icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

sylvestra
5. apr 2011

Ahojte babenky
@desire78 to mi je luto, dufam, ze sa nevzdas, budem drzat palce do dalsieho boja.a daj nam vediet, ako pokracujes 😉
@ame pokial ti kavicka chuti, tak podla mna slabu mozes 😉
@danielkabn gratulujem ku vcelicke, pozeram, ze ste si tu s bieloulady urobili zoznamku v prvom 😀 kole
@bielalady ja mam tiez dobru skusenost s vystavenim PN u obv. gyndosa, nemal s tym vobec ziadny problem, tiez mi zazelal a s radostou ma potom naspat prebral, ked uz som mala potvrdene srdiecko 😀
@mirka321 vitaj a vsetko naj k meninkam 😉

sylvestra
5. apr 2011

Tak dievcence, po dlhych utrapach s fotakom, svetlom, odleskom a neviem cim vsetkym si vam dovolujem predstavit nasu bublinku...nie je to moc kvalitne, ale to hlavne vidno 😉 a dufam, ze sa mi to podari vlozit 😀

danielkabn
5. apr 2011

@makovicka53,ja som v novembri min.roku absolvovala laparu a vtedy som si prvýkrát takto odsedela celý deň,zajtra ma čaká druhý 😠 čo už 😒

danielkabn
5. apr 2011

ahoj @sylvestra,jááj,krásna bublinka malinká 🙂 teším sa s tebou 🙂 🙂
včelička dnes ráno v pohode,akurát že tiekla krvička..mužík trafil žilku 😒

sylvestra
5. apr 2011

@danielkabn neboooj, predstav si, kvoli comu to robis a zvladnes aj interne lavou zadnou 😉

sylvestra
5. apr 2011

@danielkabn dakujem 🙂 urcite je uz zase vacsia 🙂 som rada, ze tie vcelicky tak pekne spolu zvladate. tieto druhe aspon stipu menej, ako tie dekace. a kedy mas kontrolu?

danielkabn
5. apr 2011

@sylvestra,no ja verím,že je väčšia 🙂 Puregon neštípe našťastie a na kontrolu idem piatok,zasa sa stretneme s @bielalady,teda dúfam,už sa hádam aj štuchneme 😀

makovicka53
5. apr 2011

@sylvestra ahojyk sylvestra nadhernaaaaaa fotecka...juj aka je to zlatunkee az mi srdiecko podskocilo 🙂moc moc drzim prstiky 😵

makovicka53
5. apr 2011

@danielkabn pevne nervy prajem🙂 zober sid aky casak 🙂 najlepsie o mimi 🙂

makovicka53
5. apr 2011

@sylvestra a v ktorom mesiaci sa dozvies pohlavie...to by som strasne chcela vediet 🙂

sylvestra
5. apr 2011

@danielkabn tak budem v piatok na teba mysliet, dufam, ze uz sa ukazu nejake mini foliky 😉 no a s bieloulady sa uz k sebe priznajte, ked ste sa tu tak pekne identifikovali 🙂 aspon sa budete poznat aj osobne
@makovicka53 dakujem, ja dufam, ze aj ty nam onedlho predstavis svoju bublinku 😉 ako sa dnes mas? vsetko v poriadku?
@majka21 co mas nove? uz sa ms rozbehla, ci este cakas?

sylvestra
5. apr 2011

@makovicka53 juj, tak to veru neviem, zatial ma pohlavie nejako netrapi,hlavne, aby bolo zdravucke a aby vydrzalo v brusku tak dlho, ako ma.. ale moj gyndos robi aj 4D ultrazvuk tak predpokladam, ze na nom nieco odhali, ked pride ten cas 😀 a tiez je mozne, ze pojdem na amnio, v mojom veku vraj je to normalka...ak teda pojdem na tu amnio, tak tam mi vyjde cierne na bielom, co sa v brusku skryva 😉

makovicka53
5. apr 2011

@sylvestra nechajme sa prekvapit 🙂 ...mam sa fajn...bolest bruska presla na jednu stranu hmmm...a krize pri zohynani citim...to mas fajn ze mas dr. ktory ma 4D aspon nemusis cestovat...a smiem sa opytat kolko mas rokov? a co je to amnio? 😀

ame
5. apr 2011

@sylvestra tak, kavicka je uz v brusku....po tomto KET-e sa citim inak ako po ET-e, vtedy mi nebolo nic a teraz mi je tak mierne zle po cely den, taky roztoceny zaludok mam...bodaj by to boli dobre naznaky..sa obavam nasledujucich dni,aby som zasa nezacala krvacat...
Mas krasnucku bublinku a ako ju je pekne vidiet. Opatrujte sa! 😉

desire78
5. apr 2011

@sylvestra
ja sa nevzdam,cakala som ze to bude vsetko len zaciatok,vsetkym vsetkym drzim vsetky palceky,nech sa dari

ame
5. apr 2011

@makovicka53 vezmem tvoju otazku namiesto sylvestry, ak dovolis...amniocenteza je odber plodovej vody okolo 14-16 tt., skuma sa z nej, ci je dieta ok, ci nema nejake vrodene chyby...odporuca sa robit amnio pri vyssom veku matky ci pri IVF + ICSI

makovicka53
5. apr 2011

@ame hmm takze to aj mna caka ked som IVF icsi?

