icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

petuska123
28. feb 2011

@ivankakov ale kdeze my este skusime 2krat iui a ked pojdeme najblisie do caru tak si chceme dat ziadost na ivf. iui tam je mala sanca a dufam ze ivf je ovela vacsia.

ivankakov
28. feb 2011

@petuska123 tak držím palce, nech to vyjde. Ja už nemám šancu inak otehotnieť, len IVF. V stredu budem mať OPU, tak sa to pomaličky blíži.

renka1801
28. feb 2011

@ivankakov ahoj ja ešte neviem kedy bude OPU ak vobec bude. Ale predpokladam ak ano,tak možno až koniec buduceho týždna., ked som to pozerala pri 1.IVF. tak som stimulovala 14, dni a na 17 den som mala OPU. Takže ja dnes budem mať len 6. deň stimulky.

ivankakov
28. feb 2011

@renka1801
OPU bude treba veriť, tak to máš ešte dostatok času, aby folikuly podrástli, ja som na piaty deň mala najväčší folikul tak 8 mm.

ivankakov
28. feb 2011

@ivankakov tak ja už mám dnešnú dávku decapeptylu a puregonu v sebe, už len večer o deviatej si dať pichnúť pregnyl. Čo mi zostalo to nechám v chladničke , dúfam, že to nebudem už potrebovať. 😀 😀

sylvestra
28. feb 2011

Ahojte babulky, hlasim sa ziva a zdrava, dakujem, ze ste na mna mysleli. V stredu v Heliku dopadlo vsetko OK, srdiecko bije, bublinka ostala jedna, ale aj za tu sme vdacni. Ma uz aj srdiecko 😵 Druha bublinka bola tiez chytena, ale prestala sa vyvijat a velmi zaostala, takze by sa mala vstrebat do sliznice. Hned mi vypisali "velku" spravu a odporucili ma spat k mojmu gyndosovi. U toho som bola vo stvrtok na odbery /hcg bolo 15000 😀 / a v piatok na kontrolu. Nechal ma stale pn, ani so mnou o tom nediskutoval. Takze som mala perny koniec tyzdna, po tych doktoroch som bola taka unavena, ze som spala a spala. Podla vypoctov z Helika by som dnes mala byt 6+2tt, neviem, akym zazrakom k tomu dosli, ale ok 😀 No a cez vikend sa mi uz predstavili vo svojej krase aj prve nevolnosti ☹
@ame to je super, ze uz mas bublinku, tak si ju pekne opatruj a prihovaraj sa jej, aby sa jej u teba pacilo
@mrnous ma dnes OPU, myslim na nu, nech to zvladne lavou zadnou
@ivankakov zajtra pekne oddychuj a v stredu pride tvoj dalsi krok, budes zase blizsie k babatenku 😉
@bberika dufam, ze nas potesis dobrou spravickou
@icub, @majda 27 ako s mate, tehulienky? Vsetko v poriadku?
ostatne dievcence - drzim palce, aby ste mali krasne foliky a aby vsetko postupovalo tak, ako ma 😉

si31si
28. feb 2011

ahojte chcem sa spýtať idem prvýkrát do heliosu ako ste tam spokojné?

sylvestra
28. feb 2011

@si31si vitaj, za seba mozem povedat, ze som spokojna, chodili sme tam cca 3 roky

si31si
28. feb 2011

@sylvestra 3 roky no to je dosť a pomohlo to?

sylvestra
28. feb 2011

@si31si to bolo aj s prestavkami, chodili sme tam najskor na nejake vysetrenia, co nam odporucil moj gyndos, potom sme boli 3x IUI a po nich dlllha prestavka, kym sme nabrali silu a odvahu na IVF. To sme mali teraz v januari a uspesne, minulu stredu mi potvrdili srdiecko 😵

si31si
28. feb 2011

@sylvestra a čo to je to IUI a IVF nepoznám tie skratky ☹ A ináč gratulujem takže to stálo zato 😉

ame
28. feb 2011

@si31si IUI - inseminacia spermiami partnera, sice ma mensie % uspesnosti, ale da sa absolvovat aj kazdy mesiac a nedavas do seba tolko hormonov
IVF - samotne umele oplodnenie, stimulcia hormonmi, odber vajicok v kratkej anesteze, transfer embryi

sylvestra
28. feb 2011

@ame zlatko, ako pekne si to vysvetlila 😉 vdaka za pomoc

ivankakov
28. feb 2011

@si31si ja som veľmi spokojná, každá žena by si zaslúžila takýto prístup lekárov, je to jedinečné, ja som to ešte nezažila.

