icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

danielkabn
7. mar 2011

@ivankakov,tak gratulujem k malému embryjku v tvojom brušku a teraz sa mu krásne prihováraj 🙂 🙂
@majka21,ja by som si mala začať pondelok budúci týždeň pichať injekcie,ty tiež asi možno tak nejak,nie? 😅

ivankakov
7. mar 2011

@helenka12 idem normálne do práce, embryologička povedala, že tieto 2 až 3 dni sa mám maximálne šetriť a potom už sa síce treba šetriť, ale už nie toľko. Pýtala som sa či je nutné pri mojej práci byť doma, povedala, že nemusím doma ležať s vyloženými nohami. 😀

ivankakov
7. mar 2011

@helenka12 ešte mám zajtra volať , či niečo zostalo na zmrazenie. My sme platili faktúrou za ICSI 332 eur a za predlženu kultiváciu 165 eur. Viac zatiaľ nič. 😎

majka21
7. mar 2011

Dakujem. 🙂 Aj keď sem vela nepíšem, ale zato si vás prečítam, lebo v Heliose funguje všetko trocha inak ako v BA a zatial som nadmieru spokojná. Zopár vecí je dobre vedieť dopredu čo ma čaká.

majka21
7. mar 2011

@danielkabn, ja mám zajtra-pozajtra dostať mrchu, ale teraz to nestíham, takže ja ich mám ešte trocha ďalej. Ak všetko dobre pôjde, tak asi od 16.dňa cyklu začnem brať tabletky a až potom injekcie, ale už sa mi to blíži. 😵

danielkabn
8. mar 2011

dobré ránko dievčene 🙂 všetkým nám tu prajem všetko najlepšie k dnešnému nášmu sviatku 😵 😵 😵

ivankakov
8. mar 2011

dobré ránko aj ja sa pripájam ku gratulácii. Dnes som volala do MT a nebudeme mraziť nič, lebo nám nič nezostalo. Škoda, toľko ich bolo pekných a teraz sa pokazili. 😒

helenka12
8. mar 2011

@ivankakov to je skoda ☹ ja volam zajtra tak uvidime. 🙂 🙂

helenka12
8. mar 2011

vsetkym zenam ,matkam a dievcatam vsetko najlepsie k MDZ 🙂 🙂 🙂

makovicka53
8. mar 2011

ahojte žienky...dnes oslavujeme 😀 ....všetko najlepsie k nášmu sviatku MDŽ.....a vdakaa 😀 ako sa mame?

makovicka53
8. mar 2011

@ivankakov tym sa teraz netrap i ked je to naozaj skoda ...mysli pekne na svoju bublinku v brusku...nech sa riadne zavrrta 😵

danielkabn
8. mar 2011

@ivankakov,teraz mysli na svoju bublinku,to je najdôležitejšie 😉
@helenka12,držím palčeky 🙂

ivankakov
8. mar 2011

@ivankakov napadla ma jedna vec, na ktorú sa Vás opýtam, platíte si niektorá dobrovoľné nemocenské poistenie?

danielkabn
8. mar 2011

@ivankakov,ja si neplatím..,síce každé euro je dobré,ale nevychádzalo by mi to z výplaty platiť 😒

mimili
8. mar 2011

@ivankakov Ja si platím.

danielkabn
8. mar 2011

@mimili,a koľko to vlastne platíš?

makovicka53
8. mar 2011

@ivankakov aj ja si platim

mimili
8. mar 2011

@danielkabn Podľa toho, aký si dáš vymeriavací základ. Minimum je 329,06€ a maximum je 1 116,75€. Ja si platím z minima - doplácam rozdiel, ktorý mám medzi vymeriavacím základom, z ktorého si platím povinné NP a maximálnym vymeriavacím základom. Ak máš mzdu vo výške 1116,75€ a viac, tak sa Ti to neoplatí platiť.

makovicka53
8. mar 2011

@mimili inak ja som si to bola pred dvomi tyzdnami zvysovat...ale som bola z toho poriadny magor ... 😅

mimili
8. mar 2011

@makovicka53 Áno, teraz sa to zvýšilo, v r. 2010 bol nižší minimálny VZ.

makovicka53
8. mar 2011

@mimili no to hej...ale myslela som moju platbu ze som si bola zvysit....podla mojho vymeriavacieho zakladu na maximum platenia co mi vyslo 🙂

mimili
8. mar 2011

@makovicka53 Ahaaa, jasne - ja to mam tiež na maximum - no len od septembra, čiže ak budem PN ešte nebudem brať dávky z dobrovoľného. Ale snáď IVF-ko zvládnem len pomocou dovolenky.

makovicka53
8. mar 2011

@mimili ja som si to sla prave koli tomuto zvysit...lenze ja si to platim uz cez 2 roky...cize aj ta PN pojde z toho...ja som ostala doma chcem mat absolutny klud no teraz momentalne cakam na mrchu ale sa jej volakosi nechce no a potom pojdem na 1 kontrolu

mimili
8. mar 2011

@makovicka53 S mrškou je to vždy naopak - keď chceš, aby prišla, mešká, keď nechceš, aby prišla, príde presne. Večer si urob teplý kúpeľ a zober si do neho fľašu červeného vína.. a zajtra ju tu máš ako na koni 😀 .

danielkabn
8. mar 2011

@mimili,díky za infošky,brala by som plat 1116,75 eura hneď,ale mám len minimálnu mzdu 😒 lebo ja som zťp a ani neviem,či by sa mi to oplatilo platiť 😒 😒
ale šak hádam sa mužík o nás postará,keď bude mimčo,bude musieť 😀 😀 😀

makovicka53
8. mar 2011

@mimili no ved som si teraz aj nohy mocila v teplej vode...no brusko ma boli ...uvidim mozno vecer dam horuci kupel 🙂

ame
8. mar 2011

@makovicka53 tak ja ti predpovedam, ze zajtra, na 32. DC dorazi okolo obeda ako na koni 😀

makovicka53
8. mar 2011

@ame 😀 ..si zlata no kiezby ...ak mi nedojde zajtra do 15h volam koordinatorke...snad mi to nestopnu koli tomu..ale brusko uz pobolieva a ty ako?

ame
8. mar 2011

@makovicka53 mna bolelo brucho uz dva dni pred nou....ja som dnes bola u svojho gyn. a predpisal mi proti tomu krvacaniu Ascorutin a este aj Duphaston k tomu Utrogestanu.....robila som si dnes test a bol tam len velmi, velmi slaby duch, alebo som si ho len nahovarala, ze tam je, zajtra idem zasa testovat, ale s testom s vyssou citlivostou

makovicka53
8. mar 2011

@ame tak pekne poctivo papaj a oddychuj ...a este stale krvacas?cize dnes mas 10 den po ET? fakt tam bol duch? veru skus este zajtra ... 🙂 ...silno drzim prsty aby tam boli dve poriadne kolajnice 🙂