icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

ame
16. apr 2011

@bielalady
@majka21 dievcata, dakujem pekne, naozaj mam teraz hlavu a celu dusu vo velkom smutku, ale músim ist dalej, kym je sanca, nebudem to vzdavat, mrazacikov dalsich uz nemam, mala som len jedneho
@helenka12 tak ideme do 2. kola spolu 😉 ja som sa nahlasila Gatovej a na pohovor idem uz v utorok, tri dni po vysledku....myslim, ze Krajko ma toho vela a preto dava pohovor az o mesiac. Nemoze sa zacat umele 3 mesiace od posledneho pichania injekcii? Ved to by si mohla uz aj zacat, nie?

majka21
16. apr 2011

@ame, neviem kedy sa môže začať najskorej, ale ja som prvé OPU mala 12.4 a druhé OPU bolo už 5.7, ale na tom druhom som mala len 4 folíky a z toho 3 vajka. Ja si myslím, že tie vaječníky si potrebujú oddýchnúť a preto dávajú najskorej 3 mesiace resp. 3 menštruačné cykly.

makovicka53
17. apr 2011

@bielalady jeeej drzim silno palceky...takze pred velkou nocou idu von paradicka 🙂

makovicka53
17. apr 2011

@ame ahojky moja...co to citam...mrzi ma ze ti ketko nevyslo ☹ ...nemame stastie...ja som tiez po neuspesnom IVF ale mame mrazacikov...cakam teraz na mrchu...ale uz mi aj spinenie prestalo a mrcha stale nikde normalne nechapem od vysadenia je to uz 5 dni ...mozem sa opytat kedy si ty dostala menstruaciu po 1.IVF?

ame
17. apr 2011

@makovicka53 ahoj, tebe drzim palce, aby si ma Ketkom nenasledovala a mala na konci // 🙂
Ja tiez este nemam mrchu po vysadeni utrogestanu,ale v utorok idem na pohovor, tak sa spytam, kedy to mam ocakavat. Ak mi nedojde do tyzdna, davam si Duphaston na vyvolanie.
Pri ET som mala krvacanie uz na 13. den po vklade, teda este pred vyslednym testom....cize som ani nemusela cakat po vysadeni liekov. 😉

makovicka53
17. apr 2011

@ame no moja ja som len spinila od 10 dna po ET a spinila a spinila a posledne dva dni nic cistota...nechapem no skus sa popytat potom das info...aj v pripade ze by nedosla sa spytaj oki? moc ti budem vdacna 🙂 mne povedala ze do tyzdna tak uvidim ten bude v stredu ak nic tak neviem....dakujem ti pekne... a ty teraz ides znovu absolvovat cele IVF?

ame
17. apr 2011

@makovicka53 ok, spytam sa a dam ti vediet. Ano, ideme zasa odznova absolvovat cele IFV, to zn. cakanie na schvalenie ziadosti, lieky, injekcie, kontroly, OPU, transfer.....je toho len vela pisat....ale ak chceme babo, musime....

bielalady
17. apr 2011

@danielkabn-držím Ti zajtra silno palce, konečne budeš zajtra "oslobodená" od veľkonočných krasličiek!
Keby už aj ja by som mohla ísť!
Ja idem tiež zajtra, ale len na kontrolu! A sama ... 😒

@makovicka53- áno sme tri, ktoré idú odovzdávať veľkonočné krasličky, hádam nám to všetko pôjde hladko...
😝

monca303
17. apr 2011

Ahojte,
@ame to mi ľúto, veľmi som ti držala prsty
aj Vám všetkým, u mňa sa to tiež všetko pokazilo, mala som z toho dosť veľkú depku, neviem či mám silu ísť do 3.ivf, ale na pohovor ideme, tak uvidíme.

majka21
17. apr 2011

@danielkabn, držím na zajtra silno palčeky na kvalitnú úrodičku. Budem myslieť na teba. 🙂
Ja mám OPU v stredu.

ame
17. apr 2011

@monca303 urcite to este vyskusaj, kym ti to preplati poistovna, ved do tretice vsetko dobre 😉 aj ja som mala aj este mam velku depku, ale idem dalej.....musim...
@makovicka53 mrcha uz u mna dorazíla, na 4. den po vysadeni utrogestanu

monca303
17. apr 2011

@ame určite chceme ísť ďalej, ale nakoľko má partner zlý spg, tak ideme na jedno vyšetrenie a uvidíme, ale môj gyndáš mi odporúča len Čechy, tak uvažujeme aj nad tým, ale neviem ako by sme dochádzali a potom aj finančne.

