Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@sylvestra, ahoooj, no vidím, že Ty s bberikou rastiete do krásy aj s bábätkami ... 🙂 Ja by som len spala a bolí ma hlava čo deň to viacej ...
@akra- vitaj! Ja som mala tiež túto kombináciu liečikov ako aj sylvestra, akurát ja ešte neviem, či bude tiež úspešný výsledok... ale určite, keď budeš mať nejaký problém, tak Ti všetky rady pomôžeme !
Byť Tebou tak si kúpim vitamínky, ja som napr..brala a beriem Pangamin dražé- vyzerajú ako farebné lentilky a kyselinu listovú, veľa piť, veľa zdravej výživy a veľa lásky a psychickej podpory v domácnosti ! Hurá do toho! 😅
Ahojte žienky,ktoré sa chystate na umelé,darujem 6 injekčných roztokov DECAPEPTYL 0,1mg exp: 09/2011,potom 1ks PREGNYL 5000 a k tomu je rozpúšťadlo 1ml exp: 06/2011,uprednostňujem osobný odber z masta Martin a okolia.
Pekný večer kočky. Dnes sa ma môj manžel opýtal, "ako sa bude drobec volať"? Prekvapilo ma to, aj potešilo, pretože on o celej záležitosti nechcel veľmi hovoriť. Vaše maily ma povzbudili. Najviac sa bojím injekcií, pretože neznesiem si sama niečo pichnúť. Jeden čas som si už pichala injekcie horko-ťažko. Zajtra budem volať koodinátorku do Heliosu, dohodneme termíny liekov a injekcií, tak ako sme boli dohodnuté. Myslím, že čas mi pôjde rýchlo.pa
@akra Ahoj akra, vítam ťa medzi nami aj ja 😉 ja idem na 2. IVF a tiež pri prvom som mala také isté lieky a injekcie ako ty 🙂 Ja som s nimi nemala žiadny problém....všetko O.K. Tak ti teda držím palce... 😵 nech vám to vyjde... Ja by som mala tiež v júni začať so stimuláciou, len ešte čakám na schválenie žiadosti tak uvidíme.... pa
Ahojte, mňa ešte nepoznáte, ale bola som 20.4. na odbere vajíčok spolu s @bielalady a @majka21, nie som nejaká zručná v používaní mailov, a tak som až dnes náhodou našla túto stránku, pozdravujem vás , myslela som na vás ako sa máte, ja som bola na ET až v utorok kvôli predĺženej kultivácii, ale vás som nestretla, tak som nevedela, ako vám to zatiaľ dopadlo, teraz už viem, že ste boli v pondelok, ja som dosť nachladnutá, ale nechcem brať žiadne lieky, kým neviem výsledok, dosť ma bolí brucho ako pred menšt, tak neviem či to tak po ET býva alebo nie, ozvite sa kedy idete na krv a ako sa cítite, pozdravujem aj ostatných na tejto stránke
@majka21 Jasne,ze aj velkonocne obdobie bolo pre vas tri plodne.Bol by v tom čert,aby ste sa nepridali k nam-tehulkam 🙂 .Na pondelok drzim palceky. Amniocenteza je viac o strachu ako o bolesti.Je to take trochu neprijemne,najviac boli ked ti pichnu tu ihlu-asi ako ked ti beru krv,len do brucha,ale inak je asi najhorsie fakt to cakanie na vysledky. 😖
@sestricka2 Ahoj a vitaj medzi nami.Brucho po ET ta moze pobolievat.Aj ja som mala take pocity ako pred mrchou.Dolezite je aby si nekrvacala.Kedy mas kontrolu? Robila si si test? Ja az rano v den kontoly,lebo som sa bala skor.Aby som bola pripravena aj na tu horsiu spravu.Nastastie to dopadlo dobre.Tak aj tebe drzim palce,nech sa to podari 🙂
Ahojte babulky
@bberika som rada, ze mas ten odber za sebou a pevne verim, ze vysledky budu v poriadku.len je pravda, ze to akosi dlho trva, no nic, musis vydrzat a mysliet pozitivne. Ja som bola na tie tripple testy, vysledky budu buduci tyzden. Tak sa snazim nestresovat a nemysliet na zle veci. Uz ked sme to takto daleko dotiahli, tak verim, ze ti nasi krpci budu v poriadku 😉
@majka21, @bielalady pondelok je tu co by dup, tak dufam, ze nas potesite dobrymi spravickami.
@sestricka2 vitaj, pekne od teba, ze si sa priznala k partii majky a bielalady 🙂 takze velkonocna stimulacna skupinka sa nam rozrasta, o to viacej tehosiek tu buduci tyzden budeme mat, kocky, tesim sa!
@akra neboj, urcite ti to ubehne ako voda.A tie injekcie urcite zvladnes, my zeny sme schopne na ceste za babenkom prekonat aj zdanlivo nemozne prekazky... nepicha sa to zase az tak strasne dlho a ked ich doberies, zachvilu zabudnes, ze si vobec nieco pichala. niektorym zienkam pomahaju s pichanim polovicky, tak sa skus porozpravat so svojim drahym, ci by to zvladol, alebo ci by ti s tym aspon pomohol. mne napriklad natahoval gonal, lebo ked som si to skusala na tom pohovore, zdalo sa mi, ze sa to tazko natahuje.
