Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@makovicka53,no práve včera som si to rozmyslela,že teraz na Ketko nepôjdem..bolí ma brucho a mám asi nejaký zápal a ešte k tomu som v strese kvôli mužovi a ešte dlho to asi tak bude 😖 😖 takže by to určite teraz nevyšlo 😖 😖 radšej to nechám tak..inak,rozmýšľala som nad tým,že prečo tiež pred Ketkom nerobia vyšetrenia maternice,či nie je nejaký zápal..ako pred ivf,všelijaké odbery sa robili a teraz nič..len dajte si lieky,keď príde menzes...a keby som mala niečo vážne,nejaký zápal...akože toto je nejaké divné ☹ ☹
Držím palčeky bobáčikom,nech sa pekne rozmrazia a tiež nech ti sliznica pekne narastie 🙂 už sa jej to hádam podarí do piatku 😉
@bosorka257,je mi to ľúto,je to všetko nespravodlivé 😖 😖 😖
@rena2312,my sme neabsolvovali iui,iba ivfko..ale postup je asi rovnaký,objednajú vás na krv,spermiogram a podľa výsledkov sa rozhodnú na ďalšom postupe. Držím palčeky 😉
dievcence dakujem vam za podporu,je to naozaj nespravodlive, ked velmi po babatku tuzite a nakoniec nic.a ta co ho nechce ich ma.
@bosorka257 no to ano,ale nenadarmo sa hovori, ze nadej umiera posledna. Mozno to malo nejaky dovod, mozno to tak malo byt aby ked to pride, to bolo suprove. Hlavu hore, ideme dalej 😉
@rena2312 Najprv Vas objednaju v Heliose len na konzultaciu. Ak mate spermiogram alebo nejake vysledky z vysetreni od gynekologa, vezmete ich so sebou. Ale hormonalny profil aj spermiogram vam urobia aj v centre, pretoze je podrobnejsi. Potom este posielaju na jeden hormonalny test, ktory sa robi v treti den MS u obvodneho gyndosa. Potom opat pridete na konzultaciu- kde si rozoberiete vysledky a dohodnete dalsi postup. Bud dalsie vysetrenia /postkoitalny test, vysetrenie na priechodnost vajecnikov a pod. alebo IUI alebo IVF alebo..../
Pred samotnym IUI stimuluju liekmi a jednou injekciou, vysetrenie ultrazvukom je spravidla na 10-11 DC a podla toho ako to bude vyzerat s folikulmi moze byt cca do dalsich 3 dni zakrok. Tzn. rano manzel odovzda vzorku, tu spracuju a potom cca za 2 hodiny vlozia tenkou hadickou do maternice. Potom sa cca 15-20 minut lezi priamo na stole a potom uz len domov a dufat a na 14-ty den od IU /vratane/ prist na odber krvi a ultrazvuk. Vysledky tehu testu potom poobede volaju. Tak nech vam to dobre dopadne
@renka1801 a poisťovna preplatí vždy alebo môžu aj neschváliť? a ten protokol je čo lebo ja teraz stimulujem clostilom len moc mi to nezaberá vytvorí sa vždy len jeden folik a to beriem 3x1. A čo sa týka tých injekcií tak to si picháš sama do brucha alebo doki pichá. Možno ma to čaká tak preto sa pýtam ešte sme nemali konzultáciu
Ahojte babulky, dlho som tu nebola....ale prišla som, aj keď som nechcela... Vidím, že pribudli nové tváre, nové problémy.... chcela som Vás len pozdraviť. Ja si hľadám novú prácu, na Ket-ko zatiaľ ani nepomýšľam... držím všetkým rozbehnutým palčeky....
