, a aj toto druhé som myslím zbytočne uponáhľala 😒 . Mam nového gynekológa a ten mi povedal ze urcite pól roka pauza, žiadne tehotenstvo. Môj mm povedal ze rok nechce o žiadnych lekároch ani počuť.
My sme doma od 20dec- 7 januára 🙂 . Sa tesiiim 😀 . A baby darčeky uz máte vsetky nakúpené? Ja uz hej len otcovi este nejaky musim kúpiť.
A este som sa chcela opytat ja dom mala kyret min.sobotu takze je zo uz 9 dni a ja stále špinim , je to ok? Minule prvý krát som nesinila tak dlho.
@zuzu1108 AHoj Zuzu, to je fajn, ze uz si naspat v praci, prides na ine myslienky. A za par dni mas uz dovolenku, to ste pekne dlho doma. Chystate sa niekam?
To IVF je strasny zasach, fyzicky aj psychycky, je dobre davat si pauzy medzi operaciami.
To spinenie je OK, ja som mala prirodzeny potrat, tak som spinila kratsie, asi 4-5 dni ale aj 9-10 dni je normalne. Urcite to uz medzitym prestalo, ak nie, pre istotu over s lekarom.
Darceky na slovensko som uz poslala, este musim dokupit pre kamaratov a pre manzelovu rodinu... Ale nechce sa mi, vsade je tolko ludi...
Maj krasny vikend
ahojte baby. ako sa mate? ja som bola v piatok na UTZ, videli sme srdiecko...
zuzu, darceky uz ako tak mam, ale napecene nie, uz sa tesim na piatok, mam dovolenku, budem vypekat 🙂
ako ste vy na tom? stani vy si robite tradicne slovenske vianoce alebo su v australii nejake ich zvyky?
ahojte babulky.pridavam sa k vam🙂ja som bola v gf a co sa tyka ich neludskeho pristupu,urcite neodporucam.nam sa to sice podarilo,ale tentokrat sme sa rozhodli pre brno.ja viem od jednej baby,ze ju to v brne stalo vsetko komplet 1500 eur a ked dolozila vsetky potrebne papiere na vseobecku,preplatili jej 1200 eur,aj ked dlhsie cakala.tak v marci sa tam chystame aj my a verime,ze to vyjde.baby a neviete ci treba v reprofite pri prvej navsteve mat uz nejake vysetrenia?🙂
@mirush79 @victoiremoi Ahojte baulky 🙂 .
Mirush gratulujem k srdiecku 🙂 .Super 🙂 . Tak uz aj knizocka bude je 🙂 . My sme dnes tiez posledny den v praci aj to budeme len tak do obeda. Ja budem dnes este vypekat a potom cez vikend urobim take nejake mokre kolaciky suche uzbudem mat vsetky. Tak vy budete mat krasne vianoce tento rok uz aj s babenkom v brusku 😵 .
My nebudeme riesit nic,len si dam tak vo februari urobit novy hp a budem chodit nafolikulometriu a moozno ak sa odvazim pojdem na laparoskopiu, ale to musim nabrat odvahu na to.
Stani a vy ako so sviatkami? urobite si aj Slovenske vianoce 🙂
My budeme zajtra ozdobovat stromcek a kapra si v nedelu pojdeme kupit lebo 23tieho neviem ci by som ho este niekde dostala kupit.
@balinka Ahoj vitaj 🙂 . No my s Mirush sme chodili do Brna do Heliosu. Ja si myslim ze je urcite dobre si zobrat vysledky so sebou na konzultaciu, tie ktore uz mas urobene. Ale ze by vyzadovali uz do predu nieco tak myslim ze nie. a s tou refundaciou nakladov v Cechach uz je to trosku zlozitejsie lebo od 1.11. je novy zakon. A po starom refundovali cast nakladov ako pises ale teraz uz musis mat najprv schvalene ze mozes ist na ivf do zahranicia aby ti preplatili peniaze. A v marci idete este len na konzultaciu?
@mirush79 @victoiremoi Babenky moje, prajem vam krasne, pokojne prežitie vianočných sviatkov a vela darčekov pod stromčekom 😲 .
