icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

helenka12
10. mar 2011

@ivankakov ja pevne verim ze budeme tehu.ja idem na kontrolu ,sono a krv 23 teraz som este na PN ale premyslam ze uz pojdem aj pracovat ,mna trošu picha vo vajecnikoch ale inak nic dr.hovoril ze ked sami nieco nebude zdat, ze mam zavolat 🙂

ivankakov
10. mar 2011

@makovicka53 cítim sa úplne normálne, nič ma nikde nepichá, mám trošku obavy, z toho ako to dopadne.

ivankakov
10. mar 2011

@helenka12 ja pracujem , ale dávam si veľký pozor, skôr sa tu zatiaľ iba poflakujem. Chcela som si doplácať doplnkové nemocenské poistenie a zistila som, že už je neskoro. Nevadí, aj tak neviem či som tehotná. 🙂

danielkabn
10. mar 2011

ahojte 🙂 🙂
včera som nemohla zaspať,som mala pred sebou tie injekcie,normálna nočná mora 😒
ja neviem,ako to zvládnem,lebo ja sa injekcií bojím ako čert kríža... ☹ ☹
@bberika a @makovicka53,môj mužík sa už vyše roka napcháva profertilom a včera nám koordinátorka kázala vysadiť ho,lebo že nemajú s ním vôbec dobré skúsenosti a preto sme mali aj všetko mŕtve vraj,a aj tie zhluky sa mu z toho tvoria ☹ ☹
hlavne,že Krajko mi povedal,že je dobré,že to berie 😠 a preto sme min.týždeň kúpili nové balenie a teraz 50 euro v lufte 😠 😠
ako už nemám slov na Krajka..už druhý čierny puntík má u mňa. 😠 😠
.tak nám kázala koordinátorka kúpiť Tribulus,tak dnes to začne brať,len ja sa obávam,že po roku užívania Profertilu má spermoše zničené,že ja neviem......mám proste strach ☹ ☹ ☹ ☹

ivankakov
10. mar 2011

@danielkabn neboj sa, ked sa do toho už dostaneš, nebudeš to tak vnímať, ja mám fóbiu z ihiel a poviem Ti že celý čas som so zaťatými zubami trpela, ked mi to sestrička - kamarátka pichala. Netrpela som kvôli tomu štípaniu, ale kvôli tomu pichaniu. Vydržala som ešte aj to časté branie krvi, skrátka ked človek veľmi chce tak robí veci, ktoré by za normálnych okolností nikdy nerobil. 😀

danielkabn
10. mar 2011

@ivankakov,ja viem,že sa dostanem..trápi ma to dosť,ale viacej ma trápia mužove výsledky ☹
a ty sa cítiš ako? už si si robila testík,či je ešte skoro? 😉

mimili
10. mar 2011

Ahojte kočky. Tak ja mám odber možno už v pondelok 😕 . Som vraj nejaká veľmi aktívna🙂. V sobotu ešte idem na kontrolu.

@ivankakov Pekne si to napísala. Veru, človek vydrží všetko... a žena túžiaca po bábätku ešte dvakrát toľko 😉.

@danielkabn Profertil určite nespôsobil horšie výsledky. Koordinátorka asi myslela, že nemajú s ním dobré skúsenosti, lebo sa stav nezlepšuje... Stále treba brať do úvahy, že sú to len vitamíny, ktoré na morfológiu alebo možno ten Váš problém nemajú vplyv. Berú sa asi hlavne kvôli tomu, aby sa stav rapídne nezhoršil. Netreba od toho očakávať zázrak. Pomáhajú vraj väčšinou pri pohyblivosti a počte, ale na iné veľmi nie. Môj berie Tribulus hádam rok a čo smermiogram, to sú výsledky horšie... ☹

ivankakov
10. mar 2011

netráp sa pre výsledky spg, embryologička Vám povie, že sa bude snažiť pohľadať vhodné spermie. Treba veriť, že aj ked ich bude len pár, urobia zázraky. Ja sa cítim ako pred začatím stimulácie, žiadne prejavy nemám,okrem zväčšených pŕs, ktoré ma občas aj bolia ( ale to som mala už pred OPU 😀 ).V pondelok bol ET, takže dnes som 3 deň, niekde som tu čítala, že deň ET sa neráta. Na kontrolu idem 21.3., dovtedy ma asi porazí, šťastie, že chodím do práce a mám teda rozptýlenie. 😉

mimili
10. mar 2011

@helenka12 Takže dva ste si dali... super Vám to nakoniec vyšlo.. teraz už len nech sa im u Teba páči 🙂 .

mimili
10. mar 2011

@ivankakov Veru ja tiež kvôli tomu chcem chodiť do práce... lebo by som sa asi doma zbláznila.

