icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

sylvestra
16. jún 2011

@ivanka7799 jeeej, ty už si na gonale, tak to už sa blíži to najdôležitejšie. akú máš dávku? Držím palce nech folikuly pekne rastú a nezabudni sa ozvať, ako dopadla kontrola. opatruj sa 😉

andy175
16. jún 2011

@ivanka7799 ahoj! tak už sa ti to pomaly rozbieha. ja už s injekciami hádam skončím. bolí ma už brucho mám ho také tvrdé. zajtra idem tiež na krv a ultrazvuk a snáď sa už dozviem aj termín odberu. tak uvidíme. inak obdivujem všetky, ktoré si injekcie pichajú same, ja som bola tiež zo začiatku hrdinka, že si ich budem pichať sama, ale nakoniec mi ich pichá manžel 😀 ale zase na druhej strane keby som prinútená, tak si ich aj sama pichám...

izzie27
16. jún 2011

@sylvestra gratulujem k chlapčiatku. Uz vyberáte aj meno? Drzim palce aby vsetko dobre dopadlo. 🙂

ivanka7799
17. jún 2011

@sylvestra Ahoj, a je po kontrole... 🙂 ktorá dopadla dobre, folikuly rastú ako najaté 😉 , dávku gonalu mám 112,5 jednotiek...

ivanka7799
17. jún 2011

@andy175 Ahoj, veru rozbieha sa to...aj sa teším na odber.... 😉 ja budem mať termín odberu asi 27.6., ale ešte presný termín napíšem...Takže ty si dnes bola na krvi a sone? ??? a o ktorej si tam bola, že či sme sa náhodou nevideli??? 🙂

bberika
17. jún 2011

@sylvestra Gratulujem ku chlačiatku malickemu.My sme tiež mysleli,ze bude chlapček,ale podarila sa princezna.Ale nevadi.Hlavne ze budu tie nase babatka zdrave 🙂 .

sylvestra
17. jún 2011

@ivanka7799 to máš takú v poho dávku, aj ti ju upravovali? ja som mala celý čas 150. hlavne nech sú folikuly a nech sú v nich pekné zrelé vajíčka 😉
@andy175 no ty máš šikovného mužíčka, ja by som môjho asi musela pri injekcii kriesiť, tak som si radšej pichala sama 😀 embryologický pohovor už máte za sebou?
@izzie27 ďakujem, máme nejaké tipy, ale zatiaľ to nejako neznásilňujem, rátam s tým, že to nejako časom samé vyplynie 🙂 a ty ako postupuješ?
@bberika ahoj, teba som tu dlho nevidela, práve včera som rozmýšľala, ako sa máš. vďaka za gratuláciu, ja gratulujem k princeznej. mne bolo jedno, čo to bude, ale mala som tušáka, že to je chlapček. nech je čo chce, hlavne že je, no nie? 😀 ako sa cítiš? všetko ok? ja idem v pondelok na 4D a v stredu na poradňu, tak sa teším, že bábenko znova uvidím po mesiaci 😵

izzie27
17. jún 2011

@sylvestra ahojky, ja 29.začínam s proverou. Tak som si naplánovala prázdniny. 😀 Len neviem či ma nebolia priedušky.Dufam že to prejde.

ame
17. jún 2011

@sylvestra @izzie27 dievcata, ahojte, tak ja definitivne zacinam pichat ten hnusny decapeptyl v utorok 21. júna. Ak by slo vsetko ok, tak ratam vklad koncom jula a v polovici augusta verdikt.
Nahodou, neviete, aky je postup pri liecbe PCO? Lebo moj dr. len kyve hlavou, ze sa stym neda nic robit. A brat kazdy mesiac lieky, aby som dostala menzes tiez nie je ziadna slava. (asi vymenim dr.!!!)
@izzie27 tak mam pred tebou naskok 🙂 2 tyzdne....ty budes mat transfer a ja vysledok 🙂

in131
17. jún 2011

Ahojte. No dnes v Heliose bolo veľa ludí. Zvládli sme prvé IUI a už len čakať na úspešný vytúžení testík s II. Joj nech už je prvého a vieme na čom sme a ked to nevíde hore hlavu ideme na dalšíí cyklus ale zatial veríme v bublinku

izzie27
17. jún 2011

@ame to teda mas. Len sa pekne drz ,aby som si mohla z teba zobrat priklad. Leto bude nase.Musíme tomu veriť. Ty uz budeš vedieť na konci júla verdikt, či? Ale to nevadi, hlavne aby na konci bolo vysoke HCG a //bakuľky na teste 🙂

