icon

Helios Martin verzus Helios Brno

siha
27. feb 2013

Rada by som poznala názory báb, ktoré už absolvovali umelé oplodnenie, či už v Heliose Martin alebo Heliose Brno, že ktoré z týchto centier by mi odporučili a prečo.Neviem sa totiž rozhodnúť a keďže ide o moj posledný pokus, chcela by som aby to vyšlo.Ďakujem za Vaše príspevky a názory.Ďakujem

siha
autor
1. jan 2014

@zuzu1108 Ahoj,tak mám za sebou aj 3 Usg.Malý rastie ako z vody.V polke decembra vážil cca 1400 gramov a teraz má už niečo medzi 1700 - 1900 gramov.Váhovo je 2 - 3 týždne vopred.Prietoky sú ok.Ešte musíme vydržať cca 2 mesiace.Snáď sa nebude pýtať na svet skôr,lebo mám kus nižšie posadenu maternicu a aj skrátený krcok.Musím preto polihovat a šetriť sa.A ty ako?Čo máš nového?A aby som nezabudla - prajem všetko dobré v Novom roku.

zuzu1108
1. jan 2014

@siha Ahoj 😊. To je super bude maly valibuk 😊. A na koho sa podoba viacej ?
My sme zle opäť dopadli v novembri ba kete. Hcg stupalo parádne viac ako minule som myslela ze to bude uz dobre a opäť anembryomola ☹ . Takze 30.11 som mala opäť kyret. Teraz neriešime žiadne ivf ani nic. Oddýchnete si od toho.
Aj tebe a celej tvojej rodinke prajem vsetko najlepšie do nového roku 🙂 .

siha
autor
1. jan 2014

@zuzu1108 No zatiaľ presne nevieme na koho bude.Pusu má však určite po manželovi,lebo má pery vykrojené presne ako on.Dosť sa však pri Usg hybal,čiže nie je to také ostré.Necháme sa prekvapiť.Podstatné je,aby bol zdravý.Počuj a ako sa mohlo stať,že ti plod zahynul vo vacku,keď si ho mala geneticky vysetrene?Lebo to sa vraj stáva,keď je nejaká geneticka vada plodu.Je mi to ľúto,že ti to nevyšlo.Takže už nemáš žiadneho mrazacika a budeš musieť zasa všetko absolvovať nanovo ☹ ?Snáď sa ti to uz konečne zadari.My sme mali na slovensku 5 neúspešných pokusov a až ten 6 v Brne nám vyšiel.Treba Brnu veriť,oni sú dobrý.Určite lepší ako ktokoľvek na slovensku.

siha
autor
12. mar 2014

@zuzu1108 Ahoj,dňa 28.2.2014 sa mi narodil Danko s váhou 4005 gramov a s dĺžkou 51 cm.Uz sme týždeň doma z pôrodnice.A ty čo máš nového?

zuzu1108
12. mar 2014

@siha Ahooj moja 🙂 . Jeej vy uz ste na svete 😵 😵 . Gratulujem veľmi,veľmi maminka ku krásnemu synčekovi 😵 . Prajem vam hlavne vela zdravicka a tebe vela mliecka 🙂 .
Vieš ze som na teba myslela ze ako sa máte a vy uz ste tyzden domenka 🙂.
Ja sa mam ok. Este teraz budem mat dokončené vsetky vyšetrenia a v apríli chcem ísť na konzultáciu do centra. Tak koncom leta snáď by sme mohli ísť na stimuláciu 🙂. Pôrod sa dal 🙂 ?

siha
autor
13. mar 2014

@zuzu1108 Ďakujem 🙂.No mliecka mám málo,takže musím prikrmovať.A dajako sa mi to mlieko ani nerozbieha,tak bohvie dokedy ešte budem kojit ☹.Pôrod sa dal,lebo som bola na cisaraku.Horšie to bolo po cisaraku,kým bola rana čerstvá.Teraz sa to už celkom dá.
Tak ti držím palce,aby ti to konečne vyšlo.My sme boli v centre tiež v apríli pred rokom.V máji mi robili odber vajíčok a v júni vklad.Tak daj potom vedieť ako sa zadarilo.Pa 🙂

horta
9. máj 2014

@siha @zuzu108 ahojte dievcata, trochu som stratila nit. mozte mi prosim napisat, ci ste boli na tych pokusoch, co ste tu pisali v heliose v martine, alebo brne? budem si vsetko hradit uz sama, tak v tom je mi to jedno. siha blahozelam k babu! 🙂

siha
autor
10. máj 2014

@horta Ahoj,na zákrokoch sme boli obe v Brne.Ja som bola maximálne spokojná a Brno môžem jednoznačne odporučiť.

