icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

bielalady
24. feb 2011

Ahojte kočky, tak ja zajtra pôjdem na tú gyn... v noci som mala strašné bolesti na jednom vaječníku a aj dnes pociťujem ako keby mi tam niečo "zavadzalo", ja len dúfam, že ma zoberú, lebo moja lekárka robí len v pondelky... prestáva ma to baviť .... ☹

mimili
24. feb 2011

@helenka12 Ja som sa už zľakla! Držím palce na zajtra, nech hormóny rastuúúú!

icub
24. feb 2011

@bielalady no ak ti bude vecer zle, ja by som utekala na potovost (ale to som ja, ty vieš ako ta to boli a ...), nechcem ta plasit ale pridavam sa k ivankekov, co ti pisala, ci to nahodou nebude to,čo mala ona, ked ta to uz boli...

bielalady
24. feb 2011

@icub, - začínam sa vážne báť, idem si spraviť kúpeľ, možno to povolí, hádam to v noci ešte prežijem a hneď ráno pôjdem ku gyn... k tomu sa mi zdá, že som akási chorá, kašlem, nič nevládzem robiť... 😒

ivankakov
24. feb 2011

@helenka12 už som mala aj telefonát z MT, takže v nedeľu kontrola medzi 8. a 8.30 h. Krv je v poriadku, pichám stále 150 jednotiek.

ivankakov
24. feb 2011

@helenka12 budem na teba myslieť, nech je všetko ok. Možno budeme mať spolu OPU. 😀

makovicka53
24. feb 2011

ahojte zienky dne je to 4 den co uzivam proveru a dost ma boli podbrusko...akoby na mrchu...zda sa mi to priskoro...ake ste mali vy pocity...odkedy treba pit tie 4 L tekutin?

icub
24. feb 2011

@bielalady budem na teba tuho tuho mysliet, no uz to na tu gyn. neodkladaj...

icub
24. feb 2011

@makovicka53 az pri tych druhych inkjekciach 😉 ešte máš čaaas, no pravidelny pitny rezim je vhodny...

makovicka53
24. feb 2011

@icub ....a tie bolesti vajecnikov pri brani provery su normalne?ci?normalne sa dajak obavam... 😒

ivankakov
24. feb 2011

@makovicka53 mňa podbruško vtedy nebolelo, potila som sa ako kôň a bola som citlivá na pachy. Za to dnes ma parádne pobolieva podbruško a to som ešte ráno dr. hovorila, že nič tam dole necítim. Už ležím od tretej a bolesť sa síce nestupňuje, ale nechce sa mi teraz ani vstať. To asi vplyvom tej hnusnej štiplavej injekcie sa mi to spustilo.

makovicka53
24. feb 2011

@ivankakov ....no hadam sa u mna nic nedeje....tak si radsej polezkaj kolko si uz pichas FHS?

ivankakov
24. feb 2011

@makovicka53 vieš čo, teraz ma napadlo, však ja som tu tiež písala, že som začala normálne špiniť na 20 - 21 DC, to prejde uvidíš, potom budeš čakať na ms.

ivankakov
24. feb 2011

@makovicka53 myslíš, koľko jednotiek, alebo koľký deň?

makovicka53
24. feb 2011

@ivankakov ....no si zlata uvidim hadam sa to ukludni....no kolky den si pichas uz 😉

ivankakov
24. feb 2011

@makovicka53 no a ešte k tomu pitiu, už začni aspoň 2 litre denne, pretože je to zátaž na obličky ,ked začneš hned odrazu piť 4 litre. ja som postupne pridávala poháre a dnes už doobeda som schopná vypiť 3 litre. Večer pijem pomenej , aby som sa v noci vyspala a nechodila tristokrát na záchod. Stačí mi ked musím ísť dvakrát. 😀 😀 😀

ivankakov
24. feb 2011

@makovicka53 dnes to bude 8 injekcia FSH. V nedelu mi povedia čo ďalej, či už prestať. Dnes som si v lekárni vybrala aj ten pregnyl. Ten sa pichne nakoniec stimulácie.