@balinka
@zuzu1108 @victoiremoi ahojte baby. ako ste prezili sviatky? co mate nove? ja som sa sem ani nedostala, stale sa nieco dialo a od silvestra sme boli u rodiny na orave...
my sme na vianoce oznamili, ze sme v ocakavani 🙂 nemali sme to uplne v plane, predsa len, moze sa stat vselico, nechceli sme to vytahovat este, ale vsetci otravovali stale s pripitkami, tak sme sli s pravdou von 🙂
@mirush79 @zuzu1108 Ahojte kocky, vsetko dobre do noveho roku 2014 prajem! Dlho som tu nebola, boli sme na 15 dni na Novom Zelande. To bolo uplne super, Vianoce sme mali s manzelovou rodinou (ziju na novom zelande a vianoce maju 25 Decembra, rano rozbalia darceky a na obed sa zide cela rodina). Robila som ale aj nasu stedrovecernu veceru 24 decembra. Teda vramci moznosti, kapra tu u nas nezozeniete, ale vyprazanu rybu so zemiakovym salatom sme mali. Ja som vypekala vianocne kolacky uz od novembra, niektore druhy aj dva krat, lebo sme ich vzdy rychlo zjedli, haha.
Mirush, este raz velmi krasne gratulujem, som velmi rada, ze vam to vyslo. Uz viete termin? Kedy mas dalsi ultrazvuk? Mirush, a nam to vyjde nabuduce. Ja som IVF cez sviatky a dovolenku nechcela riesit, ale teraz uz sa do toho zasa pustime. Musime si na to s manzelom sadnut a rozhodnut, ale vyzera to, ze pojdeme na staru kliniku ale zmenime lekara. Manzel bude chciet zacat hned, este tento mesiac. No uvidime, snad to tentokrat uz vyjde!
majte sa krasne a piste novinky
Ahojte, prajem Vám všetko dobré do Nového roka. My sme sa s manželom rozhodli ísť na IVF do Heliosu Brno, rada by som sa opýtala či mi neviete poradiť. Pán doktor v Brne požiadal o nejaké krvné testy pred IVF + predoperačné, ale mám nového gynekológa (moja gynekologička išla na materskú) a ten ma vysmial, že idem na IVF a odmietol mi urobiť tieto krvné testy. Nie je problém si to dať urobiť v Brne, len za všetko budem platiť. Neviete dá sa to potom preplatiť cez zdravotnú poisťovňu? Ako ste riešili predoperačné vyšetrenie, robili vám ho u nás alebo v Brne.
@patricia00 keby mňa doktor vysmial, tak okamžite si pýtam kartu a idem od neho čo najďalej...Pokiaľ len začínaš s kolotočom okolo IVF, tak gynekológ by aspoň v začiatkoch mal byť nápomocný a nie robiť obštrukcie.
Moja dobra gynekologicka isla na matersku a utohto "doktora" ostanem povinného pol roka a idem preć. To bude moje 3 IVF ale prvé v Čechách . Idem do Heliosu Brno, už som 100% rozhodnutá, iba zisťujem informácie ako si to finančne trochu uľahčiť.
@mirush79 @victoiremoi Ahojte ženičky moje 🙂 . Aj ja vam prajem vsetko len zo naj naj v Novom roku 🙂 . Mirush tebe bezproblémové tehulkovanie a Stani tebe aby sa vam podarilo tento krát úspešne Ivf 🙂 .
Tak Mirush uz ste povedali tu super novinku rodine 😀 , museli sa strašne tešiť 😊. Termín mas v auguste ze?
Stani super ze si urobila aj take trosku v rámci možnosti slovenské Vianoce 🙂 . Nový Zéland musi byt krásny. My sme boli sami na štedrý večer s mm a 25teho prišli naši ,a Silvester sme boli v Bojniciach.
Tak teraz v januári idete na to uz? Juuj budem veľmi držať paste aj palce 😉 .Stani môžem sa opytat? Dali ste si robit kontrolný spg? Aké sú spermie pred ivf?Nám robili v okt.v Heliose ale sa morfologia zhoršila z 2,5% dobrých na len 0,5 %. Ale rýchlosť sa tym malým potvorkam zlepšila 😀 . My nebudeme teraz riešiť žiadne ivf, ja musim aj tak počkať na ms ktorá este neprišla a je to uz 37 dni 😒. A moja maternica si musi naozaj oddýchnuť. Ja by som potom niekedy na jar chcela ísť na konzultáciu sle skúsim aj iné centrum v Brne co nám povedia na našu situáciu. A asi do dám urobiť konečne diagnosticku laparoskopiu a prefuk vajecnnikov či sú vôbec priechodné.
@patricia00 ahoj aj tebe vsetko dobre do Nového roku.
