Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@makovicka53 je mi luto, ze ti to nevyslo, ale nestracaj nadej, presne viem ako ti je, ja som to zažila 3x 😔 Hlavne sa nesmieš vzdať a isť dalej, urcite sa vam to podari. Trosku preboli, ale potom sa zasa zacnes tesit na KET, uvidis. Je naozaj malo bab, ktorym to vyjde na prvykrat. A Helios ma aj Kety velmi uspesne. Velmi ti drzim palce.
@bielalady moj manžel ma zlý spermiogram , pomalééé a ešte aj morfologia katastrofa, takže prirodzene nehrozilo otehotnieť a k tomu ešte moje zdravotne gyn. problemy a podarilo sa sice ICSI, ale zatial sa držíme.,tolko na povzbudenie.
Dakujem ešte raz všetkým za vaše radosti s nášho úspešného 2. pokusu.
ahojte 😉
@bielalady,ako si dnes dopadla,čo výsledky a kedy budeš mať OPU? 😉
@makovicka53,je mi ľúto,že ti to nevyšlo,keď si neodpisovala,tak som si myslela..ale ešte že máte mrazáčikov, držím ti palčeky,nech to už konečne výjde a ozvi sa,keď pôjdeš do toho 😉
@majka21,ako sa máš?
ja som už vhodná na puknutie,nafučaná jak balón,30 vajec a OPU pondelok 😝 😝,musím ešte vydržať..dúfam,že to pôjde..strašne ma mrzí,že to nevyšlo ani makovicke,ani helenke..a ešte,keď nám včera povedali,že morfológia 0%.tak začínam pochybovať..že či sa to podarí a strašne sa bojím ☹
Ahojte dievčence moje zlaté, keď vás čítam, normálne mi je smutno...
@helenka12 ako si dnes dopadla? ja stále verím v zázrak 😉
@makovicka53 moja zlatá, včera som na teba tak myslela...je mi to ľúto, brala som to ako tutovku. Viem, že je to ťažké, ale skús potlačiť negatívne emócie a sústrediť sa na to, že pred tebou je ďalšie svetielko nádeje - ketko, takže nič nie je stratené 😉 Prajem Ti veľa síl, budem držať palce!
@renka1801 ešte raz gratulujem, teším sa s tebou 😉 😉 😉
@danielkabn juuuj moja, to je krásna úrodička 😵 tá morfoška ma mrzí, ale tety embryologičky určite budú hľadať, kým nenájdu aspoň jednu poriadnu bojovníčku 😉 držím palce na opu, tam vládne ťažká pohoda, takže sa nemáš čoho báť 🙂 mne štipľavku počas stimulky nepichali, takže neviem, čo je to za ekrazit. ale zato pregnyl, čo sa pichá pred opu, poznám dôverne 😀 a to je riadna štipľavica 😀
@majka21, @bielalady ako sa máte a cítite?
