Helios Martin verzus Helios Brno
Rada by som poznala názory báb, ktoré už absolvovali umelé oplodnenie, či už v Heliose Martin alebo Heliose Brno, že ktoré z týchto centier by mi odporučili a prečo.Neviem sa totiž rozhodnúť a keďže ide o moj posledný pokus, chcela by som aby to vyšlo.Ďakujem za Vaše príspevky a názory.Ďakujem
@siha no ak by islo embrio na PGD tak to trva tak dva tyzdne. Z neho sa odoberie len jedna bunka ktora ho neposkodi. Teda neposkodi embrio pri tom odbere a embria sa daju zamrazit. Ak po vysetreni zostanu dobre embria a ty budes chciet tak na dalsi tvoj cyklus pojdes na vklad. Tak ze teraz ti dve embria daju vysetrit PGd. Kym sa vysetria si myslim asi ze nestihas uz tento mesiac vklad.tak na dalsi mesiac pojdes na 14ty den cyklu na sono bud tam alebo k svomu gyn.a ked budes mat sliznicu adpon 7mm od 15dna si zacnes vkladat tabletky Utrogestan a na 19 ty den cyklu pojdes na vklad 🙂 . Nie vobec nevadi ak to nebola hatchujuca blastocysta vobec 🙂 . Blastocysta je vlastne najvyssie stadiu vyvoja 🙂 .
@siha newtihla som ti odpisat lebo som musela odist. No ja som osmi den po vklade a test som si robila od siesteho dna. Na 6,7 den som mala slabeho ducha. A dnes som opat testovala a ked som pozerala znova na test tak mam // 😉 ja som nebola este na krvi lebo je skoro tak ti neviem povedat ci nam to vyslo. Ja dufam ze ano 😉 . V pondelok utorok budem vediet. Ja som mala tiez zdrav.problemy takze od decembra som isla az teraz v maji na ket. Mas 70% sancu ze ti to vyjde ked ti vlozia embrio vysetrene pgd 😉 . A uz teda vies ze kedy by si chcela ist na vklad? Ci by si dala aj tak mrazit embria aj keby nesli nahodou na pgd?
@zuzu1108 No tak to by bolo super, keby sa ti zadarilo.A ty si teda nemala vkladane cerstve ale len teraz mrazene?To sme museli byt v Brne v rovnakom case 🙂.Neviem, ci je dobre ist na vklad teraz, ked nebude PGD vysetrenie mozne. Sama neviem co spravit.Uvidim co zajtra povedia. Blbe je, ze to mame daleko do Brna a aj keby sme zajtra po 8 hod vyrazili, tak tam dojdeme tak okolo 14.30. Vklad embrya je pod USG? Co by si mi radila ty keby sa nedalo robit PGD? Sla by si uz teraz na vklad?
@siha ano mala som vkladane mrazene ale mrazene je uz od decembra obidve 🙂 . Oni ked idu na pgd tak ich po piatich dnoch uz davaju mrazit, lebo skumaju len tu jednu bunku z neho. Ja som tam bola min utorok na 10 tu rano. No s nimi sa dohodnes na presnu hodinu ze kedy mas prist a keby si mala zajtra vklad nahodou tak oni sa ti casovo prisposobia. Vklad prebieha uplne pod ultrazvukom. Lezis na takom lehatku ako keby gyn.koze a oproti tebe vidis na tv ako embriologicka nabera do pipety embrio 🙂 . A potom ti robia ultrazvuk stale cez brucho takze vidis na druhom monitore ako ti vklada embrio do maternice 😉 . Este ti vytlacia aj fotku ked ho mas uz vo vnutri a aj rozmrazeneho embria som dostala foto 🙂.
Ak by sa nedalo urobit PGd nahodou a citis sa fyzicky aj psychicka na to tak by som isla na tvojom mieste uz teraz do toho. Ak si chces dat oddych co je uplne ok tak si ich daj kludne zamrazit a pojdes kedy budes chciet ty 🙂 .
