Gynfiv, Ferticent verzus Reprofit Brno
Ahojte, rada by som zalozila tuto novu diskusiu ohladom CAR na Slovensku verzus v Cechach. Je tu uz diskusia o Slovenskach v Reprofite, len je tam uz vyse 1800 stran a hrozne tazko sa v tom orientuje.
Preto by som si rada precitala nejake aktualnejsie info, od kociek ktore sa rozhodli pre IVF v Reprofite v Brne, ci uz po par neuspesnych pokusoch na SK alebo hned od zaciatku.
Ja mam zatial pred sebou len prve dve IUI v Gynfiv a rozmyslam nad tym ak to nevyjde, kam ist.
- Citala som ze ked to ide cez poistovnu na SK, viac sa oplati Ferticent, ze tam sa menej doplaca za lieky (okolo 200-300 eur verzus doplatok cca 1000-1200 v gynfive). Je to este pravda?? Su tie ceny este takto rozdielne? A viete o niekom kto mal uspesne IVF vo Ferticente?
- Tiez som citala ze ceny v RF v Brne su viacmenej rovnake ked si platite vsetko sami, ako ked vam tu na SK preplati cast poistovna, teda ze Brno sa oplati jednoznacne viac. Viete mi povedat o akych sumach sa bavime?
V Brne som bola na USG HSG a nechali na mne super dojem, urcite rozmyslam nad pripadnym IVF u nich, ale rozpocet nepusti tak musim dobre zvazit kde co kolko vyjde, teda ci zostat najskor na 1.IVF v GF, alebo skusit kvoli cene skor ten Ferticent, alebo rovno do Brna?
Dakujem vam za nazory a pomoc
@mirush79 Je to dobre znamenie, to sa ti uz produkuju hormony a zvacsuje sa maternica. S testovanim pockaj do nedele rana, uz Len dva dni. Isto si aj ty tehulka 🙂 Daj vediet ked otestujes, ano?
@victoiremoi Ahoj 🙂 . Ano to je super nick vitszstvo 🙂 . @mirush79 baby ja som bola dnes na hematologii na krv bola som dohodnuta s pani dr. Ale ano zase brutal stresy mna pretali boliet prsia 🤐 . Brali mi aj hcg tak o pol tretej mam vysledky. Ja sa tak bojim. Tak som strasne zvedsva ako to naraslo. Ja viem ze sa aj ty velmi bojis ale uvidis ze nic zle ti nenajdu 😉 . Velmi velmi drzim paste na krvicku na pondelok.
@victoiremoi @mirush79 babulky moje uz viem dnesne hcg 1484 😵 🤐 .
@zuzu1108 Parada! hcg ti rastie krasne, podla tabuliek. Hura? Tak uz ta ani nebudu Viac testovat? Az ultrazvuk?
@victoiremoi este v pondelok idem na krv ako stúplo hcg 😵 . Vo štvrtok na sono 😉 . Uz nech he štvrtok 😵 . @mirush79 tebe silno silno držím palce na zajtra 😉 . Stani a tebe strašne moc moc na krvicku na pondelok. Dlho budes čakať na výsledky?
jaj Zuzi, to je super, gratulujem! aj sa chystas na UTZ? skontrolovat bublinku? 😉
ja teda zajtra idem na to, som nervoozna, snad to ten stres neovplyvni negativne 🙂
a Stani chapem to dobre, ze budes mat v ten pondelok oznamene vysledky? drzim palce, nech su pozivitne 😉 inak teda, tesi ma 🙂
noo, nasla som dve ciarocky, teda, jednu len tak naznacenu, ale na dvoch testoch, tak budem skusat dalej a vo stvrtok utekam na krv 🙂
@mirush79 no vidiiiis 🙂 . Super 🙂 .Ono testuj kazdy druhy den v utorok a vo stvrtok. Ak mas dobreho gyn.tak chod na krv uz v utorok a ptom vo stvrtok aby ste odsledovli stupanie hcg 🙂 . A mas ajnnejake priznaky uz? Mne nic neni 😅 . Len ma trosku pobolievsju prsia ale trochu. Zase panikarim 😅 .