@ivanka7799 jeeej, tak ty uz cochvila zacnes, budeme ti drzat palce, nech je to tentokrat tutovka 😉
@bberika dakujem za držanie palcov ja mám krv až 12.5., neviem či to dovtedy vydržím s tým testom, mala som mať 10.5, ale muž chce ísť tiež, tak sa to natiahlo, prečítala som si , že ty čakáš babatko, tak gratulujem
@sestricka2 dakujem, dufam, ze buduci tyzden budem moct zagratulovat aj ja tebe 😉 . Do centra sa chodi iba kym potvrdia srdiecko, potom vypisu spravu a prihlasis sa u svojho obv.gyn. Ja som na PN od zaciatku stimulacie a nemozem si to vynachvalit. Mam stresove zamestnanie a neviem, ako by som toto vsetko popri praci zvladala. Ale je to na kazdom, ako sa rozhodne, okolnosti mozu byt rozne a kazdemu vyhovuje nieco ine.
Ahoj@sestricka2,vitaj medzi nami. Ja ti velmi držím palce, aby sa ti to podarilo na //. 😵 Bruško bolí aj mňa a pociťujem také pichanie na ľavej strane a to neviem z čoho je. Bielalady a ja ideme na krvičku pondelok, 9.5.
@bberika, držím palčeky, aby výsledky dopadli na 1. 😉
Kočky a to pevne dúfam, že sa skupinka tehuliek od budúceho týždňa bude iba rozrastať. 😵 😵 😵
@ivanka7799, držíme palce, aby to druhé ivf už bola tutovka. 😉
@sestricka2 Aj ja som na PN od zaciatku.Mam dost fyzicky namahavu pracu,tak som to nechcela riskovat.Ale je to naozaj individualne.
Čauteeeee kočky .... 🙂
@sestricka2- ahóóój ! Tak si sa predsa ozvala pod menom ako si mi povedala v deň OPU, ja som Ti aj vlastne zabudla ako sa to v skutočnosti voláš, ale aspoň ešte myslím odkiaľ si... napíšem Ti IP-Internú poštu. No my sme s Majkou boli v ten istý deň na vklade aj s tou štvrtou kočkou sme sa tam všetky tri stretli, nevedeli sme čo je s Tebou, tak Ty si bola v utorok...., paráda, viac v IP.
@bberika, ako ta amniocentéza vlastne prebieha?Aj Ty @sylvestra si na tom bola a čo je ten tripple test?
@ivanka7799 a @akra- nebojte, sme tu s Vami a budeme, počkáme si na kladný výsledok... 🙂
@danielkabn- Hello, tak už sa Ti ten piatok blíži, čoskoro sa zrejme budeme tešiť... 🙂
@bberika dik za odpoved, ako dlho cakas na vysledky?
@sylvestra aj na triple sa caka tak dlho? myslim viac ako tyzden??
Drzim palceky, nech to vyjde dobre.. (nuz ako by inac malo, nie?? 😉 )
@bielalady triple testy sa robia okolo 17 tt, zistuje sa, ci je babo v poriadku a hlavne, ci nie je postihnute. Ak by vysli horsie vysledky posielaju na amniocentezu (odber plodovej vody), kde sa to zistuje presnejsie.
Takze tfuj, tfuj, nech si tu citam, ze mate len same // ....
@icub, vďaka za vysvetlenie a aj Tebe @bberika, vy ste išli na tú amniocentézu kvôli možným komplikáciám z tripple testu, alebo ste to absolvovali z vlastného presvedčenia?
@sestricka2- písala som Ti IP- internú správu, prečo si mi neodpovedala? 😒
@danielkabn- dúfam, že nám dáš zajtra všetkým vedieť ! 🙂
Ahojte dostávam sa len večer k mailom. Pozerala som si injekcie Dekapeptylu a mám z nich strach. Tej látky je tam dosť veľa a vraj štípu. Čo na to poviete? Dokážem všetko ale keď štípu.... hrozné pre mňa. Možno by mi to manžel aj pichol, musím sa ho opýtať. Prajem Vám všetkým pekný večer.

@akra Ahoj, vitaj medzi nami. Al ti niečo nie je jasné, tak sa opýtaj, my ti rady poradíme a pomozeme. Ja som mala tú istú kombináciu liekov, ako ty. Na hocijaké lieky som veľmi citlivá a často mávam vedľajšie účinky. Ale musím si zaklopať, že túto kombináciu pri ivf som znášala veľmi dobre, nebolela ma ani hlava, ani zle mi nebývalo pri nich. Takže sa vopred zbytočne neobávaj a nerob si zbytočný stres. Ako píše @bberika, treba dodržiavať pitný režim /pripomínajú to aj na kontrolách počas ivf v Heliose/, pestrá strava, z vitamínov minimálne tú kyselinu listovú, lebo tá je základ. No a treba pozitívne myslieť a pokiaľ možno zabezpečiť si dostatočnú pohodu a kľud. Tie z nás, ktoré máme stresovú prácu, sme to riešili dovolenkou, alebo pn-kou.Držíme ti palce, nech ti to vyjde a daj nám vedieť, ako pokračuješ 😉
@bberika ahoj, kočka, ako sa ti darí?