@zuzu1108 No tak mam najcerstvejsie spravy a to, ze obe blastocysty hatchovali 🙂 , cize sa bude dat robit PGD vysetrenie.Ostatne mi embryologicka neodporucala mrazit, lebo su pozastavene vo vyvoji v 3 - 4 dni. Takze mi ostali tieto 2 a treba mi len dufat, ze mi obe ostanu aj po PGD vystereni. To emryo teda vklada embryolog a nie lekar?No inac aj ja som tam bola v utorok minuly tyzden medzi 8 - 9 hod rano. Cize to sme sa minuli tesne 🙂. Tak mi daj teda potom vediet, ze ako si dopadla.Drzim ti palce, aby ti to vyslo. Ty uz mas nejake babo a toto je druhy pokus?
@siha Jeeeej 😀 . To sa tesim s tebou 😀 . Vidis ako krasne to dobehli 😉 . Tak ich neodporucali mrazit? Vidis to je tu dobre, ze zbytocne ta nepodporuju v tom ze zmrazime vsetky, ved to mozu u teba este dobehnut ako to hovoris v inych centrach. Ako niekedy sa moze stat ale ja si myslim ze ten embriolog to vidi realne ci su schopne alebo nie. No oni su tam dvaja aj ébriologicka aj lekar. Embriologicka ti ho naberie do tej pipety a ty to vidis na obrazovke pred tebou, potom dr.ti ho vklada po ultrazvukom a ty sa pozeras na obrazovku vedla teba a vidis taku malu bodku 🙂. Tak teraz budes cakat tak dva tyzdne a budu ti volat. Na dalsi cyklus pojdes pre embrijko 🙂 ? No vcera som mala uz aj druhu ciarku taku dostatocne zretelnu na teste tak uvidime v pondelok v utorok 😉 . Nemam este babo. Toto bol moj prvy vklad aj prve ivf 🙂 . Ja budem mat 31 rokov. Mozem sa opytat kolko ty ? Vy ste uz boli na ivf aj pred tym?
@zuzu1108 No ja budem mat za par dni uz 36.A s tymto IVF cyklom co som absolvovala teraz tak je to uz 3, cize posledny, ktory preplaca poistovna.Urobili sme chybu, ze sme prve dva cykly absolvovali na Slovensku, lebo v tom Gyncare to bol cisty otras. Ziadne zavadzanie emrya pdo USG, ziaden oficialny cennik sme nevideli. Pristup lekara uplne o nicom.Nic nevysvetlil.Ale bolo to v mieste bydliska, tak sme sa preto rozhodli najskor tam. Keby som vedela, co ma tam caka a aky je rozdiel v sluzbach a pristupe lekara, tak by som od zaciatku sla do Brna.Clovek sa ale uci na vlastnych chybach.
Tak to je u teba na dobrej ceste. A super pokial sa ti zadari hned na prvy krat 🙂. Lebo my sa trapime uz peknych par rokov.
@siha No nase slovenske centra niektore to je strasnee 😠 . Ja som bola v Gyn five na konzultacii dva krat a potom som odisla odtial. Ako hej robi sa hlavne laparoskopia na zaciatku ale mi dr.povedal ze mam mu hned pidpisat papier, ze ked budem mat nepriechodne vajcovody ze mi och rovno odstrania 😖 . Ja som nechcela nic odstranovat. My sme mali pred dvomi rokmi havariu a potom som tam dosla a hovorim mu ze nejdem na ziadnu operaciu. Tak zacal na mna kricat ze co vymyslam ze uz mam termin a teda nech si rovim co chcem 😠 . Uz som tam nikdy nesla. Texl nas nikdy do nicoho nenutil, absolutne som nemala z neho taky pocit. A je na nom vidiet ze vie naozaj co robi. A tebe bez utz zavadzali embrio?? Ved ako mohol dr.vediet ci ho dal spravne? Inak ak si mala na SK len dva cykly hradene poistovnou a mas poistovnu Doveru alebo vseobecnu, tak ti preplatia ivf 😉 . Teda cast. Asi 1000€ by ti preplatili. Tak stoji za to to skusit. Ja mam Union a mne nepreplatili ani euro a to som im nevycerpala ani jeden pokus. A ked ti mozem este tak osobne poradit, vypytaj si na vklad Texla 😉 . Ja som mu aj povedala ze ma zlate rucicky 🙂 .