@sylvestra,ahojky 🙂 piatok idem ešte na kontrolu,tak dúfam,že už dovtedy žiadne nenarastú,iba podrastie tá bohatá úroda,čo mám..lebo teraz ledva chodím,respektíve sedím,lebo som furt v robote,ale budúci týždeň po OPU si chcem ísť po PN,len nebude robiť môj gyndoš,tak dúfam,že mi to vypíše aspoň tá doktorka,čo s ním robí spolu 😒 lebo inak neviem ☹
a čo sa týka tej morfošky..najhoršie je,že nám včera embryologička povedala,že keď sa aj podarí oplodniť,tak je riziko,že sa bude buď nevyvíjať ďalej to embryo,alebo sa mi to narodí postihnuté...tak ja som z toho na nervy a už neviem,čomu mám veriť ☹ hlavne,keď som sa jej pýtala,že či je nám treba spraviť tú genetiku,tak to zasa povedala nie... 😠
ďakujem za držanie palčekov,budem to potrebovať..a teším sa na pregnyl,to som zvedavá,či aspoň to bude štípať 😒 lebo včera mi pichali nejaké hcg,to bolo na papieriku napísané,čo som im dávala a svätosväte mi tá sestrička povedala,že ma to bude veľmi štípať...a nič 😀
@danielkabn ahojky moja 😉 ja pevne verím, že ti pekne podrastú a budú mať potrebnú veľkosť. Pri takej úrodičke musíš mať chúďa moje riadne tlaky v brušku, ale zase lepšie, ako keby si nemala reagovať na stimulku vôbec, no nie? Veď sme ženy, vydržíme aj nemožné 😉 ...a nerozmýšľaj nad tým, či sa bude vyvíjať, alebo či sa narodí postihnuté..ak ťa bude napadať samé čo ak..čo ak... tak to sa môžeš rovno zblázniť.sústreď sa na to, že ťa čaká kontrola a o pár dní opu...na rozmýšľanie o ostatných veciach máš ešte časuuuu ako čečiny 🙂 tak si zatiaľ nerob zbytočné stresy, škodí to zdraviu i kráse 😉 drž sa v pohodičke, tá je dôležitá. stimulka zatiaľ prebieha dobre no a tety embryologičky nech ukážu, aké sú čarodejníčky 🙂 čo sa týka tej pn, vrele odporúčam 😀 ja som doma od 10.1. 😀 klídek, pohoda 😀 ak ťa štipľavka neštípala, to si asi ojedinelý prípad 😀 , ale buď len rada. som zvedavá, čo povieš na pregnyl. budem zvedavá za tvoj zážitok z tejto injekcijky. 😉
@sylvestra,no som zvedavá nato..ja asi do pondelku tie vajká porodím 😀 je to hrúza 😒 ,aj keď na druhej strane som rada,že niečo mám..ale mne povedali,kedže mám pco,tak to sa dalo čakať taká úroda 😉
som zvedavá,ako to dopadne..nechcem sa stresovať,ale potom,čo nám včera povedali..mám fakt nervy a rozmýšľam furt nadtým a neviem si pomôcť a nechať to tak ☹
o injekcii budem informovať určite,ako aj o OPU,už pondelok 😕
@danielkabn- bola som dnes, mne nič nepichli. Dôležité je, že mi už dnes nenašli tú obrovskú cystu, vraj už praskla, tak super. Mňa nič netlačí, ani nafúknutá nie som, to Ty musíš mať iné tlaky...
Už mi aj volali, mám si zase zvýšiť dávku Gonalu na 225, vraj mne sa už nemnožia ale asi nerastú tak rýchlo... tak mám tiež strach, že čo to znamená, začínala som na 112,5 jednotiek...potom 150 a teraz? Okrem toho mám už parádne 3 veľké modriny.
Ja mám kontrolu v sobotu, zas cez víkend...o OPU ešte nehovorili. Mali sme aj konzultáciu s embryotetou, tá nám zrazu povedala, že morfológiu nám nerobili, pritom viem, že nazačiatku nám ju robili a povedali, že nič moc... podľa mňa nás tým teraz nechcela zmiasť a zneistiť,že kvôli tomu sa to nemusí podariť... a len tak sama od seba začala nám dávať rady, aby sme neštudovali na nete a neporovnávali sa so ženami, že vraj do Heliosu chodia ženy, čo sa ich potom pýtajú, prečo tá a tamtá .... hm.
Takže s tou morfológiou by som sa @danielkabn moc nezaťažovala aj keď ja by som tiež fakt chcela vidieť svedectvo niekoho, kto má doma bábu so zlým spg... 😉
@danielkabn- stále rozmýšľam a to Ti fakt povedali, že sa môže narodiť postihnuté alebo sa embryjko nebude vyvíjať?? Ja si to ani neviem predstaviť ako Ti to takto mohli povedať, ja mám skôr pocit, že oni o takýchto veciach nehovoria a ak tak snažia sa naznačiť a vykorčulovať z toho, ale žeby až takto?
