Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
Ahojte dievčatá. Veľmi ma mrzí, že to nevyšlo ani danielke, ani bielalady..ale budem držať palce do ďalších bojov, len sa prosím nevzdávajte 😉 Nuž a @majka21 tebe gratulujem, hip hip hurá, to je ozaj krásna správička.Len sa pekne opatrujte a oddychujte, aby bolo všetko tak, ako má byť.
Moje výsledky z tripple testov majú byť v tomto týždni. Ak tam niečo vyskočí, tak mi zavolajú a asi ma neminie amnio. Ale ak je všetko ok, čomu verím, tak volať nebudú...veeeľmi dúfam, že telefón nebude vyzváňať 🙂
A ešte som zvedavá na @sestricka2, ako dnes dopadla.
@mare nás to stálo čosi cez 1000€ + tie cesty.ale ako píše ame, závisí to od rôznych faktorov, ktoré sa zväčša objavia až počas toho ivf cyklu. Ťažko teda vopred hovoriť o konkrétnej sume. Ale poviem ti, že keď uvidíš tú fazuľku na sone a započuješ jej srdiečko, všetky prachy sú vedľajšie 😉
@sylvestra,napíšem ti IP,len musím prísť domov..a to bude až okolo piatej,šiestej 😉
@danielkabn to mi je strasne luto,ale aspon mas mrazačikou ,mi musime cely kolotoč podstupit na novo ☹ ☹
@helenka12,ahoj....ty si tuším musela ísť na zákrok...je to strašne ale strašne nespravodlivé ☹ ☹ ☹
máme troch mrazáčikov,tak dúfame,jeden pokus výjde..ale až o mesiac,teraz pauza 😒
a ty nemôžeš prirodzene otehu?
@majka21 jeeeej gratulujem. Velmi sa tesim s tebou a dufam, ze my ostatné ta budeme len následovať.
@mare ako hovoria dievcata, dopredu to nikto nevie. Záleží od liekov, či chcete aj predlzenú kultiváciu, oplodnených vajíčok....Nás to vyslo okolo 800€ a tiež nezarátavam cestu. Ale myslím si ze ak sa to podarí, bude to ten najkrajsí pocit a a vtedy si povieš, ze to stálo za to.Tak Ti držím palce.
@mare,@danielkabn,@izzie27 a všetky ostatné, určite sa to podarí, len treba veriť. Držím palčeky. 🙂
@mare ahoj, rátaj radšej s vyššou sumou, aby si nebola potom zaskočená, ak napríklad budeš mať riadnu úrodičku vajíčok a budeš priplácať za ich kultiváciu,icsi alebo mrazenie. A nezabudni sa nám ohlásiť, ako pokračuješ...
Dievčence, ja veľmi dúfam, že aspoň to leto bude úrodné a pribudne nám tu viac tehuliek 😉
@danielkabn ahoj hovoria ze mozem ale ked sa nedari a uz mam 36 rokov a sme spolu 9 rokov ,tak to riesia takto najskor som bola 3 krat na IUI nespesne a potom na IVF a to som musela ist v 11 tyzdni na kyret ,lebo sa plod prestal vyvijat ,ani srdiečko nepoculi ,tak som bola z toh taka nestastna ako ty. ☹ ☹
@helenka12,9 rokov je už dosť...keď sa ti prestal plod vyvíjať,mali by vyšetriť,prečo si myslím 😖 úplne všetko by mali vyšetriť..dnes sa mi dostal do rúk článok o reprodukčnej imunológii..tiež zvažujem,že by som podstúpila tieto vyšetrenia,len jediná klinika na Slovensku,ktorá toto robí je v Košiciach,no uvidíme.