@zuzu1108 Ano dobre si citala.Doktor Hermann si neda tu namahu, aby robil vklad cez USG.Cize len tak naslepo strci pipetu.Jeho zjavne netrapilo, ci to dal ok.Ja mam ciastocne preplateny ten zakrok v Brne, cize uz som cez slovensku poistovnu vycerpala vsetky 3 cykly.
Dik za radu. Budem si teda pytat Texla na vklad. To si ho mam ziadat vtedy ked mi oznamia vysledky z PGD alebo kedy?
Mne myslim, ze odber v piatok robil Texl, lebo ked som bola v utorok u neho v ordinacii, tak som mu spominala, zeby som ho chcela na odber a povedal mi, ze v piatok bude mat sluzbu, cize by tam mal byt on.Priamo som ho nevidela, lebo kym dosiel lekar do operacky uz som bola uspana.
@siha Inak to ke strasne ze niektori doktori to robia akoze halabala 😠 . Ako ja ani neviem co na to povedat 😠 😠 .
Ked budes mat vysledky z PGd. Tak ked im dnes odobrali bunku tak pocitaj dva tyzdne moze byt nejaky den na vyse k tomu. Embrijka budi zmrazene takze pojdes na ket. A na 14ty den pojdes na kontrolu sliznice a ked bude aspon 7mm (aj ja som tak mala) tak si zacnes vkladat utrogestan na dalsi den 🙂 . Ale ved to asi vies. No a po ultrazvuku na 14ty den pojdes hore za koordinatorkami a im povies ze by si chcela mat na vklad dr.Texla ked tam bude. Oni to zapisu do tvojej karty a on ti bude vkladat embrijko 🙂 . Uvidis on je zlaty a netrva to vobec dlho. Ja som mala o 2min po ale este som tam lezala asi 15min potom a potom ides domov 🙂 . Musis mat aspon na poly plny mocovy mechur 😉 .aj v tom predch.centre si ho musela mat plnsi?
@zuzu1108 Hej, mechur som mala mat plny. No ja by som najradsej sla na USG k mojmu gynekologovi na ten 14 ty den, aby som kvoli tomu nemusela ist do Brna.A to bez liekov podla teba budem mat na 14 ty den 7 mm sliznicu? Bo v tom predchadzajucom centre sa brali tabletky na stimulaciu sliznice este pred 14tym dnom.
Do Brna by som chcela ist uz len na vklad.Tak to potom mozno dohodnem s koordinatorkou po telefone.No tak snad vsetko dobre dopadne.
@siha mozes ist jasne aj k svojmu gyn. Ked ma ultrazvuk a ty na 14ty den zavolas koordinatorkam vysku sliznice. Oni volia prirodzeny cyklus ze bez liekov. Ale vies co? Ak by si chcela ist uz tento dalsi cyklus na vklad tak by som zavolala skor do Brna. Ze vzdy si mavala na sliznicu lieky a tym padom ze nevies ako ti rastie sliznica. Tebe davali asi estrimax, to sa dava na sliznicu. Inak cervene vinko je dobre na sliznicu 🙂 . Tak ked ho mas rada kludne kazdy vecer 2deci si daj vecer 😉 .
