Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
môj manžel užíva profertil, vraj to môže ale aj nemusí zvýšiť počet spermií a ich pohyblivosť, ale na tvar vraj nie je nič, ale prečo neskúsiť! ja užívam kalibrum baby plan.v podstate sú to vitamíny takže za pokus to stojí. a ty máš problém vymeškávať v robote? lebo manžel tam nemusí tak často chodiť
ahoj sony44, aj môj manžel užíval tri mesiace profertil,ale po troch mesiach som mu to sama vysadila, a to kvôli tomu, že som povedala, že nemá zmysel, ak ide brať v podstate tieto vitamíny a on si naďalej vyfajčí jednu krabičku denne a keď nepracuje a je doma, tak si v pohode ide na pivo a na nejakú tú borovičku, teda doma si otvorí pivo a tak. Povedala som, že to nemá význam tých 50 € na mesiac mu platiť , keď nemá záujme zmeniť svoju životosprávu, dosť koľko prefajčí a prepije za mesiac... 😎
A po tých troch mesiacoch sa mu aj tak spg neupravil. No on mi aj tak tvrdí, že iný chlapi splodili deti prirodzenou cestou a pijú a fajčia viacej ako on a to sú už niekoľkonásobný otcovia, tak prečo by mal prestať fajčiť aj on.... Ja som tiež v podstate fajčila pasívne, ale od Januára som úplne prestala, tiež som asi čakala moc od života, ale snažím sa, čo on nie.... Svokra, tá neviem na koho strane je, no na mojej isto nie, myslí si, že má dokonalého syna a je chyba vo mne, je to s ňou ťažké... každá matka si len zastane svoje dieťa... no a ako je to s tým pichaním, ako často si to budeš pichať a čo si to vlastne je??? Nebolí to, zvládaš to aj sama???
ahoj bielalady, áno to máš pravdu, že každá matka sa na svoje dieťa inak pozerá, aj my budeme také, ale zase je tu realita, pred ktorou nemožno zatvárať oči 😔 .
Ak by som to mala v rodine také ako ty a stále by mi vyhadzovali na oči aká som neschopná, asi by som sa pred svokrou nezdržala a hodila by som jej pravdu do očí opatrne .....s tým že zatiaľ nie je chyba v tebe, ale v jej synovi, ale chcete sa s tým popasovať a o bábatko bojovať aj keď iným spôsobom..... 😉a potrebujete podporu z každej strany 😵
Na konzultácii v care sa nás medzi prvým pýtali či sme fajčiari( my nefajčíme ani jeden ), ale tiež keď si pomyslím, že koľkí ani nevedia ako spravia bábo, lebo sú takí opití..... ale načo pokúšať, a nejde len o dieťa ale aj o rodinnú pohodu, veľmi dôležitý pre vás oboch kľud. dôležité je určiť si priority a pre bábatko je potrebná nejaká obeta z každej strany.Ja som hneď manželovi povedala, že ako pôjdeme do toho tak musíme urobiť maximum aj ja aj on, pretože to nie je ani lacná záležitosť ale ani mne to nepridá na zdraví- sú to predsa len hormóny, ktoré nevieš aké môžu niekedy spôsobiť zdravotné problémy. 😔
Čo sa týka toho ivf- tak bývajú dlhé a krátke protokoly,ja mám dlhý, to znamená že tento cyklus som začala užívať 2x denne tabletky od 16 dc a od 23 dc si budem pichať injekcie- 1 x denne a potom dva druhy injekcií 1 x denne....ale nejdem ťa tým zaťažovať, veď ak sa na to dáte tak v care vám to pekne vysvetlia a aj ukážu techniku pichania.
