Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@makovicka53 a aké injekcie ti dali? Ja som mala diphereline a menopur a počas celého pichania som ich vôbec neskaldovala v chladničke, ale normálne pri izbovej teplote. V centre síce vravia, že majú ísť do chladničky, ale v lekárni nám povedala, že nie a musím povedať, že keď som ich pichala tak boli z nich menšie štípačky ako keď ich máš v chladničke. Najväčšia štípačka z toho všetkého je pregnyl, lebo ten aj ide do chladničky. 🙂
@ivankakov ano oni mi pichli rano 300 jednotiet,ja som si doma pichla dekapektyl,pichala som si o vecer o 21 ale kazai mi to zmenit na rano tak ked mi pichli o 7,30 tak aj ja i picham o 7,30.AJ mne este ostava krabica dekapektylu. ty tu pises ze sa ti neda sediet ja s tym problem nemam len mam bolia ale vraj to je v poriadku tak nech bolia a hlavne nech rastu.zajtra ti napisem co mi povedali 🙂 🙂
@helenka12 ahoj tak ja som už doma z kontroly, robili mi sono, folikulov zasa dosť, ale ešte nemajú požadovanú veľkosť, takže mi pichli znova štipľavku, zobrali aj krv. Najväčší folikul mal tých 18 mm, chcú ešte jeden deň počkať, preto budem mať OPU až v stredu. Je to lepšie aspoň manžel môže pokojne docestovať, nemusí sa aj on stresovať. Dnes to tam išlo veľmi pomaly, lebo pri sone, aj berú krv aj pichajú injekciu, takže si vnútri podstatne dlhšie, ako inokedy. Dnes ešte normálne pichnem večer klasickú dávku, zajtra doobeda mám pichnúť puregon aj decapeptyl, večer o 21.00 h pregnyl a v utorok iba odpočívať. 🙂
@ivankakov Ahoj aj ja som dnes bola v Heliose. Prišla som 8 10 hod.a bola som takmer posledna, a bolo predo mnou viac ako 10 žien. Mala som biely kabátik legíny a vysoké čižmy a nosím okuliare. Zaregistrovala si ma? Z pasu Ťa neviem zaradiť, či som Ťa videla alebo nie. Moje vaječníky spia, ako to povedal dr. tak neviem či sa mi to rozbehne a ešte narastú alebo nie. Ale najhoršie je že mam velkú cystu na lavej strane tak uvidíme zajtra z krvi a čo dalej. A blahoželám že máš dosť folikulov a už len treba pekne odpočívať. Ahoj
@mrnous1 ...teeeda vidis to...tak si ich veru aj ja vopred vyberiem a zajtra zacinam pichat aj ja mam diphereline a menopur...takze zajtra budem mudrejsia a uvidim ako to vobec pojde a ty si si to pichala sama?ci si mala pomocnika?
@ivankakov ...ahojky akurat rozmyslam nad tym ze si idem dat injekcie von z chladnicky....veruze mam aj obavy no uvidim po prvej ...ake to bude 🙂 tez si to dam na 19.30h 😀 ....ako som citala tu ze ti to trosku posunuli...ale hlavne je to ze ti to aj vyhovuje 😉
@makovicka53 no pre mňa to bol úplne ideálny čas, dávala som si obidve po sebe. Posunuli, ale je to v poriadku, OPU budem mať na 14 deň od prvej injekcie puregon.
@ivankakov ....nie nie kamosku som si na to najala snad to nejak zvladneme a neskor to mozno zvladnem aj sama
@ivankakov ..takze to vyslo akurat...drzim teda palce...nech mas dobru urodicku 😉
@makovicka53 aj ja mám na to kamošku, zdravotnú sestričku, o pol ôsmej idem k nej a ona mi to bez problémov pichne. Už len dvakrát, juchúúú
@ivankakov.. joooj ako fajne...ako si zvladala to pitie...bolesti vo vajecnikoch si zacala mat az po tych druhych injekciach?
@makovicka53 bolesti ako také nie sú, je to skôr také tlačenie a brnenie v podbrušku. Intenzívnejšie boli až po druhej kontrole.
@petuska123 ahoj, et- je transfer čerstvých embryí, ket - transfer rozmrazených embryí
@makovicka53 čo sa týka pitia, podľa mňa strach Ti nedovolí, aby si pila málo. Normálne som sa tomu prispôsobila, pre mňa je väčší problém tá štipľavá injekcia. 😀
@petuska123 presne Ti to nepoviem, ale et podstupuješ, ked si po stimulácií a oplodnili sa ti vajíčka, máš embryá. Ket podstupuješ až ked ti zostali nejaké ďalešie embryá, ktoré si si po IVF dala zmraziť a ET Vám bohužiaľ nevyšlo. Takže KET je až v ďalšom cykle.

@ivankakov Ahoj no bola som v piatok na kontrole a robili mi sono aj krv, ale viem, že v sobotu krv nerobia, tak na ľavej strane ich napočítala 9 z toho 4 o priemere 20 a 21 mm a na pravej strane som mala tiež, ale najvčší tam bol tuším 15mm. Tak mi volali poobede, že sa ma rozhodli ukončovať a v pondelok idem konečne na OPU, lebo nič v zlom však nech vajka rastú, ale už aj aby boli von, lebo všetko mi bucha na kríže a mám pocit a pobolievanie ako keby som mala mrchu. N utorok ti držím pršteky nech všetko dobre dopadne a nech sú len samé pozitívne správy. Ja ti ešte napíšem v pondelok ako som dopadla. A dúfam, že manžela ti pustia z roboty 🙂 . Tak sa drž a ešte to do utorka nejako vydrž. 🙂