@zuzu1108 Tak parada.Vyzera to, ze sa ti zadarilo. No my si este musime pockat cca take 2 tyzdne.Lebo len minuly stvrtok bol 6 den, ked hatchovali a od neho treba ratat 2-3 tyzdne.Dnes je teda cca 6 den od hatchovania.A neviem ci stihnem vklad v tomto cykle.To by mi museli do konca buduceho tyzdna povedat vysledky z genetiky. Mne vychazda 14 den cyklu na nedelu. Co myslis bude stacit ked mi budu robit USG na 15 den rano? Lebo v nedelu nikoho na USG nezozeniem. Tak to ty budes mat USG urcite skor ako ja vklad.Len dufam, ze mi po genetike povedia dobre spravy a bude co vkladat.
@zuzu1108 No prave dnes mi volali z Brna,tak z tych 2 mi ostalo uz len jedno ☹. Sice divne, ze mi vysledky volali uz po tyzdni, kedze vysetrenie vraj trva 2 - 3 tyzdne. Tak snad to dobre vysetrili na vsetkych chromozomoch. Stiham to teda uz tento cyklus.Zajtra teda volam koordinatorke a uvidime ako sa dohodneme.14 den mi totiz vychadza na nedelu, tak neviem ci mozno ist na USG az na 15 den alebo budem musiet ist do Martina. A po 14 dni uz nerobia dalsi USG? To az v den vkladu? To nemusia vidiet, ze ako sa bude vyvijat ? Co ked mi do 19 dna dostatocne nenarastie sliznica a dojdem tam a rozmrazia embryo zbytocne?
@siha no ved to je super ze mas aspon jedno embrijko zdrave 🙂 . Tes sa 🙂 . No mne to trvalo tri tyzdne kym som sa dozvedela vysledky lebo boli vianocne sviatky. Neboj sa embrijko je urcite na 100%vysetrene 🙂 . A aj vies pohlavie co to je 😉 ? My sme mali chlapceka a dievcatko ale neviem co mi dali. Nechcela som to vediet 😉 . No asi by nemalo vadit keby si isla na 15ty den na utz. A Martin mas daleko keby si isla v nedelu na utz? Lebo myslim ze oni robia aj v nedelu. Potom na 19ty den uz sa nerobi sono, lebo sliznica uz nemoze klesat len stupat moze. Oni ta nepustia na vklad keby si sliznicu nemala dostatocne vysoku na 14ty den.Tak neboj aj bude sliznica aspon 7mm v nedelu alebo v pondelok tak ides na vklad 🙂 . Len v pondelok si uz musis zacat davat utrogestan.
@zuzu1108 Fiha, tak to som nevedela, ze to uz vedia aj pohlavie toho embrya.To mi pani, co mi dnes volala nepovedala.Na ultrazvuk by som chcela ist k svojmu gynekologovi, ak sa bude dat. On ma tiez USG, tak si myslim, ze by nemal byt problem, aby mi zmerali tu sliznicu.Ci myslis, ze by som mala radsej ist do Martina?Lebo to je tak 3 hodiny cesta autom.
@siha No jasne, keby si zavolala koordinatorke, tak ti povie pohlavie co mate 😉 . Oni ti to automaticky nepovedia ale ked sa na to opytas ti povedia 🙂 .Ked ma tvoj gynekolog ultrazvuk a vie ti normalne zmerat sliznicu tak chod kludne k nemu 🙂 . Tak uz sa to blizi o chvilu mas embrijko u seba 🙂 .Inak ak by ti vysiel na tyzden vklad, ale to som ti uz pisala myslim, povedz im ze chcess Texla na vklad. on je uplne super, vobec to neboli a to ja mam maternicu otocenu do zadu a o dve minuty mal hotovo 🙂 .
@zuzu1108 No tak nakoniec idem na USG do Martina v nedelu, lebo ako na potvoru moj gynekolog v pondelok nerobi, lebo ma dovolenku. Vklad mi potom vychadza na piatok 21.6.2013.Uz som spominala koordinatorke, ze chcem mat Texla na vklad, tak ze si to poznacila. Teraz je vraj na dovolenke, ale sa dovtedy ma nastastie vratit.Po kolkych dnoch od vkladu sa ide na kontrolu na krv?
