icon

Helios Martin verzus Helios Brno

siha
27. feb 2013

Rada by som poznala názory báb, ktoré už absolvovali umelé oplodnenie, či už v Heliose Martin alebo Heliose Brno, že ktoré z týchto centier by mi odporučili a prečo.Neviem sa totiž rozhodnúť a keďže ide o moj posledný pokus, chcela by som aby to vyšlo.Ďakujem za Vaše príspevky a názory.Ďakujem

marverka
15. mar 2013

@maminka142 keby mi ho nevyhodnotili tak by som trvala aby mi zobrali krv ešte raz, mne dr. povedala ze je to dolezity vysledok pred ivf, ja som ho mala zvyseny a museli davat pozor pri stimulke

zuzu1108
15. mar 2013

@maminka142 ja neviem 😒 . Mne len po HP povedal ze mam prehodene hodnoty hormnov. Coho mam mat menej mam viac a opacne. Tak s tymto neporadim 😒 .

ada274
15. mar 2013

@maminka142 mne amh nikdy nikto nenavrhol a ani ho nerobili. Ak ti ho robili a nevedeli vyhodnotit, dala by som si urobit este raz v inom zariadeni. Moznoze tam, kde ti to robili len nevedia ako maju vysledky interpretovat. Hotove vysledky zober a vyber sa na konyultaciu do ineho centra alebo k inemu lekarovi.

maminka142
15. mar 2013

@ada274 Bola som v Iscare, kde praveže tieto vyšetrenia robia bežne... Kamošky ho mali normalne do troch týždňov, len so mnou maju akysy problem 😅 ☹

siha
autor
15. mar 2013

@maminka142 Ja neviem, ci mi zistovali nejaky AMH hormon.Brali mi krv, ale neviem co vsetko z nej zistovali.Co sa z toho hormonu zistuje ?

siha
autor
15. mar 2013

@zuzu1108 Hej odsuva sa mi to minimalne o mesiac.Na kontrolny vyter mozem ist, tak najskor o 2 tyzdne a potom cca 1,5 tyzdna musim cakat na vysledok a ked bude uz vyter ok, tak mozem od najblizsej ms zacat stimulaciu.Cize ten zakrok by mi potom vychadzal tak koncom maja.No co uz. Podstatne je, aby sa konecne zadarilo.

maminka142
15. mar 2013

@siha toto mi odpísala jedna maminka v teme snažilky "No to su dobri babraci, ked zabudli vyhodnotit AMH...emoticon Ale nic sa nedeje, len ti zas zoberu krv. AMH je najlepsi ukazovatel ovarilanej rezervy vo vajecnikoch, lepsi ako FSH, ktory od cyklu k cyklu, ci v priebehu par mesiacov moze kolisat. Ked sa chystas na IVF a je u teba predpoklad vyhasinania funkcie vajecnikov, tak je to velmi osozne vysetrenie. Ale ani s nizkym AMH nic nie je stratene, to mam aj ja a dufam, ze budem teraz druhy krat tehu"

siha
autor
15. mar 2013

@maminka142 No ja som mala hormonalny profil celkom dobry, cize u mna asi ani nie je dovod, aby mi vyhodnocovali dany hormon.Ja verim, ze v Brne vedia co maju robit a ze vsetko dobre dopadne.

zuzu1108
26. apr 2013

@siha Ahoj, ako sa mas 🙂 ? uz mas aj kontrolne vytery?

siha
autor
26. apr 2013

Cafko Zuzu, uz mam kontrolne vytery a nastastie su ok. Uz od vcera aj beriem hormony na stimulaciu, tak ak vsetko pojde dobre, tak do mesiaca idem na zakrok 🙂

zuzu1108
26. apr 2013

@siha No suuper 🙂 . Tak vsetko dobre teda s vytermi dopadlo 🙂 . a co ti dali ake lieky beries? ake mas davkovanie?

siha
autor
26. apr 2013

@zuzu1108 Beriem 2 x denne Proveru 5 mg a o par dni zacnem aj s Dipherelinom 0,1 mg, ktory budem picaht 1 x denne.

