Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@bielalady dnes som tam bola, mám taký pocit, že to je prašť, alebo uhoď... asi rovnako, v Iscare mi povedal trošku niečo iné, ako v heliose, ale je to asi jedno... v Iscare majú na teba "more" času a v heliose si na bežiacom páse ďalší platiaci zákazník... môj pocit... ale postupy sú všade rovnaké...
@bielalady tak, tak... ja som chcela počuť názor iného lekára, ale aj v inom centre... ale myslím, že je to v podstate to isté, lebo oni to v podstate robia rovnako, ale závisí, či je žena v pohode, či sú hlavne embryjka v pohode a tak... chcela som totižto nájsť príčinu toho, prečo prvé IVF nevyšlo... neviem, čo mám robiť... nechcem totižto chodiť z centra do centra, keď tam už viem ako to prebieha a tak... asi veľmi nezáleží na centre ale na našej psychickej pohode...
@daska1977- tak ak ste prieskum už urobili a vysvetli Vám prečo to 1. ivf nevyšlo, je na Vás, ak sa lepšie cítite v predchádzajúcom centre, kľudne tam ostaňte, veď nie je nič podstatnejšie ako pohoda po psychickej stránke .Verím, že Vám už pomôžu a Vy budete spokojní. A neostali Vám ani mrazáčikovia z 1.ivf ???
@bielalady práveže nemám žiadnych mrazáčikov, lebo som mala iba 5 oocytov, 4 sa oplodnili, dve jednotkové blastocysty mi vložili na piaty deň a tie dve ďalšie sa prestali vyvíjať... bola som z toho veľmi nešťastná, ale už to prešlo, aj keď si na to stále spomeniem... bojím sa ísť do druhého IVF...
baby, práve som sa dočítala v inom fóre o kvapkách femigard... nemáte s tým skúsenosti?? ja som si ich objednala...
@daska1977 neboj sa isť do druheho kola. Mozno prave toto kolo výde. Niekedy sa nedá vysvetliť prečo sa udialo to co sa udialo. Ja som mala tiež len 4 oocyty. Oplodnilo sa len 1 ale potom sa degenerovalo. Povedali, že raz je uroda menšia a raz vacsia. Tak dufajme že tentokrát bude vacsia. Držím palce. 🙂
@bielalady tak toto neviem, či expandované, ale bola som taká rozčarovaná, keď doktorka zavolala na konzultáciu embryologičku a tá jej volala, že má veľa práce a keď som o 10 min. odchádzala na aute, videla som odchádzať aj ju... a nepovedali mi nič. vraj som bola v lepšom priemere s embryami a to bolo všetko... ja som sa pýtala, že ako určujú, že komu aké injekcie dávajú, ja som mala puregon a ani to mi nebolo vysvetlené, vraj sú všetky rovnaké...no neviem... mysleli si pri odbere, že mám 9 oocytov, nakoniec ich bolo päť... a nič nezostalo na mrazenie... keď som bola na poslednom ultrazvuku, doktor, ktorý mal službu mi povedal, že mi určite budú zvyšovať dávku, ale nič... zvláštne náhody...
@daska1977- tak to mi je ľúto, že si zažila takúto "spleť náhod", ale ja byť Tebou tak do toho centra už asi nejdem, keď Ti nezvýšili dávky tak ako trebalo postupne, tak ako napr. mne, mne ich zmenili 3x, aby bolo všetko ok, taktiež nemôžem povedať, že by sa nám niekto nevenoval, alebo neodpovedal na otázky... a vraj aj to s čím stimuluješ má vplyv na rozvoj a rast folikulov, takže ževraj to nie je jedno, určite do toho 2.ivf choď, aj keď sa veľmi toho obávaš.... ale musíš byť o tom presvedčená hlavne Ty, ale hlavne na stimulačku nech Ti dajú niečo iné,,,, ja som mala Gonal a mala som 18 zrelých vajok, teda nepočula som ešte, že by mal niekto s Gonalom zlé skúsenosti....čo sledujem. Ale aj tak vieš, je podstatná manželova výbava, čo s vajkom narobí .... 🙂 🙂 🙂 Držím Ti palce, akokoľvek sa rozhodneš, prajem Ti veľa síl.
