icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

ybyta
10. jún 2010

a sony 44 ver že // budu to si piš 😉 uteba aaj umňa 😉

ybyta
10. jún 2010

ababulky čakateľky ajajajaj uvas 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

ybyta
11. jún 2010

kde ste som to zakrikla? ☹

strelka11
13. jún 2010

@ybyta aj mi sme radi ze to je chlapcek,keby nam este druhe vyslo dievcatko tak by to bolo super,lebo aj muz aj ja sme so surodencov,kde chlapci su starsi ako dievcata,tak hadam nam to vyjde 🙂

ybyta
13. jún 2010

vyyyynde 😉 abude ochraňovať potom sestričku 😉

strelka11
14. jún 2010

presne tak,bude to velky ochranca 😀

zuzuliatko12
14. jún 2010

ahojte dievčatá, tak ja som dnes po 1konzultácii v Heliose. Musím povedať, že sú tam veľmi príjemný ľudia. Bola som pri Krajkovičovi úplne v pohode doktor. O tri týždne ideme z nova a potom sa uvidí čo budeme robiť. Dnes mi len zobrali krv na 3 DC a ultrazvuk. Neviete mi povedať, či teraz budem chodiť len k tomu doktorovi?

kefalinek
14. jún 2010

zuzuliatko tak to sme sa mozno aj stretli aj my sme tam dnes boli, nemusis chodit len k nemu mozes ist aj ku Gatovej doktorke, my sme zacali chodit k nej ostali sme pri krajkovicovi

zuzuliatko12
15. jún 2010

@kefalinek ahoj no neviem, my sme tam boli o 10,30 tak neviem ale možno áno. Ja by som radšej zostala pri ňom lebo som mala z neho veľmi dobrý pocit, tak uvidíme ako to pôjde ďalej 😉 A ak sa smiem spýtať vy už ste nejaký zákrok podstúpili alebo ešte tiež ste len na začiatku?

kefalinek
15. jún 2010

zuzka my sme boli na ivf a na KET a uz mame babulku v brusku, on je v pohodke mne sa tiez celkom lubil, taky mily chlapik a nestretli sme sa lebo o takom case sme uz boli v pb

zuzuliatko12
15. jún 2010

@kefalinek tak to ti gratulujem 🙂 Ja ešte vôbec neviem čo nás čaká ale asi najskôr vyskúšame IUI, povedal nám že by sa to mohlo takto podariť, tak uvidíme a dúfam že nebudeme dlho čakať. My sa už snažíme 1,5 roka a len teraz sme sa odhodlali navštíviť centrum, lebo sme si mysleli, že u nás to takýto problém nemôže byť, kedže sme prvé naše dieťaťko mali na prvý krát ale zjavne sme sa mýlili. ☹

kefalinek
16. jún 2010

zuzka my sme inu moznost ako ivf uz nemali, lebo mam len jeden vajecnik a bez vajickovodu 🙂

zuzuliatko12
16. jún 2010

kefalinek - tak super, že pri tom všetkom ste sa dočkali 🙂 Ja som v týchto veciach dosť pesimista ☹ vždy vidím to horšie ale asi budem musieť zmeniť prístup a naladiť sa že sa to podarí 🙂

bodka4
17. jún 2010

ahojte, ja som tu nova 🙂 ale aj my chodime ku krajkovicovi. zatial sme len po odberoch a ideme tam zaciatkom jula. Planujem IUI, uz to niekto z vas skusal???? budem brat nejake tableky alebo injekcie pred IUI?

renka1801
17. jún 2010

Ahoj bodka4, ja tiež chodím ku Krajkovi...bola som na jednom IUI,ale nevyšlo. Ja som mala tabletky 2 x1 denne myslím , od 3 do 7 dňa cyklu.,Clostylbegyt, na podporu funkcie vaječníkov.

makovicka53
20. jún 2010

@zuzuliatko12 ...ahojky ja som podobne na tom, ideme o tyzden uz na konzultacie...mame za sebou spg, aj utz a hormonalny profil...u mna zistili nizku sliznicu a cakame na vysledky spg tak sa uvidi aky bude dalsi postup 🙂..CAR je v pohode aj Krajkovic...len to strasne dlho vsetko trvaa...ale asi som uz nedockava, lebo strasne chceme babo 🙂

zuzuliatko12
21. jún 2010

@makovicka53 ahoj, aj mňa to hnevá, že to tak dlho trvá ale nič iné nám neostáva ako to všetko vydržať. 🙂 Aj my strašne túžime po bábätku ale určite sa obidve dočkáme len tomu musíme veriť. Budem Ti držať palce 🙂 Keď budeš mať niečo nové tak sa ozvi budeš mi takou morálnou oporou, lebo časovo to budeme mať asi na rovnako 🙂

makovicka53
21. jún 2010

@zuzuliatko12 ...budme rady, ze mame take moznosti kde nam mozu dopomoct ku babätku🙂...citam, že ty uz jedno mas...tak sa aspon tesis z jedneho.. 😉 velmi pekne dakujem samozrejme aj ja tebe...iste v pondelok bud tyzden budem vediet viac tak sa ozvem 🙂

