icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

ivankakov
28. feb 2011

@sylvestra sa teším na to ružové potešenie jak malé decko. Potrebujem mať trochu haluz, lebo ma šibne predtým. 😀

ivankakov
28. feb 2011

@si31si ano, budú ti snímať anamnézu, dobré je ak si mala nejaké ženské operácie, alebo zákroky zobrať zo sebou dokumentáciu, oni si to prefotia. Hned mi zobrali krv a urobili sono, kázali mi potom prísť na 28 deň cyklu znovu na krv a sono. Manžel mal spermiogram. Potom , ked boli všetky výsledky sme sa objednali na konzultáciu k dr, kde nám povedali všetky výsledky a dalšie postupy.

sylvestra
28. feb 2011

@ivankakov tak to sa veru tes, je to riadny oblbovak 😀 ja som po nom skoro zachrapala na tej izbe, musela som oci nasilu otvarat 😀 a ked mi potom anesteziologicka davala tu anestezu a povedala ze sa mi bude chciet zachvilu spat, tak ja jej na to ze mne sa chce spat uz asi hodinu. Tak sa tam vsetci smiali 🙂 a pamatam si uz len ako zhasli velke svetla, viac nic.

si31si
28. feb 2011

@ivankakov až na 28dc ? a ako často sa tam chodí ?

ivankakov
28. feb 2011

@si31si záleží to od toho, čo všetko bude treba vyšetriť. Určite ti urobia hormonálny profil a vyšetrenie na chlamýdie. Ja som tam bola na prvej konzultácii, potom na 28. deň cyklu, na druhej konzultácii, kde sme podpísali žiadosť o IVF. Takže dokopy trikrát. No a od schválenia žiadosti tam chodím ako na hodiny klavíra. 😀

si31si
28. feb 2011

@ivankakov a to hned ti dali možnosť IVF ináč sa nedalo? kolko ste sa snažili predtým?

monca303
28. feb 2011

Ahojte, sylvestra zo srdiečka 🙂 🙂 ti gratulujem 🙂
já som mala v piatok OPU, je to ešte v norme, keď cítim tie vaječníky ?, najmä keď chodím, alebo pri cikaní 😒

ivankakov
28. feb 2011

@si31si ja nemám inú možnosť, lebo nemám obidva vajíčkovody, vieš? Ale určite pri iných diagnózach to ide aj inými spôsobmi.

ivankakov
28. feb 2011

@monca303 ahoj, no čo ako sa majú tvoje embryjká?

pinokijko
28. feb 2011

ahojte baby ...aj ja chcem ísť na ivf ...podala som si žiadosť...ešte mi nevolali tak čakám... 🙂

monca303
28. feb 2011

@ivankakov dnes ráno som volala s veľmi malou dušičkou, skoro som odpadla, 2 sú jednotkové 1 dvojkové a 1 trojkové, ale z tých 4, ktoré nám zostali po oplodnení je to úspech, dúfam, že budú bojovať ďalej a v stredu uvidíme.

monca303
28. feb 2011

@ivankakov ale tebe sa to už blíži, držím päste 🙂

pinokijko
28. feb 2011

@ivankakov
ja mám nafigu jeden vajíčkovod úplne a druhý bol vraj horko ťažko prechodný...takže moc to asi nefunguje...neverím že sa to podarí prirodzenou cestou...

ivankakov
28. feb 2011

@pinokijko kedy si si podávala žiadosť a do akej poisťovne?

pinokijko
28. feb 2011

@ivankakov
do vzp...pred mesiacom

pinokijko
28. feb 2011

@ivankakov
ty už máš nejaké detičky? ja nie...10rokov budeme spolu a nepodarilo sa ani raz...

ivankakov
28. feb 2011

@monca303 ďakujem Ti. 😀

ivankakov
28. feb 2011

@pinokijko ja mám 12 ročnú dcéru.

speranza1
28. feb 2011

ahojte dievcata tak ja uz mam dnes po kontrole... takze stav je taky po 4 dni stimulacky ..lavy vajecnik sa nam rozbehol ako divy...bolo tam velmi vela folikulov mozno aj zo desat vsetky cca od 7-16 mm a v pravom vajecniku boli zatial 4 ale este malicke... vraj mi budu znizovat davku hormonov, pretoze na ne prirychlo reagujem...stalo sa to niektorej z vas? 😕

ivankakov
28. feb 2011

@pinokijko ono Ti to už zachvíľu príde, trvá im to mesiac ak majú celú dokumentáciu. Na všeobecke je najhoršie to, že posielajú poštu do Car len raz do mesiaca.Mám s tým osobnú skúsenosť.

pinokijko
28. feb 2011

@ivankakov
aha no tak budem čakať dalej...páááá pekní dník... 😀

ivankakov
28. feb 2011

@speranza1 mne sa to nestalo, ja som mala na piaty deň najväčší rozmer okolo 12 mm. Takže ty určite veľa pi, musíš. Koľko si teda budeš pichať?

makovicka53
28. feb 2011

@ivankakov ahaa no aby som sa vedela na to pripravit...zajtra chcem navstivit gynekologa nech mi zoberie krv a rovno nech ma aj vypise na PN....

makovicka53
28. feb 2011

@ivankakov hehe veru ze ano atk ten hyperstimulak by som nechcela mat...a ono ked je clovek doma tak sa to da pekne rozdelit 🙂

speranza1
28. feb 2011

@ivankakov takze prave mi volali.... s liecbou koncim privelmi som zareagovala na hormony a hrozi hyperstimulak... takze vsetkym vam dievcata prajem vela zdaru a stastia 🙂

ame
28. feb 2011

@speranza1 ☹ a co ti povedali? musis skoncit? a da sa pokracovat? kedy? kolky den stimulacie si bola?

speranza1
28. feb 2011

@ame ano skoncila som... pokracovat sa da az o 2 msiace a ked budem chciet tak zacnem ale s kratkym protokolom..... stimulovala som 4 den...

si31si
28. feb 2011

@ivankakov tak to ano držím palce nech budeš čoskoro tehula 😉

bberika
28. feb 2011

@sylvestra Ahoj.A ty kde si sa stratila? Uz som ta hladala na fore medzi tehulkami 🙂 .Som rada,ze si v poriadku,bublinke sa dari a bije jej srdiecko ako zvon.Je mi trošicka lutu,že je jedna ale doležite je ,aby bola zdrava.Ja som bola dnes na kontrole a davam na znamost,že sa mi podarilo dostat ten vytuženy teho-virusik.Vraj sa mi to muselo chytit hned,este cestou domov z transferu 🙂 .O 10 dni kontrola-srdiecko.Nemozem tomu stale uverit a bojim sa vytešovat.Takže len tak potichucky 🙂 .Majda 27 sa tiež davno neozvala. Dufam,ze je v poriadku. A ty sa chystas este do roboty?Ci cele teho doma-PN?Citala som,že po IVF je rizikove teho,ale asi zalezi aj kto aku robotu robi.Tak sa pekne držkaj aj s drobčekom a davajte na seba pozor!

speranza1
28. feb 2011

@bberika jej gratulujem ti 😵 😵 😵 🙂 prevelmi sa s tebou potichucky tesim..... aj ja som dnes bola v Heliku, len pre nas sa to dnesnym dnom skoncilo..ale nevadi... vsetko je len tak ako ma byt.. 😉