Inak poviem Vám piker : dnes tam prišla sama mamička s prekrásnym 3-4 mesačným bábätkom vo vajíčku, pani išla na sono, aj som ju prednostne pustila, ale mali ste vidieť tie pohľady v tej plnej čakárni... polovička sa smiala, že pani prišla podráždiť... no poviem Vám,neviem prečo, ale málokto sa na ňu díval so 100% radosťou, teda iba tí, čo jej priali...
baby, pomóóóc... dnes som bola na krv a ultrazvuk... krv negatívna, takže nič... iba plač... 😢 😢 😢
@leto79 no ideme do toho hned...cakam na mrchu a dnes som si bola pre lieky...vraj ked zacnem krvacat mam zacat s ich uzivanim...zatial len spinim tak cakam ...dufajme ze to bude uspesne 🙂 drzkaj sa
@danielkabn ano dany...pockam na mrchu a zacinam s dalsimi liekmi 🙂 tesim sa a dnes nas dr. potesila vraj mame az 4 mrazacikov a my sme boli v domneni ze len dvoch nechapem doteraz hmmm
@leto79 ano som rada aj ja len som zvedava kedy pride mrcha zatial len spinim a vraj mam krvacat ja neviem...lebo ja som mala vzdy len spinenie mrchu
dobré ránko 🙂
@bielalady,teta embryologička nám to povedala,a keď som sa jej spýtala,či teda máme podstúpiť tú predimplantačnú genetiku,tak povedala,že nie 😠 to bola taká mladá kočka tá embryologička..a keď som sa jej spýtala,že koľko nám dáva aspoň percent,tak mi odpovedala takto:80% párov má taký spg ako vy..takže nezúfajte..no a konkrétne som aspoň chcela vedieť,či sa aspoň niekomu podarilo hneď na prvý šup s takým spg otehu a nato mi už vôbec neodpovedala,iba aby sme boli kľudní a nestresovali sa 😒 no buď kludná,keď ti takéto niečo povedia 😠
čo sa týka modriniek,aj ja mám,ale iba jednu..a to preto,že keď mi pichal mužík decapeptyl,tak mu to nešlo z toho dôvodu,že tá ihla bola tupá 😠 a pritom to bolo normálne zavreté fóliou,nechápem,keď to výrobcovia kontrolujú,ako to môžu pustiť do obehu 😠 😠
@makovicka53,som rada,že máte až štyroch mrazáčikov,to ste dobrí..uvidíš,Ketko bude úspešnejšie 🙂držím palčeky
@daska1977,je mi to ľúto,držím palčeky do ďalšieho kola..nás to ešte len čaká a už teraz mám z toho zmiešané pocity,keď vidím,koľkým sa nedarí ☹
@danielkabn- díky za odpoveď, ja verím tomu, že určite urobia maximum aj s našími zlými spg.
A ako sa cítiš? Stále Ťa tlačí? Mňa fakt nič. mám z toho strach.
@makovicka53, je paráda, že máš až 4 mrazáčikov, toľko šancí moc žien nemávajú a teraz keď začínaš od mršky, ostávaš na PN?, hádam sa ideš trošku poliečiť... oddýchni si !
@majka21- Haló, tak ako bolo dneska? Som zvedavá!
@sylvestra- 2v1 - čo nové?Pribúdajú nové pocity?Je super, že si tu s nami.
Kočky, je tu niekto komu sa podarilo v Marci úspešne otehu?
@danielkabn moja kiezby si mala pravdu dufajme...hrozne po tom tuzim ale to vsetky kocky tu na konikovi....a ty ako pokracujes?
