icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

renka1801
15. mar 2011

@danielkabn na interne najskor potrebuješ vysledky z krvi, takže ja som dala vziať krv a vysledky boli do dvoch týždňov a hned som si urobila interne. Pr. moj mangel mal s tým problem , u nás mu povedali že vysledky budu do mesiaca, katastrofa. Tak som to úpovedala v centre, a oni mu vzali krv za poplatok a urobili potrebne vyšetr. Ako píšefreeze24 radšej to mať skor.

freeze24
15. mar 2011

@danielkabn u nas robia vsetky tie vysetrenia v bojniciach v nemocnici, nikde to neposielaju.takze do tyzdna to mas hotove.to som si zistovala🙂

danielkabn
15. mar 2011

@freeze24,ja pôjdem zajtra na krv gyndošovi a potom po výsledkoch na interné na Priemstav,tam mám internistku,už pred laparou som tam bola 😉
@renka1801,díky za infošky,viem,že najprv krv,len som chcela vedieť,že či už to treba... 😉

freeze24
15. mar 2011

@danielkabn orsulova ze?ona je fakt zlata.aj ja som bola u nej🙂

danielkabn
15. mar 2011

@freeze24,nie Tvrdíkovej ja chodím,aj tá je zlatá 🙂

freeze24
15. mar 2011

@danielkabn no ved akurat som to pozerala v karte.som sa sekla myslela som tvrdikovu🙂 🙂 🙂

danielkabn
15. mar 2011

@freeze24,Oršulová je diabetologička,nie? Inak objednať sa k nej nemá zmysel,to si tam zasa vystojím radu od šietej ráno,potom vytiahne papier,aby som sa zapísala,to už na papieri budú nejakí piati zapísaní..

freeze24
15. mar 2011

@danielkabn to neviem ale jedna je aj internistka.tam v tej budove pod priemstavom nad lekarnou.teda aspon kedysi tam bola

danielkabn
15. mar 2011

viem,čo myslíš...ja tam chodím diabetologičke,ale Džuponovej,na metformín,ten beriem na inzulínovú rezistenciu stále 😒

mimili
15. mar 2011

@kaja99 Ja som išla prvá.. a ty? Cítim sa fajn - po fyzickej stránke som úplne ok, už ma nič nebolí, len zavše, keď si sadám. No po psychickej... nič moc. Máme len dve embryjká 😔 😔 . A ty sa ako cítiš? Vy máte koľko bojovníkov, hmm?

helenka12
15. mar 2011

@ame drzim ti palceky aby sa to podarilo ,mne ked to nevyde ta nam na zmrazeniene ostalo nic ☹ ☹

helenka12
15. mar 2011

@renka1801 ahoj interneby si mala mat hotove 2 tyzdne pred OPU aspon mne tak kazali 🙂 🙂

makovicka53
15. mar 2011

ahojte zienky akurat som dorazila domov a hned mi aj volala koordinatorka...aspon ze ma potesila vsetko mam OK a ani davku mi nezvysili jupiii.... ja som si dnes bola aj interne vybavit no hrozne som tam cakala 4 hodiny....unavena som jak pes...a este k tej stiplavke dnes som ju po prvy krat dostala do zadku aj ja....no ta ma stipala este dobrých 15 minut...brrrrrr....folikuly mam na obidvoch vajecnikoch jeden som mala ale zalezeny nemohli sa k nemu dajak dostat tak ma dnes UTZ aj troska bolel...dalsiu kontrolu mame v piatok a aj pohovor s embriologickou....vyborne sa to rozbieha 🙂

renka1801
15. mar 2011

Ja rozmýšlam na čo sa dávajú tie štiplavky. Pri 1.IVF ked som mala dlhý protokol aj mna tri krát oni pichli. Ale teraz pri druhom IVF som mala kratky protokol a nepichali ma ani raz.

kikuska21
15. mar 2011

@freeze24 takže by s tým nemal byt problém ani v poistovni aby sme dlho čakali na žiadosť? chodíš tiež do Heliosu? a ako dlho sa už snažíte cez umelé oplodnenie?

