Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@makovicka53 neviem co to bolo za injekciu.trosku to stipalo ale dalo sa to prezit.ja som najhorsie z celej pripravnej aj stimulacnej fazy znasala pregnyl co sa pichal na konci.do 10min.mi ostalo tak straaasne zle ze som sa celu noc modlila nech uz je rano a nech nejdem grckat.a hlava ma bolela do dalsieho dna obeda....
@freeze24 no moja tak sa ani necudujem z tolkych hormonov...vsak mna caka mozno to iste 🙂 ....a to OPU ako si prezivala?
@makovicka53 vobec som si z toho nerobila hlavu.prisla som ako na beznu kontrolu a potom ma aj tak uspali takze si so mnou mohli robit co len chceli🙂 🙂 🙂 a potom sestricka hovori ze nieze budete dnes jest nieco tazke.ale ja som mala taku strasnu chut na pizzu.a aj som celu stlacila🙂 🙂 🙂
@freeze24 😀 no ty si clen.....a nebolo ti zle?vsak hladna tam musis ist a este aj nejest vsakze 🙂 ...kolko si tam musela lezat po prebrati?
@makovicka53 praveze mi bolo super ked som sa konecne najedla.ved predtym som sa snazila jest viac ovocia a zeleniny co inak ja moc nemusim a v tej chvilke mi prisla hrozna chut na tu pizzu🙂
zobudili ma asi 8.35 polezala som si zo dve hodinky a isli sme za krajkim a potom domov.to je slaba narkoza takze nejak moc zle asi z toho nebyva🙂
@freeze24 tak ked je na nieco chut treba si to dopriat 😉 ...a teraz neuzivas ziadne lieky?az po ET bude utros?
@makovicka53 hned od nasledujuceho dna po OPU si vkladam rano dve a vecer dve tabl.utrogestan
@freeze24 ahaa no tak to je asi na maternicu ci?vies lebo ja mam problem s nizkou sliznicou ☹
@makovicka53 s tym so ja nastastie problem nemala.ale myslim si ze v heliku su naozaj odbornici a spravia vsetko pre to aby mali co najlepsie vysledky a aby u kazdej zienky prebiehalo vsetko co najlepsie.doveruj a nezamyslaj sa nad tym ktora ako reaguje na stimulaciu.kazda sme ina a aj pri rovnakej diagnoze moze nase telicko reagovat inak🙂 takze hlavu hore a poprosim pozitivne mysliet🙂 🙂 🙂
@freeze24 . 😀 isteze 😀 ....vsak aj o tom to je psychika hra velku rolu...a kde pracujes ak sa smiem opytat...alebo teda co robis 🙂
@freeze24 ja som v skolstve...idem s ata este opytat kolko si platila tesne pred OPU?uz si platila rovno aj za ET? aby som sa vedela pripravit ja som zatial platila len za lieky
@makovicka53 za ET sa neplati. Ked po OPU odchadzas, platis si ICSI a predlzenu kultivaciu /ak si sa na tomto postupe vopred dohodla s embryologickou/. Po ET si platis za mrazenie embryjka, ak ti nejake na mrazenie ostalo.
@sylvestra ahojky ako sa mas? uz chodis ku svojmu gynekologovi? 😉 ...dakujem no ano ideme cez ICSI a ci s predlzenou kultivaciou to netusim...
@makovicka53 ahoj moja, mam sa tak striedavo oblacno, ale to uz asi k tehu patri 😀 neva, vydrzime 😉 ano, chodim uz k svojmu, cca o dva tyzdne mam mat nejake podbrobnejsie skriningove vysetrenie, tak dufam, ze bude vsetko v poriadku. Este ste sa nerozhodli, ci budete mat predlzenu?Co vam poradila embryologicka?
@makovicka53 aha, takze vy ste este embryo pohovor nemali...tak vyckaj, co vam povie, ona vam isto poradi, co bude pre vas najlepsie.
@makovicka53 a o sliznicu si nerob starosti, oni ti ju zakazdym skontroluju a ak bude nizka, tak ti na to nieco daju.pekne ti ju vyhecuju, aby bola bujna 😉
@sylvestra tak to je super....neboj jasne ze bude vsetko OK tak ako ma byt 😉 ...no ja som na pohovore s embriologickou este nebola ....zajtra absolvujem po 4 dni pichania FHS kontrolu takze ja este neviem ani ako mi reaguju vajecniky..dufam ze v poriadku....no a pohovor s embriolog. bude asi az ku koncu stimulacnej fazy ci?
@sylvestra no to pichanie zvladam sama...ale zatial dufajme ze dobre...modrinky nie su 🙂 snad picham ok ...no to si ma potesila s tou sliznicou...lebo ja mavam aj mrchu taku velmi slabu a kratku ...
@makovicka53 no tak zajtra uvidis, ako si na tom, hlavne si nerob starosti. Termin pohovoru ti stanovia oni, ked pride na to cas, asi podla vysledkov z kontrol. Byva to v den kontroly, najskor si vybavis krv+utz a potom sa ohlasis na recepcii, daju ti papierik a pockas na embryologicku. Na ten pohovor treba ist s partnerom, ale na to ta este upozornia.
@sylvestra no super tak treba len cakat...a kolko kontrol asi vychadza pocas stimulky?ty si kolko stimulovala dni?
@makovicka53 no super, to je dobre, ze to takto zvladas. Ja som raz tiez mala malu sliznicu, dali mi estrofem a upravilo sa to. Ale je mozne, ze pocas stimulacie budu skor volit nejake injekcie na podporenie tej sliznice. Ved oni sami najlepsie vedia, co a ako.
@makovicka53 mne to vyslo asi6-7 kontrol, celkom som stimulovala 14 dni FSH. Stimulku som zacala pichat 11.1. a OPU bolo 26.1.
@sylvestra no super...tak som rada...zajtra budem mudrejsia... 😉 a diky ...a ranne nevolnosti nemas? 🙂
@makovicka53 tak tak, zajtra sa dozvies zase nieco nove. ja mavam nevolnosti tak priebezne pocas celeho dna. niekedy to cely den isti postel 😀 , niekedy je lepsie. napr. vcera som si rano dala sprsku, umyla vlasky, uvarila obed, poobede sme si dali taku dvojhodinovu vychadzku...cize fajn...ale vecer pred spanim mi bolo vselijako..inokedy sa zase rano ledva vyhrabem z postele a za cely den nevystrcim nos z domu. u mna sa to naozaj strieda. ale zistila som, ze sa musim najest, aj ked mi je nevolno a potom ta nevolnost ustupi. cize dlavim cely den, ale iba male mnozstva. a schudla som cca 2 kila. pre mna je dolezite, ze som este neblila klop klop, lebo to priam neznasam.
@sylvestra hehe no vidis to...male vie co je dobre tak mu musis davat dobrotky do bruska 🙂 ...drzkaj sa mi moja a ja idem troska do postele poobedny relax 😀 ...papa

@freeze24 hehe ty si ako ja presne to iste hovorim 🙂 ...hmm aku stiplavku ja som myslela ze to pregnyl ked baby hovorili o stiplavke pregnyl ....ale to asi nie je to..ked ti to pocas stimulky pichali az 3x....no ved uvidim zajtra 😀 a to ma este caka zajtra interne snad to dajak postiham 🙂