@siha Super, tak to je inak aj dobre ked ides do MArtina,lebo budes mat uplne presny utz. Lebo ved oni sa len tym zaoberaju ze oni vedia lepsie o tej sliznici ako normal gynekolog. Tak piatok 🙂 ? super budes mat klud cez vikend 🙂 . No povedia ti ze test si mas urobit na 12tyden od vkladu. Ja som testovala 6,7,9,10 den. a 6ty som mala uz slabulinkeho ducha na teste. A na krv by sa malo ist na 14ty den od vkladu. ale mozes ist aj na 13ty den. ale to je najskorsi den na ktory by si mohla ist. Aj ja ked som bola na utz pred vkladom na 14ty den, tak sa akurat odniekial vratil.Ale ze oni chodia do Calabrie do Talianska kvoli centru.
@zuzu1108 To ked budem ratat ten 14 den vkladu tak sa rata aj prvy den vkladu? Alebo az od nasledujuceho? Ja tu totiz asi v 14 den budem odcestovana v zahranici, cize by som mohla ist na ten 13 den a neviem, ci budem mat vysledok hned v ten den.A ak by mi teda teoreticky vyslo, ze som v tom, tak pokracujem v brani utrogestanu alebo pridaju este nejake ine lieky alebo sa uz neberu ziadne lieky?
@siha Nepocita sa dne vkladu, tak mozes ist aj ten 13ty den. aj ja som bola trinasty den bez dna vkladu. Ja som mala krv az na druhy den, nevedela som vysledok v ten den.ked budes mat potvrdene tehu, tak pokracujes stale v uzivani utrogestanu, az do 12tt. nemalo by sa pridavat ziadne lieky, len keby bolo nejake spinenie tak pridavaju utrogestan na vyse. a ides lietadlom? moc by si sa nemala namahat po vklade. a aj tak z toho utrogestanu je vacsina bab unavena. aj ja som a najviac som bola par dni ako som ho zacala brat.
@zuzu1108 Nemam letiet, ale ist autom.No blbe je, ze ked neratam prvy den, tak na krv mozem ist na 12 den, lebo 13 az 16 den budem mimo.Sice len v Rakusku. Tak neviem ako to este zariadim. Bud sa s nimi v Brne dohodnem, ze pojdem na krv na 12 den alebo po ceste do Rakuska sa stavim v Martine na tu krv a to bude 13 den. To kedy rano beru krv?Ty by si mi co poradila? Lebo ist na krv asi az na 17 den je neskoro? Ci?
@siha prepac ja som teraz zistila ze si mi pisala. No ja som bola na krv 13 ty, a ked by sa pocital aj den vkladu tak si vlastne uz14dni tehu. Takze kludne chod aj na 13ty den na krv. Ale ak by si isla aj na 17 ty nic sa nestane si myslim 🙂 . Len ked budes po vklade, tak sa setri trosku viacej. Ja to citim na sebe ze navladzem moc. Tak aby si si nejako neuskodila sa radsej nenamahaj moc ani nerob nejake turistiky. A krv sa berie aj v Martine myslim do pol 8-8 rana. A teraz uz od soboty by si mala zacat brat Utrogestan ze ? Lebo si pisala ze vklad by mal byt 21.6. 🙂 .
@siha no ked v pondelok mas 15ty den, tak hej od pondelka rana si ho budes davat. a v piatok rano si ho nebudes vkladat ale ho zjes. na krv nemusis ist do Brna, to staci ist potom k svojmu gynekologovi.A ci na lacno? ja som bola ale len pre to ze som sa nestihla najest ,ale myslim si ze sa mozes najest 🙂. Ja som bola na 13ty den.
a dnes som bola opat na kontrolnu hodnotu hcg tak duufam ze stupla 🙂 .

@zuzu1108 A este jedna vec ma napadla. Ty si otehotnela z tych 2 embryii, ktore boli vyhodnotene ako ok? Alebo ta este len caka vklad?