@daska1977 zdielam s tebou tvoje nazory, aj mne bolo povedanych presne niekolko veci, co aj tebe a zda sa mi to zahadne
@bielylady ja som mala tiez gonal a mala som len 5 oocytov, takze myslim, ze zalezi od reakcie organizmu, ale vraj Gonal je najlepsi, aj ked najdrahsi (ale mala som embrya dobre jkvalty, zo 4 oplodnenych az dve blastocysty, kt. sa, bohuzial, neujali)
Ahojte kočky.
Ja som toho názoru, že lekár zato už nemôže, či sa to ujme alebo nie. Zato môže, keď zanedbá pacientku a pristupuje ku svojej práci povrchne, ako to bolo aj v mojom prípade pri druhom ivf, keď ani jeden jediný raz mi nebol robený počas stimulky odber krvi a nastavil dávku len tak od brucha.
Mne bolo vysvetlené, že málo alebo vela vajíčok je kapacita vaječníkov. U niekoho produkujú viac, u niekoho menej, ale nezáleží na kvantite ale na kvalite.
Ja som mala aj teraz na tretí raz iba 6 vajíčok a to som dúfala, že keď idem s dlhým protokolom, tak ich bude viac, ale asi bude to pravda, že nízka kapacita vaječníkov a zdá sa, že na menopur som reagovala najlepšie, lebo pri prvom ivf s menopurom som mala 5 vajok, s gonalom 3 a teraz s menopurom 6.
Podľa mňa každá reagujeme na tie hormony ináč, preto sú aj tie kontroly.
Ja som doktorke povedala, nech mi predpíše tie najlepšie, je mi to jedno čo to bude stáť a ona mi odpovedala, že v mojom prípade také neexistuje, lebo si musím pichať tak či tak vyššie dávky ako je bežná dávka, pichala som si 225 menopuru aj pri prvom aj pri druhom ivf, gonal sa už presne nepamätám, ale aj tam som mala vyššie dávky.
@daska1977, podla mňa aj to je vyššia dávka, keďže ja som mala menopur maximum, potom ešte zvyknú dávať pichať 300menopuru, ale to už musí byť asi vážny dôvod nato, zatial som to čítala asi v dvoch prípadoch.
Gonal som mala tuším 187 alebo tak nejak, neviem presne ako je tam tá ryska na pere.
@daska1977- ja som pichala Gonal, najprv 112,5, potom 150 a nakoniec 225 jednotiek a to si myslím, že na moju "úbohú" hmotnosť je až až, ale aj tak myslím, že vedeli, čo robili ... 😀
@majka21- tak ako?
@danielkabn- Ty by si už mohla aj testovať ak sa nemýlim, si tu dlho nebola kočka !
@daska1977 Ahoj. Treba stále skúšať a nie vždy sa na prvý pokus všetko podarí. Mne hneď predpísali GONAL a pichala som si 225 jednotiek hneď od začiatku a neskôr 250 a mala som 11vajíčok ale nakoniec nám ostali 2 embrya použiteľné a tie nám vložili a jedno sa chytilo a teraz pekne rastie 🙂 každá reagujeme inak na lieky a naozaj záleží na kvalite a nie na kvantite vajíčok a hlavne treba zahodiť za hlavu všetky starosti a byť v kľude a pohode. Držím palčeky všetkým 😉 😉
Ahojte moja skúsenosť s Gonalom. Pri prvom IVF som mala dlhý protokol a pichala som 225 až 250 jednotiek. Mala som 6 folikulov a boli zrele len 2 vajka, a nedošli sme sme ano ku vkladu. Pri druhom IVF som mala krátky protokol a ako ja hovorím konske davky Gonalu 300 jed. potom mi ešte chybal tak som si musela dokupoiť Merional, stimulovala som 14 dni a mala som 8 folikulov a aj 8 zrelých vajok. Jeden bambulko nam rastie u mna, a dve embryjka mame ešte zmrazene. Takže ono je to všetko individuálne, a v každom prípade odlišné. Tolko moja skúsenosť,
Ahojte dievcata, ako sa mate po vikende? Vidim, ze debatujete o FSH, tak pridam svoju skusenost. Stimulovala som Gonalom, po cely cas 150 jednotiek, 14 dni. Mala som 6 oplodnenych vajicok, ale 3 sa prestali na 4.den vyvijat, 2 boli expandovane blastocysty a 1 blastocysta /ta je v mrazaciku/. Tiez si myslim, ze kazda reagujeme inak a vidite, ze individualne k tomu pristupuju aj lekari, ked kazda z nas mala ine davky.