ame
15. mar 2011

@renka1801 stiplavky su hcg hormon, je na podporu dozrievania vajicok vo folikuloch, ja som ju dostavala az 5×, fakt stipeeee

sylvestra
15. mar 2011

Ahojte zienky
@ame zlatko, je mi to velmi velmi luto, verila som, ze budes dalsia tehulka.No niektore veci neovplyvnis, tak sa sustred na to KET, ktore urcite vyjde. Ja som sa na KET pytala pri mojom transfere - chcela som byt v obraze pre vsetky pripady - povedali mi, ze zacat sa da aj hned v nasledujucom cykle, zavisi od dohody a nastupu ms. Vraj sa pri KET beru nejake tabletky na sliznicu, aby bola bujna a pripravena na prijatie embryjka.Takze ziadne pichacky 😉 , aspon cosi.Prajem Ti vela sily a budem drzat palce, tentokrat to urcite vyjde 😉 .
@makovicka53 no vidis, vsetko je ok, to je dobre, takze si nelam hlavku a nerob zbytocne stresy 😉
@renka1801 tie stiplavky nedavaju vsetkym, asi iba komu treba - podla hladiny hormonov a vysledkov sona. ja som stiplavku pocas stimulky nezazila, ale dievcence pisu, ze je to riadna sila 😨 interne treba absolvovat pocas stimulky, pri kontrole v heliku pripominaju, ze treba doniest vysledky.
@kikuska21 vitaj, schvalenie ziadosti trva obycajne 3-4 tyzdne
Ostatne babulky, ako sa mate? Boli nejake testovacky? 😵

sylvestra
15. mar 2011

Zienky, neviete, co je s majdou? Uz sa dlho neohlasila...

kaja99
15. mar 2011

@mimili tak si ťa veľmi dobre pamätám, ja som išla tretia, my máme osem bojovníkov, ale ich známky neviem, to mi nepovedali a ja som sa nechcela pýtať, pevne držím palce, aby sa nám to podarilo a potom sa znovu stretneme pri ET, drž sa!

majka21
15. mar 2011

@kaja99, @mimili držím vám palčeky nech máte silných bojovníkov. 🙂

Kolko druhov injekcií máte pri dlhom protokole? Dvoje alebo troje? Picháte si všetko do brucha-podkožne alebo aj do zadku, čiže do svalu? Ja som mala zatial 2xkrátky protokol, tak preto sa pýtam.
Dnes som volala do poisťovne, žiadosŤ bola schválená už 2.3, ale ešte z poisťovne nebola odoslaná, tak neviem, či to tento mesiac budem stíhať. Na bud.týždeň v stredu by som mala začínať s proverou.

Ostatné kočky pozdravujem 😉

leto79
15. mar 2011

@makovicka53 pekne postupujes, makovicka 😉 Ani sa nenazdas a pojdes na ET 🙂

makovicka53
15. mar 2011

@sylvestra no ano normalne ma utesila som velmi rada...uvidime v piatok 🙂

makovicka53
15. mar 2011

@leto79 ano ano..uz sa velmi tesim....som zvedava na piatok...a ty sa ako mas?

leto79
15. mar 2011

@makovicka53 no to uz budes mat ocividne foliky, tak okolo 10mm... Doktor ta pekne pochavli, uvidis 😉

leto79
15. mar 2011

@makovicka53 ja sa mam dobre, uz aby bol pondelok! Vaham, ci zajtra este testnut...

mimili
15. mar 2011

@kaja99 Tak to ste na tom o dosť lepšie, aj ja Vám prajem, nech to vyjde a verím, že sa ešte stretneme 😉

@majka21 Ďakujem pekne! Pri dlhom sa pichá v podstate to isté, čo v krátkom, len dlhšie. Teda, lepšie povedané, Decapeptyl sa pichá dlhšie. Tie FSH injekcie rovnako ako aj pri dlhom protokole. Ešte jeden rozdiel - pri dlhom berieš tabletky - Proveru, pri krátkom nie. Obidve injekcie sa pichajú do bruška. Ty si mala dvakrát krátky a teraz sa rozhodli pre dlhý??

helenka12
15. mar 2011

@ivankakov ahoj robila si test,ja mam teraz 7 den a ak sa nerata den ked som bola na ET tak 6 a to risknem zajtra 😕 😕

makovicka53
15. mar 2011

@leto79 no dnes som sa inak rozhodovala ze ku komu mam ist ..aj pri Gatovej aj pri Krajkovi bolo vela ludi ...no nakoniec som bola u Gaťovej a sa mi zda taka ludskejsia aj sme s kecli a zasmiali sa...u Krajka je to take formalne moc.....ale zase je odbornik....ani na jedneho nemozem povedat nic zle

majka21
15. mar 2011

@mirmili, dr.sa rozhodla, že keď som dvakrát absolvovala v BA krátky protokol, tak teraz pôjdeme dlhým. Aj tak som mala mizerný počet vajíčok, prvý raz 5 a druhý raz iba 3. Snáď sa mi to už podarí. 🙂

ame
15. mar 2011

@makovicka53 moj nazor
@sylvestra dakujem, idem bojovat na KET