Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@marhulka88 ahoj, pred KET sa od 1 dna cyklu uzivaju lieky na zvysenie sliznice, tie ti daju v centre, su to nejake rakuske a v lekarni ich nemaju (ale ja som mala napr. natur cyklus, cize bez liekov, lebo oni obsahuju estrogen a ten ja nemozem), na 14 den ides na kontrolu vysky sliznice, okolo 19 az 20 dna sa vklada embryo, teda, ak sa ti v poriadku rozmrazi a potom uz len cakas dva tyzdne na vysledok
Ahojte, takže ja začínam od 27.5. brať proveru.... a potom znova ten istý postup ako pri prvom IVF 🙂 kto má podobný dátum ako ja so začatím užívania liekov???
Ahojte,chela by som sa poradiť, opýtať ako dlho(cca) sa čaka na prve vyšetrenie(spermiogram) ododňa ked tam zavolame. Manžel už na jednom bol tam sa dlho nečakalo ale výsledky dodnes nedorazili.Len po telefone nam povedali že niesu dobre.
Ahojte babulky, ako sa máte?
@ivanka7799 tak to už máš za pár, držím palce, nech to vyjde 😉
@adaq v Heliose sú schopní objednať na spg do týždňa, ak majú voľné termíny a rozbory si robia oni priamo tam, takže ani na výsledky sa nečaká veľmi dlho...aspoň my máme takú skúsenosť. Ak si dobre spomínam, tak to stojí 17 éčiek a môžeš byť aj ty pri odbere 😉
@ame a to ti robili v Heliose? Ja ked som sa na to pytala, doktor to zamietol. Vraj to netreba, no ja neviem....
@ludinka asi to robia uz v ramci HP, pretoze mi potom doki povedal, ze mi z krvi vyslo, ze som kedysi chlamydie prekonala....
Zienky viete mi povedat co vsetko sa robi v ramci predoperacnych vysetreni pred IVF? Mam za sebou 2IUI a pred nimi mi robili HP a PCT test /cca pred polrokom/....Na IVF pojdeme az na jesen
ahoj @jajabaja,no my sme s mužom absolvovali odbery krvi,každý z nás,na všetko možné a mužovi robili 2x klasický spermiogram a raz trial test,čo stojí 50eur,to je tiež spermiogram,ale nejaký špeciálny.
Predoperačné si musíš vybaviť tiež u interného,ale to až keď budete zaradený do ivf,keď teda budete mať schválenú žiadosť a dostanete recepty na stimulačné injekcie 😉
To je tak všetko,ešte kontrola sona,či nemáš zápaly,alebo cysty 😉 😉
Prajem ti veľa šťastia pri ivf 😉 😉 😉
@ame dakujem za info...chcem sa ta este opytat asi vakom casovom predstihu sa treba objedanat na prvu konzultaciu...chceli by sme na ket ist v oktobri tak neviem ci koncom augusta staci ist na konzultaciu k dr. alebo su tam aj ine konzultacie s embryologom alebo? 🙂 dakujem este raz
@danielkabn Dakujem, tiez drzim palce. A ked vam robili tie vysetrenie z krvi- robili vam aj imuno testy a genetiku?
A u interneho, to je akoze v nemocnici alebo u nich v CAR- v tomto sa fakt este nevyznam....
@jajabaja,imuno testy robili myslím len mužovi,či nevytvára protilátky proti mne a genetiku nám vôbec nerobili.