zuzu1108
26. apr 2013

@siha Presne som to mala aj ja tak a potom budes mat Merional 🙂 . tak mas dlhy protokol. Som zvedava ake davky ti daju Merionalu. tak koncom maja budes mat urcite opu, aleboa jtrosicku skor 🙂

siha
autor
26. apr 2013

@zuzu1108 No vidis, tak to som ani nevedela, ze este budem mat dajaky dalsi liek.Asi sa budem musiet pripomenut do Brna.Ten Merional sa picha, ci su to tabletky?Ako casto?Dik

zuzu1108
26. apr 2013

@siha Merional sa picha po Diphereline 🙂 . Ked doberies Proveru po desiatich dnoch tak zacnes pichat Diphereline to je na potlacenie cinnosti vajecnikov vlastne. A potom pojdes na krv do Brna a tam si kupis Merional u nich ( ten vacsinou davaju tak si myslim ze aj ty ho budes mat) no a oni ti pvedia, koordinatorka ze ake mnozstvo si ho budes pichat. To su vladtne uz FsH hormony cize su na tvorbu vajicok 🙂 . Oni ti povedali ze kedy mas zacat pichat Diphereline ze? A ten Merional sa picha potom aj s Dipherelino . Cize neskor si budes pichat uz dve injekcie denne. Dufam som to moc komplikovane nenapisala 🙂 .

siha
autor
27. apr 2013

@zuzu1108 No ale my sme sa dohodli,že ja tie odbery krvi absolvujem doma,aby som nemusela tak ďaleko cestovať,čiže im budem musieť zavolať ,že kto mi tie lieky teda dá.Chystám sa budúci týždeň do Martina,tak skúsim vybaviť,aby mi to dali cez ich pobočku. Všetko sa komplikuje tým že to Brno je fakt ďaleko.

zuzu1108
27. apr 2013

@siha Aha.som nevedela ze budes chodit doma na odbery. Tak sa opytaj v MT, viem aj ze recept ti mozu poslat domov alebo mailom tusim. Neboj vsetko bude dobre 🙂. Je sice Brno pre teba dalej ale si v super centre tak to stoji za to. A baby co chodia do Repro fitu v Brne riez tam do Vrna nechodia na kontroly. A niektore si same zhanaju lieky tu na MK. Ja ti poradim ked nebudes mieco vediet 🙂 .

siha
autor
10. máj 2013

@zuzu1108 Potrebujem poradit.Zhruba o 11 dni by som mala ist na odber vajicok a chytila som silnejsiu nadchu a kus mi to sadlo aj na hlasivky. Lekar mi odporuca antibiotika. Aky mas na to nazor? Mozu mi antibiotika nejako negativne ovplyvnit vyvoj vajicok ci samotny ich odber? Neviem co mam robit. Na jednej strane sa bojim, ze sa moze moj zdravotny stav ked nebudem brat lieky zhorsit a potom by bol problem so zakrokom pocas anestezie.Na druhej starne sa mi nejake nechce teraz brat lieky...

zuzu1108
10. máj 2013

@siha ahoj. Ja by som urcite isla do tych antibiotik. Myslim si ze by ti to nemalo ovplyvmit vysledok, ake a kolko vajicok budes mat 😉 . Su napr.aj tie trojdnove antibiotika beries ich len tri dni, opytaj sa tvojho dr.ci by si nemohla brat ten Summamed. Urcite radsej teraz ber antibiotika aby si do odberu bola v poriadku, lebo som citala ze do narkozy nechcu davat ked je nejake respiracne ochorenie. A kedy si ich mozes dat az v pondelok? A doktor urcite vie ake lieky s akymi sa mozu brat.

zuzu1108
15. máj 2013

@siha Ahoj 🙂 . Tak ako pokracujete 🙂? Vies uz kedy bude asi odber?

siha
autor
15. máj 2013

@zuzu1108 Cafko 🙂, No lekar mi predpisal augmentin, ktory doberiem v piatok rano a buduci tyzden este neviem v presne v ktory den by som mala mat odber vajicok. No a transfer embrya bude kus oneskoreny, nakolko lekar kvoli antibiotikam odporuca kus odklad. Takze mozno o mesiac.Ved uvidime, co nam povie. V pondelok by sme mali byt v Brne.To uz budem mat 12 den cyklu a vraj na 13 - 14 den zvyknu zvyknu odoberat vajicka.Vsteko zavisi od toho ake budem mat vysledky z krvi a USG.Tebe na ktory den odoberali vajicka?

zuzu1108
22. máj 2013

@siha ahooj 🙂 . Mne myslim ked som si pichala do kopy obidvoje injekcie tak asi o dva tyzdne. Cize myslim ze som si pichala dva tyzdne a potom bol odber. No uz bol odber? Kolko si mala vajicok 🙂 ?

siha
autor
22. máj 2013

@zuzu1108 Cafko,odber vajíčok mám v piatok ráno.Tak snáď všetko dopadne dobre.Zatiaľ teda neviem koľko získajú vajíčok.Dávam si robiť aj kompletnú genetiku,čiže vklad bude až tak o mesiac.Pa

zuzu1108
22. máj 2013

@siha no suuper 🙂 . Tak ti budem velmi v piatok drzat paste 🙂 . My sme boli vcera na ket 😉 . A nehovorili ti kolko mas asi vajicok? Tak vo stvrzok pichas pregnyl 🙂 . A uz si zdrava?