Predoperacne vyšetrenia odo mna nepytali v Heliose pred Opu. Oni mi tam zobrali krv a povedali ze je zo ok. A predoperacne ti urobí tvoj prakticky dr. Aj mne ich robili ked som išla ale na kyret do Heliosu. A ďalšie krvné testy ako výška FSH, TSH, AMH, horm.profil ti urobia v Brne. Aj mne ich tam robili. Ja by dom si na tvojom mieste zobrala vsetky vyšetrenia co si mala robené aj predch.centre. Ale vy ste vlastne uz boli na konzultácii, tak aj vieš aku stimuláciu ti dali?
Neviem ci ti preplatí poisťovňa predoperacne ked si ich das robit v Čechách. Ale je zvláštne ze ich teraz pýtajú lebo naozaj ich nepytali lebo pri Opu je to kratučká narkoza ja som bola asi o pól hodky uz hore.
@zuzu1108 Ahoj ja idem na ICSI uz 3x. S lekarom som sa dohodla, že začneme v marci. Ked som bola na Slovensku 2x pred ICSI mi robili klasicke predoperacne vysetrenie, tak som si myslela, ze to iste budu vyzadovat aj v Heliose. Teraz si mam dat urobit FSH, TSH, AMH, horm.profil . Za normálnych okolnosti by mi to urobila moja gynakologicka ale teraz sa musim spolahnut na Helios. Nepamätáš koľko si za ne platila a kolko si platila za rozbor krvy pred OPU? Teraz setrim 🙂 tak , aby som vedela na aku sumu sa mam pripraviť ( staci orientacne). Dakujem.
@patricia00 Ten rozbor krvi pred Opu je v cene ivf myslím.
Dávate si robit aj PGD ? To nech nesklamem stalo myslím 81tis kc cele ivf plus lieky co sne kupovali u nich. Ak nemáš este lieky kúpené tak si ich kúp radšej tu na konikovi v diskusii mam nemám lieky na ivf alebo si ich vyber tu na Sk v lekárni je to lacnejšie. Myslím ze nas to stalo do 200€ aj s krvou co brali mm. A jemu neviem ci nerobili aj spermiogram v tedy rovno. My sme mali ivf v decembri 2012. A do ktorého centra si chodila tu na SK? A nikdy sa vam embrijko neuchytilo?
Ja som asi nepochopila, nevies nahodou kolko ta stali testy FSH, TSH, AMH, horm.profil ? Predtým som bola 2x vo Ferticente. Na toto centrum a hlavne p. doktora vôbec neviem najst dobre slovo. Ja som mala problem, ze pri prvom vklade na 2 -3 den po vklade som dostala silne krce do maternice a silnu reakciu na utrogestan - skoncila som na pohotovosti. Pri druhom IVF som skoro cely IVF cyklus mala zlu reakciu na lieky , ale p. doktora to vôbec nezaujimalo a ani netrapilo. Bol to omyl do Ferticentra vôbec ísť. Druhe IVF sme podstupili v 2012. Rok som si musela dat pauzu, aby sme sa psychicky dali dohromady a aj zdravotne. Po druhom IVF som dostavala alergie na vsetko. Nakoniec sme si s manzelom povedali, ze skusime este jedno - posledne ivf s tym, ze ak vyjde budeme najstastnejsi na svete a ak to nevyjde budeme sa s tym musiet nejako zmierit . V Heliose chodim k p. Dr. Fischerovi - je skvelý. Vypočul ma a preto, že mám alergiu na väčšinu liekov, ktoré sa podávajú po vklade, sme si lieky už naskúšali na nečisto. Našli sme Crinone - vaginálny gel, ktorý budem brat po vklade (tento gel sa pouziva najmä v Nemecku, tu sa skoro nepouziva). Nasla som si v BA aj jednu lekaren, ktora mi ho vie dodat z ceskeho colného skladu. S p. Fischerom na zaklade ciastkovych vysledkov a preto, ze to bude moj posledny pokus dohodli, ze absolvujem ICSI + predlzena kultivacia + PGD + lieky = cca 4000 eur.
@zuzu1108 Este sa chcem opytat, ty si mala PGD?
@patricia00 Ja som to asi zle popisala 😝 . Myslím ze tieto krvné testy na hp, amh, FSH, TSH plus tam boli mykoplazmy, celiakia a nevuem co vsetko este tak tie stali tuším okolo 200€.
Ty brdo 🤐 tak to ste mali strašne skúsenosti s Ferticentrom.
Aj vstupný pohovor robil s vami dr.Fisher? On je veľmi milý a taky jemný. Ked mi robieval utz.
A super ze ste si to vyskúšali aj na nečisto s tými liekmi. A tiež budes mat dlhy protokol? Provera, Dipherelin a Merional?