Mne robili teraz po neúspešnom ivf krvné testy tiež na všelijaké možné protilátky.Pokiaľ asi netreba robiť všetko,tak nerobia. Predoperačné interné si vybavuješ ty sama u svojho internistu,a do Helíku prídeš s výsledkami 😉
@makovicka53,ahoooj..ty si tu dávno nebola..my sme po ivf,malé sa neudržalo,mala som aj pozitívny krvný test,ale potom odišlo..tak chceme ísť na Ket teraz v júni 😉
@danielkabn boze ake to je tazke dopracovat sa k mimi....ale som rada ze ides hned dotoho..vsak ja uz tiez beriem lieky ale dnes som bola na UTZ a sliznicu som aj napriek braniu liekov mala len 5mm a to som 14DC nechapem
@jajabajaja ano, robili mi tie krvne testy v Heliose, bola som u dr. Gatovej, u nej som velmi spokojna 🙂
@marhulka88 ja som sa objednavala tri dni vopred, ale zalezi na tom, ci maju akurat vtedy volno...radsej sa objednaj skor
@makovicka53 ja ti rada poziciam zo svojej sliznice 😀 , ja zasa neviem, co s nou, tak bujne rastie, ze ju musim liekmi krotit....a drzim palec, aby to vyslo, ja uz mam tiez schvalenu ziadost a 19.6. zacinam novy IVF cyklus s Proverou
@ame dakujem krasne len si nechj budes ju potrebovat 😉 ale si zlata...takze idete do dalsieho kola? silno drzim palceky 😉 ja by som mala mat vklad bud piatok ak sa v poriadku rozmrazia babulky a samozrejme ak bude ok sliznica
Ahojte kočky, vidim ze rozbiehame 2. kolo. Tak sa drzte a pevne verím, ze to bude uspesne
@ame ja sa chystám začať 30.6 s proverou, tak opat to budeme spolu prežívať. Dufam ze uspešne. 🙂
@makovicka53 vahojky, v piatok budem na teba myslieť, aby sa vsetko dobre rozmrazilo a potom vydržalo 9 mesiacikov. 🙂
@makovicka53 aj ja budem v piatok drzat palce, uz to musi vyjst!!!!! 😉 😉
@izzie27 ahoj, aj ja dufam, ze tentokrat budeme uspesne, bude leto, pohodicka, ziadne stresy z prace, tak
by to mohlo vyjst 🙂
@ame Ahojte, prosím Vás aký je postup v centre. Rozmýšlame, že tam asi pojdeme. Najpr je asi konzultácia a potom povedia čo ďalej. Ja neviem v čom je u nás problém. Všetky vyšetrenia máme už za sebou. Sme obaja v poriadku. HP je v poriadku, žiadne ovariálne zlyhanie, žiadna inzulinova rezistencia, žiadne PCO tak neviem. Ako dlho sa potom čaká na IUI alebo IVF? Ako to funguje, čaká sa dlho na poisťovňu?
@janine6623 ahoj, zavolaj si na recepciu a objednaj sa na konzultaciu k dr., mna napr. pred rokom objednali az o dva mesiace....na konzultacii ti uz dr. presne povie, co dalej, partner/manzel ide este na spermiogram....pri IUI - inseminacii, sa necaka na schvalenie poistovnou, ukon si platis sama, je to okolo 100 eur...to je ten jednoduchsi sposob, ak by to nevyylo, pristupuje sa k IVF (napr. ja som sla priamo na IVF, nakolko mam PCO a zrasteny jeden vajcovod), vypise sa ziadost do poistovne, ta to schvali cca za 4-6 tyzdnov, potom cca 1,5 mesiaca trva, kym sa vykona vklad embrya.....najskor stimulujes liekmi, injekciami, chodis na kontroly, potom je OPU - odber vajicok v anestezii (treba vybavit pretym predoperacne vysetrenia), potom sa vlozia embrya (ak sa budu ok vyvijat) a cakas 14 dni na potvrdenie alebo nepotvrdenie tehu.....tak to je v skratke 😉
Cele to aj po preplateni poistovnou (lieky, poplatky za kultivaciu embryi, skladovanie) vyjde cca 1000 az 1500 eur plus cestovanie.
@ame Ďakujem ti velmi pekne za komplexnu odpoved. Ešte pevne verím, že sa to podarí aj prirodzene alebo aspon to IUI. Ak ešte môžeš tak nevieš, pri IUI tiež stimulujú a to robia hneď keď si to zaplatím?A ty si spokojná v Heliose? Chodila si aj inam?
@janine6623 IUI som nemala, ale myslim, ze tu davaju len nejake lieky na podporu rastu sliznice.
Robi sa to v niektory den cyklu a plati sa pravdepodobne po vykone.