Možno že sa vám ešte podarí prirodzene,človek nikdy nevie..teraz máte aj tak pauzu a počas tej pauzy sa Vám možno zadarí...len netreba hádzať flintu do žita,aj keď vek už nemáš najnižší 😒
V každom prípade ti veľmi držím palčeky 😉 😉
@danielkabn ahoj uvidim co mi povedia na konzultacii podla toho sa zariadime,samozrejme,že vyskusame vsetko , 🙂 🙂
ahojte,nevie mi niekto poradit kedy sa zacina brat utrogestan pred inseminaciou??dakujem
Ahojte, prepáčte, že Vám vstupujem do diskusie. S manželom sme sa po desiatich rokoch neúspechu rozhodli, že ešte skúsime Helios. Už som tam aj volala a chcela sa objednať na júl, ale na recepcii mi povedali, že to je ešte skoro. Pani bola veľmi milá a ja som mala dobrý pocit. Potom som však čítala niekoľko negatívnych skúseností a názorov na prístup (vraj to tam ide ako na bežiacom páse).... to ma trochu zneistilo, lebo v poslednom čase som veľmi precitlivená, čo sa týka lekárov...a bojím sa, že budem zase sklamaná 😒 . Preto by som Vás chcela poprosiť o Váš názor, keďže tam chodíte a máte skúsenosti. Ďakujem za všetky informácie.
ahojte babenky
najprv gratulujem tym ktore uz su uspesne tehu, a ostatnym ktorym sa to nepodarilo drzim palceky, nech to najblizsie uz vyjde.
Ja som akurat po 1 konzultacii, takze teraz ma cakaju 3 odbery krvi na hormonalny profil a potom sup zo ziadostou na poistovnu, nech to cim skor schvalia a mozeme zacat s IVF. Uz teraz sa neviem dockat. Chcem sa este spytat, ste na PN-ke pocas IVF?
Drzte sa.
ahojte, aj ked to do tejto temy nepatri, chcem sa spytat ci nema niektora z vas po stimulke nepotrebny merional, dost surne potrebujem. Prosim ppiste IP.
Dik 🙂
ahojte, vítam vas medzi nami.
@bosorka257 mam dojem ze sa beie po odbere vajíčok aby sa pripravila maternica na vklad.
@michala99 podla mojich skuseností boli vždy velmi milí. Nesmieš sa nechať odradiť neuspechmi o ktorých sa tu píše. Sú medzi nami aj uspešné kočky- sylvestra, majka-tým ich aj pozdravujem. V každom centre je to tak - jedna je uspesna ina nie ale podstatné je aby sme to nevzdávali. Tak ti držím palce. A prečo ti povedali, že je to este skoro?
@sofia17 zaleží to od teba, či ides na dovolenku alebo PN. Ja som bola na dovolenke.Držím ti palčeky aby si papierovačky mala rýchlo za sebou a potom hor sa do toho. 🙂
@izzie27 povedali mi, že je to skoro, lebo ešte nevedia, ktorí lekári budú robiť, takže si mám zavolať v júni a môžem sa objednať na júl. Teraz má mm skúškové obdobie a nechcem ho stresovať. V júli máme dovolenku, takže to budeme riešiť v kľude a hlavne zatiaľ nechcem, aby v robote vedeli, že sa pokúšam zdrhnúť na materskú 😉
@michala99 oddych je naozaj dolezitý. Dovolenka je dobrý nápad. potom budes mat aj menej stresu.