@patricia00 Hej aj my sme mali PGD robené tri embria boli vhodne na vyšetrenie a dve boli zdrave? A obidva Kety skončili zle 😒 . Obidva kyret- diagnoza anembryomola.Vzdy sa embryo uchytilo ale bol len prázdny gestacny vak bez embrya. Ale nepovedal nám nikto presne z čoho sa to stalo. Ze mame to skúsiť este raz a ked by ani to nevyšlo tak skúsiť buď darované vajíčka alebo spermie 😒 .
Ano, budem mat dlhy protokol. To je mi luto, ze ti to tak skoncilo.
@zuzu1108 Este by som sa chcela opytat. Pocas celého cyklu bude sa o mna starat len jeden doktor, alebo kazdy ukon bude robit iny doktor.
@patricia00 Kľudne sa pýtaj co ta zaujíma 🙂 . Vždy je tam iný doktor. Piatok a soboty býva myslím dr.Texl. Ale ak by si chcela aby ti robil vklad dr.Fisher tak si ho môžeš vybrať. Len zahlasis koordinatorkam ze chces jeho. Mozno aj pri opu by sa to dalo. Ja som chcela pri opu dr.Texla aj pri vkladoch a bol tam 🙂 .
@patricia00 Ahoj Patricia, vitaj u nas. Drzim palce aby vam to tentokrat uz vyslo. ja som Crinone brala po obidvoch IVF operaciach a bolo to vsetko bez problemov. U nas v Australii ho pouzivaju bezne.
@zuzu1108 Ahoj Zuzu, jasne, daj si pauzu. Ja mam vzdy medzi IVF operaciami 11 mesiacov pauzu. Sice doktori na IVF klinike ti budu tvrdit, ze mozes chodit castejsie ale moja prakticka lekarka je ineho nazoru. Takze v pohode si oddychni, daj sa do kopy a potom sa rozhodnete co bude dalej.
Manzel ma azoospermiu. Takze uplne najhorsia alternativa. Spermie sa mu nedostavaju von, beru mu ich biopsiou zo semenikov a su nezrele. Vobec sa nepohybuju ale aspon ze sa mu tvoria.
@vicoiremoi @mirush79 Ahojte baby 🙂 . Ako sa mate? Mirush to muselo byt radosti ked ste to doma oznamili ze cakate babatko 🙂 . uz si bola aj na nt screeningu? to sa chodi tusim v 12tt. Drobcek uz musi byt krasny/a 🙂 .
Stani a vy ako? uz ste zacali so stimulaciou? My ideme do Talianska v nedelu ideme trosku polyzovat.
mm sa objedna k andrologovi na novy spermio a este pred vianocami som odniesla vsetky vysledky nasich vysetreni na genetiku do statnej nemocnice u nas v BA a mi volala dr.ze oni uz vlastne ani nemaju moc co u nas skumat. Este mm v piatok zoberu krv na Y chromozom? Neviem ci som to spravne pomenovala. A niekedy v marci by som chcela skocit na konzultaciu do druheho centra aki maju oni ńazor na nas.Mne uz aj konecne prisla prva ms ale bolo to hrozne,take boelsti som nemala ani po kyretazi.Som mala pocit ako keby mi maternica chcela nieco vylucit a ani krvi nejako nebolo vela.Tak som skocila na druhy den pre istotu k dr.a brali mi krv na HCG, skoro som odpadla ked sa ma dr.pytal ci mozem byt tehotna. Tak jalen dufam ze Hcg bude uz 0 a este mi brali na crp na zapal v tele tak snad budem mat aj to ok.
Zenicky moje prajem vam pekny dnik popiste co mate nove 🙂 .

@zuzu1108 Ahoj Zuzu, to mi je tak velmi luto, ze to zasa takto dopadlo. A ani ti nikto nevie povedat preco. A ani genetickym testovanim nic neodhalili. Tak oplati sa to predimplantacne testovanie emryi vobec? Dvakrat ste mali anembryomolu. Nechces pockat, aby si s tym telo poradilo samo? Dalsia operacia a plna narkoza, to je celkom zasah. Ale na druhu stranu to mas rychlejsie za sebou. Nam o darovanych spermiach uz takisto hovorili. Manzel o tom velmi nechce pocut... Este raz skusime po novom roku IVF a potom ak to ani tentokrat nevyjde tak uz darovane spermie. Dajte si pak mesiacov pauzu, spamatat sa z toho vsetkeho a akceptovat to. Dvakrat si ale otehotnela a to je pozitivna sprava. Drz sa, si silnejsia nez si myslis... Hlavne to nevzdavajte, dokial skusame, vzdy je sanca.