siha
autor
10. máj 2014

@zuzu1108 Ahoj,tak ako bola si v apríli na konzultáciu v Brne?Ako si tam dopadla?Kedy to rozbehnete a pôjdeš na odber vajíčok?Môj malý má už 2,5 mesiaca.Ako 2 mesačný mal už 6 kg a 58,5 cm.Mlieko sa mi nepodarilo rozbehat a tak už pomaly končím.Pa 🙂

horta
10. máj 2014

@siha ahoj, dakujem. a v martine ste tiez niekedy predtym boli? Tam ste neboli spokojne? je to lepsie v tom brne? ja zvazujem v brne aj reprofit. s tym nemate skusenosti? dik

siha
autor
11. máj 2014

@horta Caf,v Martine som absolvovala pár vstupných vyšetrení a USG,keďže som to mala bližšie ako Brno.Na prvý vstupný pohovor však odporúčam ísť do Brna a tam sa môžeš s lekárom dohodnúť,že odberi krvi a ultrazvuk by si rada absolvovala v Martine,pokiaľ by ti to tak vyhovovalo.Podľa mňa Brno odporúčam viac ako Martin.Mudr.Texl je profík,ktorý stanoví liečbu aj postup k odberu vajíčok presne na tvoju mieru podľa tvojich zdravotných problémov.Mne sa v Brne zadarilo hneď na prvý krát,pričom na Slovensku som bola na IVF 5 x a neúspešne.S Reprofitom nemám osobnú skúsenosť,takže v tom ti neviem poradiť.Vyhladaj si však na konikovi tému reprofit a určite dačo nájdeš.

zuzu1108
11. máj 2014

@siha Ahojky 😊. No v apríli sme absolvovali pohovor v Repto fite 🙂 . Dojem nám z nich dobrý. Dohodli dme sa s dr.ze pojdem na histerodkopiu a potom by dom začala stimuláciu.lenze v júli ideme na dovolenku, tak stimulovať začnem az v auguste.No pytala som sa tohoto dr.aj co hovorí na to co nám povedali v Heliose ze rozmýšľať nad darovanymi spermiami alebo vajíčkami a povedal ze nevidí na to dôvod a ze zvolíme teraz metódu oplodnenia Picsi 😉 . Stimulovať budem teraz Puregonom a nie Merionalom.Ja uz nikdy nechcem dlhy protokol ak to vyslovene nebude nutne.Pre mna to bol veľmi zaťažujúce.
Teeda malinky ti krasne rastie 🙂 . Dobre papa a robi vam obrovsku radosť 🙂 . Teším sa a tebou 🙂 .

zuzu1108
11. máj 2014

@horta Ahoj, ja som bola len v Brne v Heliose síce sa mi podarilo otehu obidva x po kete ale obidvoje potom dopadlo zle. Ja si myslim ,ze uz je to skoro to iste aj Martin aj Brno. A dr.Texl chodí aj do Martina. Ja by som nechcela uz dlhy protokol lebo na moje telo je zo veľmi tažké.teraz budem mat krátky. A Helios preferuje vačšinou dlhy.

siha
autor
11. máj 2014

@zuzu1108 Takže skúšaš v inom centre.Tak ti držím palce a daj potom vedieť ako si dopadla.Ja som dlhý protokol znášala dobre.Oddýchni si na dovolenke a potom sa mi ozvi.Malý by furt jedol.Je to veľký hlados.A rastie ako z vody.Už hádže prvé úsmevy a všíma si hracky a reaguje na rôzne zvuky.Takže už to neni len o papani,kakani a spani 🙂.Drz sa.Pa 🙂

horta
13. máj 2014

@siha @zuzu1108 ahojte dievcata, dakujem pekne za vase reakcie, ja som uz v reprofite raz bola, pristup naozaj velmi profesionalny. no mne zase nesadla liecba s vysokymi davkami clostylbegydu. ja som nemala este nikdy dlhy protokol, tak sa pojdem poradit, ci by to pre mna nebolo vhodne.. zuzu drzim palce, nech ti to tam vyjde. a siha tebe vela peknych chvil s malickym. ahojte.

siha
autor
13. máj 2014

@horta ďakujem a aj tebe prajem,aby si čoskoro zažívala pekné chvíle s bábätkom.

zuzu1108
13. máj 2014

@horta ahoj 😊. Dakujem 🙂 .Áno baby hovoria ze davaju vysoké dávky clostilu. Mozno si mohla skúsiť este jednu stimulku u nich 🙂 . No ale na SK mas aspon hradené pokusy. Aj ked ze v Čechách tie minimálny a softy vyjdú rovnako finančne ako u nas jed mas ivf hradené. Neviem. To som len čítala. Ja som na SK nevyužila ani jeden pokus hradeny poisťovňou.

ivetahe
4. jún 2014

ahoj Iveta Hu ja som teraz po 1 neuspesnom IVF v Martine v septembri budem mat 39 rokov,teraz cakam na 2 schvalenie ivf poistovnou,mala som 3 embrya z toho prebehol transfer 1 embrya,druhe uz n a druhy den nebolo a tretie pozastavili pre slabe delenie,nebolo co mrazit.zacala som spinit,potom krv a ko menzes bolest v podbrusku,bolo po vsetkom,neviem co mam robit ist do Martina alebo do Brna.

siha
autor
19. jún 2014

@ivetahe Choď rovno do Brna za Texlom.Mne sa tam hneď zadarilo,kým na Slovensku po 5 pokusoch ani raz.Držím tí palce.Daj vedieť ako si dopadla.