Ja som v Heliose spokojna, absolvovala som tam zatial jeden cyklus IVF, dva vklady, teraz idem do druheho kola. V inom centre som nebola.
@danielkabn Dakujem za radu s tuho drzim palce nech vam to uz dopadne na jednicku
@janine6623 Pred IUI sa stimuluje Clostilbegytom- ktory ma podporit tvorbu vajiciek. Berie sa niekolko dni od zaciatku MS. Potom 36 hodin pred zakrokom sa picha Pregnyl-injekcia na prasknutie folikulu a potom uz len samotny zakrok. Ten stoji 100 eur, Pregnyl sa mo zda, ze necele dve a clostylbegyt si u presne napamatam ale nieco medzi 3-4 eura sa mi zda. Vzhladom na to, ze clostylbegyt moze znizovat sliznicu, a mne sa to aj stalo pred 2.IUI, tak mi dali este lieky na podporu rastu sliznice.
Samotnemu IUI alebo IVF ale predchadzaju konzultacie a vystrenie. Pretoze pre kazdeho jevhodny iny sposob podla toho kde je problem.
@janine6623 My ked sme sli do CAR tiez sme mali OK vysledky. Spermiogram dobry, ovulacia v poriadku a i tak to neslo. V CAR vam ale urobia ovela podrobnejsi spermiogram. Nam sa na jeho zaklade ukazal jeden parameter nedostacujuci. A ak mate spg aj HP v poriadku, zrejme vam najprv daju cas skusat to prirodzenou cestou. tj.chodit na ultrazvuka a planovat kedy by bol naj cas na sex. Ale to je na vas ci budete chciet cakat alebo riesit dalej. Potom zvacsa nalseduje PCT test, teda test kedy odoberaju vzorku hlienu a spermii z krcka maternice- robi sa to po sexe. Pretoze hlien niekedy znemoznuje spermiam dostat sa do maternice.
Eto vsjo-aspon z toho co viem 🙂
ahoj @makovicka53,to ma mrzí s tou sliznicou,ja ju mávam krásnu,tak tiež by som ti podarovala,keby to išlo....tiež si brala tie nemecké lieky? mne ich dali,ešte som si ani neprečítala,ako to mám vlastne brať,nejako ma to ešte neberie na to Ketko..bola som veľmi veľmi smutná,keď sa nám malinké neudržalo a prestala som úplne myslieť na dieťa po tom všetkom...ale včera som videla fotky mojej kamošky a keď som videla,že už čaká druhé dieťaťko,má toľko rokov čo ja...tak ma to zasa naštartovalo 🙂 inak,my sme sa rozhodli s mužíkom,že si dám vložiť dve,dúfame,že sa nám rozmrazia 😉
tebe držím palčeky,nech sa vám tiež krásne rozmrazí embryjko,alebo dve? a hlavne,nech sa už konečne uchytí 😉 😉
@majka21,ahojky,ty si tu už dávno nebola,ako sa majú tvoje malé fazuľky? 😉 😉 dúfam,že ste všetci traja v poriadku 😉 😉 a že ti prešli aj tie opuchnuté nohy a kŕče v lýtkach si myslím mala 😕
@jajabajaja,nie je začo,a ďakujem 😉
@sylvestra,ahojky moja,si sa neozvala..dúfam,že ste ok a že už nakupuješ výbavičku 😉 😉
@danielkabn dakujem si zlata presne takto isto som to aj ja prezivala a znovu ma to chytilo ako teba 😀 ...ano dali sme si rozmrazit dve ale zajtra idem k svojmu gynekologovi nech mi pozre sliznicu kolko mi narastla a podla toho sa rozhodnem ci pojdem alebo nie...doktor povedal ze musi byt nad 7 mm tak uvidim zajtra budem mudrejsia a v piatok najmudrejsia ci sa nam v poriadku rozmrazili nase bobuliatka 🙂 takze vy kedy idete do toho? 😉

@sylvestra dakujem ti velmi pekne, no dufam ze to uz tento krat vyjde uz mame toho tiez dost za sebou tak verim ze teraz to bude fajn 🙂