Najhoršie bolo pichnúť si prvú, to som nevedela aký to bude pocit, našťastie teda neviem či našťastie nie som až taká chudá, mám aj slaninku na bruchu, takže mám pocit že ma to preto menej bolelo, ale dá sa to prežiť(niekedy to nebolelo vôbec, niekedy trošku a niekedy viac,asi to záležalo od celkového môjho rozpoloženia, napnutia kože, rýchlosti vpichu a pod.).
niektorým to pichajú manželia,ale ja by som to svojmu asi nedala a ani on by si netrúfol a niekomu to pichajú známe sestričky
ahoj sony44, no vravíš, že to pekne zvládaš sama. A ako dlho si to budeš pichať kým urobia to ivf??? To presne vedia, že keď dopicháš poslednú injekciu tak už je všetko prichystné?? Potom treba ísť na operáciu, aby Ti vajíčka vybrali a napichali ich so spermiami, alebo ako si to mám prestaviť??? Ako to vychádza všetko finančne, teda lieky,injekcie, vyšetrenia????
sony44, vieš, ja som Ti už aj rozmýšľala, či nenavštíviť nejakú tú vešticu, čo by ona povedala na to, či detičky mať budem, alebo sa mám dať na ten MT, sama neviem, ktorej slamky sa skôr chytiť, fakt nechcem nič pokaziť a mám teraz také zlé obdobie, samé depky, neviem čo so sebou, nepoznávam sa, vždy som sa vedela so všetkým vysporiadať a zrazu sami všetko rúca, aj vzťah s manželom je teraz akýsi narušený, iba sa hádame o somarinách a to hlavne z tohto stereotypu....že nás nič nové nečaká...
dokonca mi moje bývalé staršie kolegyne povedali, že sa traduje taký názor, že ak žena neotehotnie do 2 rokov, tak by mala zmeniť partnera, teda odísť od neho, asi sa rozviesť a ako náhle by mala iného partnera, tak by otehotnela hneď, vraj je to odsledované na pároch ktoré spolu chodia viacej rokov bez papiera a majú nechránený sex a neotehotnejú, ako náhle sa rozídu a majú nového partnera, dieťatko je na svete, počula si aj o niečom takomto????
bielalady áno počula som aj o takom ale z iného konca - niektoré páry nemôžu mať spolu deti a keď sa rozídu tak každý má s tým svojím partnerom dieťa - ale z lekárskeho dôvodu, keď telo ženy vytvára protilátky protilátky proti manželovým spermiám , to dokážu zistiť
myslím si že je toho na vás s manželom teraz veľa, aj my sme tým prešli, musíte sa teraz veľa rozprávať,lebo nepovedané robí napätie,dúfam že je tvoj manžel k tomu prístupný 🙂
k tej veštici ti neviem povedať - či je lepšie vedieť alebo nie, lebo určite by ti ešte niečo iné povedala a potom by si len na to myslela.
koľko sa vy s manželom snažíte?
ja by som skôr skúsila tvoju gynekologičku osloviť, že čo ona na to.Však si hovorila, že nejaké výsledky máte, tak nech Vám ona poradí odkiaľ sa odraziť.
My sme teraz popri ostatnom ešte skúsili napísať tomu dr. Jonášovi, ktorý ti na základe dátumu tvojho narodenia a hodiny, určí dni kedy máš mať pohlavný styk a vtedy by malo dôjsť k otehotneniu. Dosť žien otehotnelo - aj také ktoré 3 roky nemohli. možno je to somarina, ale skúsiť treba všetko.
chceš vedieť postup ivf u mňa?
- tvoje vyšetrenia nestoja nič, iba manželove spermiogramy- normálny a potom bol robený nejaký špeciálny pred ivf
- potom platíš za lieky t.j. okolo 300 eur, inak, keby ich nepreplácala poisťovňa tak okolo 2000 eur
- potom platíš za samotné ivf,ale iba v prípade realizácie toho icsi(priame vpravenie spermie do vajíčka)to neprepláca poisťovňa a tam suma závisí od počtu oplodnených vajíčok ( 1-3 je iná suma, 4-10 je iná suma, nad 10 - 15 a potom tuším nad 15)
- to normálne ivf - že nechajú spermie nech sa tá najlepšia sama dostane do vajíčka - to prepláca poisťovňa
- a po odbere vajíčok platíš ešte ich predĺženú kultiváciu - t .j- že ich dlhšie kultivujú aby sa viac tie bunky pomnožili - vkladajú vajíčka vyššej kvality
- nás to 1. ivf vyšlo do 1000 eur
no sony44, je to dosť drahá záležitosť, a všetky tie nervy absolvovať, no chela by som vedieť Tvoj postup ivf u Teba, to by ma teda zaujímalo, hlavne som rada, že pozitívne myslíš, že sa to vydarí a myslím, že keď v niečo veríš, tak sa to aj splní... to len ja musím odbúrať moju negativitu voči všetkému, neviem ako ale musím... dnes po práci som bola pri tej veštici.... tak som teraz toho mimo... lebo rozmýšľam nad všetkým čo mi povedala, pýtala som sa hlavne na mňa a môjho mangela, o zdraví a bábätku, dozvedela som sa veľa super vecí, hlavne mi povedala, aby som na ivf nešla a zvyšok tu nechcem nejako prepierať, to skôr cez IP, mňa to celkom nadchlo a ja viem, kde mám investovať teraz peniažky, no len som zvedavá, či sa to všetko vyplní, čo povedala, tak ja ešte asi počkám a ten Dr. Jonáš, čo to je zač a aký je drahý???? To tam musíš napísať, alebo ho priamo kontaktovať??? Kedy tam ideš??? pa...