ivankakov
28. feb 2011

@sylvestra takže úspešná tehulka, gratulujem a nech ste zdraví. 😀 😀 😀

si31si
28. feb 2011

@ivankakov no som velmi zvedavá objednala som sa na pondelok tak uvidím

sylvestra
28. feb 2011

@ivankakov dakujem velmi, dufam, ze to bude vsetko prebiehat v poriadku. A ty sa ako citis? Dufam, ze pekne oddychujes a pestujes si foliky 😉

sylvestra
28. feb 2011

@si31si budeme drzat palce, nech ti pomozu prist k vytuzenemu cielu 😉

ivankakov
28. feb 2011

@sylvestra folíky si pestujem,ale už nie som v takej pohode,ako vo štvrtok, je mi všetko a zároveň nič, chvíľu som strašne hladná a potom sa mi všetko hnusí. Takže najvyšší čas, aby som už šla na ten zákrok, lebo moji blízki už vidia, že sa so mnou dejú veci, ktoré neviem ovplyvniť. ☹

ivankakov
28. feb 2011

@si31si a ku komu si objednaná?

helenka12
28. feb 2011

@ivankakov ahoj pichli mi tam puegon ,este mi dali aj domov ,dali mi stiplavku,a brali mi krv no to bolo ,nedala sa jej zobrat tak mi ju brala zo zapästia no to ma položilo to bolelo 😀 ,a doktorka mi povedala v lavom mam 18 mm a ostatne menšie a konecne v pravom ma jeden 16 a ostatne su male,hovorila,že OPU by mohlo byt v piatok ale este uvidim co mi dnes zavolaju 🙂 🙂

si31si
28. feb 2011

@ivankakov ja som volala na recepciu a tam ma taká milá pani objednala na prvú konzultáciu tak ani neviem ku komu...

si31si
28. feb 2011

@sylvestra dakujem aj tebe držím palčeky 😀

ivankakov
28. feb 2011

@helenka12 chúďa moje, obidve žilky už máš boľavé? Už aby to bolo za nami, že? Ja idem na rad v stredu a na kontrolu už nepôjdeš?

natalia80
28. feb 2011

ahojte dievcence 🙂 prosim vas viete mi poradit?picham uz aj druhe injekcie a som nejaka prechladnuta a boli ma hrdlo a aj cely clovek.je nieco co by mi mohlo zabrat a neublizilo mi pocas stimulacie?napr.homeopatika alebo theraflu???dakujem vam

ivankakov
28. feb 2011

@si31si v podstate je to jedno, sú tam 3 doktori, všetci sú zlatí. Ideš tam sama, alebo s partnerom? Ja som bola na prvej konzultácii sama, dalo by sa povedať, že som išla na prieskum. 😀

ivankakov
28. feb 2011

@natalia80 tak na toto ti neviem odpovedať, ja by som zavolala dr, aby sa k tomu vyjadril.

sylvestra
28. feb 2011

@ivankakov to vsetko tie hormony, ale neboj, uz tie 2-3 najblizsie dnicky vydrz a potom uz tie hormonalne stavy budu pomaly opadavat a zase sa vratis do normalu. nuz a nasi najblizsi musi ratat s tym, ze tie hormony s nami obcas riadne zamavaju, musia sa obrnit trpezlivostou 😉 uvidis, ze ked ti v stredu rano daju tu zazracnu ruzovucku tabletku, tak ti bude hoja-dunda 😀 vsetky problemy zmiznu ako sibnutim zazracneho prutika 😀

sylvestra
28. feb 2011

@helenka12 tak aj tebe sa to blizi, budeme na teba mysliet. tie zilky ma mrzia, musi ti to hlavne teraz otravovat zivot, vsak? ale co by sme nevydrzali kvoli vytuzenym babatenkam? 😉
@natalia80 tak tak, ivankakov ma pravdu, radsej sa porad s doktorom, alebo s kordinatorkou.

si31si
28. feb 2011

@ivankakov idem s manželom a ako to prebieha budú sa pýtať kolko sa snažíme a tak? A manžel ide aj na spermiogram hned síce mu ho robili pred 2 mesiacmi ale ta pani čo som s nou volala že oni robia neaký podrobnejší tak nech to má za sebou a potom budú riešiť iba mna 🙂