@zuzu1108 aasi budem aj zajtra testovat 😀 a na krv premyslam ist do Heliosu na ten 12ty den, uvidim, ako bude manzel na tom casovo, sama nepojdem 😀 akoze, mam 37,1 teplotu, ale tak to moze byt normalne a stale taky tlak v podbrusku, ale nic extra asi... 🙂
nevymyslaj, nestresuj sa, ved ti to krasne stupa, tak mysli radsej pozitivne 😉
@zuzu1108 @mirush79 Ahoj tehulky, bola som dnes u Toho profesora a vsetko je super. Dal mi vytlacene vysledky testov z augusta aj tych terajsich a ani raz som tie antinuclear a anticardio protilatky nemala. Tak ani nemam slov, tie listy kde ma ivf doktor vystrasil mi musel poslat omylom!!! Obidvakrat vysli negativne!!! No des bes. Hlavne ze je vsetko ok a nemusim ziaden hepatin, aspirin ani kortikosteroidy! Len som zbytocne stresovala dva mesiace a sla na testy dvakrat a dvakrat k reumatologovi zbytocne. Ale radsej nech ma otestuju a viem ze je vsetko ok... Akurat mam protilatky proti stitnej zlaze. Ale testovali aj funkciu stitnej zlazy a to je ok...
Mirush, drzim palce na testy, bolest v podbrusku je dobra, znamena to, ze si tehotna
Zuzi, vo stvrtok uz uvidite mimi na sone, nadhera... Tesim sa s vami obidvoma 😉
@victoiremoi Ajoj Stani 🙂 . No vidiiis supeeer 😀 . Teším sa ze mas vsetko v poriadku 🙂 . To je hrozne ze ti to mohli poslať omylom. A tie nervy a stresy co si mala 😠 . Ale hlavne ze to bol omyl a ty si uplne v poriadku. Tak po novom roku na ivf 😉 ? Ja čakám este na dnešnú krv na výšku hcg 😵 .a vo štvrtok to budu este len nervy 🤐 .
@zuzu1108 Ahoj Zuzu, tak co dnesne HCG? Uz vies? Bude to vsetko super.
Z toho doktorovho omylu som trosku stale v soku. Takto ma vystrasit, poslal mi hromadu listov, kde spomenul vsetky choroby ktore mozem mat (v suvislosti s protilatkami), poslal mi dopoucujuci list k tomu reumatologovi...Naozaj som sa stresovala, ked som citala o tych chorobach ktore mozem mat... A aj ten profesor, on tie vysledky mal a musel vidiet, ze protilatky v krvi nemam a aj tak ma poslal na dalsie testy a musela som ist k nemu na dalsiu konzultaciu. A vcera mi tvrdil, ze protilatky zmizli ale to nebola pravda. Protilatky tam nikdy neboli!!! Zmenili sme kliniku, pretoze sme neboli spokojni s ich pristupom a na novej klinike zasa toto... Ach jo.
ahojte. tak ja dnes desiaty den, ciarky stale mam dve 🙂 na krv nakoniec pojdem tu u nas, a az na ten UTZ potom do Brna...
zuzi ako pokracujes ty?? 🙂
stani, to je hrozne, ze sa taketo nieco moze stat. cloveka zbytocne vystresuju, poprehanaju 😒 ale zas aspon spravny vysledok bol nakoniec ten dobry a mozes uz byt kludnejsia 🙂 a aky bude dalsi postup? 😉
Tak baby ja dnes po sone ☹ . Opäť gestacny vak ale prázdny 😢 . Mam prísť budúcu sobotu ze mozno sa este ukáže. Ja tomu nerozumiem ☹ . Embrio sa uchytí ale nikdy tam nieje. Niekde musí byt chyba. A ja tak nechcem opäť čistenie 😢 . Mirush super te testik tak silnie teraz to vyšlo 🙂 .
@zuzu1108 Ahoj Zuzu, to je Strasne, ale niekedy trva dlhsie kym sa embryo vo vaku vyvinie. Mozno je len pomalsie, to sa stava. Pockaj do buduceho tyzdna do dalsieho ultrazvuku. Este stale je Nadej. Hlavne nech ta neposielaju hned na kyretaz, ak by si nahodou zasa mala embryomolu(ale to nebude, lebo miminko sa ukaze o tyzden 😉) tak mozes pockat na potrat, nech si s tym telo poradi samo. Zostan optimisticka, vsetko bude dobre na dalsiom sone. Drzim velmi velmi palce
@mirush79, Mirush, DVD ciarky su super, uz netestuj a pockaj na krv. Kedy mas ist na krv?
@victoiremoi Ahoj Stani. No neviem ci pomalšie embrio kedže bolo geneticky vysetrene ☹ . Mal by byt ze vidieť zltkovy vak ci teliesko v tom vaku. A nieje tsm opäť nic len vak ☹ . Som nešťastná a nechápem kde je chyba. V spermiach? Vam povedali v com bola asi chyba,ked ty mas teraz vsetky výsledky uplne v poriadku? Ja som zvedava co povie dr.v centre v stredu.
