icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

helenka12
3. mar 2011

@ivankakov a este aj vtedy beru krv?

helenka12
3. mar 2011

@ivankakov ahoj idem cosi uvarit asi zemlovku ta je rychlo 🙂 🙂 🙂

snecka
3. mar 2011

Babulky, všetkým Vám držím palčeky, nám Helios pomohol k vytúženému a nádhernému bábetku ( kuk profil ), aj keď to nebolo najjednoduchšie a nie na prvý pokus, všetko dobre skončilo a naše zlatíčko už spinká v postielke. Pevné nervy a nevzdávajte to !!!!!!!! stojí to zato.

mimili
3. mar 2011

@helenka12 Určite tá narkóza bude z toho všetkého, čo prežívame a čo nás ešte čaká to najľahšie 😉 . A ten Puregon Ti pichali tam? A keď si ho budem pichať večer, tak čo??

mimili
3. mar 2011

@snecka Tak to je krásne, ďakujeme za povzbudenie - ani nevieš, ako nám takéto správy dávajú silu bojovať ďalej! Nech ste zdravučkí a nech sa Vám darí!

helenka12
3. mar 2011

@mimili ja som si ho pichala doma o 21 ale ked mi ho tam pichli o 7,30 tak mi kazali aby som aj doma pichala v tom case 🙂 🙂

izzie27
3. mar 2011

@mrnous1 ahoj ja som mala len 4 vajíčka, oplodnilo sa len jedno. Na 3.deň bolo 8bunkové, potom sa zlialo a nevydržalo.

bielalady
3. mar 2011

@ivankakov - jéééj- tak Ty to už máš za sebou - šikulka. Tak nech sa teraz len darí ...
🙂
🙂
🙂
@helenka12 - Tebe držím zajtra palce, si šťastný človek, Ty to budeš mať už čoskoro za sebou ...

Ja som včera dostala MS, - konečne, - oslavujem. 😅
Takže ak všetko dobre pôjde, pôjdem na ET o pár dní neskôr ako @danielkabn.
Konečne sa to pohlo nejakým smerom
😀

ivankakov
3. mar 2011

@helenka12 pred OPu ti zavedú flexi ihlu a potom ti cez ňu zoberú krv, takže len jedno pichnutie a nič viac. Vajíčka ti oplodnia iba zrelé, to Ti prídu povedať a ty podpisuješ koľko vajíčok si dávaš oplodniť.

bielalady
3. mar 2011

@danielkabn- ahoj, Ty si už bola v Helíku, aké lieky Ti predpísali???

helenka12
3. mar 2011

@ivankakov nooo mne budu hladat nejaku zilu ,to bude stres, 🙂

danielkabn
3. mar 2011

čaute čaute 🙂
@bielalady,do Helíka idem budúci týždeň stredu na jedenástu 😉 až potom budem vedieť,čo mi dajú.
@ivankakov,môjmu mužíkovi brali krv,či to sa berie ešte pred naostro odberom spermošov? 😝 😝
@helenka12,dík za infošky,to je inak divné,že teda predpíšu ti injekcie,zaplatíš za ne toľko prašulí a potom ti chýbajú injekcie..to ako rátajú tí doktori? Malo by to byť tak,že ti predpíšu toľko,koľko si máš pichať,či nie??

ivankakov
3. mar 2011

@danielkabn to mu tam zoberú krv hneď ráno po sone.To každému partnerovi.

ivankakov
3. mar 2011

@helenka12 neboj niečo nájdu a hlavné je, že z toho jedného vpichu už ide všatko: odber krvi, narkóza, popr. ešte niečo iné. Vyberú ti to až tesne pred odchodom. 😀

danielkabn
3. mar 2011

@ivankakov,díky za info,aspoň ho nato pripravím,lebo on je pripravený akurát tak na odber spermošov,nič viac 😀 😀
keď mu poviem,že mu budú brať krv,tak aspoň neodpadne 😀 😀

ivankakov
3. mar 2011

@danielkabn a čo tvoja žiadosť? Už máš nejaké informácie, že je to aspoň schválené.

mrnous1
3. mar 2011

@izzie27 No to mi je veľmi ľúto 😢 Snáď to nabudúce už vyjde, treba dúfať, veriť a bojovať veď čo iné nám už ostáva. 🙂

mimili
3. mar 2011

@danielkabn Ono je to tak, že predpíšu toľko, koľko považujú za vhodné vzhľadom na vek, váhu, zdravotný stav. U mňa si mysleli, že mi bude stačiť menej a tak predpísali málo... tak isto to bolo asi aj u helenky. Je to u každého individuálne, ťažko dopredu na 100% povedať. No zväčša im to asi vychádza, ale sú aj výnimky. Asi nechcú zbytočne dávať viac - jednak zbytočne zaplatíš a na druhej strane sa možno obávajú nejakých obchodov s liekmi...

mimili
3. mar 2011

@danielkabn Tie dávky Ti oni potom postupne upravujú podľa výsledkov krvi a sona... buď Ti ich zvýšia, znížia alebo ostanú rovnaké.