@bielalady mne vkladali 2 expandovane blastocysta, a chytila sa iba jedna. Tazko povedat, cim to je, boli na tom rovnako. Asi to tak malo byt a ja som vdacna aj za tu jednu 😵 len nech je zdravucka. Ako sa inak mas a citis? @majka21 a ty si ako na tom? Dufam, babule, ze budu dobre spravicky tento tyzden 😵
@majka21 majka, to pobolievanie je normalka, ja to mavam hocikedy aj teraz...no a o tlaku ti mozem rozpravat 😀 ja mam taky nizky, ze mi doktor kazal pit kavu, jednu denne 😨 vraj aby som niekde neodpadla. ja mam nizky tlak aj za normalnych okolnosti a teraz v tehu mi este trochu klesol, tak si pri zlom a dazdivom pocasi uzivam obcas kolotoc zadara 🙂 a ak to mozes porovnat s tymi predoslymi ivf, mas nejaky rozdiel v pocitoch?
Ahojte žienky, na koníkovi som už raz bola ale dlhodobo som sa odmlčala. Čítala som si postupne Vaše posledné maily pozorne, pretože mňa tiež čaká IVF. So stimuláciou začíname od júna. Absolvovali sme pohovor s koordinátorkou, dostala som kopec liekov a injekcií (gonal a dekapeptyl a proveru). Ideme do toho prvýkrát, takže neviem čo ma ešte čaká ale z Vašich mailom som sa dosť dozvedela. Ja som tiež vždy reagovala na liečbu hormonmy inák každý mesiac a pritom som mala príšerné bolesti hlavy. Neviem si predstaviť ako budem znášať všetky tieto lieky. Veľmi verím a dúfam, že by nám to mohlo výjsť, pretože sa aj na to tešíme. V Heliose MT boli aj sú k nám féroví a ústretoví a všetko nám vysvetlili. Chodíme tam už cca 4 roky ale iba raz sa mi podarilo spontánne otehotnieť ale žiaľ 😢 😢 😢 . Všetkým, ktoré ste to podstúpili prajem, aby sa to vydarilo, veľa pohody a kľudu. Neviete mi poradiť, nejaké vitamíny alebo doplnkové lieky pred celým procesom, aby sa organizmus zvykol aj z inej stránky? Ďakujem. 🙂
Ahoj a vitaj medzi nami.Ked budeš pozitivne mysliet,urcite sa to tvoje IVF podari.Je nas tu uz zopar,ktorym to vyslo na prvykrat.A ked nie,mas este šancu.Len treba verit,ze sa to raz podari.V Heliose su skveli ludia,vsetko ti povedia.Ja som bola velmi spokojna.A ake vitaminy? Treba dodrziavat pitny rezim,ovocie,zelenina,pestra strava...Ja so uzivala Calibrum baby plan.Je urceny aj pred teho A kyselinu listovu.ked sa v Heliku opytas,radi ti poradia.Drzim palce,nech sa ti to podari. 🙂
@akra

@izzie27, si zlatá, ďakujem.
@sylvestra, ďakujem za tehu vírusíky a za opýtanie. Mám sa fajn, bolia ma prsia, ale tie ma boleli aj počas stimulky a sem tam ma pobolieva bruško ako na krámy, snáď je to na dobrej ceste. 😵 😵 😵