andy175
18. jún 2011

@ivanka7799 ahoj! ja som bola hneď ráno o siedmej, išla som k doktorke. no výsledky asi nemám moc dobré. som si myslela, že v pondelok mi budú robiť odber, ale ešte zajtra idem na ultrazvuk. má tam byť doktor ale neviem ktorý. doktorka mi našla asi dva folikuly - 18 mm a ostatne take malinke. sama hovorila, že ich nie je vela. tak ja neviem. som z toho dosť smutná, lebo viem, že niektoré baby majú aj dvadsať. aj ked viem, že to nie je o kvantite ale kvalite, ale aj tak som si myslela, že toho bude viac a bude ich viac velkych. ☹ ved uvidím čo mi povedia zajtra.

andy175
18. jún 2011

@sylvestra tak to veru mám šikovného manžela!!! lepší než sestrička 😉 embryologický pohovor sme mali už pred týždňom. ale ako som písala ivanke, tak kontrola nedopadla moc dobre a ďalšia ma čaká zajtra. nemam vela folikulov a sú väčšinou malinké. doktorka povedala, že ta endometrioza robi svoje. tak neviem čo teraz. či sa bude robiť odber - čo asi áno a či to má vôbec zmysel, keď tam možno ani nič nebude. ja neviem. tak som sa tešila, že sme k bábätku bližišie, ale takto...

bberika
18. jún 2011

@sylvestra Ahoj.Casto sem chodim a citam ako sa veci maju 🙂.Aj mne bolo jedno co to bude,hlavne ze bude a zdrave.Len rodina ocakavala,ze bude konecne chlapec,lebo mame same baby.Ja sa mam fajn,pekne priberam,az velmi.Ale s tym sa teraz netrapim.Na to je este cas.Hlavne ze je vsetko OK,no nie? Aj ja uvazujem nad 4 D,ale este niesom rozhodnuta.Stale v poradni mi robia sono a daju mi aj fotky.Mam ich tolko,ze uz malej mozem zalozit album 😀 .A ked ju chcem vidiet,tak kuknem na foto 🙂 .Tak sa drzkajte,pozdrav maleho drobceka.

luciasek83
Odpoveď bola odstránená
alinai
19. jún 2011

Ahojte som tu nova ,chodili sme do Hel.. asi pred rokom a podstupila som 2 krat insim...ale neuspeštne,museli sme to prerušiť kvoli zdravotnym problemom ☹ 16.6 sme boli na konzultac...pred IVF a teraz čakame na schvalenie z poist...,dufam že ale v auguste podstupim IVF 😅 .som z toho trochu nervozna

andy175
19. jún 2011

Ahojte! no takže dnes som bola na ultrazvuku v Heliose. Ale nejak extra dobre to nevyzera asi 2 folikuly o velkosti 18 mm a ostatne malinke. Takže dnes som už aj pichala pregnyl a v utorok sa ide na odber vajičok. Doktor povedal, že stačí jedno kvalitné, ale tak keby ich bolo viac, tak je aj väčšia šanca. 😒 ako to vlastne funguje? keď prídem do centra idem ešte na ultrazvuk a na krv a potom na odber? držte mi päste v utorok!!! dobrú noc

lululka555
20. jún 2011

@andy175 ahoj hej pojdes na utz a na krv ide aj partner sa mi zda....ja ked som bola boli sme tam styri ,mali styri postele a islo to rychlo,pekne jedna po druhej....neboj neni to nic strasne ...drzim palce 🙂

andy175
20. jún 2011

dakujem! ale už aj tak mám z toho strach. ☹

alinai
20. jún 2011

ahojte baby ,dlho ste čakali na schvalenie s poist..andy175 daš si vložiť jedno embr..alebo dve ,my asi dve ,ešte rozmišlame 🙂

andy175
20. jún 2011

@alinai ahoj! no ak nejaké to embryo bude vzhľadom k mojim výsledkom, tak určite len jedno. ja som čakala na schválenie okolo 4-5 týždňov.

ria191
20. jún 2011

@andy175 ahoj ja som bola presne tak isto na tom ako ty dva veľké folikuly a ostatné malé ževraj vďaka endometrióze, ale u mňa Krajko obetoval tie dva veľké a riskol ešte ďalší týždeň stimulky a podarilo sa nám vydolovať 7 vajíčok aj keď sa mi to dosť predražilo, lebo mi nestačili injekcie z poisťovne a musela som si kupovať za plnú sumu. Tiež som toho názoru, že nie je dôležité množstvo ale kvalita aj keď je pravda, že viac folikulov väčšia psychická pohoda a istota aj keď prípad od prípadu. Veľmi ti držím palce aby ti to vyšlo až teraz ťa čaká najťažšie obdobie čakania tak držím silno palce

andy175
20. jún 2011

@ria191 ahoj! mna tiež včera vyšetroval doktor krajkovič, ale ten liečbu už ukončil. povedal mi, že beriem silnú dávku na svoju postavu a aj tak stále nič. ja mám tiež endometriózu. a tebe sa podarilo otehotnieť?