No to som zvedavá, kto bude robiť. Ale v podstate je to jedno, lebo všetci sú milí, ústretoví a ochotní ti všetko vysvetliť. len sa treba pýtať co ti nebude jasne. A potom sa možes spýtať aj nás ak budeme vedieť tak ti poradíme. My sa tu navzájom takto povzbudzujeme a radíme sa a este sa aj vyrozprávame. Držím ti palce aby sa ti to co najskor podarilo. 🙂
Ahojte snazilky.Doteraz som citala vase prispevky 😉 . Dnes som k vam presla z IUI fora, kedze s tym je koniec /po dvoch neuspenych ma caka IVF/ a vasa tema sa mi zdala najblizsia a podla toho, co ste si tu pisali aj prinosna, naviac s prijemnym sposobom vzajomnej komunikacie. Takze este raz ahoj 🙂
@bosorka257 No Utrogestan sa, aspon podla mojej skusenosti,zvycajne neberie pred inseminaciou-ale az po nej- na podprou udrzania tehotenstva. U mna to bolo na dalsi den po IUI. Ale ak si dobre pamatam z pribaloveho letaku, uziva sa aj pri inych gynekologickych problemoch, nielen kvoli inseminacii
@michala99 Lekari su fajn.Vacsinou su aj dobre naladeni,ale tiez su to len ludia. Nemusia mat kazdy den chut sa usmievat . To, ze to ide ako na beziacom pase vidim ako vyhodu /kvoli cakaniu i prichodu do prace/. Napr u obvodnej gynekologicky stravim v cakarni bezne 4-5 hodin. Pristup maju profi a nezdrzuju hlupostami . Nie ako niektori regionalni lekari, ktori sa sice zdvorilo, no zbytocne pytaju ako sa dari, ako v praci a pod. frazy. V Heliose je to k veci a to, co treba. Len raz som zavahala o tej rychlosti, ci to nie je na skodu Ale potom ma to preslo, pretoze som si uvedomila, ze v podstate pre mna nemohli v danej chvili urobit viac. Aj keby som bola v ordinacii dalsich 20 minut....ze by to bolo vlastne zbytocne. Proste som len bola podrazdena. Lebo v ten den, ked som zapochybovala, som vlastne nebola spokojna vobec s nicim a s nikym. Teraz som pevne rozhodnuta im plne doverovat a verit aj v uspech snahy o dieta. A aj ked je par "nelichotivych" ohlasov, ovela viac je tych dobrych. So vsetkymi tromi lekarmi som bola zatial spokojna, rovnako super su sestricky a recepcna.
Ahojte babulky, zdravím aj nové kočky, vitajte medzi nami 😉
@mare tak to máš nachystané dosť, ešte ti aj na kočík ostane 😉
@bosorka257 ja som bola na iui 3x asi pred dvomi rokmi a utrogestan som dostala po iui. ako pise jajabajaja, je to na udrzanie tehu. Takze ak to nevyjde, vysadis ho po kontrole a ak ano, tak ho budes brat az do konca 12.tyzdna. Ja som ho tak brala teraz, ked som otehu po ivf. A nerob si s tym ziadne starosti, oni ta v Heliku na vsetko upozornia a vysvetlia.
@michala99 ja som chodila od zaciatku do Heliosu a som spokojna s lekarmi, i personalom. A je super naplanovat si pokus na nejake kludne obdobie, ak take mas, urcite je to ista vyhoda.
@sofia17 ja som skombinovala dovolenku s pn a kedze moje ivf bolo uspesne, som pn doteraz 😉
Dievcence, drzim vam palce, nech ide vsetko ako ma a nech ste cim skor tehu! Ak vam mozeme nejako pomoct a poradit, budeme len rady.
@izzie27, @majka21, @helenka21, @danielkabn, @ame ako sa mate, babule? Ako ste vikendili? Ja mam novinku - moje babenko uz dava o sebe vediet, presuva sa mi po bruchu v podobe viditelnej hrce 😀 a obcas uz aj pokopka 🙂

@danielkabn, určite sem nakuknem a budem sledovať ako pokračujete. 🙂
Je mi to moc lúto a to som sa úprimne potešila, keď si písala, že tehu ti potvrdili, ale hladina hcg je nízka, pretože niekde som to čítala, že pri umelom hcg rastie pomalšie ako pri prirodzenom.
Neboj, bude, ja som už tomu ani neverila, že na teste sa môže objaviť druhá čiarka a predsa.
Na tlak mám zatial magnézium a dnes mi môj gynekolog povedal, že keď sa to nezlepší, tak ma pošle na interné a to doteraz som mávala ukážkový tlak 120/80. Už som rozmýšlala aj nad tým, či to nebude z práce, lebo ja som mala velmi stresovú prácu, preto som to aj nechala tak a teraz keď som sa upokojila, či to nie teraz všetko na mne vychádza.
Opatruj sa a šup na KET.