ahoj bielalady - ten dr. Jonáš, si myslím že v provnaní, koľko sme už dali peňazí, nie je drahý - od 16 do 21 eur - podľa toho čo chceš, my sme chceli termíny na "urobenie" zdravého bábatka, tak to stálo 16 eur. napíšeš mu mail a on ti pošle prihlášku, ktorú vyplníš a spolu s dokladom o zaplatené mu to pošleš cez podací lístok do týždňa a pol máš odpoveď.
teda nie odpoveď ale kalendár na celý rok.on je tiež proti ivf a potratom atď, je to založené na kresťanskom princípe, a hovorí, že každá žena môže mať deti ( len tá nie ktorá nemá maternicu).Ja som sa ho aj v maile pýtala, či nevadí ked manžel nemá dobrý spermiogram, tak napísal, že problém by bol iba vtedy, keby nemal žiadne spermie.
tak Ti to nedalo neísť k tej veštici, no to by ma zaujímalo čo ti povedala, som ti hovorila, že budeš nad tým premýšľať.Mala si na ňu tip od niekoho, alebo ako? ak by si chcela ( ak ti to nevadí ) tak mi to teda napíš cez IP. Hovorila len dobré, alebo aj zlé veci?
ja by som tiež hneď neriešila ivf, keby to bolo inak možné, my máme porobené takmer všetky vyšetrenia a na základe nich to podľa lekárov inak nejde.Ale ak Ti mám povedať pravdu, tak stále aj dúfam, žeby to mohlo vyjsť aj prirodzene - že niekedy ten zázrak by mohol prísť aj ku nám.
1. ako prvé sme museli dať žiadosť o vykonanie ivf do poisťovne - pri prvom sme čakali 1 mesiac, pri druhom 2 mesiace 😵
2. potom sme absolvovali pohovor s koordinátorom ivf cyklov - dali nám recepty na lieky, vysvetlili, ako si to pichať, kedy čo, a ako 🙂 . musela som počkať na menzes a od toho sa odrážalo všetko : 16 dc začínaš s proverou 2x denne(10 dní ), 🙂 na 23. dc si začnem pichať pod kožu do brucha injekcie diphereline a to až do odberu vajíčok ( cca 22 dní ) 🙂 potom by mi mal prísť medzi 30-32dc menzes.1. až 2. dc pôjdem na krv a sono ( prekontroluje sa stav ) 🙂 a podľa hladiny hormónov začne pichať aj druhú injekciu 1x denne ( 1. ivf som mala Gonal a 2. ivf budem mať menopur ) ( cca 12 až 14 dní- podľa toho ako sa mi budú vyvíjať vajíčka ) 🙂 to chodíš do centra každý druhý deň na sono a krv)aby vedeli priebežne ako to vyzerá, či na to reaguješ dobre ), 🙂 keď budú dostatočne veľké si budem musieť pichnúť 36 hodín pred odberom vajíčok pregnyl - t.j. injekcia na dozretie vajíčok a do 36 hodín musí byť urobený odber vajíčok. Popri tom musíš piť strašne veľa tekutín( 3-4 l), ako prevencia hyperstimulačného syndrómu- vytvorenie veľkého množstva tekutiny v brušnej dutine - tomu som sa chvalabohu vyhla 🙂
potom som absolvovala v krátkej anestéze odber vajíčok - a manžel odovzdal svoje.... 🙂
po troch hodinách nám ebryologička povedala ako to vidí- koľko sa javí na oplodnenie 🙂
na druhý deň sme si mali volať koľko sa ich oplodnilo a takto sme si volali každý druhý deň - ako sa darí naším vajíčkam
keby sa vajíčka vyvíjali tak ako majú tak na 6. den kultivácie sa robí transfer embrya - vkladá sa do maternice a potom už len 12 dní čakáš či sa uchytilo alebo nie. Od odberu vajíčok si už nepicháš injekcie,ale vkladáš si do pošvy také tbl-utrogestan pre lešpšiu prípravu maternice - sliznice a lepšie uhniezdenie embrya ☹
My sme sa však nedopracovali k transferu, pretože naše vajíčka sa nevyvíjali ako mali - nebolo čo vložiť - hrozné!!!!. ☹
Môžem Ti povedať že to čakanie na to keď sme volali bolo z tej všetkej prípravy najhoršie!!!!!! čakať čo ti povie - či idú pekne, alebo sa rozpadajú. Pritom podľa všetkých výsledkov som vraj išla ukážkovo, tak neviem kde bol problém.