danielkabn
3. mar 2011

@ivankakov,no neviem,čo je s mojou žiadosťou,dúfam,že to už poslali do správnej poisťovne..ja začínam bez schválenia žiadosti,aby som zasa nečakala,to mi navrhol Krajko 🙂 a v podstate som nenamietala,stredu si idem pre recepty a vlastne budeme mať prvý pohovor s koordinátorkou,tak som zvedavá,ale veľa info už mám tu od vás všetkých,tak len budem múdra 😀 😀
@mimili, šak uvidím,ako dopadnem ja,dúfam,že to odhadnú správne 🙂

mrnous1
3. mar 2011

@ivankakov ahoj ty už nemáš žiadne bolesti? No ja som bola na OPU v pondelok a ešte teraz ma pri chôdzi pobolieva podbruško aj keď ho stlačím tak je bolestivé. Nie je to až také hrozné ako keby som mala mrchu taká tupá bolesť. Myslíš si, že by som mala zavolať doktorovi, alebo počkať a poprosiť o pred transferom, aby mi urobil kontrolné sono?

ivankakov
3. mar 2011

@mrnous1 nie nemám, občas ma zabolí ked dlho chodím. Ale len trošku, na dotyk nemám brucho vôbec bolestivé. Neviem, podľa mňa ak nemáš sťažené dýchanie a nafúknuté brucho, tak sa nie je čoho báť.Myslím si, že nám sono pred transferom určite urobia. Ak boli bolesti na začiatku silnejšie a teraz sú už podstatne slabšie, tak sa niet čoho báť. 🙂

makovicka53
3. mar 2011

@helenka12 no teda aspon viem co ma caka...snad to prezijeme v pohode...jeeej takze zajtra OPU...budem silno drzat palceky aby bol aco naj naj urodicka 😉

helenka12
3. mar 2011

@danielkabn no vies ja som zacinala so 150 jednotkami ale stale to bolo malo tak som bola na 225 a potom na 300,niektore baby beru cely cas 150 a to staci 🙂 🙂

renka1801
3. mar 2011

Ahojte, ja som dnes bola tiež v Heliose. A ešte v nedelu kontrola a buduci tyžden OPU. Folikulov teda je trochu viac ako pri 1. IVF ale modlím sa aby aj v každom bolo vajko. Ja si celý čas picham 300, lebo tiež moje telo slabo reaguje. Dnes mi pichli v Heliose a ešte som si musela dokúpiť merional aby som mala do nedele. Žienky, nemáte niektorá budúci týždeň v Heliose tiež OPU? Dnes bol nejaký klud v Heliose, málo žien bolo teda aspon ked som tam bola ja od 7-8hod.

majka21
3. mar 2011

Ahojte kočky.
Chcela by som sa len opýtať ako dlho vám schvalovali žiadosť vo všeobecnej zdr.poisťovni.
Čítam tu fajné správičky, tak vám držím palce. 😉

ame
3. mar 2011

@majka21 ahoj, lieky aj vykon schvalili za tri tyzdne, ale dalsi mesiac im trvalo, kym to poslali 😲 lebo vo VsZP posielaju len raz za mesiac, ja som si tam zavolala, nadiktovali mi kody schvalenia, ja som ich nadiktovala do centra a zacala som so stimulaciou....ziadost oficialne dorazila az tri tyzden po mojom zacati....takze im to fakt cele trva

izzie27
3. mar 2011

ahojte kocky, v utorok idem na dalsi pohovor s dokim a vypísať novu ziadosť na 2.IVF. 🙂

sylvestra
3. mar 2011

Ahojte babule, pekny podvecer
@bberika gratulujem srdecne, tesim sa velmi, ze pribudla dalsia tehulka, jupiiiiiii! Pekne sa opatruj aj s babatenkom 😵 Ja som stale PN a asi aj zostanem, nestoji mi za to stresovat sa v praci.
@ame ako sa citis? Dufam, ze je to na dobrej ceste, tfuj tfuj tfuj pre stastie 😉
@ivankakov. @mrnous1 kocky nase, som rada, ze mate opu uspesne za sebou a verim, ze bublinky sa krasne vyvijaju, drzim palce!
@speranza1 zlatko, mrzi ma, ze ta zastavili na polceste, ale ber to tak, ze vsetko zle je na nieco dobre. Radsej takto, ako by si z toho mala mat zbytocne zdravotne komplikacie. Aspon v dalsom kole budete vediet, co a ako. Musis mat novu ziadost?
@izzie27 som rada, ze si sa odhodlala na novu ziadost, budem drzat palce, ze to tentokrat isto vyjde 😉
ostatne babenky - stimulantky, cakatelky i ziadatelky - vsetkym drzim palce, nech sa dostanete k vytuzenemu cielu!
Co sa mna tyka, trapi ma nechutenstvo, nevolnosti a toci sa mi hlava, najvacsou istotou je pre mna postel a gauc 😀 Ale to nie je dolezite, najdolezitejsi je ten cervicek v brusku. Asi ma dobre vyciciava, schudla som asi 2 kg 😀 .

izzie27
3. mar 2011

@sylvestra aj ja by som chcela mat také tehotenské problemy 🙂 Ale pevne verim, ze coskoro ich budem mat. Pekne sa opatruj a cervička pekne odo mna pozdravuj 🙂
@bberika 🙂 🙂 🙂 srdene gratulujem a velmi sa s tebou tesim