zuzuliatko12
26. jún 2010

@makovicka53 ahoj, no áno my už jedno máme a ani nevieme ako sme k nemu prišli 🙂 Vtedy sme ešte bábätko nechceli ale teraz som rada, že ho máme lebo je to naše slniečko. Budem sa tešiť, keď mi napíšeš. My ideme 6 júla tak uvidíme, ale budem Ti držať palce 🙂

aby
28. jún 2010

AHojte ,
tak aj ja sa ku vám pripojím. Na konci júna ideme prví krát do Heliosu, aj sa bojím, aj sa teším.
Som zvedavá čo nám povedia . Snažíme sa už cez 4roky a nič. Mne tak pred 5timi rokmi praskla cysta aj s vaječníkom no asi pol roka potom sme sa začali snažiť. No nezadarilo sa. Keďže sa na mna prilepila aj endometióza, kopec injekcii, a naposledy prefuk , fuuuu strašné . Doktor nám odporučil po pol roku ak sa nezadarí nech sa ideme poradiť do centra čo ďalej. Mangel má svoje potvorky v pohode, sranda je , že ja mám pravidelnú mrchu +-1deń inak pravidelnú prinajhoršom. Bolesti hrozné, ale prežijem to nejak. Som zvedavá, čo nám v centre povedia lebo už nechceme čakať keďže som mala zas cysty a pichali mi injekcie ☹
Držím prsty , babám čo su na to ako my 🙂

janicca
28. jún 2010

ahojte babule prepáčte že sa vám tu votriem ale mi tiež začíname síce už po druhý krát ale to je vlasnte jedno stále sme na začiatku ... 🙂

@aby ahoj moja rodná ja som tiež z KNM neboj v Helíku sa ti budu snažiť len a len pomôcť veď uvidíš budeš milo prekvapená z ich prístupu... 🙂my taky tak už to bude skoro 4 roky čo sa snažilkujeme a ništ 😠 .... držím ti palce a samozrejme aj ostatním babulám ... 🙂

aby
28. jún 2010

janicca ahoj dík moc, tak vám držím prsty a kedy idete na to znova ?

janicca
28. jún 2010

@aby dik za prsty ... 😵 začíname v aguste áno ideme druhý krát na IVF tak uvidíme čo to dá ... 😉 z videnia ťa poznám 😉

aby
28. jún 2010

@janicca a čo sa stalo prvý krát? ja som teda veľmo zvedavá , no momentalne ani niesom dosť dlho v meste 🙂

makovicka53
28. jún 2010

@zuzuliatko12 ...velmi pekne dakujem...zajtra nas to caka tak sa ozvem ci sa uz veci pohli...lebo sa idem zblaznit... 🙂 ..

zuzuliatko12
29. jún 2010

@makovicka53 tak ako? už som zvedavá čo Vám povedali my ideme o týždeň a už teraz sa neviem dočkať 🙂

petuska123
30. jún 2010

ahojte baby..........ja s manzelom tiez mame problem otehotniet nadari sa nam zatial rok.a mala by som zopar otazok na vas.
1.po kolkych rokoch snazenia ste sa rozhodli ist do martina?
2.ci vam hned gynekolog povedal ci pojdete na ivf alebo na iui?
3.ci to preplaca poistovana alebo si to par musi plat zo svojich
4.a hlavny dovod preco ste navstivili helius???ci vam zistili dake problemy z vasej alebo muzovej strany

my sme podstupili spermiogram kt.ma muz v poriadku a mne doktor tvrdi ze aj ja som v poriadky tak nam dal este 3 mesiace a ze ak sa nam nepodari pojdem na IUI ale co som sa docitala tak nieje dake uspesne dakujem za vau odpoved pa

zuzuliatko12
30. jún 2010

@petuska123 ahoj, tak my sme sa rozhodli po 1,5 ročnom snažení. Zatiaľ sme tiež len na začiatku ale už mi brali krv na nejaké testy a robil mi ultrazvuk, teraz idem na 25 DC znovu na krv a ultrazvuk. My už jedno dieťatko máme, ktoré sa nám podarilo na prvý šup a teraz nič. ☹ Ja nemám ovuláciu a manžel má zhoršený spermiogram, tak nám doktor v centre navrhol aby sme skúsili plánovať pohlavný styk alebo IUI, ale ukľudnil nás že určite ešte budeme mať bábätko 🙂 . Iba keby to nevyšlo tak pristúpime k IVF. A čo sa týka úkonov tak IVF prepláca poisťovňa ale musíš doplácať za lieky a niektoré ako IUI sa platia z vlastného v Heliose je to 100€. V heliose sú veľmi príjemný ľudia, ktorí Ti všetko vysvetlia a robia len to čo Ty chceš a očom si presvedčená a čo je hlavné, tak Ťa skutočne upokoja, že to nieje až také zlé ako si myslíš 🙂

bodka4
30. jún 2010

ahojte,
no my ideme zajtra do MT na konzultacky kedze uz mame za sebou (dufam) vsetky vysetrenia... tak drzte palce

aby
30. jún 2010

zuzuliatko12 ahoj, a kolko krát urobia IUI pokiaľ sa nezadarí?
teda myslím či ešte viac krát zaplatíš 100€?