siha
autor
22. máj 2013

Dikes.Pregnyl som si mala pichnúť už dnes večer.Vajíčok mám asi tak do 10 ks.Koľko vsak bude dobrých na oplodnenie sa uvidí.Som už ok.Aj ja ti držím palce,aby sa ti to embryjko chytilo 🙂

zuzu1108
22. máj 2013

@siha tak napis potom ako dopadol odber 🙂 . Uz v piatok budes vediet kolko vajicok bolo dobrych 🙂
Drzim palce 😉 .

siha
autor
23. máj 2013

@zuzu1108 ok dik,dam vedieť

siha
autor
29. máj 2013

@zuzu1108 Cafko, tak minuly tyzden v piatok mi odobrali 12 vajicok. Z toho bolo 9 zrelych a len 5 sa im podarilo oplodnit.Dnes je 5 den a z 5 embryii mam uz len 2 blastocysty, 1 kompaktnu morulu a jedno teraz neviem ci 4 alebo 6 bunkove embryo.Lebo v pondelok ked som volala tak mi povedali, ze to stvrte ma 6 buniek a dnes zahadne ma to stvrte len 4 bunky.Tak neviem, kto a kedy sa pomylil. Zatial embrya nehatchuju takze sa neda robit ani genetika. Zajtra rano mam volat a uvidi sa. Pokial sa nebude dat robit genetika, tak zajtra hrozi bud vklad cerstveho alebo sa to da zamrazit. Ja uz len dufam, ze tie 2 blastocysty sa budu dalej vyvijat a budu ok.Lebo z 12 vajicok toho nakoniec ostalo dost malo. Ani neviem ci je lepsie teraz zavadzat cerstve alebo si ho dat zmrazit a robit vklad o mesiac. A co mi radis aby sme urobili s tym, 10 bunkovym.Dik PA

zuzu1108
29. máj 2013

@siha ahoooj 🙂 . No som uz na teba myslela ze ako ste na tom. No to ze zostalo 5vajicok by nevadilo lebo to su kvalitne vajicka. U nich zostavaju len kvalitne. A hlavne oni maju velmi kvalitnych embriologov, genetikov a velmi kvalitne pristroje na uskladnenie embrii. Tie blastocysty su urcite velmi dobrej kvality a uvidite ze ci budu hatchovat. Ak by hej bolo by super keby sa dalo ze by isli na vysetrenie. Ak nie nevadi to az tak lebo ti budu zvadzat kvalitnu blastocystu. A zavisi od teba ze ci sa citis uz teraz tento mesiac na vklad na et-embrio transfer, alebo si chces oddychnut a pojdes na ket -mrazene embrio 🙂 . A beties uz utrogestan? Ja kym som sa dostala od odberu k transferu preslo skoro pol roka 😉 . A ja som mala 21 folikulov v nich bolo 15 vajicok. 12 bolo zrelych a na ten 6ty den zostali 4. Z nich tri boli vhodne na PGD. A po pgd vysetreni nam zostali dve embria. Tak neboj si na tom naozaj dobre 😉 . Ja si myslim ze aspon jedno embrijko pojde na pgd a tym padom budes cakat mesiac na dalsi cyklus. A pytala si sa na to 10bunkove? To je ta morulka? Tak ja by som si nechala aj tu 🙂 . Ale embriologicka ti povie ze co si mysli aku ma sanvu na uchytenie. Ale ja si myslim ze preco by nemohla mat ked v niektorych centrach vkladaju aj len dvoj troj bunkove embria? Juuuj velmi velmi ti drzim paste a palce 🙂 .

siha
autor
29. máj 2013

@zuzu1108 No tak ty si mala teda riadne vela vajicok.Snad sa bude dat urobit PGD vysetrenie.Najradsej by som bola keby sa dalo urobit u oboch. A ja si tiez myslim, ze aj to 10 bunkove by sa teoreticky mohlo nechat, lebo su baby co otehotneli aj zo 4 ci 6 bunkovych. Akurat neviem, ci pri tom desatbunkovom je lepsie robit cerstvy vklad alebo to dat zmrazit a skusit o mesiac. Pokial sa mi daju zmrazit alebo sa budu PGD vysetrovat to kedy podla teba mozem ist na vklad? Pred 2 tyzdnami som totiz dobrala aj antibiotika, tak neviem ci by ten odklad o mesiac nebol lepsi. No uvidime. Dufam, ze sa zadari, lebo sme uz z toho obaja dost nervozny, ked zavolame do Brna a furt povedia, ze je dajaky ubytok. Inac ked nebude blastocysta hatchovat, tak to nie je zle? Neznamena to, ze sa pozystavil vyvoj toho embryjka?Dik za podporu 🙂