TO JE TAK NA ODRADENIE ÚPLNE "DOKONALÉ" !!!!!!!!!
Ahoj, Jéminkove, tak to je ozaj riaadne sklamanie, a to Ti robili to csci, či ako sa to píše, nooo myslím to, že oni napichli vajíčko so spermiou??? .... a ani tak sa to nechcelo ujať??? Tak tomu fak nechápem a ako Vám to vysvetili, ked ste vraj boli ukážkový pár, čo si myslíš, že je toho skutočným dôvodom??? Jéminkove, to si si už riadne veľa zažila, nahorší musí byť ten pocit, no ale bola si statočná a som na Teba hrdá, že bojujete ďalej, že Vás to nezastavilo, no dopraj si viacej kľudu, ževraj je všetko aj o psychike, dopraj si veci ktoré máš rada a teš sa aj z drobností... hlavne si nerob nervy... určite sa to teraz podarí, držím Ti strašne palčeky, neviem, ale myslím si, že sa to už teraz podarí, budem hrozne šťastná, keď mi onedlho oznámiť, že ste u 2 v 1......
Inak a prečo ste tak dlho čakali na schválenie od poisťovne??? Teda tie 2 mesiace??? To akože nemyslia vážne....
A ako dlho už vlastne naplno plánujete takto bábätko, kedy ste zistili, že niečo nie je v poriadku??? Koľko rokov má manžel???
Neodpovedala si ani na toho Dr. Jonáša, že čo to je zač a či ho budeš kontaktovať....
No pekne sa držkaj, aki by som tu dnes už nebola, ozvem sa zajtra zase večierkom, keď budem mať už po práci kľud.... pa
🙂 a usmej sa!
ahoj bielalady, napísala som Ti o Jonášovi ale vo vyšších odstavcoch
my sme mu už písali a máme už aj kalendár
on je ako asi numerológ, alebo čo! neviem presne, sa mi zdá ako psychiater, ale on predpovedá aj budúcnosti
ďakujem Ti za podporu, áno robili nám icsi - u nás sa nemalo čo ujať, lebo mi nič netransferovali, oplodnené vajíčka neboli po 6 dňoch kultivácie dobré.Neviem prečo to v tej poisťovni trvalo tak dlho, ale oni ani skorej ako po troch mesiacoch nemôžu robiť ďalšie ivf a to asi tak presne vychádza ( zrejme je to na regeneráciu tela ).Manžel bude mať 33.
Ako myslíš že ako dlho plánujeme takto bábatko??!! V podstate budú tri roky čo sa nechránime a nič .... tie dva potraty a potom nič, tak sme chceli že nech nám už urobí nejaké vyšetrenia, tak ona nás hneď poslala do caru a tam to vlastne začalo . manželove vyšetrenia, moje vyšetrenia a tak , to už vieš.
Napíš mi ak chceš čo Ti povedala veštica a čo idete teda ďalej robiť!!!
Zatiaľ ahoj
do IP
sony44, poslala som Ti IP predvčerom, si tu???