@zuzu1108 Ahoj Zuzu, to je mi velmi luto ale stale je sanca, ze je pomalsie a bude na dalsiom sone. Keby to tak Nebolo, hnali by ta na na kyret hned. Ja ked som mala prazdny vak, hned mi povedali, ze si su isti, ze sa tam uz nic neukaze. Teba chcu este raz dat na sono. Drzim velmi palce.
V tychto pripadoch nevedia povedat, co je pricina. Mne povedali, ze to moze byt chyba v chromozonoch. Prazdny gestacny vak je pricina polovice potratov. Takze velmi caste. A vacsinou sa nevie preco...
Mate este nejake zmrazene embrya?
@victoiremoi do Brna do centra idem v stredu a chcem sa rozoravat s primarom. Myslim ze ma budu chciet dat na kyret. Pytala som sa ci by sa to nedalo bez, ale mi vysvetlovali rozne komplikacie ktore mozu byt 😒 .
A k mojmu gyn mam ist zaciatkom decembra. Ale ono to bude iste uz v stredu ako to bude, lebo ak sa v stredu nic neukaze tak sa uz neukaze ako minule.
Dnes som sa rozpravala s mojim dr.vseobecnym a ze asi by som mala brat tie globuliny na imunitu co mi radila ta imunologicka v Prahe. Ja som rozmyslala ci by sa nedala robit rovno aj laparoskopia pri tej kyretazi, no neviem. Uvidime co mi povedia. A ty vies kedy by ste zacali s novym ivf 😉 ?
Stani, na krvi som bola vcera, je to pozitivne 🙂
Zuzi, kolky si tyzden po transfere? nejake dva-tri, nie? to je myslim normalne, ze je vidiet iba gestacny vacok. naozaj sa zbytocne nestresuj, snaz sa byt v klude, aspon trosku. stres momentalne ma na embryjko velky vplv... keby bola chyba v spermiach, embryjko by sa predsa nevyvinulo ano do blastocysty. a toto si mala vysetrene zdrave, nie? drz sa!! :-*
@zuzu1108 ak si dnes Len 5+2, tak je jasne, ze vak Bol prazdny. Ved tak skoro este naozaj nic nemusi byt vidno. Ja som mala prvy ultrazvuk az 6+2. Takze zostan pozitivne naladena a dufaj. Prazdny gestacny vak sa opakuje velmi zriedka. V stredu budes vediet viac. Zatial stale ver.
My pojdeme na IVF az po novom roku, po dovolenke. Nech som oddychnuta. Ale neviem kde, v tej novej klinike ma oklamali s tymi protilatkami! Tak im neverim. Tak mozno skusime do tretice tu staru kliniku ale vymenime lekara. Uvidime
@mirush79 Velka gratulacia. Ktory si den? Ake bolo HCG? Kedy ides na sono? Hura!!! Tak na seba davaj pekne pozor, zdravo papaj a odpocivaj...
Majte krasny vikend
@zuzu1108 211 som mala. pohlavie viem, ale zatial nepoviem 🙂
5+2 to este naozaj nemuselo byt nic vidiet, neboj, dobre to bude! 😉
@victoiremoi dakujem 🙂 dnes som 16ty den po transfere, na UTZ idem az v pondelok o tyzden, idem do Brna, chcem, aby siel aj manzel a inokedy nemoze...
tak aspon mas cas si premysliet dovtedy, co a ako, kam pojdete, nech je to pre vas to najlepsie 🙂
@victoiremoi @mirush79 ahojte baby. Takze ja dnes po utz a ako som predpokladala opat anembryomola ☹ .
Takze v piatok ak budu mat volne by som isla na zakrok ☹ .Dr.nevie ze preco sa to opakuje povedal ze este raz by to skusil a ked by opat tak chyba bude asi v nasich embryach cize v genoch. A ze potom by navrhoval darovane vajicka alebo spermie ale to si ja neviem predstavit. Som z toho dost uz unavena takze si na nejaky cas davame urcite pokoj od ivf.
@zuzu1108 ach jaj moja, to mi je luto ☹ fakt som verila, ze to bolo skoro a ze to tam uvidite teraz ☹ tak hlavne teraz bude asi urovnat si to, odreagovat sa od toho celeho cirkusu a nabrat nove sily... moc ti drzim palce, nech to zvladnes, snad budu mat ten piatok volne, nech to mas co najrychlejsie za sebou...

@zuzu1108 Ahojky, k reumatologovi idem v pondelok, ach Jaj, snad mi nic zavazneho nenasli.
K tomu osloveniu, volam sa Stanka a Victoire znamena vitazstvo (z francuzstiny), prislo mi to ako vystizna prezyvka per tuto stranku 🙂
Teba mozeme uz volat tehulka. Kedy pojdes na ultrazvuk? Obzriet si miminko...