icub
24. feb 2011

@makovicka53 neboj nic, to len reaguju na hormony..

makovicka53
24. feb 2011

@ivankakov ...pomalicky zacinam ja pijem zensky caj po pol litry....denne mam urcite 2L v sebe...ked budem doma tak si to viac ustrazim ...v praci sa to ta neda 😅 ....vsak ja chcem ist na PN uz do druhej injekcie diphereline....tak si super pokrocila a kolko mas folikov priblizne uz vies?

makovicka53
24. feb 2011

@icub ...si zlata ..dufam ze to prestane xi

icub
24. feb 2011

@makovicka53 nooooo, ked budu rast foliky, neviem neviem 😉 ale mozno to prejde... ved uvidis, kazda sa citi inac

ivankakov
24. feb 2011

@makovicka53 dr. to tak rýchlo diktuje, že sa to nedá počítať. Ale bolo ich dosť, uvidíme, ktoré budú obsahovať zrelé vajíčka, to je najdôležitejšie. Dnes som mala pohovor s embryologičkou, tak som trochu múdrejšia. Dala mi na výber, či chceme použiť ICSI, alebo klasický spôsob. Do nedele jej mám povedať moje rozhodnutie. Je to ťažké, neviem či mám ísť na istotu, alebo to necha ť na náhodu. Aby sme si potom niečo nevyčítali.

makovicka53
24. feb 2011

@icub ...juuj ved to mi je jasne ze ked budem pichat menopur ze ma bude boliet brucho vsak vajecniky pracuju na milion obratok 😀 ...musia co najviac vyprodukovat a hlavne kvalitu 🙂 ....

makovicka53
24. feb 2011

@ivankakov.... jaaaj to je taky postup? vsak to by mali oni odporucit nato sa hadam robil ten trial wash test ci? no ja som stale v tom domneni...vsak tak nam to bolo aj povedane...ved my ako laici sa isto nevyzname co je pre nas vhodnejsie 😨

ivankakov
24. feb 2011

trial test dopadol vynikajúco, spermiogram v norme, morfológia je na dolnej hranici, s otehotnením nemám problém, len oni by chceli radšej istotu, pri ICSI je úspešnosť 70 %, pri klasike 40%. No a už mám hned dilemu 😀 😀 😀 Ked je zlý spermiogram, tak hned odporučia ICSI, nedávajú na výber.

makovicka53
24. feb 2011

@ivankakov ...ahaa...no ked je tam vyssia sanca tak by som asi zvolila tu moznost....my mame nafigu spermiogram uvidime sice ako dopadne trial test ale podla mna pojdeme cez ICSI metodu....tam je to ale drahsie vsakze...no a este moj problem s nizkou sliznicou 😒

ame
24. feb 2011

@ivankakov ja by som sla do ICSI aj pri dobrom spermiograme, pri klasickom oplodneni len daju k sebe vsetky folikuly (neocistene, teda nevies, v kolkych je zrele vajicko... tak nam to vysvetlovala embryologicka) a nechaju to na nahodu, cis a spermia sama dopravi dovnutra. Pri ICSI mas istotu, ze napichnu kazde vajicko, zrele.
Myslim, ze ked sme to dobojovali az sem, tych 300 eur za ICSI (samozrejme, zavisi od poctu zrelych vajicok) nas uz nezabije, nie? 😉

ame
24. feb 2011

@makovicka53 sliznicu musis mat min. 9 mm vysoku, aby sa embryo uchytilo, myslim, ze su na to aj nejake lieky, aby podrastla

helenka12
24. feb 2011

@mimili dakujéééém,zjtra napisem 🙂

makovicka53
24. feb 2011

@ame ...dik a tie lieky mi daju oni ci si to mam pytat?.. 😕