Ahojte baby pridám sa k Vám ak to nevadi.Mi chodíme tiež do Martina máme za sebou vyšetrenia čo tam robia a s manželom máme dobré výsledky.Doki nám odporučil insemináciu tak som bola na folikulometrii na 11, 13 a teraz mám ísť na 17 deň.Brala som clostyl.Na koľký deň Vám robili inseminnáciu? Ja mávam ovu na 14-15 deň amne sa to zdá dosť neskoro že by mi to robili? Aké máte vy skúsenosti?Pichali ste si pregnyl a koľko krát? ďakujem
Ahoj mackom, ja Ti nejako neviem odpovedať na Tvoje otázky, ja so sony44 sme tu kecali o ivf, lebo som tiež chcela vedieť ako to všetko funguje, lebo tiež rozmýšľam o prvej návšteve Martinského Heliosu.... ale sony44 má viac skúseností... ja som sa len informovala, no píšeš, že ideš asi zrejme na iui, no ale stále nechápem, prečo idete na insemináciu, keď máte dobré výsledky, prečo sa Vám teda nedá otehotnieť prrodzenou cestou???
ahoj mackom, nie nevadí, od toho sú tieto témy, my s bielalady si len tak píšeme ale je to od tejto témy od veci.ja dokonca ani nechodím do heliosu ale do iného caru. mne nerobili insemináciu, nám to na základe výsledkov neodporúčali, rovno ivf, takže ti neviem poradiť.ale vy máte , ako píšeš dobré výsledky, tak vám trošku pomôžu k rýchlejšiemu otehotneniu. Koľko máš rokov?ako dlho sa Vám nedarilo? ja som si pri ivf pichla pregnyl len raz pred odberom vajíčok , lebo on je na dozretie narastených vajíčok.Pichá sa do svalu, ja som si ho bola dať pichnúť v nemocnici, bála som sa to pichnúť sama a ani mi to neodporučili(dali mi aj výmenný lístok na jeho pichnutie- vraj buď v nemocnici, alebo na pohotovosti )ostatné injekcie som si pichala sama.
bielalady, poslala som ti IP, dobrú noc
bielalady poslala som IP
bielalady, prajem pekný víkendík a užite si ho.dobrú noc. nejako som to nestihla medzi 19,00-20,00.
Ahojte baby dnes idem na pregnyl a v stredu idem na isemináciu.Chcem sa spýtať ktoré ste to absolvovali koľko injekcií pregynlu Vám pichli? Aj ste potom mali volno alebo ste na ďalší deň šli do práce? ďakujem
ahoj mackom,injekciu ti pichnu jednu,ja som bola dvakrat na inseminacii,obidva razy som sla samozrejme potom do prace a mozno preto ani jedna nevysla 😖 , po injekcii mozes ist do roboty,lebo mne bola injekcia naordinovana na 21hod a moju cinnost to nijako neovplivnilo,ale co sa tyka inseminacie,odporucam ti ostat doma aspon dva tri dni v klude a hore nohy najma ten prvy den a tie dalsie nenamahat sa,ale to uz je na tebe ako velmi chces aby bol vysledok uspeny 😉

my sme sa v podstate začali snažiť keď som mala 28.
manželovi to nepripomínaj, raz sa o tom porozprávajte, aby si vedela aké má pocity, prehodnoťte možnosti ale viac to nerozoberaj, muži sú dosť na to citliví, je to dosť citlivá téma , aj keď viem že ho tým chceš nejako zmobilizovať. u nás sme to mali tiež, plač, nerozprávanie sa obviňovanie....... hrozné dni....teraz to nejako prebolelo a bojujeme. Aj môj manžel sa ma stále pýta či som dostala a ja sa tiež sledujem, či náhodou neprišlo k zázraku,lebo jedna embryologička mi povedala - spermie sa obnovujú každé 3 mesiace, a môže sa stať že práve tento mesiac vám dozrie kvalítné vajíčko a u neho sa nájde jedna kvalitná spermia a to na vznik bábatka stačí(vraj sa im stalo že umelé oplodnenie nevyšlo a vzápätí žena otehotnela prirodzene.
nenechajte okolie na seba tlačiť. a manžel je na koho strane, na tvojej alebo na maminej?
aj mňa to okolie vytáčalo, ale podpichovať môžu len tí, čo nevedia aká zložitá je niekedy cesta za bábatkom