@bielalady ahojky nie nie ja som bola cely cas od dipherelinu doma mesiac a pol na PN nechcela som to nejak zanedbat a vidis aj tak nepomohlo...pri KET budem az po vlozeni cca tyzden doma zoberiem si dovolenku a potm pojdem normalne do prace...ja ucim takze fyzicky narocna praca to nie je 🙂 ...nebudem sa tak na to upinat nie je to dobre.... a ty sa mas ako?
@renka1801 ahojky gratulujem k tehu..mozem sa ta opytat tebe vyslo IVF na 1x?
@makovicka53 nie toto bolo 2. IVF. Pri prvom sme nemali ani transfer nebolo čo vložiť. Teraz mame ešte aj 2 mraziačikov. Písali sme si spolu IP začiatkom apríla.
@renka1801 - a ak sa môžem opýtať, aký bol u Vás problém? Ale pozerám, že Ty už jedno dieťatko máš, nech sa darí aj bublinke...
@makovicka53- moja ja Ti neviem ako sa mám, Ty teraz ideš naspäť do práce, ak som dobre pochopila, možno aj tam si vyvetráš hlavu, nebudeš tak na to myslieť a mesiac ubehne ako voda ... 🙂
@bielalady,neboj sa,určite niečo budeš mať,a ako povedala pani embryologička,nie je dôležitá kvantita,ale kvalita 🙂 😉
@makovicka53,no ja som ako balón,30 vajec je 30 vajec 😀 😀 pondelok OPU 😉
@ka131 Ahoj, ja tam chodím, som po prvom IVF, ktoré dopadlo negatívne, teraz čakám na ďalší pohovor, ktorý bude až 10.5., i keď neviem prečo až o mesiac sa chodí na ďalší pohovor......divné....
@ivanka7799,mňa čaká v pondelok prvé OPU,tiež som zvedavá,ako dopadne,lebo teraz veľa negatívnych správ prichádza,veľa žienkam sa nedarí..tak mám zmiešané pocity,ale musím veriť,nič mi neostáva 😉
a inak vitaj tu,k tomu,prečo ideš na pohovor až 10.mája,no asi chcú,aby si tvoje telo oddýchlo od hormónov,teda ak nemáte mrazáčika..proces ivf je veľmi náročný,to vieš a doktori vedia,čo robia,komu si chodila k doktorovi?
inak,čítať všetko nemusíš,my si tu viacmenej vymieňame názory,kto sa ako cíti a ešte kopec iných vecí a neboj,niekto kompetentný sa ti ozve,prečo až tak neskôr ideš na ďalší pohovor
@danielkabn No "mrazáčika" bohužiaľ nemáme, nevydalo 😒 , z čoho som bola dosť sklamaná, najmä preto že všetky procesy budem musieť absolvovať nanovo ☹ a ešte aj všetko znova platiť..... 🤐 síce ideme na pohovor až o mesiac ale ďalší pokus až za 3 mesiace (neviem či od pohovoru 3 mesiace zasa čakať či od "potratu") ?????? a prosím ťa čo je OPU? a chodila som najprv k Mudr.Gáťovej a potom ráno k Mudr.Krajkovičovi, a pritrafil sa mi aj Mudr.Galo takže videli ma všetci 😀 😀 a díky za privítanie....
@ivanka7799,OPU je odber vajíčok 😉 to ma mrzí,že vám to nevyšlo,a že nemáte mrazáčika,ja neviem,ako mi dopadneme,ja mám 30 vajíčok,strašne ma to bolí a tiež nie je isté,či sa podarí aspoň nejaký mrazáčik,keď to náhodou nevýjde,ale musím veriť,u nás má zasa muž nanič spg ☹ a ty si mala koľko vajíčok?
Gáťová je super,síce aj Krajkovič,ale na neho mám ťažké srdce a teraz na sono chodím výlučne ku Gáťovej alebo Galovi 🙂

@cherry1981 nemusis objednaj sa na konzultaciu a tam ti dortor povie ci ta vezme alebo nie 😎