ria191
20. jún 2011

@andy175 ☹ nie ale mm má strašne zlý spermiogram oplodnilo sa 5 a vkladali mi 2 expandované blastocysty dvojkovej kvality. Neuchitilo sa ani jedno a tie zvyšné tri sa prestali vyvíjať. Ale nikto nevie či je to zlým spermiogramom alebo vďaka endometrióze sú menej kvalitné vajíčka na to ti nikto nedá odpoveď. Takže nám nezostal ani mrazáčik a cez leto ideme do druhého kola. Ja som si pichala 225 jednotiek menopuru tiež hovoril, že je to vysoká dávka a reakcia veľmi slabá. A ešte sa mi nedostanú k jednému vaječníku, lebo je vysoko tak hlavu hore poznám baby ktoré mali iba dva folikuly a zostali tehotné treba iba veriť aj keď viem, že dakedy je to fakt ťažké ja len dúfam, že tento druhý pokus budem tomu viacej veriť aj keď sa nebude dariť a zas bude málo folikulov a dúfam, že ty budeš tomu živým príkladom

ria191
20. jún 2011

@andy175 ale keď máte spermiogram dobrý tak sa nemusíš ničoho obávať 🙂

andy175
20. jún 2011

no moja dávka bola 150 jednotiek a potom mi ju zvýšili na 225 jednotiek. takto som užívala tú zvýšenú dávku asi 5 dní. viem, nie je to o kvantite ale kvalite, ale aj tak. človek sa snaží a je toho tak málo. a spermiogram - no tak u nás je počet spermií dobrý ale morfológia je slabšia a takisto aj pohyblivosť. ale vraj sa dá z toho vybrať. tak dúfam, že sa nám podarí vytvoriť aspoň jedno kvalitné embryo. velmi by som sa z neho tešila 🙂 a kolko musí byť pauza medzi prvým a druhým ivf?

ria191
20. jún 2011

@andy175 3 mesiace je minimum a kvôli endometrióze väčšinou tlačia čo najskôr do ďalšieho pokusu ale 3 mesiace musí byť pauza. Tiež som najskôr pichala 150 jednotiek, ale potom mi to zvýšil na 225 ale viem, že sa dá pichať aj 320 takže to nebola najvyššia možná dávka. U nás bol problém nájsť 7 ako tak dobrých spermíí aj to nám povedala embryologička, že sa natrápila kým ich našla tak preto si myslím, že ak máte ako tak dobrý spermiogram tak máte dosť veľkú šancu aj keď veľmi dobre viem, aké to je ťažké keď je málo folikulov. Ten stres je oveľa väčší ja som to veľmi ťažko znášala ale Krajko ma vždy povzbudil on je tam najlepší ak môžeš tak vždy choď k nemu.

andy175
20. jún 2011

@ria191 aha, ja som sa bála, že až pol roka. no verím, že sa nám niečo podarí vydolovať a až potom budem rozmýšľať nad druhým pokusom. Ja som bola v Heliose u všetkých troch, myslím, že všetci sú profesionáli. Ale Krajkovič má predsa len taký trošku iný prístup. Ako mne sa páči aj doktorka aj doktor Galo. Nemala som s nimi nikdy problém. ach no veď uvidíme, zajtra už budem o niečo múdrejšia a dám vedieť ako sme dopadli. 😉

ria191
20. jún 2011

@andy175 áno máš pravdu, ale Krajko aj keď má taký zvláštny prístup je tam najdlhšie a má najviac skúseností. Gatová je tiež veľmi dobrá ale muži sú lepší gynekológovia ale to je len môj osobný názor. Mne Krajko veľmi pomohol. Toho odberu sa vôbec neboj oveľa ťažšie je to čakanie ale to zistíš sama. Veľmi ti držím palce a dúfam že to dopadne čo najlepšie a s najkrajším koncom 🙂

ria191
20. jún 2011

@andy175 ešte som ti zabudla napísať, že keď je na sone vidieť málo folikulov väčšinou je ich viac mňa Krajko pripravoval na 3 max 4 a nakoniec ich bolo 7 tak verím, že aj ty budeš po OPU milo prekvapená 🙂