evaricky
10. júl 2014

Doporučujem Helios Brno. My uz mame jedného 9 mesačného chlapčeka a v septembri ideme po ďalšie zmrazené embryo. Este ich tam mame 5. My sme absolvovali ICSI. Čerstvé embijko sa neuchytilo no hned z prvého KET mame Zdravého a krásneho Riccarda... Žijeme v Taliansku a tiež som zvažovala Helios Martin alebo Brno... No rozhodli sme sa správne ... Takze držíme paste;) 🙂

betiii
16. aug 2014

ahojte baby hlavne zuzu1108 pises zaujimave prispevky.tiez sa nam s drahym nedari uz od septembra2012.problem je vnom.a uz ma nebavi cakat teda nas oboch.takze sa chcem dat na umele.ako tu citam odporucate viac brno.takze som sa rozhodla alebo brno reprofit alebo helios martin.daleko mame oboje takze to bude zaujimave.chcela by som vediet naco sa mame nachystat kolko dni vymeskam v robote a tak celkovo.

zuzu1108
18. aug 2014

@betiii Ahoj, ja som v slovenskom centre bola len dva x na konzultacii v Gyn five a na stimulciu som tam ale nesla. Takze so slovenskym ti neviem poradit. Bola som len v Heliose v Brne, ale my sme zmenili centrum za Reprofit v Brne. Reprofit preferuje minimalne stimulacie, kratke protokoly a Helios vacsinou dlhy protokol. No zalezi od toho aj aky mate problem, ake vysetrenia uz mate hotove. V Reprofite v Brne sa tam ide asi 4x . 1x na konzultaciu, potom na kontrolu folikulov pocas stimulacie (ale nemusis ist mozes ist aj k svojmu gynekologovi aby ti ich zmeral), potom odber vajicok a vklad 🙂 . Keby budes chciet neico poradit kludne sa pytaj 🙂 .

betiii
18. aug 2014

@zuzu1108 dakujem a chcem vediet ze co to je ten dlhy protokol a kratky co mam pod tym chapat.toto sa mi celkom paci to ze 4xtam ides to nieje az tak vela.cakala som horsie.toto potrebujem vediet ked to niekto takto normalne napise.aby som vedela naco sa mam nachystat.a co sa tyka tych centier tiez rozmyslam nad repofit brno.kedze som citala vela dobrych odporucani.a vysetrenia nemame iba spg.este sme tak velmi nezacali.praveze teraz chceme zacat zato sa pytam aby som vedela co nas caka vlastne.

siha
autor
27. okt 2014

@zuzu1108 Ahoj,tak co mas noveho?Ako postupujes v reprofite?Nas maly ma zajtra uz 8 mesiacov.Uz pekne sedi,no plazit po 4 zatial nechce.Pa 🙂

zuzu1108
27. okt 2014

@siha Ahoj 🙂 . Teda ale to leti ze 8 messiacov uz . to on dobehne neboj. mozno bude skor chodit ako lozit aj to byva 😉 .
Zatial nijako. eriem antiokoncepciu lebo v sept.som bola na hysteroskopii a mala som dva polypy ktore mi vybetali, tak ak bude vsetko ok na tento cyklus by som mohla zacat stimulovat.Ale uvidim ci dame PGD alebo pojdeme s cerstvym embryom, tak som to nemala este nikdy.Musim sa poradit s genetickou.

siha
autor
27. okt 2014

@zuzu1108 Jasne porad sa a uvidis.Ja by som si embryo dala urcite geneticky vysetrit,aby som mala istotu,ze sa vklada do mna zdravy cloviecik .Tak snad vsetko dobre dopadne.A potom podaj spravu 🙂.
No veru u nasho to tak vyzera,ze chodit bude skor ako sa plazit.Lebo s dopomocou uz vie aj stat a velmi sa mu to paci.Tak uvidime.

zuzu1108
27. okt 2014

@siha JAsne dam vediet. Len ani po PGD nemas zaruku ze babo je na 100% zdrave.Je milion vseliakych chorob a vad ktore oni nevedia zachytit.Ved na PGD vysetria "len"25. A kolko ich je este.Ale urcite je to super PGD ze odhalia aj tych 25. Ved to nevadi, ze bude skor chodit,len potom mozno trolinku motorika moze byt spomalena ale to nemusi byt.Leboked babo stvornozkuje tak musi jedn nozku,jednu rucku posuvat.
Viem si predstavit ako sa mu to paci, a pockaj ked sa zacne pridrzat skriniek a bude vsetko chytat na co dociahne 🙂 .

ivetahe
18. dec 2014

Nemam Merional!0911264945

erijan
22. júl 2015

Ahojte. Dievcata, mate niektora skusenost s prim.Texl z Brna, problem endometrioza a uspesne IVF? Dakujem.

erijan
3. aug 2015

@siha ahoj, ak sa mozem opytat tych 5 neuspesnych pokusov IVF si absolvovala na Slovensku v Heliose v Martine? a potom sa zadarilo v Heliose v Brne?