ivanka7799
18. apr 2011

@helenka12 Ahoj, tak to máme podobnú diagnózu ak to tak môžem nazvať... a kedy máš pohovor? už si sa objednala na nejaký termín? a kedy si mala prvý transfer, že či sme sa náhodou nevideli v sanatóriu? Ja chcem volať doktorke a opýtať sa prečo majú takýto postup.... 😒

majka21
18. apr 2011

Ahojte kočky. @ivanka7799,monca303,@ame, nehrňte sa do toho silou-mocou, telo si potrebuje oddýchnuť od toho množstva hormonov a takisto sa potrebujete aj psychicky trocha zotaviť. Ono ten signál príde sám od seba, kedy sa už budete nato cítiť, aj ja som si dávala limit, že až o rok, ale som už cítila, že som na tretie kolo pripravená, tak som išla znova do toho. Aspoň tri mesiace si dajte odstup.

@danielkabn, tak ako si dopadla? Ako sa cítiš? Už som zvedavááááá. My ideme s bielalady obe v stredu, už sa tešíííím!

ivanka7799
18. apr 2011

Ahoj Majka, 3 mesiace odstup beriem ale viac nie.... 😉

ivanka7799
18. apr 2011

@ame Ahoj, tak to aj mňa mrzí že ti to nevyšlo.. ☹ no ako vidím je nás viac ktorým to nevyšlo.... čo nie je bohviečo 😒 Ja som tiež po neúspešnom IVF, bola som tiež veľmi sklamaná lebo som si myslela že na prvý krát to vyjde a ono sa neujalo....Ale povedala som si že nevadí a druhé musí byť.... takže ma to ešte viac posilnilo. Už vieš kedy ideš na pohovor?

sylvestra
18. apr 2011

Ahojte babulky, ako po vikende?
@helenka12 moja zlata, je mi velmi luto, co si si musela prezit 😢 viem si predstavit tvoje pocity, ved nedavno aj mne povedali na pohotovosti podobny vysledok. Nastastie sa mylili, za co doteraz Bohu dakujem. Prajem ti vela sil, urcite pride cas, ked budes mat chut znova zabojovat a my ta s dievcatami rady povzbudime 😉
@ame mrzi ma tvoj vysledok, ja som velmi dufala, ze to dobre dopadne. Drz sa, oddychni si a ked budes mat v lete pohodu, tak chod do toho, budeme drzat palce 😉
@bielalady ako si dopadla? kedy bude opu? 😵
@danielkabn myslim na teba, hadam vsetko prebehlo hladiko a ty uz oddychujes domka . Ako si prezila v sobotu ten pregnyl? 🙂
@majka21 a ty si ako na tom? co mas nove?
@makovicka53 mrska stale nikde? to je zvlastne. Ty si tusim od dnes v praci, vsak? Ako zvladas prvy den navratu?

ivanka7799
18. apr 2011

@helenka12 Ahoj Heli, volala som s doktorkou a pohovor mám už zajtra 🙂 uvolnil sa termín, tak fajn som ani nedúfala že to bude tak skoro.

sylvestra
18. apr 2011

@ivanka7799 ivanka, to je super, aspon budete mat skor schvalenu ziadost a ked sa budes na to citit, uz nemusis na nic cakat, a mozes do toho ist. 😉 podla mna by tie pohovory na dalsie pokusy mali davat cim skor.

ivanka7799
18. apr 2011

@sylvestra Ďakujem, ďakujem....no som zvedavá čo zajtra povie, hovorila mi že spíšeme žiadosť a ešte sa popýtam nejaké veci ale spomínala niečo také že zdravotné poistovne schvaľujú druhú žiadosť až po 3 mesiacoch....asi od transferu 😒

izzie27
18. apr 2011

Ahojte kocky,
čítam tu nejake nepriaznive správičky. Vidím že sa nás akosi vela zbiera do 2.kola. Ele verím, že toto kolo bude to nase.A vsetky ho zvládneme úspešne. Ja by som chcela začať zaciatkom júla. Kto sa pridá?
@helenka12 je mi to velmi luto.... ale verím, ze my dve sa stretneme v Ilave ale na porodnici 😀

sylvestra
18. apr 2011

@ivanka7799 no ved zajtra sa hadam dozvies viac.ked uz nic ine, aspon nebudes mat pocit, ze necakas necinne, ale si sa aspon o krocik posunula 😉
@izzie27 ahoj, ako sa ti dari?

ivanka7799
18. apr 2011

@izzie27 Ahoj, dúfam že mne to 2 IVF vyjde na júl tak sa pridávam... 😀

izzie27
18. apr 2011

@sylvestra ahoj celkom fajn. pripravujem malú svadbu,aby som v juli uz bola v klude. Ale vidím, ze tebe pekne pribudaju týždne. A ty sa ako cítiš? Aj pojdes este do práce?