Ahojček @bielalady,moja,ani ja sem moc nechodím,ale každý deň mrknem 🙂 Ja som tiež Ketko teraz odložila,lebo mám mykózu jak svi.a 😠 😖 😖 a gyndoš mi odporučil vynechať dva cykly a potom do toho hupnúť 🙂
A tiež ma povzbudil,že teraz mám možno väčšiu šancu,ako samotné ET...lebo vlastne som mala pozitívny test,len sa to neudržalo.Ja ti tiež držím palčeky aj k novej práci a taktiež nato,keď sa rozhodneš pre Ketko 😉 😉
Ešte že si už nebudeme musieť pichať injekcie,to jediné je výhoda 🙂
@jajabajaja Dakujem za podrobne vysvetlenie...mam z toho trosku obavy,,,asi je to nasa posledna moznost ako mat babatko...este raz dakujem!! 😀
@danielkabn - Ahóóój Danka, tak vidíš, možno na KET pôjdeme aj spolu, ja o tom vôbec ešte ani nepremýšľam, ale tak uvidí sa všetko.... mrazáčikovia sú, tak čo.......Inak som strašne zvedavá, kedy príde MS po neúspešnom ET a teda či vlastne príde... Tebe už prišla???
Pekný večer, začínam si pichať Gonal. Viete mi poradiť, čo mám urobiť s perom pri prvom podaní Gonalu. V návode je to dosť zvláštne popísané a z Heliosu si už nepamätám všetko. Môžete mi dať nejaký stručný popis. Viem, čo treba urobiť s ihlami, ale problém mám s dávkou. Mám si ju ihneď pri prvom raze nastaviť a povitiahnuť, alebo treba ešte niečo s nejakou hodnotou 37,5 s guličkou? Prosím radu. Ďakujem.
@rena2312 Nie je zac. Na obavy nie je dovod. Personal centra je velmi mily a inseminacia nie je bolestiva, takze v poho 🙂 a takisto netreba vesat hlavu, ze je to posledna moznost. Treba sa na to pozriet tak, ze moznosti je vzdy viac a vy idete teraz urobit vsetko preto,aby to uz vyslo. A lekari su vlastne taki pomocnickovia 😉
@akra Ahoj, na pere Gonalu nastavis len davku, teda ta cierna sipka ti musi ukazovat napr. na 150 jednotiek. Povytiahnes. Nic ine nerobis. Pichnes a zatlacis uplne na doraz. Par sekund pockas a ihlu vytiahnes. Teda ani pred prvym razom netreba tu davku 37,5 vystreknut, ako pisu v navode, pytala som sa priamo dr. na to.
Ame ďakujem za radu. Mám za sebou prvú dávku. Do heliosu idem na kontrolu. Už aby bol ten čas, teším sa nato.
Zatiaľ nemám z toho žiadne nové pocity.
Ozvem sa.
sa povie ze hlavu hore,doktor povedal ze uz mam toho dost za sebou tak raz by to mohlo vyjst.inseminaciu mi uz neodporuca a IVF mam uz len jeden pokus od poistovne tak uvidime raz to musi dopadnut dobre.teraz si uzijeme leto a potom sa uvidi.vsetkym vam drzim palceky 🙂
@ivanka7799 ahoj! ja som 19. 5. začala užívať proveru a od 26. 5. pichám diphereline. od utorku už aj menopur a zajtra idem na krv a ultrazvuk. tak som trošku v predstihu ako ty. no ja som zvedavá ako sa to bude vyvíjať a kedy mi budú robiť odber vajíčok. už nech je to za mnou. toho sa bojím najviac.
Neviete mi niekto povedať, či pred odberom vajíčok dávajú v heliose aj niečo na ukľudnenie. lebo ja mam vždy taku vnútornú nervozitu ked tam idem len na krv a pred tým odberom to bude určite horšie. dakujem.

ahojte!!my ideme ,teda planujeme si stretnutie s gynekologom ohladom IUI...mal by nam vysvetlit co robit a kam ist...vcera som sa s nim rozpravala len ja,ze nam odporuca Helios v Martine,ale blizsie nic nechcel povedat ze az ked tam pridem s manzelikom...este tento mesiac my dal clostil,co sposobilo prestimulovanie vajecnikou nasledkom coho je v lavo cista a v pravo folikul na oplodnenie,,na 16 den si mam dat opat dufik,,nedavame si velku sancu,ze by to prave teraz malo vijst ked 7 rokov nic...takze sme sa zamerali na IUI.prosim vas ako to prebieha od navstevy 1 az po samotny zakrok...dakujem za odpovede...