ame
5. apr 2011

@makovicka53 odporuca sa, ale vsetko zalezi od tvojho gynekologa, ako rozhodne....toto bolo spomenute v tych papieroch pred OPU, takym tmavym pismom v jednom z bodov

makovicka53
5. apr 2011

@ame no keby som si to ja mala pamätat 😀 ....tak uvidime hlavne nech sa mozme tesit 😉 ...pozeram ze si si predsa dala tu kavicku 😉 ...ja som ju tiez struhla len sa zaprasilo 😀

sylvestra
5. apr 2011

@makovicka53 ame ti to pekne vysvetlila, odber plodovej vody, ja budem mat v lete 37 rokov, tusim po 35 to odporucaju...a navyse som po ivf+icsi, tak neviem, ci sa mi podari tomu odberu vyhnut...ale ak nie, zoberem to z tej pozitivnej stranky - aspon budeme vediet, ci je vsetko ok. niekde som citala, ze ak su tie skriningy okolo 12.tt a po 14.tt ok, tak lekari netrvaju na amniocenteze..tak uvidim...
@ame to je fajn, ze mas ine pocity, isto je to na dobrej ceste. Ja som tu moju bublinku videla uz aj krajsie, ale ked ona sa stale kruti a natahuje, tak je problem urobit jej suci portret 😀 Raz sa tak natahovala, ako ked sa rano natahujes v posteli - rucky vystrete, nozky vystrete 😀 srandovne to bolo 😀

makovicka53
5. apr 2011

@sylvestra drzim teda palceky...verim ze to nie je nic prijemne..a ci je babo v poriadku sa da dozvediet aj z 4D utz ci?

majka21
5. apr 2011

@sylvestra, ahoj, ja ešte stále čakám kedy sa jej ráči konečne rozbehnúť, lebo od včera je to také, že aj trocha mám, potom nič a zase, ale už ma začína pobolievať aj bruško, to je už asi znamenie mršky...ak sa do večera rozbehne, tak zajtra idem do helíku 🙂

sylvestra
5. apr 2011

@makovicka53 nuz ja sama neviem, ci je 4D porovnatelne s amniocentezou. pri tej amniocenteze sa tusim ale daju odhalit aj vyvojove a geneticke chyby, ktore asi na sone nevidno..si myslim...uvidim, co na to vsetko moj doky povie.

sylvestra
5. apr 2011

@majka21 no veru, tak jej pekne vynadaj, nech sa laskavo dostavi, aby ste mohli cim skor zacat stimulku a uzavriet tu silnu trojku 😉 toto cakanie na ms je tiez hruza, pride, nepride, objednat sa, ci neobjednat...radsej nech to uz zacne, vsak?

danielkabn
5. apr 2011

@sylvestra,myslíš,že už budú folíky? ja si to ani neviem predstaviť,ako rýchlo to ide..ale radšej nech je a pekne v norme 😉
ahoj @majka21,my tri sme pekný trojlístok,všetkým to mešká 🙂 ja som dostala na 36DC,ale čo sa čudujem,mám ju slabú...tak dúfam a pevne verím,že bola na dlhé obdobie posledná 🙂

sylvestra
5. apr 2011

@danielkabn ja som uz pri prvej kontrole nejake malicke mala, ale robili mi sono cez brusko, lebo som mala este stale silnu ms, tak ich nevedeli poriadne pomerat...ale bolo vidno, ze sa uz tvoria.ja som tiez pichala od utorka a prvu kontrolu som mala v piatok 🙂

makovicka53
5. apr 2011

@sylvestra jasne ved uvidis..opatrujte sa a aj sa snazis inac stravovat?ci jes klasicky co si jedla

majka21
5. apr 2011

@sylvestra, veď práve to či sa objednať či nie, ale keď inak nie tak pôjdem bez objednania, snáď nebudem ani prvá ani posledná, nech už dorazí a začínam. Ja kôli tomuto nikdy neviem kedy mám prvý deň mrchy, ale vždy to rátam od dňa keď sa mi riadne spustí a vtedy ma pobolieva aj brucho... 🙂
@danielka, mne to zatial ešte nemešká, ja mám až zajtra 30.deň cyklu, ale nevládze sa mi rozbehnúť a tak mám nervy aby som nešla náhodou neskoro...
V pondelok by si už mala mať folíky, počúvaj potom dr.keď bude diktovať velkosti...držím ti palčeky, aby si mala peknú úrodičku 😉

majka21
5. apr 2011

@danielkabn, prepáč nie pondelok, ale piatok som myslela...prepáč

majka21
5. apr 2011

@sylvestra, krásna bublinka, opatrujte sa.... 😵