izzie27
18. apr 2011

@ivanka7799 bude nám veselsie 😀

ivanka7799
18. apr 2011

@izzie27 Veru bude lepšie 😅

sylvestra
18. apr 2011

@izzie27 jeeej, tak to su prijemne starosti. aspon pre mna boli, my sme tiez mali len taku malu svadbicku.Len najblizsia rodina, takze pohodicka. Tak si to pekne vychutnavaj 😉 a potom hajde na tu dalsiu zalezitost 😉 Ja sa citim tak tehotensky 😀 , byva mi zle, ale nastastie nevraciam, takze sa to da vydrzat, uz aj brusko pomaly vykukuje 🙂 Do prace urcite nepojdem, moj doky predo mnou pracu vobec nespomina 😀 vzdy mi len napise do karty ze pn pokracuje. Myslim, ze aj keby som sa sama pytala, tak by mi to vo vlastnom zaujme neodporucal.

bielalady
18. apr 2011

@sylvestra- ďakujem Ti za odpoveď, dnes som bola na kontrole, Gonal už nebudem potrebovať, pichla som dnes hádam posledný krát, dnes ešte na pohotovosť pichnúť ten Pregnyl, vraj asi štípe ... 😀 - teším saaa. 😝
No na OPU sa chystám tiež v stredu ako aj @majka21, pekne nám to vyšlo. 😲
Hádam mesiac Apríl už bude o čosi lepší ako ten Marec o ktorom ktorási spomínala, že nie je moc priaznivý... aj keď ja do toho až s takým optimizmom nejdem, keďže to tu dlho nikto neprelomil ! 😔

sylvestra
18. apr 2011

@bielalady ahoj, to je dobra spravicka, neboj, dnes ten pregnyl urcite zvladnes a zajtra uz budes mat od injekcii klud 😉 na opu sa nemas coho obavat, nie je to nic strasne. a s majkou vam tam bude urcite veselo a budete jedna druhej oporou. len prosim nemyslite na to, ze ten marec bol taky skaredy a malo uspesny.raz sa tie lady musia prelomit a dufajte, ze to budete prave vy, co znova odstartujete tehu vlnu 😉 pozri sa na mna, my sme sli do toho po dlhom vahani, lebo to bola nasa posledna moznost a vyslo to na prvykrat 😀 takze zazraky sa deju 😉 hlavku hore a ziadne stresy, aby ste svojim bublinkam pripravili prijemne prostredie, v ktorom budu chciet zotrvat celych 9 mesiacov 😉 😵 dievcence, ja vam celej vasej stimulacnej trojici /B+D+M/ drzim velmi palce, aby to vyslo, nech aj ostatne dievcata, co su maju momentalne smutne obdobie videli, ze stale maju nadej, nech ich vas uspech posilni v dalsom boji. takze - tfuj, tfuj, tfuj 😉

danielkabn
18. apr 2011

ahojte dievčence 🙂
už mám za tým,len som do čilku mala neskutočné bolesti,tak som iba ležala a cikala po stojačky 😖
Zobrali mi 22 vajíčok,z toho 15 išlo na ICSI,9 bolo na jednotu,a 6 na dvojku.Trojkové bol zbytok,tak hádam dobre,aj ma Gaťová pochválila,dnes mala službu,jaj fakt zlatá žena 🙂 🙂 🙂
Z Heliku som odchádzala ako hrdinka,žiadne bolesti nič, ale prišli sme domov a koniec...no ale musia byť aj bolesti,aby som vedela,čo ma čaká keď budem rodiť o deväť mesiacov 😀 😀
Dnes tam bola so mnou jedna kočka z B.Bystrice,chúďatko,tá mala bolesti už tam,a musela ísť do Hotela,nás poslali domov.
Dostala som utrogestan,ten od zajtra a takisto 4 ampulky na 4 dni injekcie Solmedrol,to do zadku.A ešte mi Gaťová doporučila jeden mliečny nápoj z lekárne,kvôli OHSS,tak som jeden dnes už aj vypila..a šetriaci režim 🙂
Vklad máme sobotu,jaj,nech sa len všetko podarí 😵 😵 😵
Ďakujem vám všetkým krásne za držanie palčekov a pozdravujem @bielalady,@majka21 - naša silná trojka 😵 😵 😵 😵
@sylvestra a @bielalady,ten Pregnyl štipkal len trošku,ako Decapeptyl,vôbec mi nešlo odtrhnúť nohu,takže OK.
prajem všetkým pekný večer a dievčence,v stredu budem na vás myslieť,nebojte,zvládnete 😉 😉