ivankakov
10. mar 2011

@mimili to je dobre, už sa Ti to blíži, síce stále teraz na niečo čakáme, ale každá z nás chce vyskúšať svoju šancu na otehotnenie. V mojom prípade to už ani inak nejde, len IVF. 😀

danielkabn
10. mar 2011

@mimili,nám to pomohlo jedine na počet,inak predtým mal tiež mŕtve,potom sa to zlepšilo,ale asi od septembra sa mu začali zhlukovať a včera mal všetko mŕtve a zasa v jednej guči ☹ ☹
ja už neviem,čo mu mám dávať,šak je aj veľa ovocia,aj zeleniny,skúsime ešte ten Tribulus..ale neviem,o dva týždne mu budú robiť ten trial wash test a že zhruba v polovici apríla už ja pôjdem na vklad,ak všetko dobre pôjde,takže dúfam,že sa mu polepší aspoň trošku,aspoň nech má dve spermie dobré 😅
@ivankakov,dúfam,že embryologička nájde aspoň niečo 😕

mimili
10. mar 2011

@danielkabn Určite nájde pár dobrých spermií, veď na to je tam 😀 .

danielkabn
10. mar 2011

@mimili,musia aspoň pričarovať 😀 a vy ste mali asi,keď už si bola na ET,že? 😉

mimili
10. mar 2011

@danielkabn Ja som ešte nebola na ET, mňa to ešte len čaká...dúúúfam.

danielkabn
10. mar 2011

jaj už viem @mimili,tebe znižovali dávku injekcie,lebo si začala reagovať 🙂 už nás je tu toľko,že si to aj mýlim 😀

makovicka53
10. mar 2011

@ame ahojky nooo ved som si hned na teba spomenula xixi a pousmiala som sa ...veru veru vestica bude z teba....takze dnes som bola na 1. kontrole boze ale islo to ako na beziacom pase...som sa polovicu veci zabudla opytat ...ale hlavne je ze je vsetko v poriadku este si zavolam na krvicku a uvidim kedy zacnem so stimulkou...len neviem komu mam volat teda kto sa bude somnou rozpravat o vysledkoch ... 😒

makovicka53
10. mar 2011

@ivankakov neboj nic...a kedy mas ist na krvicku? kolky den si po ET 🙂

makovicka53
10. mar 2011

@danielkabn ahojky podla mna sa bat nemusis pretoze spermijky sa stale obnovuju a tvoria nove 😉 toto mu len napomoze...moj berie len Ecko,zinok a L carnitin....dnes som sa aj zabbudla opytat na vysledky trial testu... 😒

ivankakov
10. mar 2011

@makovicka53 bude ti volať koordinátorka okolo tretej hodiny, povie ti výsledky krvi a určí deň a dávku, ktorú si máš pichnúť.

danielkabn
10. mar 2011

@makovicka53,ja už iba dúfam,doteraz to mal tak raz dobré,raz horšie 😒
a ty ako?

bberika
10. mar 2011

@sylvestra Tak ako mamina? Vsetko OK? Chcem sa ta spytat.Beries aj Utrogestan aj Duphaston?V Heliku mi povedali,ze aj to aj to a moja doktorka,ze len Utrogestan a potom Duphaston.Tak teraz neviem.

helenka12
10. mar 2011

@ ivankakov to ani nehovor ze nie sme v tom,musime byt predsa znova tie inekcie este teraz ma bolia zily 🙂 🙂

helenka12
10. mar 2011

@mimili ano mali sme iba dve jedno 1 a jedno 2 doporucili mi dat si dve aj z dvovodu ze ja mam už36 rokov 🙂 🙂

ivankakov
10. mar 2011

@helenka12 máš nejaké prejavy?nebolia Ťa prsia, mňa dosť bolia.Budeš neskôr robiť test?

helenka12
10. mar 2011

@ivankakov prsia ma bolia,pojdem do lekarne v pondelok aspravim test to uz na 6 den by mohlo byt vidiet,ale tie prsia teraz by sme mali menzes keby sme nebrali urogestan teda ak niesme v tom ,ale my sme tak skocim kupit test a uvidime a preco je kontrola az za 14 dni ved z krvi by to zistili aj skor nie? 😀 😀

helenka12
10. mar 2011

@danielkabn ja som mala hrozu ked Gattova o tom len hovorila a ked sme ich doniesli z lekarne no proste šok.Ale prva inekcia bola taka bojazliva potom to bolo uplne v pohode drahy mi pichlal aj dekapektyl aj puregon viac ma bolelo ked mi brali krv ed mi nemohli najst žilky ale vždy našli tak to bolo v pohode 🙂 🙂 🙂

bielalady
10. mar 2011

@danielkabn- aj moja polovička brala Profertil, výsledky na spg sa nám stále len zhoršovali, vysadili sme ho, teraz berie len "E-čko" a je to o čosi lepšie... ale žiaľ na morfológiu niet lieku ...

ivankakov
10. mar 2011

@helenka12 ty si ale odvážna, ja ešte neviem či budem testovať. možno sa osmelím. 😔

bielalady
10. mar 2011

@danielkabn- a aozaj, bola si v care, aké lieky Ti predpísali???